What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Conteaza mai mult ce bec decat wattajul. Unele nu sunt bune deloc. Pentru 3-4 plante iti trebuie minim 200-400W led, in functie de spatiu si de cat de mari vrei plantele. Randamentul ala nu il baga in seama, este in conditii perfecte.. sau pur si simplu estimat. De obicei e vorba de SOG, adica multe clone in ghivece mici, si umplut spatiul cu ele. Tu orienteazate la maxim 100 gr/ 100w pentru leduri, ca pari incepator.
Degeaba ai lumina daca nu ai ventilatie, rezultatul o sa fie prost, si cantitatea dezamagitoare. Nu merita sa faci economie la un vent, mai bine te asiguri ca ai vent, si mergi cu mai puna lumina. Pentru cca asa vei scoate calitate buna, si doar putin mai putina recolta.
Cu automatele nush, dar majoritatea recomanda vreo 18-20 ore pe zi. Poate sa mearga si la 12 ore, numai ca scoti mai putina recomlta in acelasi interval de timp. Nu stiu daca merita.
In rest, baga si studiaza, ca nu merge asa, dupa ce tip de intrebari pui.

HighUp

Member
Am înțeles o sa iau și ventilație, bec recomanzi led? Eu ma uitam sa pun 2-3 cfl-uri de 150w deoarece am înțeles ca la cfl nu îți trebuie balast era bun și un hps de 600w dar nu prea ma pricep cu montarea și cu banii vad ca un hps e ceva mai scump cu tot cu balast, led de 100w sau peste nu prea am găsit pe net știți un site de unde pot comanda?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Led e mult mai eficient ca cfl si mult mai eficient pentru spatii mici decat hps. Daca nu gasesti altceva poti lua becuri de calitate cu dulie si sa iti faci treaba cu ele. La fel poti gasi si proiectoare led de calitate la oferta si saiti favi treaba cu ele, te va costa in jurde 1-2lei/ W. Philips/Osram as recomanda, daylight sau warm white ca si spectru.

cadavruslos

Well-known member
Cauta becuri led Philips E27 si iti faci un panou led cu minimu necesar de cunostine electrice , cauta threadu meu si o sa vezi panou cum e facut ..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Scump, gasesti osram/philips la aceeasi bani iei mai multe bucati de 50-100w si ai acoperire mai buna.
Si daca nu, mai bune is becurile cu dulie osram/philips. Tot mai bine ca bani.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu lua chinezisme, ca nu au nici puterea nici calitatea ok. Gasesti de firma putin peste 1 leu per W, wati reali si te tine 5 ani sau mai bine.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Am și eu o întrebare!
Daca țin o plantă la geam sa pot lua clone din ea, credeți că va afecta cumva calitatea plantei după ce o bag in box la floare??
De ce părere aveți??
:tiphat:

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Parerea mea:
Nu are cu ce sa afecteze, daca planta mama e sanatoasa si clona va fi la fel. Si viceversa.
Eu am luat clone din dulap sa pun afara, precum si de afara sa pun in dulap si n-au avut nici pe dreaku.
Odata am luat o clona dintr-o mama cu o usoara deficienta de azot si s-a manifestat aceeasi deficienta, ba chiar accentuat as putea spune. Daca mama e in deficienta de ex in momentul clonarii, rasadul se "va naste" cu deficienta si nu va iesi din ea orice ai face, de aceea e bine sa te asiguri ca mama e sanatoasa tun cand tai din ea.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Atat timp cat nu e expusa la daunatori nu ar trebui sa fie probleme. Poate o crestere mai incetinita pana se obisnuieste cu lumina.

Pillang

Well-known member
Am și eu o întrebare!
Daca țin o plantă la geam sa pot lua clone din ea, credeți că va afecta cumva calitatea plantei după ce o bag in box la floare??
De ce părere aveți??
:tiphat:

Pai da, va afecta! Daca ti la geam, nu primeste atita soare, cit are nevoie, deci o sa creasca repede si ramine slab. Daca ai fereastra spre sud, cu lumina buna si nici nu vede nimeni, si rh este bun, atunci poate.. Dar nu oricind, deocamdata zilele sint scurte, daca acum pui o planta matura, risti ca incepe sa infloreasca fara sa vrei,cu seminte poti sa incepi, pina in septembrie poti juca cu geamul, daca nu ai alta solutie.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Asta ziceam și eu , sănătoasă va fi numai că va arata de 3 săptămânii dar ea poate avea 3 luni , cred că nu avea ceva!
Eu cred că sănătoase vor fi.!!
:smoker:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Eu nu ma prind cum vrei sa tii o planta in geam ca sa iei clone. Chiar si un haze tot va inflori la un moment dat!

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Eu nu ma prind cum vrei sa tii o planta in geam ca sa iei clone. Chiar si un haze tot va inflori la un moment dat!

Până o înflori voi putea lu-a destule clone!!!
Ideea că dacă am de unde să iau mă scutește pe mine de germinat semințe ! Chiar daca la geam vor fi mai chinuite!!
:joint:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E un semn de stress de obicei, poate fi de la temperatura, lumina, ventilatie.. deobicei e ceva legat direct sau indirect de temperatura resimtita de planta la suprafata frunzei.

Latest posts

Latest posts