What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
cineva priceput la electronica ma ajuta si pe mine cu o nelamurire!M-am pricopsit cu un extractor de vro suta de wati si nu stiu cum sa`l dau mai incet ... cum as putea sa conectez la el un variator de turatie sau ceva asemanator unui dimmer ( fara sa ia foc) am gasit niste prize cu controller de turatie dar sunt undeva peste 200 de lei ... si nu`mi permit,extractorul este un soler palau td800 cu diamentru de 200

Probabil cu un controler poti sa scazi turatia fara sa afecteze ventilatorul :D

Salutare! Știe cineva cum as putea trisa la un test de saliva? As vrea sa schimb compania la care lucrez iar miercuri mi-a zis cineva că dacă vreau este testul de droguri...vreo apa de gura ceva? Mulțumesc!!

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Există da nustiu cat ajută! Sa nu ai vreun fail!
mai bine fa teste înainte apoi dute la sigur!
Altfel te înfunzi singur ! Nu te arunca ! Calm daca ai timp dacă nu de la un coleg ceva pișat!

La Amazon e vorba. Când te angajezi la ăștia trebuia dat test de alcool și urină. Înainte era doar de urina ceea ce era mai simplu dar acum e acela de saliva. Nu am treabă daca stau vreo 5-6 zile nefumat ,dar testul ăla e miercuri 😂 listerine plus multa guma voi incerca....

Pentru cei interesați se trece foarte ușor și după 12 ore de fumat intens doar cu spălatul gurii bine și apa de gura la greu înainte + guma de mestecat in timpul testului :))

smokebla

New member
Salutare tuturor.

In primul rand, La multi ani si toate cele bune.

Va rog sa ma ajutati cu o parere.
Pe data de 20 Octombrie am aruncat 2 seminte de Auto ( sa zicem ca strain'ul nu este atat de important ) in 2 ghivece mari, unde le-am dat cam 18h de lumina zilnic.
Nu sunt la primul grow cu acest strain, data trecuta le-am cules dupa cca 75 zile, dar tin sa mentionez ca au avut parte de zile mai calduroase.
De data aceasta ( fiind anotimpul asta placut ) fetele au stat la temperaturi de 18grade ( stiu ca e putin pentru ele, dar mai mult nu am cum sa le ofer - injurati dar nu aruncati cu pietre :) )
Ajungand la data respectiva ( intarziata as putea spune ), am observat ca pe Main Buds, inca apar firicele Albe ( cu toate ca pe unele parti, au si firicele Maronii, care au aparut de circa 2-3 saptamani, care sunt mai inchise la culoare ). Oare sa fie streaste din cauza temperaturii ?

Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie ?
Sa culeg main buds si sa las tot ce este in partea de jos a plantei, unde mugurii arata ca mai au nevoie de timp ?

Multumesc pentru raspuns si timpul acordat.

SS3.png

SS3.png

SS3.png

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Pai când ai temperaturi mai scăzute , metabolismul plantei încetinește, deci automat și planta creste mai greu și se coace mai greu! Dar o temperatura de 18 grade nu e ceva foarte grav ! Mai aștepți o săptămână în plus sau poate două ! In rest totul va fi bine! Din pozele alea nu îmi dau seama daca sunt gata sau nu!
Si da poți recolta parțial muguri care sunt gata sa îi culegi și care sunt mai tinerei sa îi culegi mai târziu!

smokebla

New member
Salutare,

Multumesc pentru raspuns Vasile, face sens tot ce spui.
Am sa mai astept o saptamana, ca de pierdut, nu am, poate chiar am de castigat (putin ).

legalizeRO

Active member
Buna seara,
Am un panou LED , SF300. Daca ma credeti sau nu, as vrea sa-l dimez.
Apropo, SUPER panoul. L-am luat pentru o mama eroina, intr-un cort de 60 X 90 suprafata, si 60 inaltime.
Venind de la 2X 24W= 48W T5, a explodat mama sub 33W LED.
Ma asteptam sa fie cel mult la fel, dar creste de cel putin 2 ori mai repede, si arata altfel, mai fericita, in lipsa de alt termen.
Posibil si faptul ca neoanele deja trebuiau schimbate, motiv pentru care am si zis sa evoluez,
dar neoanele noi n-au functionat niciodata atat de bine, chiar daca ajungeau la 5cm fara grija ca se ard.

Am avut ghinionul la prima testare sa o ud si sa o inspectez cand mai avea vreo 16-18 cm de panou.
Plesnea de sanatate, si ochiometric am zis ca iau clone "poimaine".
Apa avea, si nu m-am stresat cand a intervenit ceva si n-am mai apucat sa ma uit la ea "maine". Ghinion.
"Poimaine" era la 8-9 cm de LED, toate topurile arse ca la Plevna (am poze, si ce poze...).

Mi-as dori sa pot micsora cumva intensitatea LED-ului, macar 10-20% pentru ultima suta de metri de vegetatie.
Banuiesc ca de la 15 cm de panou incepe sa afecteze planta, avand in vedere ce bine arata la 16-18. As putea experimenta sa fiu mai exact.
Sunt atat de impresionat de panou incat sunt dispus sa-i montez o sticla fumurie, sau sa-l indrept inspre usa cortului, sa-i mai tai din tarie. Ma voi folosi si de LST acum ca stiu ce inamic am, dar as vrea sa stiu si ce solutii profesionale am, daca exista.
Loc sau motiv pentru un cort mai mare nu am, iar panoul parca a fost facut pentru cortul asta.

Multumesc!

LE. Recomand si SF2000. Venind de la 200W COB unde udam la 4 zile, acum ud aceeasi apa la 2 zile.
Cu rezultate pe masura. Abia acum am 1gr/W. Chiar ziceam, cat rahat mananca astia cu gramul lor...
Dar trebuie sa fie totul perfect, ca viteza e mare, si stricaciunile pe masura in caz ca nu esti bazat.
Mai recomand calduros si o aditie de UV. Am o lampa dar nu am folosit-o la LED-ul asta, pana ma obisnuiesc cu el.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
data viitoare ia ceva cu dimming. e mai bine si la factura de curent, si mai eco.. plus mai simplu, nu mai stai sa incerci sa ii "tai" puterea,

legalizeRO

Active member
Din primele cercetari pe Google se pare ca as avea nevoie de un PWM, care ar scadea si consumul,
deci ar fi si eficient, dar informatii despre situatii asemanatoare cu a mea nu sunt.
Pe forum dedicat, ca asta, gasesc informatia pe care o caut.
Plus ca vreau mult parerea unui profesionist, sa fie treaba facuta ca oamenii.
Daca nu, deja ma atrage metoda sticlei. Deja am un design in cap, in caz ca merg pe calea asta.
Voi fi atent si la temperaturi in cazul asta.
SF2000 se dimeaza, numai prastia asta mica nu.

legalizeRO

Active member
Iar m-au facut astia caprioara:
Dear,

Thanks for your kindness to wait.

I have confirmed with our engineering department again that SF300 cannot be dimmed even with PWM(Power supply not supported)

If the height and brightness can not be adjusted, it is recommended that you adjust the position of the plants, you can stagger placed the plants and lights. (Don't point the light directly at the plant)

I hope this info will be helpful.

Kind regards,

Judy
Deci sticla...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Seems a bit stupid. Cum ar fi daca ai folosi niste leduri cu dulie cand ai nevoie de lumina mai putina? Pe langa ca irosesti curentul aiurea, nu stii cum se comporta sticla aia acolo. Oricum, mai bine sa nu ai sticla in growbox/room deloc. Daca vrei o lumina ieftina si dimabila pt spatii mici sau spatii de veg iti recomand mars hydro ts1000. E absolut decenta pt pretul pe care il are.
Eu unul consider ca ledurile fara dimming nu au loc pe piata in 2022, decat daca is unitati mici de cateva zeci de watti dedicate pt rafturile de clone si vegging mothers. Alea nu ai avea de ce sa le dimezi oricum. Cumva imi pare rau sa iti dau acest sfat dupa ce ai facut deja achizitia, dar poate ajuta pe altii, nu strica sa va ganditi la treburile astea cand faceti o achizitie de lumina.

legalizeRO

Active member
Da, eu care over-cercetez de fiecare data, am cumparat gresit, putin, dar poate va fi bine totusi.
A fost faptul ca cel vechi consuma 48W iar asta nou doar 33W si n-am mai fost atent la intensitate.
Panoul nou pe piata, nu erau prea multe review-uri... In fine.

Redistribui tevile din tavan care acum sunt cruce, si-l voi impinge putin inspre golul din mijlocul cortului,
si-i voi da si un un unghi lateral, iar plantele vor fi cat mai in laterala opusa. Le mai rotesc, le mai mut, le mai leg...

Ca side note, samanta a rasarit intr-un pahar de 10cm, si nu prea ii placea la inaltimea aia. A trebuit sa o ridic inca 10cm sa stea mica.
Deci acolo am mai pierdut 5cm, care tura viitoare nu vor mai fi.
Deci raza utilizabila a panoului asta este 40-20 cm sub el. Dar daca esti in grafic rupe. Era bun un dim, sau un cort de 90 inaltime...

DcSantos

Active member
Salut ! Ma bag si eu ca musca in curul calului ! :))))Mie mi se pare o prostie sa folosesti o sticla fumurie sa scazi din intensitatea luminii,daca nu as avea de ales as tine lumina mai departe decat sa folosesc o sticla sau alte prostii. Consideram si eu spider farm dar nu sunt dimabile si nu am mai vrut. Baga o poza aici la bajeti man sa vedem si noi ,cum zicea vorba aia: "o imagine face cat o mie de cuvinte" ! :)) :joint:

legalizeRO

Active member
Am impins panoul in sus si am mai castigat 5 cm. Gata, nu mai pun nici sticla.
Uite poze. Ce zici, isi mai revin? Eu cred ca le repar.
Cele 2 de deasupra sunt de rezerva. Una deja zboara imediat.
Stanga sus e viitoarea mama pentru ca e cel mai putin afectata.
Cea mai grav e asta din stanga jos...
Click image for larger version  Name:	fghn - Copy.jpg Views:	0 Size:	146.5 KB ID:	18088733

Attachments

• fghn - Copy.jpg
    fghn - Copy.jpg
    146.5 KB · Views: 31
Last edited:

legalizeRO

Active member
Nope...
Imi pare rau ca n-am poze de inainte sa se arda, si inainte sa iau clone.
Problema e ca mai am timp de un sezon pana la vara, nu mai am timp sa astept seminte, sa germinez samd.
Am zis hai sa pierd cateva zile si sa le salvez, daca pot. Ca experiment.