ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
No wiec mam ... 9 WYD x WYD ... Mamusie byly na prawde 'frosty'... z reszta ty wiesz Hot Cargo, ze orginalne WYD to fajne kwiatki
Zastanawiam sie co z tego wyjdzie... czekam z niecierpilwoscia az pokaza p³ec... bo miejsce w poziomie szybko sie konczy. Srodkowa bestia zaczela juz powaznie wjezdzac na terytorium wszystkich roslin do okola Ma naprawde potezne, masywne liscie. Moze niedlugo zrobie jakas swieza fotke to sie pochwale
no to fajnie bendzie.
te WYD so dobre i wysoko nierosno. takze mozesz je latwo trenowac czy nawet przycionc i one powinny nisko zostac. kolega teras bendzie zbieral kwiaty co mu wyrosly i wyd muwi ze o najmniejsze od wszystkich na wysokosc ale zato najbardziej zywice majo wszendzie.
to jest smierdzonca trawa jak cholera.
bardzo ladnie ci to rosnie.
to jest miejsce gdzie ty je zaczynasz czy masz wienksze miejsce na nie.
jak narazie to masz super kwiatki
bardzo mi sie podobajo
Czesc ch³opaki
HR cos wisi, a tu widze, ¿e Dude masz niezly ogrodek. Ja wymiarami, mam troche wiekszy (120x70x190), ale roslin jest w nim mniej - tylko 7. Lampke mam za to mniejsza, bo 250W, ale ona daje rade i to niezle. Yo Dude, ile juz maja te Twoje? Skoro panny pokazuja futerko, to chyba z miesiac, nie? Ladnie wygladaja - geste i zdrowe. A jak tam siê ma Twoj byczasty busz, Hot Cargo? Moje roslinki stoja juz 2-gi dzien na 12/12. Te, ktore byly dluzej pod swietlowkami wreszcie ciemnieja i tyja, poza tym liscie i szczyty zaczynaja juz coraz mocniej pachniec. Obecnie walcze z wilogtnoscia... 38-45%... malo i trzeba to jakos podniesc. Wstawie garnek z woda i jakby co to moze jeszcze dodam jakis wilgotny recznik na podloge. W nocy troche mala temperatura... 20C... chyba trzeba bedzie zalaczac ogrzewanie; za to w dzien hps podgrzewa klimat do prawie 30C... A tak w ogole to probuje cierpliwie wyczekac te 2 miechy do zbiorow... ...
6 plantów ma dokladnie 4 tygodnie... 3 maja 5 tygodni od przebicia sie ponad ziemie 7 pokaza³o plec... i wyglada na to ze mam juz 7 kobiet Musze sobie zalatwic mocniejsza lupe... zeby miec 100% pewnosci.
umnie chlopaki wsystko leci dosyc dobze.
mialem maly klopot z mojo mieszanko , okazala sie troche za mocna, no i troche niekture kwiatki dostaly w dupe. ale jusz wszystko dochodzi dosiebie i teras powinno sie z tego wyrosnonc. takrze caly czas czlowiek sie uczy. chcialem siebie przerobic i sie nieudalo . haha. male zdjencie daje . one powinny byc troche wienksze ale to dlatego ze je troche przytrulem.
HC
I tak dobrze wygladaja. chociaz zawsze mogly by byc wieksze, zdrowsze, gestsze itd Jak na moje poczatkujace oko to sa ok. Zawsze jest tak, ze jak z poczatku cos fiksuje, to potem powinno isc z gorki (az sie znowu nie skopsa ) Ta w srodku to zdecydowanie faworyta. Moje w zasadzie wygladaja podobnie, tylko, ze czesc jest troche jasniejsza (dzisiaj podleje z nawozem). Powiedz jaka mieszanke dales, tak zebysmy wiedzieli na co uwazac.
A tak przy okazji, Ty Hot Cargo powinienes wiedziec: co to jest "flushing process"? Pewien kolo mowi, ze oberwanie czesci lisci na 2 tygodnie przes zbiorami przyspieszy "flushing process"... ale o co biega, to nie wiem...
Dude
To Ci sie poszczescilo, chociaz mi sie wydaje, ze ta moja siodemka, to wszystkie babeczki Kupujesz mocniejsza lupe? Widzialem w fotograficznym takie kwadratowe - trzeba by sie zorientowac ile to szumi. Ja mam taki zabawkowy mikroskop za 40zeta z powiekszeniem do 600x (!!). Jest calkiem niezly, a przedewszystkim tani. Jak juz bedziesz mial lupke, to napisz ile to to szelesci.
Dude bendziesz mial troche gensto ale napewno dasz sobie rade.trenuj je i bendziesz mial super buds. niejest tak zle.
Go¼dziki ta mieszanka uzywalem pierwszy ras. to jest jusz jak kupujesz wymieszane ze wszystkim. i wszyscy mi mowio ze to jest najlepsze. jedna torba $22 na trzy kwiatki starcza. tylko ze nienadaje sie na mlode. bo sie sam przekonalem. jest wszystko naturalne w tym ale jescze zamocne.to nazywa sie foxfarm. i ostatni ras to uzywam. zawsze uzywalem promix i dotego perlite 50%-50% i nic wiencej tak jest najlepiej jak mlode. potem tylko naturalne gowno . na poczontku zeby bylo wysokie w (nitrogen)10%+, a jak jusz zaczynam na 12-12 to daje gowno z malo (nitrogen) . i tak dokonca.
Sliczny widok HC ... tez bym chcial miec mozliwosc ustawienia tylu donic Ale z drugiej strony... nie zazdroszcze Ci jak musisz przesadzac... tony ziemi... Ja akurat musze ze wszystkim bardzo sie ukrywac wiec przesadzanie sprawia mi wielkie trudnosci organizacyjne...
U mnie jak widac wszystko gestnieje... zrobil sie zielony dywan Na 100% zidentyfikowalem jedynie 4 kobiety... u reszty preflowery sa takie malutkie, ze jeszcze za wczesnie zeby wyrokowac... ale nie spieszy mi sie Planuje ustawic 5 wiader 16 L ( 4.2 gal ) ... wiecej raczej sie nie zmiesci wedlug moich obliczen.
Chce je potem tak potrzymac 14 dni i robic LST... a potem przelaczyc na kwitnienie... ale to luzne zalozenia... zobaczymy jak bedzie roslo.
HC jakies propozycje?
Go¼dziki masz super mikroskop... bedziesz mial fajna zabawe jak ci kwiatki zaczna kwitnac. Ja niestety mam mikroskop tylko x32 ale i tak juz mozna cos niecos zobaczyc.
dude
niewiem ile tam jeszcze masz miejsca.ale wyglonda nato ze jusz powinienes szykowac sie na 12-12. chyba ze mozesz je tam dobze powiginac. moze jeszcze ras
je przesadzic dowiekszych doniczek..jest mi cienszko powiedziec bo niemam dozo wiadomosci do box grows. caly czas opserwuj i bendziesz wiedzial jak cos sie zacznie zmieniac. jedno jest wiadome ze musisz je trzymac nisko takze nato uwazaj. i wyjmij je z doniczki i zobacz jak kozenie wyglondajo. bo to tesz moze ci sie wszystko zatrzymac w rosnieniu.
No, w³a¶nie Dude, czemu tak d³ugo (a¿ 5tyg. + jeszcze 2...) trzymasz je na wegu? Fajnie to wygl±da - profesjonalna szafeczka (jaki¶ jonizatorek albo gen. CO2, te¿ masz? )
Ja trzymam teraz kwiatki w ¶ciêtych butelkach 5L, pó³przezroczystych (niebieskich), tak ¿e widaæ przez nie jak rosn± korzenie. Nie jestem pewien, czy ta odrobina ¶wiat³a co siê przedostajê ma jaki¶ wp³yw na te korzenie, jednak z tego co widzê rozwijaj± siê one dobrze (po nieca³ym tygodniu od przesadzenia, niektóre ju¿ znowu dotykaj± denka)
Hot jak tam BOGi sie sprawuja?? Rob fotki czesciej Ja jutro jade przygotowywac miejscowki pod out. Znalazlem 3 polany o ktorych istnieniu przez 21 lat niemialem pojecia. Bedzie gdzie sadzic to znaczyHehe trafilem tez na wies taka stara i nieuzytki rolne i tam tez sa idealne warunkiZnalazlem tez jednego spota gdzie moich roslinek beda sie opiekowac wilki Bo przez plot miedzy lesniczowka a moja miejscowka jest zagroda z wilkami. A trawa tam ma z poltora metra
super raniec
wyglonda ze bendzie super trawa za rok.
umnie jest troche chujowo bo wszystkie BS, DSD zostaly menskie. ale mam dwa LS zenskie trzy WR, i pare Skush no i jeszcze czekam na inne zeby sie pokazaly. takze wszystko bendzie teylko strata pare rodzaji.
o jeszcze gdzes za dwa tygodnie mam dostac klony ruznych rodzaji i prawdopodobnie przestane chodowac z nasiona. bo poprostu to mi sie nieoplaca.
zaczne chodowanie nieustanne. to jest jak chodujesz w domu najlepsze.
niedlugo zrobie zdjencia jak zrobie pozondek i wszystko ustawie
witam panowie widze ze tutaj pomalu tez sie topic rozkreca spoko u mnie jeszcze sa dwie planty na dworze ale dotrwa tylko jedna druga na pewno nie zdazy ale will live will see pozdro