What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Ba pe la ce fel de magazine găsesc melasă pe criza asta !
Totul e închis!
În supermarketuri nu cred că găsesc și in farmacie tot nu găsesc!
Mierea de albine e buna de ceva??
Sau mai bine o folosesc pentru clonare decât în loc de melasă??
Mă disperă virusul ăsta spurcat!!!!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Melasa gasesti la magazine pentru pescuit, la magazine de produse alimentare si homeopate (gen plafar) si la unele hipermarketuri ce au raion de produse sanatoase/ bio. Se poate folosi si miere, dar e mult mai scumpa si de obicei are ados de zahar procesat sau e 100% zahar procesat. (Daca nu cumva stii vre-un apicultor de incredere.)

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Câtă miere se pune la un litru de apa ??
Că lingura poate fi mai mare sau mai mică, cum sa o masori cantitatea de miere adăugată la litru de apă!!
Vreau sa incerc sa vad ce rezultate da !
Melasă am sa cumpăr altă dată dacă da rezultate mierea asta!!
:joint:

cadavruslos

Well-known member
Man pune o lingurita daia de cafea mai mica , cu miere la 1L de apa 1 L jumate , eu asa pun , eu initial am pus miere la acest grow din saptamana 1 de floare vreo saptamana , apoi mi- spus explo ca e mai buna melasa si am trecut pe melasa , pot spune ca si mierea isi face treaba , eu am luat mierea de la cineva cunoscut si stiu sigur ca era calitate 100% , o sa vezi clar rezultate te asigur ..

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Se scrie frecco si puzza :biggrin:
Ma refer la mierea aia maronie culeasa de albine din padure, va lamureste gugle.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Mai, in cazul mierii, maximul ce ajuta, cat inbteleg eu, e sa manance bacterile pe acolo, sa faca oui si sa moara, etc. Ingrasamintele pe baza de melasa is mai complexe, au si minerale, etc.
Ingrasaminte bune pe vremuri de restriste se pot obtine arzand lemne, tarate, etc, dar aici e mai complex, ca cenusile trebuie stinse si neutralizate, afara de cazul ca ai un sol excesiv de acid, ceea ce nu e cazul, dat fiind ca e planta in viata. Inca...
Cred ca se gasesc ceva threaduri pentru asta, nu am cautat.

cadavruslos

Well-known member
Fosfor potasium deficienta ?

Attachments

• C0A772E5-317B-4061-846D-4D20AA283E6C.jpg
    C0A772E5-317B-4061-846D-4D20AA283E6C.jpg
    83.6 KB · Views: 19

cristocel420

Active member
Pare a nutrient burn... Cred sau ceva intoxicație, nu cred ca trebuia sa folosești nutrient ul ala vechi, expira și ele.
Tu dacă stai la țară de ce mai folosești nutrienți din comerț? Ai totul bio, de la păsări și toate lighionele.

Last edited:

piramidon

Veteran
cristocel a pus destiu' pe rana, arata ca un fert burn. Le dai prea mult azot omule, tu in saptamana sase de flower inca le dai Bio Grow. Ala-i pt veg, ori tu esti in flower avansat.

Bio Bloom e ok, chiar si la doza maxima de 4ml/L si ala are deja N-ul (din NPK) de 2. Dar asta pana-n sapt 5 inclusiv.
E de-ajuns atat, crede-ma. Rezuma-te la Bloom si melasa, ba chiar ai putea sa le dai jumatate de doza de Bloom acum ca-s avansate in flower, ajustezi doar daca e cazul.

Nu te teme de un pic de deficienta, eu chiar ma bazez pe asta ca indicator de progres, la mine inflorirea si deficienta de azot merg mana-n mana. Dar asta-s eu...
Oricum iti sunt recunoscator ca asa am aflat ceva despre soiul asta, nu ma asteptam sa vad un overfert de la BioBizz pe care-l folosesc de ani buni.
Semintele le ai de la Original Seeds?

cadavruslos

Well-known member
FemaleSeeds , daca sunt arse de ce doar frunzele de la baza au arsurile astea ... daia zic . o sa le dau vreo doua trei udari doar cu apa sa vedem cum reactioneza . oricum nu e o problema asa mare , bn ca o sa iau masuri din timp . doar sa nu se agraveze ! o sa raman doar pe Bloom cu melasa , dupa asta ..
Cristocele nu ma pricep sa fac mixuri de pamant mosule , si nu cred ca pot sa duc un grow cap coada doar cu balegar de grajd .. sau cel putin nu am incercat , nu am nici animale gen cai vaci si asa mai departe , bn nu ar fii asta o problema , poate la vara o sa incerc ceva cu adv organic...

piramidon

Veteran
...sa faca oui si sa moara...
si daca fac non sau peut etre, nu mai mor? :biggrin:
In cazul mierii va trebui sa fim de acord ca nu stii nimic deci e clar cam cat intelegi. O spun fara rautate, pur si simplu habar n-ai.

Melasa e produsa/extrasa de om (industrial), pe cand mierea de mană e produsa/extrasa de albine.
Mierea de mană contine minerale (printre altele), tocmai de-aia apicultorul o recolteaza in intregime, pt ca albinei nu-i prieste tocmai din pricina mineralelor ce le contine. Gugle te lamureste rapid, nu trebe sa ma crezi pe mine.
N-o sa intru in polemici pro si contra melasa sau miere de mană, pana la urma e o chestiune de gust sau posibilitati, eu unul folosesc mierea pe care o culeg din stupii mei.
Melasa a fost descoperita/folosita de cateva sute de ani, pe cand mierea are cateva mii, dar amandoua au utilitatea lor si-s destul de asemanatoare (pana la un punct) ambele fiind extrase din plante.
Eu unul prefer mierea, nu doar pt ca o am "gratis" ci pt proprietatile sale. In special structura sa ce-i permite sa fie asimilata direct de catre plante, mult mai usor decat melasa.

As face totusi o mica polemica despre ingrasamintele obtinute prin ardere... Serios? Inafara de potasiu si carbon ce mai obtii prin ardere?
Si asta o spun pt ca eu traiesc cu impresia - data de o vasta experienta personala - ca ingrasamintele bune se obtin prin compostare.
Eu am compostat si folosit multi ani cu succes de la resturi vegetale pana la balega, cacareze, gainat si alte minuni.
In unele grow-ri out am folosit pt veg nimic altceva decat propria urina si a mers de minune. O masura extrema dictata de imprejurari, fireste.

cadavruslos

Well-known member
Frate ma duc sa iau Natura , sa vad daca au adus . Asta ce il mai am de la Biobizz are vreo 4 ani .. ma gandesc ca o fi si asta vreo problema . plus ca nu l am tinut nici in conditii optime de stocare , si e aproape goala sticla , nu gasesc decat online de la Biobizz , si ma rupe transportu . deci ma duc sa dau o fuga sa vad daca gasesc Natura

piramidon

Veteran
FemaleSeeds , daca sunt arse de ce doar frunzele de la baza au arsurile astea ...
Pentru ca le-a deocheat careva? :biggrin:

Ptiu, sa nu le deochi!

Daca vrei nutrient organic pentru vegetatie fara compostare, ia-ti un iepure. Doar unul.
Ai si biodiversitate cu ocazia asta si daca-l inveti sa muste iti pazeste si curtea. :laughing:
Tot ce trebuie sa faci, e sa tii in soare o zi/doua cacarezele ca sa neutralizezi urina, dar eu le bagam direct in sol si n-aveau nici pe dreaku. Inlocuiesti cu succes veg nutes, ca Bio Grow :tiphat:
Am folosit si cunosc doar doua tipuri de cacareze care pot fi folosite cu succes fara compostare: iepure si capra.
Doar smekeria cu tinutul la soare e necesara si scutesti nu doar banii pe nutrienti si transport ci si bataia de cap cu expunerea.
Dar ai alta bataie de cap cu ingrijirea animalului, pe care o poti simplifica daca-i faci un mic tarc separat in loc sa-l tii in cusca, presupunand ca nu ti-l mananca cainele tau sau maidanezii rurali care rup sau sar garduri.

piramidon

Veteran
...Tu dacă stai la țară de ce mai folosești nutrienți din comerț? Ai totul bio, de la păsări și toate lighionele.
Pt veg e usor, e un pic mai greu cu nutrientii de flower, dar nu imposibil.
Daca vrei fosfor (P) tre' sa compostezi gainat si/sau peste si asta dureaza 6-8 luni, si nu stii niciodata cu precizie cat anume ai (npk).
Dar cu azotul si potasiul e floare la ureche.
In primele grow-uri nici nu foloseam nutrienti de flower, habar n-aveam ca exista asa ceva, si iesea un bud de te traznea :laughing:

Imi aduc aminte de primele mele grow-uri, exclusiv out, in care foloseam urina, cacareze, cenusa (spalata), carbune, cuie, etc.
Da, cuie ruginite pt Fe si cuie nichelate pt Ni, te doare mintea ce tiganie faceam acolo, pur si simplu le ingropam la radacina si ma minunam cat de frumos se recupera planta.

Undeva in anul 2 sau 3, ma smecherisem si pregateam din timp gropile de plantare: :biggrin:
Bagam de la sfarsitul verii curente pt anul viitor fructe, carbuni, frunze, cenusa, cuie, balega, bca sfaramat in loc de perlit, urinam/defecam in groapa, gainat, cacareze, peste (!) si ce-mi mai besea mintea si aveam la-ndemana. Trebuia sa pun un placaj ceva si cateva pietre sa nu sape maidanezii ca-s inebuniti dupa peste.. :dance013:
Ieseau niste minuni sanatoase tun, nu pot spune ca mi-e dor de vremurile alea, dar imi aduc aminte cu placere.
Acum mai scot cate o clona-doua tarziu, pe la sfarsitul lui august, doar cat sa gust bud-ul crescut in soare ca nimic nu se compara cu asta.

cadavruslos

Well-known member
Ai dreptate cristocele , are o gramada de azot frate , fac comanda la biobloom si aia ... cat mo duce ma duce nu am ce face.. oricum doua trei udari continui cu apa chioara ..

piramidon

Veteran
Ai dreptate cristocele , are o gramada de azot frate , fac comanda la biobloom si aia ... cat mo duce ma duce nu am ce face.. oricum doua trei udari continui cu apa chioara ..
Nu-i rau sa comanzi o sarja noua de Bloom, dar eu nu cred ca-s pb cu ala de 4 ani, anul trecut eu am dat la ale mele (out) Bloom vechi de 6-7 ani si a iesit un bud mama-mama. :tiphat:
Get'r done! :biggrin: Yiiihaaa!
p.s.
Rad ca idiotu' inchipuindu-mi ce-ai fi trecut in declaratia de deplasare cu ocazia asta... :laughing:

Last edited:

Latest posts

Latest posts