What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

gazonnatural

New member
Am uitat sa te intreb. As vrea sa fac un topic despre cum sa iti pastrezi anonimatul online, in care sa o sa vorbesc si de sisteme de operare si vpn si asa mai departe. Pot sa postez si link-uri care duc spre site-uri de genul ? Sau sa fac fara ?

gazonnatural

New member
Cam prea ieftine :))). Eu am o experienta neplacuta cu seminte ieftine de genu. Au iesit toate strambe si cu probleme de genetica. Eu nu sunt totusi in stare sa zic daca e ok sau nu. Poate stiu baietii ceva Y

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Ca tot vb de seminte strambe si cu pb: una din Pure AK a iesit din sol de 9 zile si inca este in stadiu de cotiledoane, nu se dezvolta neam.

Ma gandesc ca fiind prea mica, lumina de led e prea puternica pt ea asa ca i-am pus un dom alb mat dintr-o sticla de Sana. Becurile inca au domurile pe ele, dar tot leduri is..

Intrebarea mea este: are sanse sa-si revina?
Pt ca doar si-a indreptat cotiledoanele in jos si in sens invers fata de becuri dar in rest arata sanatoasa. Ceva pareri?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu exista sa fie lumina prea puternica daca nu cumva chiar e atat de puternica sau atat de aproape ca sa o incinga. O planta se obisnuieste usor cu lumina puternica daca e germinata direct sub ea. Poate fi o problema de la samanta, sa fie un runt ori ceva din sol nu ii place. Daca ai mai germinat si altele in solul ala si a fost ok cel mai probabil planta aia are o problema. Domul poate ajuta putin daca umiditatea e scazuta, insa poate sa si dauneze din cauza ca limiteaza schimbul gazos la nivelul frunzelor si poate creea conditii bune pentru mucegaiuri, mai ales daca plantuta e slabita.

piramidon

Veteran
Neah, toate au fost germinate in solul ala - turba Agro cu humus, deci pb e doar cu asta.
Din fericire mai sunt inca 3 Pure AK bine dezvoltate.
Mersi :tiphat:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Atunci nu ai decat sa ii dai aceleasi conditii ca si celorlalte si daca e sa supravietuiasca bine, daca nu... n-a fost sa fie. Alta la rand.
Eu am ajuns de fac plantarea direct in bedul de pamant, vreau 10 plante.. plantez 20+ si cate ies ies. Inainte stateam sa germinez cu pregerminare si pus in ghivece mici si apoi stateam sa le mut. Nu mai am rabdarea aia. Si daca ies ceva mai putine, aia e. Oricum de obicei ies ceva mai mult de 50%, asa ca am si mai multe decat planuiam.
Singura problema cu treaba asta e ca unele seminte se amesteca cu mulchul si germineaza cu intarzieri, uneori si o luna mai tarziu, si atunci mai apar si plante care nu se stie sigur ce strain sunt. Dar .. sunt la fel de bune de fumat c si celelalte. :D

piramidon

Veteran
Pai asta si fac, am lasat-o tot acolo dar cu domul ala-n cap, nu cred ca mucegaieste ca-i aerisit doar am split-uit furtunul de co2 si-am bagat unul drept in dom sa vad daca-i vreo diferenta. Teoretic ar trebui sa se dezvolte mai bine. Lumina-i 24/0 deocamdata..
Si eu-s evolutionist cand vine vb de plante: pana mea daca traieste, palaria mea daca moare - "survival of the fittest" dar is mai sensibil la semintele cumparate ca p-astea am cheltuit.. :biggrin:
De multi ani cumpar cate o singura bucata din anumite soiuri si nu mi s-a intamplat sa pierd decat una, autoflower-ul de la sf verii trecute.
Cheese Berry (comandat o singura buc) se descurca de minune si-i cel mai falos dintre toate. Dar are si cel mai mare ghiveci - 1 L. :laughing:

l.e.
Selectia naturala a vorbit: avortonu' de PureAK care ramasese-n urma a dat coltzu' fara sa treaca de stadiul de cotiledoane, pur si simplu s-a-ngalbenit si s-a sfrijit de tot.

R.I.P.

Da' am ramas cu sase frumuseti.

Last edited:

Goldslug

Active member
Salut baietii. Am si eu 4 automate gata pregatite sa fie scoase afara pe 1 mai. Plantele fac exact 28 de zile pe 1 mai, m-am uitat la vreme si aici la mine seara ajunge undeva pe la 12-14 grade, ziua 24 - 27. Care ar fi temperatura minima sa reziste noaptea? Am 3 auto NL si 1 auto big bud. Am comandat inca 2x northern light feminizate si 2x moby dick feminizata (astea nu sunt auto). Sanatate !

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
De la 10 grade in sus rezista fara probleme, in mod normal ar fi bine sa fie 15+ dar chiar si asa diferentele de dezvoltare ar trebui sa fie aproape insesizabile.

Pillang

Well-known member
Salut baietii. Am si eu 4 automate gata pregatite sa fie scoase afara pe 1 mai. Plantele fac exact o luna pe data de 1, m-am uitat la vreme si aici la mine seara ajunge undeva pe la 12-14 grade, ziua 24 - 27. Care ar fi temperatura minima sa reziste noaptea? Am 3 auto NL si 1 auto big bud. Am comandat inca 2x northern light feminizate si 2x moby dick feminizata (astea nu sunt auto). Sanatate !

Cit de pregatite? Foto?

Goldslug

Active member
Oki mersi frumos de raspuns. Cat de pregatite ? Eu zic ca undeva la 90% fiindca inca nu le-am transplantat.. :)). Glumesc. Avand in vedere ca au peste 3 saptamani si tulpina destul de dezvoltata incat sa reziste, sunt destul de dezvoltate, dupa parerea mea avand experienta cu fostele mele plante scoase cam pe la aceiasi perioada, eu zic ca sunt oki. Singura mea problema fiind vremea noaptea, anul trecut in aceasta perioada parca erau cu 2 3 grade mai mult noaptea, dar daca pentru ele este insesizabile ar fi super. Poze cred ca o sa postez un pic mai incolo avand si un pic de deficienta la ele, nu stiu care ar fi cauza. Voi atasa niste poze astazi.

Mai jos sunt poze cu micile probleme. Precizez ca folosesc ca pamant compo sana universal , cresterile trecute am folosit compo sana pentru plante verzi si palmieri.( cu acesta nu am avut absolut nici o problema 3 ani de zile). Cred ca aceste deficiente le-a si stagnat un pic din crestere. Precizez ca plantutele au la 2-3 frunze deficientele in rest totul este oki.

Attachments

• 20200425_184649.jpg
    20200425_184649.jpg
    50.3 KB · Views: 20
  • 20200425_184701.jpg
    20200425_184701.jpg
    50.7 KB · Views: 23
  • 20200425_184706.jpg
    20200425_184706.jpg
    49.9 KB · Views: 25
  • 20200425_184729.jpg
    20200425_184729.jpg
    47.3 KB · Views: 21
  • 20200425_184640.jpg
    20200425_184640.jpg
    49.9 KB · Views: 22
Last edited:

Goldslug

Active member
Singurul lucru care il au in comun este ca au acelasi pamant. Cred ca de aici vine deficienta , nu stiu ce sa zic, nu prea ma pricep la deficiente, daca poate cineva sa ma ajute ar fi bine venit. Mersi Pillang.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
3 din poze mi se pare că e deficiență de calciu magneziu, a 4 a e exact cum a pățit femeia, acele puncte albe ! E puțin oxigen la rădăcini!
Dar asta nu e o problemă majoră daca trebuie să le muți curând!
Hai noroace!

Goldslug

Active member
Salut, si mersi de raspuns. Se poate rezolva cumva deficienta de calciu magneziu? Ce zici tu de putin oxigen la radacini e foarte probabil fiindca inainte le aveam pe un prosop puse, fara farfurie si nu cred ca a putut intra oxigen. Dar au de acum o saptamana de cand le
am pus farfurii in fund si nu isi mai revin parca. Astept sa se usuce psmantul si vâșt afara. 2 3 zile maxim

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca le muti afara nu mai le da nimic dsr ia 5-10l de pamant bun si pune-l in groapa fix in zona radacinii. Nu pune compost sau inrasamant natural ca e posibil sa atragi animalele padurii.

piramidon

Veteran
... Se poate rezolva cumva deficienta de calciu magneziu?...
Io nu stiu decat un singur truc la magneziu def, da' m-am scos de fiecare data cu asta:

Amesteci cu solul in care le plantezi afara, sau daca ti-e lene arunci un praf pe fundu' gropii, oricare varianta merge.