What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

ruad1001

New member
un led pt un cort 1,2m x 1,2m ?

un led pt un cort 1,2m x 1,2m ?

Buna seara dragi crescatori

va cer o recomadare pt un LED la un cort 1.2 m x 1.2 m buget 800 euro sa pot sa il folosesc la crestere si flower

ceva sa pot se poate comanda.

fumuri placute ;)

Pillang

Well-known member
Buna seara dragi crescatori

va cer o recomadare pt un LED la un cort 1.2 m x 1.2 m buget 800 euro sa pot sa il folosesc la crestere si flower

ceva sa pot se poate comanda.

fumuri placute ;)

Salut! Sa nu cumperi led violet, cumpara cu culoare alba si minim 150lm/w. O pilda, daca nu tie frica sa construiesti singur (nu este greu) comanda TCI LM560/24Y44 modul, si faci lumina de calitate super din 350-400w consum + nu platesti mai mult de 2-300 euro. Daca vrei sa iei una cu care nu trebuie sa faci nimic, numai bagi in connector si arde, atunci uitate pe siteul asta, marshydro are un forum aici.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu as lua 9-12 proiectoare led de calitate (philips/osram) de 50W, costa vreo 100 lei bucata daca mergi la un importator/distribuitor si sunt deja rezistente la apa si tot ce trebuie, doar sa le legi la un stecher si sa le agati in cort..

Goldslug

Active member
Salutare , ce ziceti , pot pune plantuta auto in sacul de 15 L direct ? Sa scap de problema ghicelelor si de niste bani in plus .. ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Din ce recomanda majoritatea producatorilor si growerilor la auto e chiar important sa faci transplant din ghiveci mai mic in ghiveci mai mare. Eu iti recomand sa tai macar niste sticle de plastic de juma sau de 1 l si sa le dai niste gauri in fund (sau sa tai cu cutterul niste orificii pt scurgerea apei) si sa le tii in alea vre 2-3 saptamani, sau pana incepi sa vezi radacini la marginea paharului. Recomandat arfi sa nu bata lumina la radacini asa ca daca ai cu ce, acopera-le. Sau poti da cativa lei sa iei ghivece pt rasaduri sau tavi de plantare. Cum iei e mai usor..

Goldslug

Active member
Explo , in urma cu 2 - 3 ani nu se recomanda sa fie transplantate, eu in proportie de 70% numai auto am avut, dupa informatiile vechi stiam ca nu se face transplant ca s mai sensibile la stres ( bla bla bla) de fiecare data le am avut in pahare mici, dupa medii apoi in vasul final de 10-15 l si intotdeauna au iesit strong din orice punct de vedere si fara stres. Intrebarea mea initiala este, dupa ce le voi tine in casa in pahare pana la intarirea tulpinei , le pot transplanta direct in punga de pamant? ( Bineinteles ca ii voi face niste gauri la fund sa se poata scurge surplusul de apa.)
Si inca o nelamurire .. Pana acum am folosit doar pamant Compo Sana pentru plante verzi si palmieri, dar am gasit ceva la dedeman mult mai ieftin (40 de l 41 Lei) avand in vedere Compo Sana pentru plante verzi costa undeva la 20 de Lei 10L. Tot de la compo sana este numai ca este pamant universal https://www.dedeman.ro/ro/pamant-universal-compo-sana-1115004066-40-l/p/7028992 Ce ziceti ?

Edit : Am gasit genul asta de galeti pentru zugravit la un pret super .. Ar fi vreo problema cu ele ? https://www.dedeman.ro/ro/galeata-pentru-zugravit-plastic-lumytools-06392-20-l/p/7011475

Si inca o chestie m am gandit impotriva melcilor ( m-au terminat in fiecare an ) sa lipesc pe galeata de jur imprejur banda de smirghel ( am citit pe undeva ca ii pune in dificultate ) si ca o a doua capcana recipiente multe imprejurul plantei cu bere in ele. (Asa am mai diminuat anii trecuti din nenorocitii astia de melci, dar parca tot apareau pe planta) si ca tot mai beau 1-2 beri ca orice om pe zi, m-am gandit sa adun toate sticlele de sticla si sa le fac cioburi punand tot asa pe langa ghivece cioburi. In pamant nu o sa le plantez direct fiindca este solul destul de tare si pentru cele 10-12 plante ale mele mi-ar luat ceva timp sa le sap pe toate plus efortul cu harletul.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca ai mai facut asta si a mers poti planta direct. Sincer sa fiu eu nu am observat nici o diferenta la treaba asta. E utila doar pt incepatori ca sa nu faca overwater cand planta e mica in ghiveci foarte mare. Daca uzi cu masura ( adica putin si cand e nevoie cat planta e mica) se va dezvolta la fel. Si nu mai exista riscul de a o rani cand o muti.
Legat de pamant, eu nu as merge pe compo sana, dar daca e ok ca si ce scrie pe punga, probabil ca va merge si ala. Mie nu imi place ca e puternic prefertilizat si unele varietati au si granule slow release de nutrienti. Si evident, prea mult azot. Mai bine ceva slab fertilizat si sa ii dai tu cati nutrienti vrei si de care vrei.. dar asta e doar parerea mea.

Goldslug

Active member
Bun, sunt deschis la incercari noi dar, nu la esec :)) Recomanda-mi un pamant mai slab fertilizat si acceptabil la pret sa il pot comanda, te rog. Pai o sa le tin in pahare de la dedeman, cele mai micute si negre apoi cand se vor intari tulpinele si vremea afara depaseste 16-17 grade out in sac direct, ca nu le pot tine in casa direct in saci :))

zalmoxis

New member
Ce zici Explo, e ok daca facem un thread nou, in care sa dezbatem ce fel de pamant e bun pentru out sau pentru indoor care e diferenta dintre pamant si coco coir, care e diferenta intre unul de "top" si unul pe care il gasesti in dedeman si asa mai departe.

Goldslug

Active member
Ce zici Explo, e ok daca facem un thread nou, in care sa dezbatem ce fel de pamant e bun pentru out sau pentru indoor care e diferenta dintre pamant si coco coir, care e diferenta intre unul de "top" si unul pe care il gasesti in dedeman si asa mai departe.

Cine se pricepe .. Ar fi folositor

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Și eu mă gândeam să facem un thread despre coco coir ,că nu cred că am văzut vre-unu in limba română! Sau poate nu l-am citit chiar pe tot, poate ceva sa îmi scape!
Ar fii interesat să dezbatem acolo probleme legate despre experiența altora care au crescut în coco !
Să învățăm din experiența altora!
Dar din păcate printre noi sunt puțini groweri care au experiență , și care au, nici pe aici nu mai dau! E trist , dar așa e!!!
Poate bossul nostru ne da voie sa deschidem unul!! Baftă ! :joint:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Puteti sa ii dati drumul, nu trebuie sa cereti voie. Doar ca eu nu pot sa ajut ca nu mai am avut contact cu ce se vinde pe acolo prin magazine de aproape 3 ani. Pot sa ajut doar cu chestii generale.

gumzgi

Well-known member
o fi prea devreme daca incep niste pahare in balcon pt afara ? anu trecut am incept la 1 martie si a fost ok

jtm

Some kind of shaman
Veteran
o fi prea devreme daca incep niste pahare in balcon pt afara ? anu trecut am incept la 1 martie si a fost ok
Balcon inchis cred...? Spre sud ar putea sa mearga, insa nu stii cum va fi lumina in perioada urmatoare. Tine-i un bec aproape, just in case...

HighUp

Member
Salutare, cam cât de puternic trebuie sa fie becul sa cresc 3-4 plante? Un bec de 300w sau doua de 150w ar ajunge sa crească decent? Și mai am o întrebare când pe site-urile de semințe dau exemplu scrie randament 500g/m2 cam câte plante ar însemna pe m2? Dacă sunt crescute indoor cu lumina necesara, apa, dar nu au o aerisire doar geamul deschis poate influenta sănătatea plantelor? Și la automate 12h lumina 12 întuneric ar fii bine?

Latest posts

Latest posts