What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca puricii saritori is cumva pe sol si sunt de fapt "spring tails" te agiti degeaba. Nu dauneaza plantei, insa poate fi un semn ca ai un sol prost, cu multa materie vegetala necompostata, si il tii si foarte umed.
daca ai totusi alta specie si mananca radacinile, poti afla asta si limita inmultirea lor punand la suprafata solului felii de cartof crud. Dupa 1-2 zile ar trebui sa fie pline de insecte aceste felii, le iei si le arunci, pui altele.. si tot asa. Macar stii ca ii mai distragi de la a se hrani din radacinile plantei tale si mai si scapi de o parte dintre ei. Acestea cel mai probabil le-ai adus cu pamantul. Din nou subliniez ca e posibil sa fii fost o alegere proasta acel pamant.
De mealy bugs pe cannabis nu stiu, ca nu am mai auzit. Daca vrei sa scapi de ei, incearca sa nu ii mai aduci inauntru pe viitor. Dupa ce dezinfectezi si cureti tot, ca acum nu mai are rost. Posibil sa fii venit si astia cu pamantul, dar nu e foarte probabil. Oricum, e bine ca nu sunt spidermites. Spor.

HighUp

Member
Salutare , am pus acum 2 zile semintele germinate in pamant si nici acum nu au iesit , cand le-am pus erau cam lungi deorece le-am lasat cam mult la germinat , sunt sanse sa mai iasa?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca nu cumva mucegaisera inainte sa le pui sau sa fii avut ceva daunatori ori conditii proaste in sol care sa le manance ar trebui sa iasa.

Lol123

Member
Vreau sa fac un grow la tara la o casa batraneasca cu usa/geamul deschis pe timp de vara pe unde cred ca intra polenul in casa, vreau sa folosesc la gaura de intrare a tubulaturii ceva sa nu intre polenul prin camera apoi prin tubulatura si vreau sa astup gaura de in a tubulaturii cu un ciorap de dama sau o plasa anti polen antracit pro care reduce cu minim 88,8% polenul indoor. Intrebarea mea e cu ce sa astup gaura tubulaturii pentru a nu intra polenul in grow? Stiti metode sau materiale mai bune sa nu mi se compromita plantele cu seminte?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Filtru hepa sau anti polen. Exista si filtre de-a gata si material sa iti favi diy. Ceva 99.9% filtrare sau pe acolo.

Lol123

Member
Poti sa imi dai si mie un nume de filtru hepa mai amanuntit? Sa cumpar si eu ceva bun de pe internet. Am gasit Filtru HEPA pentru Purificatorul de Aer Adler AD 7961 la 138 de lei. E bun de luat?

Lol123

Member
Scuze pentru dublu post dar nu gasesc butonul de edit. Ce vrei sa zici prin filtre dea gata si/sau material sa fac diy? Poti fii putin mai explicit te rog? Un link ceva prin pm sau niste informatii va rog, as vrea sa iau ce e mai bun pe piata sa nu intre polenul sa aatup gura tubulaturii. MS

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pollen filter cloth/material. Exista si varianta hepa cu 99%+ filtrare, dar nu am gasit mereu. Cea chinezeasca la rola sau pretaiata la dimensiuni universale se gaseste la distribuitorii de ventilatie sau pe la magazinele de home improvement la cutie de 3-5 mp de obicei. E o chesti de se vinde la metru sau la pachete pt 1-2 geamuri, ca o plasa dar mult mai fina. 2-3 straturi de alea pe intake si nu mai intra nimic. Daca materialul e de calitate merge si un singur strat. Eu pun si ca prefiltru la filtrul de carbon si la intake de ala. Daca vrei sa gasesti filtru de-a gata, cauta unul pt masini, dar cauta unul cu suprafata mare, ca sa nu iti opreasca prea mult fluxul de aer. Exista si de hartie sau poliester umplut cu particule de carbon. Adica 2 straturi hepa si un strat subtire de carbon.
Materialul e bun, chiar daca nu e branduit si nu are specificatii clare. Dar sa fie pt. polen si nu praf. Ala de praf e mai grosier si lasa de obicei polenul sa treaca. Dupa ce il pun nou pe filtrul de carbon din garaj, unde fumez de obicei, daca fumez 1-2 cuie se ingalbeneste de la fum. Iar dupa o luna deja e de culoarea mustarului. Mare atentie sa nu il intinzi insa la montaj. E un material netesut deci ochiurile se modifica (maresc) prin manevrare mai brutala.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si daca se poate fara linkuri emag pe aici. Is cele mai bine urmarite linkuri din ro.
oricum si daca ar fi o lampa buna, ar costa dublu cat face pana ajunge pe emag si se plateste si comisionul lor. Deci mai bine diy sau cumperi direct de la producator daca vrei de-a gata. Iti trebuie vrei minim 350w/mp.

garuzy

Active member
Salut,

Am un gorilla cookies auto. Are cam 45 de zile, a intrat in flower recent. Momentan ii dau Biobizz( Bio bloom si Top max). Intrebarea e, ce as putea sa ii mai dau ca nutrienti/suplimente/etc?
fetch?photoid=17984224.jpg - Click image for larger version  Name:	fetch?photoid=17984224.jpg Views:	0 Size:	130.5 KB ID:	17984231

fetch?photoid=17984223.jpg - Click image for larger version  Name:	fetch?photoid=17984223.jpg Views:	0 Size:	171.8 KB ID:	17984232

fetch?photoid=17984222.jpg - Click image for larger version  Name:	fetch?photoid=17984222.jpg Views:	0 Size:	149.9 KB ID:	17984233

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cred ca ai uitat si de biogrow.. stiam ca se dau impreuna. La tine pare sa fie ori underfert ori overfert... fara mai multe detslii despre cat ai dat si cat de des nu as putea stii sigur ce e.
Apoi, nu stiu ce te-ai astepta sa masoare acel temp/rh meter pus tocmai acolo. Dar iti garantez ca ce iti arata ps display e super off. Odata ca e o chinezarie si apoi.. ca l-ai pus langa becuri.
Mai da-ne si detalii despre ventilatie, temperaturi si umiditate (nu alea de le citesti intre becuri insa..), la cum arata nu m-as mira sa ai probeme si la aceste capitole.
E important sa stim si cat de recent si repede au aparut sau s-au extins aceste probleme.
Iar data viitoare ar fi bine sa alegi alt tip de ghiveci, si cat mai mare si extins posibil. Jardiniera aia ai zice ca economiseste spatiu dar forma si marimea e stupida asa ca mai mult te incurca. Un ghiveci patrat jos dar extins care ar ocupa acel floorspace mai eficient ar putea sa contina de 2-3 ori mai mult pamant.. si sa aiba o forma mai buna si mai mult loc pt radacini. Chiar si un ghiveci rotund ar fi mai bun in cazul tau.

garuzy

Active member
I am dat doar Bio bloom 1ml/l si top max 1ml/l de cam 7-8 zile la fiecare udare. Temp 22C si Umiditatea cam 40%, nu prea are relevanta unde pun termohigrometrul... planta creste in open space si temp/umiditatea sunt aprox la fel in tot podul. Am un ventilator care bate pe ea non stop.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Are importanta unde pui termometru' pentru ca sunt temperaturi diferite, rh la fel. Ventilatorul depinde cat de tare bate ca sunt plante care nu reactioneaza bine in bataia vantului. Eu masor temperatura in 5 puncte iar umiditatea in 3 si pot sa-ti spun ca sunt diferente de cateva grade iar la rh la fel.

Capul plecat sabia nu-l taie.
Spor!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca ai un ventilator pe ea non stop dar nu ai si un extractor sau ceva sa aduca aer proapat iar e degeaba. Cel mai probabil trebuie sa imbunatatesti conditiile si sa o hranesti putin mai bine. Daca tu speri sa o rezolvi cu organice la sticla, afla ca nu se va intanpla prea curand. Deoarece dureaza 2-3 saptamani pana isi arata rezultatele. Si iti lipseste biogrow, care e esential din ce stiu, chiar si in flower. Sper sa nu fii modificat astia reteta si sa vb prostii, dar.. "pe vremea mea" se dadeau amandoua in flower. Oricum, ia-le incet si rezolva-le, ca ai la ce lucra.

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Eu am o singura sugestie, la ventilatie: renunta la ventu' care bate pe ea.
Cresti in spatiu deschis deci are la dispozitie zeci de mc de aer iar miscarea aerului e asigurata de convectie, doar becurile (sursa de caldura) is chiar deasupra plantei.
Tot aerul pe care-l trage caldura de la becuri se misca pe langa si prin planta, deci...
Poti (re)adauga ventu' ala cand o fi in flower mai avansat si vrei sa reduci umiditatea.
Apropos de umiditate, daca e multa in pod, sa nu fie risc de mucegai. Verifica asta. :wave:

dolo

Member
cineva priceput la electronica ma ajuta si pe mine cu o nelamurire!M-am pricopsit cu un extractor de vro suta de wati si nu stiu cum sa`l dau mai incet ... cum as putea sa conectez la el un variator de turatie sau ceva asemanator unui dimmer ( fara sa ia foc) am gasit niste prize cu controller de turatie dar sunt undeva peste 200 de lei ... si nu`mi permit,extractorul este un soler palau td800 cu diamentru de 200

DcSantos

Active member
Man,uitat-te bine si de zece ori . Asa am incercat eu sa leg un extractor sa.l dau la turatie mai mica si l.am ars in pusca mea. Vad ca tu esti mai intelept si ai decis sa intrebi aicim poate stie cineva si aflu si eu cum se face treaba calumea.

lumion

Active member
I am dat doar Bio bloom 1ml/l si top max 1ml/l de cam 7-8 zile la fiecare udare. Temp 22C si Umiditatea cam 40%, nu prea are relevanta unde pun termohigrometrul... planta creste in open space si temp/umiditatea sunt aprox la fel in tot podul. Am un ventilator care bate pe ea non stop.

Ai acolo probleme cu temperatura si umiditatea deci VPD-ul este ca naiba , daca nu faci o incinta corespunzatoare o sa fie greu sa mentii lucrurile in parametri. Spor.