What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

Goldslug

Active member
Salutare, am comandat și eu 3 semințe hindu kush auto de la sensi și as dori sa știu câteva informații înainte sa le plantez. Le voi creste outdoor deoarece am citit pe mai multe site uri ca e un soi bun și pentru outdoor acum as avea mai multe întrebări
În ghivece de câți litri sa le pun?
Ce ph trebuie sa aibă pământul și ce pământ sa pun? Compo sano e bun? Sau mai trebuie amestecat cu ceva cum ar fii perlit?
Ce îngrășăminte sa iau pentru perioada de vegetație și înflorire care sa ajute la calitatea și cantitatea mugurilor?
E bine sa le cresc out dacă sunt automate? Seara le voi baga în casa și dimineața le scot afara sa nu fie rece peste noapte...

Salutare, eu ce iti spun acum iti zic din propria experienta. Eu automatele de outdoor le tin in ghivece de 12-10 L. Cand caut un pamant ma uit la sa aiba ph-ul intre 5.5-6.5 maxim, da compo sana este bun, dar nu toate. Iti recomand compo sana pentru plante verzi si palmieri, are deja perlit in el si nu trebuie sa mai adaugi tu. Ca ingrasamant iti recomand ceea ce folosesc eu, agro natura (pentru toata gradina) de la dedeman. Eu zic daca abia le-ai comandat semintele, tine-le in casa 2-3 saptamani pana se dezvolta apoi hop afara , important sa aiba tulpina cat mai dezvoltata. In 2-3 saptamani v-a creste temperatura si va fi oki, eu am deja 4 automate afara. In caz de ai probleme cu melcii de afara, iti recomand sa pisezi cat mai multa sticla si sa imprastii de jur imprejurul ghiveciului sau plantei, si niste bidoane taiate la jumate si umplute cu bere. Sanatate si succes! :tiphat:

nidalg

New member
Salutare.
Am ales varianta sa intreb aici in loc sa ma documentez ( dont curse me pls )
Ma gandesc fac un sistem hipodronic. pentru o singura planta, cam cat de mare ar trebui sa fie ghiveciul?
O sa cumpar seminte autoflower mai mult ca sigur, dar inca nu sunt hotarat ce lumini sa cumpar.
As prefera ceva becuri led.
Ceva sfaturi ?

Goldslug

Active member
Eu zic totusi sa mai citesti pe-ici pe-colo. Nu toti ne-am nascut invatati, si documentandu-ne poate am invatat mult mai multe lucruri folositoare de cat aveam nevoie. Mura-n gura nu te va ajuta cu nimic fiindca te vei izbi de niste probleme pe care ar trebui sa le rezolvi singur. O vorba batraneasca , pana nu esti prost, nu esti destept, incearca totusi sa citesti aici si iti vei raspunde sigur la intrebarile puse. Hipodronic nu am crescut nici odata deci nu stiu ce sa-ti raspund, in legatura cu becurile iti recomand cele led, iti faci un panou frumos de 12-14 becuri de 9w Osram sau Philips si e tot ce trebuie.

Pillang

Well-known member
Ma gandesc fac un sistem hipodronic. pentru o singura planta, cam cat de mare ar trebui sa fie ghiveciul?

Exista mai multe sisteme hidro, care vrei sa folosesti? De ce vrei sa incepi cu hidro? Citi bani ai pt lumina? Unde o sa tii plantele? Etc... E treaba ta, daca nu vrei sa te documentezi, dar o sa ai probleme 100%.

nidalg

New member
Ai dreptate.
Ok, chiar de-alea o sa iau :)
Pentru panou ma gandeam la prelungitoare si stechere cu fasung ( cred ca e un hack destul de nice :) )
Mersi de sfat

nidalg

New member
@Pillang pai in primul rand sa vrea hidro pt ca mi se pare mai usor ( mi-e ca nu o sa stiu ce cantitate de apa sa ii pun). am cumparat o pompa de aer si acum ma uit de ceva recipient. Pentru lumina ma gandeam sa dau undeva la 100-150 usd.
Ca si spatiu ma gandeam sa modific un dulap dar cred ca pana la urma o sa cumpar un cort 39x39x79

Pillang

Well-known member
Dulapul e bun. Daca inteleg bine, vrei sa faci dwc. Nu e mai complicat, decit cu pamintul, daca sti ce faci. Ai nevoie de cam 18 litri pt o planta, nutrienti pt hidro, trebuie sa masuri ph si ec. Vine vara, daca o sa fie prea mare caldura in dulap, radacinile dau faliment.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
@Pillang pai in primul rand sa vrea hidro pt ca mi se pare mai usor ( mi-e ca nu o sa stiu ce cantitate de apa sa ii pun). am cumparat o pompa de aer si acum ma uit de ceva recipient. Pentru lumina ma gandeam sa dau undeva la 100-150 usd.
Ca si spatiu ma gandeam sa modific un dulap dar cred ca pana la urma o sa cumpar un cort 39x39x79

39x39x79 nu e prea mic ??
Daca vrei și hidro planta va creste mult mai voluminoasă de eu consider că un spatiu mai mare va fi mult mai bun !
Cu toate că se poate face și în 39x39 !

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Investiția în hidro pt 1 planta. Hai sa nu exageram.

Dacă nu ai experienta cu agricultura indoor, mai bine începi cu un simplu ghiveci de pământ. Și dacă mai târziu decizi ca e mai bine pe hidro... Atunci vei fi mai bine informat sa faci hidro.

Eu nu vad rostul. As folosi hidro? Poate doar dacă as avea multe plante și vreau totul automatizat și bate la ochi sa aduc juma de tona de pământ în casa.

Pentru o planta într-o noptiera? Nu mersi.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am si eu o problema de matematica.
Am deschis aceasta cutie de foite in luna octombrie anul trecut. Azi am inceput ultimul pachet din ea. Cat am fumat in aceasta jumatate de an? Hahaha! :joint::laughing:

Attachments

• 20200501_112725_stripped-1024x411.jpg
    20200501_112725_stripped-1024x411.jpg
    46.7 KB · Views: 23

ElGatto

Member
Am si eu o problema de matematica.
Am deschis aceasta cutie de foite in luna octombrie anul trecut. Azi am inceput ultimul pachet din ea. Cat am fumat in aceasta jumatate de an? Hahaha! :joint::laughing:

Nah vezi fiecare cu pizda masii cum se spune...io imi cumpăr un pachet de foițe tot timpu,l daaa dupa ce il termin fac pauza 2 săpt...Da între timp bag si niste gimnastica...ati incercat varianta asta?care stie la ce ma refer:dance013: