What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Tylko po Polski

Czesc cooopa :D Masz bardzo oryginalny nick ! he he
Ciesze sie ze przychodza tutuaj nowi uzytkownicy. W sumie sam jestem tutaj nowy :D Jesli chodzi o odmiane o najlepszym smaku wedlug mnie to cal. OB
Odrazu mowie ze zbyt wielu to nie probowalem. A jaka jest twoja ulubiona odmiana pod wzgledem smaku hmm ??

Zeby nie bylo sprzecznosci ze w jednym topiku pisze ze hodowalem a w drugim nie. Tak hodowalem ale tylko 1 konopie pastewna. Zaczelo sie od tego ze moj znajomy dal sie oszukac polskiemu seedbankowi. Nie wiedzial o tym ze to sa konopie z ktorych robilo sie sznurowki dla wojska wiec dal mi pare nasion. Wyrosla tylko jedna roslina. Trzymalem ja po to zdobyc chociazby mala wiedze o potrzebach tych roslin. Oczywiscie nie palilem tego tylko rozdalem znajomym bo chcieli. Zeby nie powtarzac bledu kolegi zamowilem sobie papaye :D Teraz tylko czekam na sezon 05. Mam nadzieje ze ktos tu jeszcze zaglada. No i ciekawe czy ktos kontynuuje temat o najbardziej smakowitej odmianie ktorej probowal?

cooopa

Member
hej anubis. widze wiec ze miales ciekawa przygode. moze napiszesz ksiaze"moja pierwsza konopia" tyko szkoda ze pastewna hehe ale od czegos trzeba zaczac. wiec moim ulubionym smaczkiem jes orange bud ale nie moge powiedzie ze inne sa zle.mam nadzieje ze twe nowe planty beda naprawde dobre i nie dasz kumplom tylko sam zkopcisz:d hehe ale podzielic zawsze sie mozesz lecz z umiearem
hehehe.mam nadzieje ze masz juz upatrzona miejscowke na twoje planty i pamietaj ze niemoze byc ona jedna chyba ze masz ogrudek jakis tajemy ale szkoda by bylo stracic wszystkie roslinki wiec proponuje Ci znalezc wiecej miejscowekheheale pewnie juz o tym pomyslales.pozdrawiam i czekam n a opinie smakoszy;d;d;d hehe

Hej :wave: Moze ksiazki nie napisze ale GrowLog owszem. Postaram sie udokumentowac za pomoca cyfrowki moje pierwsze poczynania z holenderskimi roslinami :D A co z tego bedzie to zobaczymy w najblizszej przyszlosci.

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
haha

wesolego nowego roku , hehe

jest nas tu coraz wiencej widze. ilu nas jest to niewiem, ale jest fajnie.
powolutku mysle bendzie nas tu duzo.

dobre trawy co teras pale to , Lifesaver, White widow, DSD,

zaczolem nasion dosyc duzo teras.

LUI,buddah sister,TRC SB, AK47, bublegum,bubleberry,DQ,SW,
no i jeszcze mam klony kture jusz kwitno.
bende prubowal robic nasiona , zobaczymy jak bendzie , ostatnio bylo do dupy
ale tym razem zywy pollen uzyje.
sativa pheno LS jest zajebisty

peace

No to gratuluje ! Masz tam tego troche :D he he
Ja przymierzam sie do szukania odpowiednich miejsc dla moich roslinek gdzie nikt ich nie znajdzie procz mnie oczywiscie.
Moze skrzyzuje papaye i s.afr.DP. ( w sumie to zalezy ile bede mial roslin bo wiadomo ze jest sporo "chetnych" na nie )
Postanowilem przeznaczyc cala jedna rosline na nasiona( w sumie to zalezy ile bede mial roslin bo wiadomo ze jest sporo "chetnych" na nie ). Jeszcze nigdy za to sie nie bralem ale mam nadzieje ze bedzie dobrze i nasiona beda kielkowac. W sumie w ten sezon chodzi mi bardziej o dobre nasiona niz stuff. Wazne zebym mial co posadzic w 2006 roku i co rozdac znajomym. W Polsce jest kilka rozwiazan na zdobycie nasion a mianowicie :
zaufanie dilerowi ktory za nasionko srednio policzy sobie 20 zl
wydlubanie nasion z worka ze stuffem
zamowienie z Holandii
lub znajomy hodowca
Ja w moim miescie jestem chyba jednych z nielicznych ktorzy biora sie za to a szkoda. Sporo osob nie czesto kupuje palenie bo jest za drogie a nie wiedza nic o hodowli ani outdoor ani indoor ( przykre ). Przynajmniej w moim miescie najbardziej bezpiecznym jest hodowla outdoor ze wzgledu na rodzicow ( palacze maja srednio 16 - 25) sa w takim wieku ze musza mieszkac z nimi.
Choc sa tez osoby ktore wola zaplacic niz sie "pobawic" z roslinkami.
Takie sa niestety realia przynajmniej tu gdzie mieszkam.
I takie male pytanko HOT CARGO.
Ile u was kosztuje jeden giet ? Jak ja bylem w Stanach to mi znajomy wspomnial ze cos kolo 30 $ ale nie wiem czy to prawda. Ja niestety nie moglem sprobowac palenia.

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
co to giet? haha

tutaj jest podzielony market na rodzaje. placisz za rodzaj bardzo inaczej
najtanszy to trawa z srodkowej amerki. taka zbite kostki,cegielki. to jest najgorszy shit.za takie cos to 10 gram za $30. potem jest lepszy rodzaj cegielki ladnej zielonej. za to moze 7 gram za $30. potem jest z canady. pare rodzaji. hydro ,outdoor,indoor.
wszystka trawa jest super tylko jest prudukowana na sprzedasz takze chemikalji w nich nie brakuje. nieso czasem dobze wyplukane.za te mozna 2-3 gramy za $30. no i jeszcze trawa wyjontkowo domowa, dobry rodzaj super sfieza i pachnonca to 1.5g za $30.
takze jezeli tylko lubisz dobro trawe to $50-$100 co pare dni tszeba wydac. to sie raczej nikomu nieoplaci. dlatego ja choduje i mam dilera w dupie

peace

No i bardzo pozytywnie :joint: giet to jest gram.U nas to jest najgorsza sieja czyli takie cos z czego podczas wojny robiono zolnierzom sznurowki. Ciezko sie takim czyms spalic. Ja to musialem skopcic 2 czyste jointy 100 mm zeby w ogole cos poczuc wiec to kosztuje 60 zl ( 20$ ) za 10 gram. Czasami kolesie chca wiecej za to. Jesli chodzi o cos lepszego ( niekoniecznie ) to tak zwany skun. To zalezy bo w innym miescie powiedza ze to jest holender a w innym ze to jest z dodatkiem chemii. Ta chemia to nawozy chemiczne, ale nie brakuje baranow ktorzy dodaja halucynkow lub powiedzy amfetaminy( 30 zl ,ok 10 $ ) ok . Jesli naprawde chce sie znalezc cos porzadnego i czystego to trzeba sie niezle nameczyc albo miec familie w tym interesie:D Za takie cos porzadnego i czystego trzeba zaplacic 40 zl ( ok 14 $ ) za gram. Zwykle to ze 3-4 osoby skladaja sie na palenie. Tak pojedynczo to rzadko kto bierze.

thor

Outdoor Grower, C99 Lover
ICMag Donor
Amfetamina i grzyby w trawie ? :D Raczej nierealne, nie ma takich glupich dilerow.
Ani fety ani grzybow sie nie pali, wiec pomysl z dodawaniem ich do stuffu jest lekko pomylony :p
Jedna z najlepszych odmian jakie palilem to definitywnie Cinderella99, szkoda ze nie doszla w tamtym roku w moim ogrodku ...

No coz to zalezy w ktorym miescie mieszkasz. Znajda sie idioci. Powiesz ze chcesz maczany stuff w grzybkach to walna pare czatek grzyba. A z feta to jakis krak czy jakos tak to do palenia , nie obchodzi mnie to. Fete rownie dobrze brac poprzez wchlanianie przez skore, widzialem jak jeden koles wzial troche fety wtarl w rece no i mial zrycie czy to co sie miewa po fecie. Sa tez dile w moim miescie co maczaja w deneturacie ( o taki nie trudno ).Ten bajer z grzybkami jest dosc popularny nie wiem dlaczego. Napisalem tez powiedzmy fety bo sam nie jestem pewien co do pochodzenia tego syfu. Diler rozne wkrety ma.Zapalencow i pionierow nie brakuje.

cooopa

Member
Witam szanownych jaraczy :wave: :joint: :wave:
przedwszystkim chciałbym zyczyc wszystkiego najlepszego ( :canabis: stuff :canabis: )zokazji nowego 2005 roczku
ciekawa sprawa anubisie poniewaz u nas tyz sa takie cenki i wystepuja podobne skladki na stuff-ik.mam nadzieje, ze niedlugo sie to zmieni i ceny ulegna zmianie(na tansze oczywiscie)ale co swojskie to najlepsze i jestem w 100% za wlasna hodowla nawet za malym grow room-em z kilkoma krzakami. a co do mieszania stuffu z jakimis syfami jestem tyz w 100% przeciw u mnie w miesci czasami dodawano acetonu zeby lepjej kopalo.ale to shit!!!!!!!!!!!! :mad: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad: !!!!!!!!!!!!!!!!A co wymyslili zeby nie smierdzialo acetonem???? dodawali cynamonu i czy to nie jest głupie??kompletny shit wrrr.albo grzybki to tyz niezaciekawa sprawa jakies malutkie kawalwczki cyk do staffu i co pozniej si e dziwisz co to za shit(jesli sie ciut znasz).moim zdaniem masz racje anubisie ze to jest zle!!!! i znowu napisze,ze w 100% sie z toba zgadzami niepopieram tego. rozumiem ze chce sie mie mocniejszy stufff.Ale w taki sposob nigdy!!!!!!!!w ten sposob niszczy sie wszystko co najlepsze w tej bezbronnej roslince.W :moon: mam taki stuff, no al eco ja moge zrobic :confused: ??chyba tylko nie pochwalac i nie stosowac.Wole czyscioszka :yummy:
serdrcznie pozdrawiam
hawk :wave:
:smoweed:
:smoweed:

Gdybys przyjechal do mojego miasta i bys podpytal dila czego on tam daje to bys dowiedzial paru nieciekawych rzeczy. To juz nie wazne. Proponuje porzucic ten temat. Lepiej pogadajmy o czyms przyjemniejszym jak np. zapylanie roslinek. Niezbyt wiele o tym wiem choc czytalem dosyc sporo. Czy ktos moglby przyblizyc ten proces ( zwykle te opisy ktore czytalem byly na wyrywki ) .

thor

Outdoor Grower, C99 Lover
ICMag Donor
coopa : uzywaj mniejszej ilosci ikonek, zle sie czyta takie wiadomosci.
anubis : a co tu duzo gadac, musisz strzasnac pylek do worka foliowego i naniesc na zenska rosline pedzelkiem.

Bardziej chodzilo mi o to jak dlugo roslina wytwarza takie nasiona ? Jak poznac ze juz sa dobre, czy poczekac jeszce jakis czas. I jak dlugo taki pylek jest przydatny ( po jakim maksymalnie czasie moze zapylic rosline ) ?

Mr. Smee

Member
thor said:
coopa : uzywaj mniejszej ilosci ikonek, zle sie czyta takie wiadomosci.
anubis : a co tu duzo gadac, musisz strzasnac pylek do worka foliowego i naniesc na zenska rosline pedzelkiem.

Lepiej nie robic tego pedzelkiem, bo mozesz wszystkie kwaty mniej lub bardziej napylic. Lepiej naciagnij worek z pylkiem na kwiatki, uszczelnij otwór w okol lodygi (tasma klejaca np.) i potrzasnij. Odczekaj chwile i uwazajac by nie rozpryskac pylek zdejmij. W ten sposób bedzies mial kilka kwiatów które wyprodukuja nasiona a reszta rosliny bedzie sensimilla!!!!

Mr. Smee

Member
anubis_player said:
Bardziej chodzilo mi o to jak dlugo roslina wytwarza takie nasiona ? Jak poznac ze juz sa dobre, czy poczekac jeszce jakis czas. I jak dlugo taki pylek jest przydatny ( po jakim maksymalnie czasie moze zapylic rosline ) ?

Pylek w lodówce mozna przechowywac tygodniami jesli nie miesiacami. Nasiona beda dobre, gdy juz prawie same wypadaja. Powinny miec ciemny kolor. Potem musis suszycz przez okres 1-2 miesiaca, to pomaga osiagnac dobry "germination rate"!!!!

Dzieki za pozyteczna informacje. Myslalem ze pylek jest krocej przydatny , ale jak tak to super. Pytalem sie o to ze wzgledu na to ze chce sobie troche pokrzyzowac odmiany :D

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hey Mr. Smee

widze super tam ci trawaka rosnie.
same pienknosci ,WOW
fajna sronka

peace

Latest posts

Latest posts