What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

Pillang

Well-known member
Probabil ai dreptate. Sa le dai apa, cind simti ca ghiveciul este usor, deci uscat (nu extrem). Despre punctele albe, o fotografie ar fi bine. Daca poti macro despre frunza si si partea cealalta, daca intelegi ce incerc sa zic..

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
picture.php

Salut tuturor !

Am descoperit de ceva vreme forumul asta in timp ce cautam detalii despre growing tents, si intamplator am dat si peste thread-ul de Romania. Atunci s-a produs wow-ul
smile.gif
)

E o chestie la care ma gandeam de ceva ani insa pana acum nu prea am avut spatiu necesar, mai ales ca eram mai multi oameni intr-un spatiu mic.

De curand insa m-am mutat si as avea loc de un grow tent micut, ma gandeam eu la ceva de 60x60x160 (si unul de 100 imi surade dar cred ca e ceva mai usor de integrat in peisaj unul de 60).

De cand a izbucnit nebunia asta cu COVID si avand mai mult timp liber, cateva seminte gasite in muguri, stash-ul pe final si mai putine plimbari in cautarea condimentului m-am gandit sa incerc sa fac ceva homemade.

Am cateva intrebari la care sper sa-mi gasesc raspunsuri de la cei mai experimentati.
Pentru un grow tent de 60, cu led, ce putere ar trebui sa aibe ledurile, si daca puteti recomanda ceva locuri de unde as putea achizitiona echipamentul.

Ma gandesc ca ar trebui ceva din afara, in primul rand ca la noi nu prea se gaseste ce ai nevoie, si in al doilea rand ca livrarile se fac doar prin curier, cu plata online si as vrea sa pastrez cat de cat anonimat. Am vazut posturi vechi in care oamenini sugerau o adresa gresita si interceptia curierului inainte sa ajunga la adresa respectiva, dar e cam greu acum cu declaratii si politie la tot pasul. Cu toate ca growtent si toate celelalte nu sunt nimic ilegal, ma gandesc ca s-ar putea sa apar pe ceva liste.
Daca aveti vreo metoda de shopping si pastrarea unei bariere cat de cat as aprecia enorm.

Ca si seeds ce imi recomandati ca first grow. Din ce am citit pe net ceva auto ar fi super pentru first grow acceptand mai multe greseli de la un incepator. Si sincer imi surade un dwarf in apartament decat un bush. Also e ok sa iau din tara (baniuesc ca toti sunt familiari cu magazinele de la noi) sau din afara.

Pentru sol si nutrienti ce mi-ati recomanda :?

Unul din motivele principale ale unui grow tent e posibilitatea de a avea filtru de carbon, si de a fi ma stealth (sunt la etaj 2 si ma gandesc ca miroaste foarte tare in flower). Daca aveti alte sugestii I am open :D

Pentru cei mai experimentati in indoor, credeti ca exista o problema daca la factura de curent de la 60lei/luna more or less ar sari la 200-400lei (nu stiu exact cat de mult ar creste) ? Exista posibilitatea sa apar pe ceva liste :?

Scuze daca par paranoic dar ma gandesc ca fiind inca ilegal riscurile sunt destul de mari si incerc sa iau in calcul orice scenariu.

JAH! :rasta: :smoke:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu iti fa probleme, daca chiar ai gand serios iti sugerez sa faci un thread al tau si sa iei intrebarile mai pe rand. Ca e greu sa ceri unor drogati sa raspunda organizat la 20 de intrebari puse la o lalta in un singur post.
Ce pot sa zic sigur e ca nu sare asa mult curentul la un tent de 60x60, si ca gasesti leduri online fara probleme becuri (normale de casa ce pot fi adaptate cu succes si sunt mai bune decat chinezismele vandute super scump pe majoritatea siteurilor de profil) si nimeni nu va stii pentru ce le comanzi. Apoi, e normal sa creasca curentul cand esti in carantina si mereu acasa, si oricum nimeni nu sta sa urmareasca o crestere ce ar putea sa fie la fel de bine de la un cuptor electric sau aparat de aer conditionat ce l-ai cumparat de curand. In rest, mai pui tu intrebari sau faci thread si dai drumul la treaba si intrebi pe parcurs.
Nu te mai panica atat ca nu te cauta nimeni pentru o treime de mp de iarba, atat timp cat iti vezi de treaba ta si nu dai din gura aiurea.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Nu iti fa probleme, daca chiar ai gand serios iti sugerez sa faci un thread al tau si sa iei intrebarile mai pe rand. Ca e greu sa ceri unor drogati sa raspunda organizat la 20 de intrebari puse la o lalta in un singur post.
Foarte mare dreptate explo :tiphat:
Modelatorul nostru Nr. 1! :dance013:

Ce pot sa zic sigur e ca nu sare asa mult curentul la un tent de 60x60, si ca gasesti leduri online fara probleme becuri (normale de casa ce pot fi adaptate cu succes si sunt mai bune decat chinezismele vandute super scump pe majoritatea siteurilor de profil) si nimeni nu va stii pentru ce le comanzi. Apoi, e normal sa creasca curentul cand esti in carantina si mereu acasa, si oricum nimeni nu sta sa urmareasca o crestere ce ar putea sa fie la fel de bine de la un cuptor electric sau aparat de aer conditionat ce l-ai cumparat de curand. In rest, mai pui tu intrebari sau faci thread si dai drumul la treaba si intrebi pe parcurs.
Nu te mai panica atat ca nu te cauta nimeni pentru o treime de mp de iarba, atat timp cat iti vezi de treaba ta si nu dai din gura aiurea.

Mersi mult de raspuns si sugestii :D Voi face un thread nou cel mai bine :D Pentru led eu aveam prin casa o lumina de studio Youngnuo YN-600II 3200-5400K dar nu sunt sigur ca ar fi suficient.

Stealth is wealth!

Pillang

Well-known member
Vasy, habar nam, ce sint punctele aia de pe frunze.

Greenbastard, daca cumperi un aparat de aer conditionat, consuma mai mult, decit o sa consume gradina ta, deci no sa vina nimeni sa intreaba de ce e consumul mai mare.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mersi mult de raspuns si sugestii :D Voi face un thread nou cel mai bine :D Pentru led eu aveam prin casa o lumina de studio Youngnuo YN-600II 3200-5400K dar nu sunt sigur ca ar fi suficient.

Stealth is wealth!

Nu este suficient si nici nu are rost sa uzezi lumina de studio cand aceeasi putere sau chiar mai multa, obtinuta din becuri noi te costa maxim 50 lei.
Tu ar trebui sa tintesti la 100-200w pentru acel spatiu.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu am intalnit niciodata problema aia, deci prin eliminare scap de root bound. Dintre root rot, probleme grave cu phul sau ceva deficienta mai exotica nu ma pot pronunta cu nici un grad de siguranta, de aia ma abtin. Cu mai multe poze ori detalii ori dupa ce mai progreseaza putin poate scot un raspuns. Acum nu stiu, si sa ghicesc nu cred ca il ajuta pe om.
Apropo, si pe mine ma luase rasul putin, da am zis ca o fii omu' spart.
Ma bucur totusi ca sunt 1/1.

Last edited:

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Mie-mi pare cam inecata dar ma induc in eroare si frunzele alea de sus, arata de parca n-are destula lumina... vasy, cat si cum o uzi mah?

Cu ph-ul se stie deja, eu niciodata nu l-am masurat p-al meu... :biggrin:

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Sunt buruienile femeii!!
Ea le-a ținut în bucătărie sub neon 18w !
Apoi când au crescut puțin le-a mutat la geam !
Și de atunci au început să se lase frunzele de jos înspre vârf și au apărut acele pete albe!
Eu mă gândesc că cum stau la geam in acele sticle care nu au gauri de scurgere , deci rămân umede mult timp că le uda o dată pe săptămână, deci probleme la rădăcini și aer mai deloc!
Acum treaba ei daca pot sa o ajut cu un sfat o ajut daca nu , nu!
Și astăzi i-au ieșit preflower sunt fete amândouă!
De asta am și venit cu întrebarea!
Oricum mersi mult flăcăi!! :tiphat:

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
... stau la geam in acele sticle care nu au gauri de scurgere , deci rămân umede mult timp că le uda o dată pe săptămână, deci probleme la rădăcini și aer mai deloc!...
"Here's your sign!" :biggrin:
Macar inteapa sticla la baza cu varful unui cutit, ceva, de mai multe ori.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cred ca ti-ai dat singur raspunsul. Da totusi, cum poti lasa femeia sa le chinuie in halul ala?

gazonnatural

New member
Am si eu o intrebare. Credeti ca as distruge semintele germinate daca le-as pune direct in pamant de la biobizz light mix ?
Am facut o proba cu o samanta intr-un pamant de rasaduri de la Agro si nu se dezvolta aproape de loc.
Voi ce ziceti ?