What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Tylko po Polski

Go¼dziki

New member
Czesc wszystkim

U mnie tez nieciekawie... na 7 krzakow 5 jest
meskich i tylko 1 zenski (co do ostatniego to jeszcze nie wiadomo).
Co jest?
Moze pora wysiewu ma jakis wplyw na pojawianie sie meskich plant (jakis wplyw ksiezyca, uklad planet czy cos, bo przeciez rosliny tez sie jakos tym magnetyzymem kieruja).
Cholera...

Hot Cargo, co robisz z meskimi kwiatkami?

Dude

New member
Go¼dziki said:
Hot Cargo, co robisz z meskimi kwiatkami? [/B]

Ja wzialem 4 meskie krzaki ( 4,5 tygodniowe ) ... 1 L mleka... obcialem wiekszosc lisci... lodyge wywalilem.. liscie do garnka... 2 lyzki oleju... mala lyzka cynamonu... 50 minut gotowania na wolnym ogniu...

2 szkalnki... 30 minut pozniej... bardzo przyjemna faza... ktora utrzymywala sie conajmniej 4h ... miazga :abduct:

Go¼dziki

New member
Mowisz Dude, ze fajne sa loty po takiej makumbie z meskich lisci? Ok, dzieki, sprobuje. Wezme 3 albo 4 samce na makumbe, a reszte do palenia. Jestem ciekawy jak to bedzie z moca - nie ma innego sposobu jak stestowac samemu. Panna pojdzie z powrotem na veg i jak podrosnie to klony z niej wezme. Jeszcze bedzie dobrze.

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
wyjebalem je wszystkie na smiecie.
bo sie wkorwilem ze chejze.
wiem ze mam
3 nirvany white rhino
2 bog lifesaver
2 skush i, 3-?
1 DSD ale chyba menski

takze 7 to zaklepane. mysle teras czy zostawic DSD i zrobic z niego troche nasion. bo to tesz strasznie ciekawy gatunek.
niech sie tylko pozbieram i bende wiedziec co robic.

hej zobaczcie jak muj kolega wychodowal na podwurku.

peace
664bud_too_heavy_dare1_090404-med.jpg
[/IMG]
664bud_too_heavy_dare1_090404_close_up_of_branch-med.jpg
[/IMG]
664wyd1_outside-med.jpg
[/IMG]
664wyd2_outside-med.jpg
[/IMG]
664wyd_3weeks_before_harvest-med.jpg
[/IMG]
664wyd4_outside-med.jpg
[/IMG]

Go¼dziki

New member
Hehehe, no spoko :) Fotki fajne, szczegolnie ostatnia... przyczajony za krzakiem :D
No ladnie, z tylu tylko 7 zenskich... :(
Zastanwialem czy zostawic meskie na pylek - zrobie z nich makumbe. A Twoje na smietniku... no ja sobie na razie nie moge na to pozwolic. Wierze, ze podejmiesz dobra decydzje.
HC, tez mam dola i tez sie musze poskladac. Ja nie wiem, to jakis taki okres... uklad gwiazd, planet, czy co? Nie ma co sie wkurwiac, bedzie dobrze. Jakkolwiek - przetrwamy to :D

Last edited:

BoOhr

New member
Witam
SAm jeszcze nie posiadam swojego ogrodka ale moze na przyszly sezon w chwili obecnej sie jeszce edukuje ale witam wszytskich serdecznie :):wave:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
witam BoOhr .czym nas wiencej tutaj tym lepiej.
jak to jescze nieposiadam ogrudka?
hahaha
tutaj jest duzo co co moze pomuc jak sie do tego wzionc.

peace

:D

G

Guest

Zastanwialem czy zostawic meskie na pylek

Mozesz pylka zebrac, a jakie masz odmianki?? Moze dla mnie troche pylku bedzie;)? to jakies ciekawe sobie porobie odmianki w nadchodzacym lecie:) ?

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
jusz zapuzno raniec

jak na nastepny sezon bendziesz chodowal to zostaw menkie sobie
bendziesz ty rozdawal nasiona

peace

G

Guest

HOT CARGO Wiesz ja chce zapylic polowe pan kazdej odmiany i wyslac je do ludzi z hyperreal zrobic taka wielka akcje openseeds czyli nasionka za darmo beda tam rozdawac. Niewiem zabardzo jak sie do tego zabrac zeby zapylic tylko polowe kobitek:/

Dude

New member
Witam ponownie :)

Sledze z uwaga co tam sie dzieje u Ciebie w ogrodzie HC... milo popatrzec :cool: Rob nasionka rob.. to bedzie z Ciebie taki nasz polski JLP :D Mam nadzieje, ze bede mial okazaje przetestowac twoje corssy :cool:

U mnie w ogordzie mija 15 dzien 12/12 ... Bylem mocno zaskoczony strech'em WYD x WYD ... najwieksza osiagnela wysokosc ~70 cm ... najmniejsza ponad ~60 cm. Z jednej strony cieszy to oko.. z drugiej ... miejsca wystarcza na styk :D

Click for Larger Image

Click for Larger Image

Click for Larger Image

Pozdrawiam :wave:
Dude :cool:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
widze ze sie robi gensto jak cholera dude

jak niechcesz scinac to zrub tak jak ja robie. ja biore lodyge miendzy palce i sciskam mocno z lewej do prawej asz sie zrobi troche mientka. wtedy jo zegnij nadul. niemartw sie ona za pare dni tobie wyrosniw do gury. bendzie wyglondalo ze zdechnie ale nie. niedlugo pokaze zdjencia jak ja powiginalem lodygi.

peace

G

Guest

tak tak czekamy czekamy:D ja juz na hpsa odkladam pieniazki spokojnie napoczatku grudnia bede mial 400w:) Starczy na 117x55??(cm) Szafa wysoka jest na jakies 150-160cm.

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no teras raniec to ja tesz niemoge siedoczekac kiedy lampe bendziesz mial.
bo chyba bendzesz mial cos dobrego nam pokazac?
bendzie dobze. jusz zapylilem kwiatki i niedlugo zobaczymy co sie urodzilo.

peace

G

Guest

no bede mial do pokazania to co odciebie i strainsy z australii. co dokladnie dowiem sie na dniach jak przesylka przjdzie przez polski urzad celny i sie huje nieprzypierdolo do listu. jeszcze sie zastanawiam czy (romberryxpeak19)xDarkChila pojda na dwor czy pod hpsa

Widze ze wam wszystkim sie dobrze powodzi z roslinkami. Macie bardzo ladne planty. Mam nadzieje ze moje beda rownie ladne. Jeszcze nigdy nie prowadzilem ogrodka. Aby sie zmobilizowac do tego zamowilem pestki z Nirvany wlasnie SD. Dostalem oczywiscie freebe choc 2 sionka nie przezyly spotkania z Poczta Polska :D Wiec mam 18 pelnowartosciowych nasion (calkiem niezle jak na poczatek). Jeszcze Was odwiedze i mam nadzieje ze ktos jeszcze odwiedza to forum :D

cooopa

Member
Czesc wszystkim. Hot Cargo chciales wiedziec ile jest Polakow na tym forum.
Moge ci odpowiedziec : coraz wiecej :wave: Prosze opiszcie wasze ulubione palone odmiany. Trzeba ruszyc ten topik.