What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Da, nu stiu, ale mele stau si la 15-20 cm de panourile de 300w la 75%+ dimming fara probleme. S-ar putea si la 100% zic eu, dar trebuie sa mai reglez hranirea ca sa le pot sustine. De aia nu prea cred ca panoul de zici ca are 33w(?) Le-a ars asa..

legalizeRO

Active member
33W masurat with Cost Control.
Ochiometric mai vedem si ce vrem sa vedem, dar ai fi surprins, daca masori, ce putin inseamna 15cm cu ruleta de la LED.
Cort volum mic, genetica noua, lumina noua, sincronizarea astora cu o nutritie necorespunzatoare, fermier neexperimentat,
a fost o combinatie de chestiile astea, clar. Posibil un underfert, ca nu le tin niciodata pe verde inchis. Prefer mai palide.
Posibil si temperatura. Eu pot regla ventilatorul, si fiind mai frig, l-am pus mai mult pe recirculare decat pe evacuare.
In cort temperatura era in grafic, masurata pe podea insa. Am sa pun un termometru la 15cm de el sa vad cat indica. Poate chiar la 10.

Acum fetele sunt sub SF2000 la 50cm si sunt foarte fericite. Sper sa n-am herma.

legalizeRO

Active member
Conteaza si ce face fiecare panou cu puterea pe care o consuma.
Nu toate LED-urile sunt la fel.
Acum in retrospectiva, ca ai zis tu de panoul tau, fostul meu COB de 4X 50W il ridicam cand ajungea la 30cm,
fara lupe sau ceva care sa fure lumina. La SF2000 fac fetele figuri daca trec de 43-45cm.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Hraneste-le mai bine si o sa vezi diferenta. Pe organic si eu ridicam panourile si la 50 cm daca voiam plante sanatoase. Acum doar reglez nutritia. Si am rezultate mult mai bune, cu panoul mult mai aproape si la o putere mai mare. Stiu ca pot exista diferente, dar vorbim totusi de un panou de aproape 10 ori mai mare ca wattaj, si de l-as tine de 3 ori mai departe tot as furniza mai mult flux luminos plantelor decat orice alt panou, fie el si de 2 ori mai eficient, luat direct de la nasa. Fizica nu minte. In plus, aia nu arata a arsura de lumina. Daca as stii exact ce si cat ai hranit si la ce ph as putea probabil sa iti spun si ce le lipseste, cert e ca lumina e departe de a fi cauza principala a problemelor tale. Daca trebuie sa tii panoul ala asa departe, inseamna ca este ineficient. Unori merita sa inveti sa te adaptezi la ce ai. Dar cand ce ai e un panou de 30w care trebuie tinut la 40 cm ca sa fie ok, adaptarea cea mai simpla e sa arunci acel panou.
Si nu as compara oricum situatia asta cu coburile, care is tehnologie veche si extrem de ineficienta. Eu zic ca in cazul cob-urilor lentilele ar ajuta, si nu ar fi contraindicate precum sugerezi tu. Dar, precum nu as mai folosi un hps in 2022, nu as mai folosi nici un led bazat pe cob-uri. Sunt depasite de mult.
Ce vreau sa zic e ca tu ai acolo niste limitari pe care nu le are nimeni, din cauza acelui panou. Nu urmari o greseala prea mult, mergi cu el in padure si impusca-l la timp. Tu poti sa zici cat vrei ca e altfel, da tine minte acest post si o sa vezi ca o sa revii la el sa ii dai ceva dreptate, candva.

legalizeRO

Active member
N-am vrut sa sugerez nimic. M-am exprimat prost. Voiam sa spun ca nu era inhibat de nimic COB-ul la 30cm. Acum inteleg ca daca avea lupa poate nu-l mai tineam nici pe el la 30cm. Mai mult ca sigur.
Nu mai e mult si testez iar.

Ud cu Iguana Juice, apa de fantana, ratie intre 1-3.5ml per litru, in functie de stadiul plantei si cum arata,
in pamant care acum 5 ani era B. Light Mix, si-n care mai pun eu diverse cand e cazul.

Cand plantez clonele le pudrez cu Great White. Nu ma indur sa fac test cum e fara.
Cand mai fac cumparaturi ma uit si dupa bacterii. Pamantul meu e foarte valoros la ora actuala, pentru mine ;)
Si bacterii de fosa am in el :D
Am PH metru de pamant si de lichide, dar nu le mai folosesc de multi ani.
Acum n-am modificat nimic pentru ca nu e nevoie. Doar lumina. Vedem ce se intampla.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Acu 5 ani eram si eu tot cam in aceeasi pozitie.. dar am aflat multe de atunci. Printre care si ca sol organic nu e suficient pentru a sustine cresterea accelerata ce se intampla sub leduri. Deci, daca nu ii dai de cap, poti incerca si altfel. Sau limiteaza-te la lumini cu dimmer, pe care le vei tine dimate ca sa nu iti infometezi plantele sub ele. E sfat valoros asta, daca stii sa te folosesti de el. Am fost acolo!

legalizeRO

Active member
De ceva ani tot invat. Si acum sunt departe. Cam de 5 ani m-am linistit si eu cu experimentele.
Am crescut cred ca toate stilurile, am cautat cat mai lejer.
Multe greseli, dar realizez acum ca fara ele nu invatam.

Daca stii si poti sa-mi dai un sfat sa trec la the next level, chiar te rog.
Eu am o fobie de overfert, dar cred ca va trebui sa trec peste ea cu luminile astea.
Dar o iau incet. Acum chiar ca nu ma mai grabesc.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai ala mai de sus era sfatul. Next level e in alta parte, nu organic soil + leduri de mare intensitate. Nu poti folosi acel flux luminos eficient, nu ai control aspra nutrientilor si asa mai departe. Si eu m-am mai incapatanat cateva grow-uri de cand mi-am dat seama si pana am tras linie. Da na, poate tu scutesti anii aia..

DcSantos

Active member
Am impins panoul in sus si am mai castigat 5 cm. Gata, nu mai pun nici sticla.
Uite poze. Ce zici, isi mai revin? Eu cred ca le repar.
Cele 2 de deasupra sunt de rezerva. Una deja zboara imediat.
Stanga sus e viitoarea mama pentru ca e cel mai putin afectata.
Cea mai grav e asta din stanga jos...
filedata/fetch?id=18088733&d=1646327647

Salut! Eu as pune alte seminte la germinat,nu de alta dar o sa le ia mult timp sa isi revina dupa nute burnul ce pare ca l-au suferit. de obicei la lightburn e partea de sus ce devine afectata prima ,la tine plantele sunt afectate in partea de jos mai mult. Probabil solul folosit e prea puternic pt rasaduri. daca doresti sa le tii aplica-le un flush puternic,eu asta as face cel putin. :joint:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Flushul puternic poate fi chiar contraindicat daca solul are o gramada de adaosuri ce pot deveni solubile brusc. Sau daca il faci, trebuie facut cu o gramada de apa, sa ajungi la un ec satisfacator. Si apoi, trebuie sa fie suficient de aerat solul incat sa nu sufoce radacinile dupa ce il maltratezi cu atata apa, si pana se usuca.
oricum, chiar daca folosesti sol organic aditivat, eu stiu ca la plantare si pt plante tinere si clone se foloseste tot mix slab fertilizat. Un sol bun si bine fertilizat pt plante mature chiar ar trebui sa le arda putin la transplant. Ala fiind in acelasi timp si semn ca e gata sa furnizeze sutele de ppm necesare din diversele elemente pt plantele mature aflate in inflorire.

legalizeRO

Active member
@exploziv
DWC? Am crescut. Am si racitor, dar tot faceam pythium. Pe atunci cresteam una mainlining, Fugaream PH-ul... Imi pare rau ca n-am apucat sa incerc cu RO.
Eu folosesc acelasi pamant imediat, si nu fac flush. Cel putin ultimele 2 udari ud cu apa chioara, ca sa traga cat mai mult din pamant, apoi le las pana usuca pamantul bine, sa fie aerat. Cand bag noile clone pamantul e cat de cat gol de nutrienti, ele sunt "goale" dupa clonare, asa ca le dau intotdeauna 0,5 litri cu 0,5ml grow linistit. Urmatoarea udare e de regula cu 2ml/L si apoi full 3, sau 3,5 am avut o nebuna.

@DcSantos
In mod normal as fi de acord cu tine, dar n-am optiunea asta pana in toamna.
Am timp doar sa incerc sa le salvez, si ca experiment sa vad cat le ia sa-si revina.
Asta e doar un bonus pentru voi :) Eu doar voiam sa stiu cum se dimeaza un LED.
Dupa 4 zile:
Click image for larger version  Name:	fetch?photoid=18089692.jpg Views:	0 Size:	131.9 KB ID:	18089710
Cea mai afectata e cea din dreapta jos, Iar viitoarea mama e in stanga ei.
Din lighean a plecat cea mai slaba.
Frunzele se schimba treptat din galben in verde.

Attachments

• fetch?photoid=18089692.jpg
    fetch?photoid=18089692.jpg
    131.9 KB · Views: 24

legalizeRO

Active member
Primul si singurul, care binenteles ca a fost fail. Dar am crescut in perlit, dar era belea praful ala.
La cocos, trebuie sa stii ce faci, iar acum 15 ani m-am luat dupa unul de pe forum care a zis ca e belea. Daca retin, cocosul retinea calciu, sau ceva de genul asta, plus trebuia pregatit intr-un fel. Ala n-a mai intrat sa ma ajute cand a inceput sa se ingalbeneasca, si-am renuntat.
Asa ca m-am reorientat pe ceva la care majoritatea avea experienta.
Tratezi cocosul ca mediu steril?

DcSantos

Active member
Eu il tratez steril ca in sala de operatii!😂 Cum adica ca mediu steril? Nu e pt mine intrebarea dar cred ca voiai sa zici inert probabil..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mie mi se pare pe dos, cocoul nu mai are limitarile solului. M-am lasat convins greu, doar dupa am vazut cat de usor e. Daca apare o deficienta, se corecteaza incepand cu prima udare. Totul e mult mai disponibil. Nu il tratez ca pe un mediu steril ca nu ii neaparat steril. Absoarbe ioni pozitivi, da drumul la oarece cantitati de K pe durata de utilizare prin descompunere (si o sa vrei sa tii asta sub control asta marind doza de calmag in toate stadiile plantei), si are putin nevoie de ajutor in mentinerea phului. Per total eu am observat cel putin o dublare a vitezei de crestere, si sunt de abia la inceputuri. Observ clar ca exista potential mai mult. Dar am vrut plante sanatoase, si asta am obtinut. Exact motivul.ce m-a facut pana la urma sa abandonez ideea de sol organic indoor. Nu puteam face fata cu necesarul de nutrienti si aveam mereu plante foarte deficiente (si la doze de nutrienti de 2-3 ori maximul recomandat), iar incercarile de corectare erau groaie, ca doar nu te mai poti astepta sa recuperezi doza de Ca din urma daca ai pierdut ocazia cand era cazul sa o cresti.
Sub hps, sau outdoor, acelasi sol nu avea nevoie de nutrienti suplimentari. Era clar ca ledurile accentuau problema de ani buni, dar nu ma asteptam sa fie ele de vina. Asa ca am tot studiat ce se poate face si am ajuns la coco. Care imi permite sa le hranesc de oricate ori doresc si sa corectez orice deficienta cam in o zi de cand o observ, maxim. Desi imbunatatirile se vad de la prima udare! As creste in sol, dar sa fie legal, outdoor, nu sub curent scump si lampi intense ce pot avea rezultate mult mai bune cand mediul in care au radacinile iti si permite sa le hranesti corespunzator.
Nu zice nimeni ca solul ala nu e bun, l-am pus si la flori si la legume si la plante prin casa, si prin gradina. Isi face treaba, la unele chiar de mai multe sezoane fara nutrienti adaugati si cu plante super fericite. Dar nu face fata la ce am eu nevoie in cazul asta. Plus ca pana la finalul growului acei nutrienti de ii tot dai ca sa corectezi carentele ajung de nu mai ies in totalitate nici la flush. Cumva ca sa iti arate ca poate furniza cantitati mari de nutrienti, dar nu dupa programul planuit de tine, ori la momentul cand sunt necesari.

DcSantos

Active member
De asta am renuntat si eu la sol acum vreun an si ceva . nu prea am crescut de multe ori in sol dar eram satul sa vad ca merge treaba bine si deodata tot felul de deficiente de nici nu mai stiam ce deficiente au si orice incercare de a le aduce inapoi la normal prin administrare de nutrienti sau flushuri parca le facea mai rau. prima data am vrut sa merg dwc dar parca mi-a placut mai mult coco ca e mai usor si is mai putine riscuri si nu is asa multe pompe implicate ca la dwc.

legalizeRO

Active member
Am scris un post atunci si de fumat ce eram am crezut ca l-am postat, dar se pare ca nu.
Ce diferenta ca % THC (nu cantitate) si ca aroma ai observat? Tu fumai parca... Eu am simtit diferenta de la DWC, unde de asemenea stapaneam bine.
Cate sezoane tine un ghiveci?
Cel mai bun loc sa ma documentez?
Asta cu PH-ul nu-mi cade foarte bine, dar vreau sa vad exact despre ce e vorba.
Ca sa nu ajung la Socola ar fi indicat RO, nu?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nene e mai usor ca la sol. aia conteaza. si eu am zis ca e bataie multa de cap dar acum fac nutrientii pentru minim jumatate de saptamana odata si practic am ajuns de masor ec si ph-ul mai rar decat o faceam inainte in sol. si acusi in la 90% light power fara deficiente, in afara de una de Mg de abia observabila. in sol de la 30-40% light power in sus aratau mult mai rau. suficient cat sa le tai pe toate in inflorire si sa le arunc la gunoi inainte de finish acu vreo 2 growuri, cand am decis sa renunt la sol intr-un final.
ai si aici pe forum subforum de growing in coco daca doresti sa vezi mai multe sau sa inveti. cert e ca nu e complicat. daca te-ai descurcat cu dwc, aici ar trebui sa fie mai simplu. mult mai simplu.

Latest posts

Latest posts