What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ventilatorul ar trebui sa fie de 120-200m3/h, filtrul at fi bone sa fie dublu cat ventul sau minim cat ventul.

cristocel420

Active member
Super,iti mulțumesc din inima ,am extractor de 420m3/h dar e reglabilă viteza .O sa cumpăr un filtru de 200m3/h acum ca e mai ieftin și in Februarie o sa iau unul cât mai mare 400m3/h+ ca o sa am mai mulți bani.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
per total platesti mult asa. mai bine incerci sa iei ce trebuie de acum sau daca nu is probleme mari cu mirosul mai poti amana. altfel faci degeaba colectie de filtre. Oricum, un vent de 420 m3 nu ar trebui sa poata ajunge la sub jumatate din aceasta capacitate in siguranta. marja safe de reducere e de maxim 40%. Asa ca va scapa miros daca ventul care mai mult aer decat poate sa filtreze filtrul. Nu cred ca e o solutie buna, nici macar provizoriu.

cristocel420

Active member
Hai ca m-am uitat mai bine și nu e chiar așa mare diferența de preț ,iau unul de 500m3/h și zic ei ca data viitoare trimit filtrul și înlocuiesc doar carbonul ,mersi mult ca încă mai esti pe aici și sari in ajutor.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
de inlocuit carbonul il poti inlocui si tu, mai ales daca e facut sa poata fi deschis si nu e capsulat.

cristocel420

Active member
E sigilat cu sudură ca am mai luat de la ei ,bine dacă vrei cu adevărat tot îl poți șmenui . M-am mutat in alta țară și am aruncat filtrul ca m-am enervat (prost) și ghivecele.Aici e mai scump curentul și mai stau cu cineva in apartament așa ca nu mai am luxul sa folosesc 600w și sa cresc 20 de plante odată .A trebuit sa-mi comand cortul asta 145x145x200 și sa stau cu el in cameră acuma :)) plănuiesc sa cresc câte 4 plante odată și să-l fac perpetual (sau cum se zice) 12/12 din sămânță tot anul și sa tot bag semințe pe măsura ce matureaza plantele. O sa cumpăr ledurile alea osram de 50w 3000k 4 bucăți și mai am 4 leduri la dulie 17w 6500k pentru spectru cu extractorul o sa ajung pe la 300w sper sa nu facă mare tam-tam colegii de apartament pt 300w program 12/12.

RokoFuture

New member
Nu comand nimic din RO, din Polonia vreau sa comand un cort si un kit de vent. Cam cati W ar fi ok sa folosesc pt un tent de 40x40x120 ? Vreau sa cresc un NL 12/12 from seed, cum am spus si in trecut, goalul meu e sa imi fac niste fast buds cat sa ma tina 2-3 luni deci 14-15g /planta e suficient.

cristocel420

Active member
Nu prea Poți băga mai mult de o planta in 40x40 ,și mai bine o vegetezi 3 săptămâni ca sa ai yeald mai mare ,ca ea oricum va rămâne in vegetație 3+săptămâni așa ca doar se va lungi in 12/12 nu e deloc practic.Eu am avut 100w 5leduri la dulie de 20wbuc in 30x30,am fost mulțumit dar mai mult nu strica ,200w led e super dar o sa ai rezultate bune și cu 150w. Mai așteaptă păreri eu nu sunt un grower excepțional.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E sigilat cu sudură ca am mai luat de la ei ,bine dacă vrei cu adevărat tot îl poți șmenui . M-am mutat in alta țară și am aruncat filtrul ca m-am enervat (prost) și ghivecele.Aici e mai scump curentul și mai stau cu cineva in apartament așa ca nu mai am luxul sa folosesc 600w și sa cresc 20 de plante odată .A trebuit sa-mi comand cortul asta 145x145x200 și sa stau cu el in cameră acuma :)) plănuiesc sa cresc câte 4 plante odată și să-l fac perpetual (sau cum se zice) 12/12 din sămânță tot anul și sa tot bag semințe pe măsura ce matureaza plantele. O sa cumpăr ledurile alea osram de 50w 3000k 4 bucăți și mai am 4 leduri la dulie 17w 6500k pentru spectru cu extractorul o sa ajung pe la 300w sper sa nu facă mare tam-tam colegii de apartament pt 300w program 12/12.

prea putine plante in acel spatiu. prea putini W, acolo iti trebuie vreo 500 W de led, cam pe minim asa. si eu as baga 16 plante, dar daca vrei plante maricele bagi 9. la 4 plante trebuie sa le cresti prea mari, dureaza mult timp vegul, ledurile smd nu au putere suficienta de penetrare sa sustina plante mari, mai bine zis copaci. trebuie sa le tii sub 1 metru, de aia zic ca iti trebuie vreo 9 boschetzi acolo. si scutesti si minim o luna, dar cel mai probabil 2 de veg.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu comand nimic din RO, din Polonia vreau sa comand un cort si un kit de vent. Cam cati W ar fi ok sa folosesc pt un tent de 40x40x120 ? Vreau sa cresc un NL 12/12 from seed, cum am spus si in trecut, goalul meu e sa imi fac niste fast buds cat sa ma tina 2-3 luni deci 14-15g /planta e suficient.

daca vrei sub 100 grame sau pe acolo, iti trebuie cam 100W de led, 9 becuri de 8...13W ar veni numa bine. acoperire perfecta a luminii, si cu siguranta daca nu omori planta pana la recolta o sa ai mult mai mult de 15 grame yeld. totusi eu nu as creste auto. calitatea si cantitatea or sa aiba de suferit. o planta normala cu 3 saptamani de veg sau chiar si 12/12 from seed o sa te multumeasca mai bine.

cristocel420

Active member
prea putine plante in acel spatiu. prea putini W, acolo iti trebuie vreo 500 W de led, cam pe minim asa. si eu as baga 16 plante, dar daca vrei plante maricele bagi 9. la 4 plante trebuie sa le cresti prea mari, dureaza mult timp vegul, ledurile smd nu au putere suficienta de penetrare sa sustina plante mari, mai bine zis copaci. trebuie sa le tii sub 1 metru, de aia zic ca iti trebuie vreo 9 boschetzi acolo. si scutesti si minim o luna, dar cel mai probabil 2 de veg.
Mai mulți waț nu pot băga de aia am zis 4 plante 268w cred ca e ok și in spațiul liber mai bag semințe la germinat pe când îs gata alea 4 astealalte sa fie măricele deja intrate in Flower sau pe aproape și tot așa tot anul 2019,2020,..21,..22 etc 12/12 grow după grow non-stop că-mi place sa cresc ma simt ca fără o mâna dacă nu cresc.

Last edited:

cristocel420

Active member
Dacă nu o să-mi placă rezultatele cu primele 4 o sa las doar 2 din cele germinate mai târziu .O sa vedem împreună ce iese, cu 4 plăntuțe vine 67w/plantă...puțintel într-adevăr.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Egreu sa iasa ceva care sa iti placa, pentru ca esti cam la jumatatea minimului de lumina recomandat. 200si ceva de w am in un veg room suplimentar si acopera perfect o suprafata de vreo 0.4 mp. Tu ai 1.4 mp acolo, flower room.

legalizeRO

Active member
Nu mai stiu ce lumini ai acum explo, sau cate plante si suprafata/inaltime ai tu sub aia 200W, dar povestea e putin mai complexa, cel putin la LED-uri, si nu se compara niciodata LED-urile cu HID si cu lumini gen neoane.
Parerea mea e ca exista un saturat de lumina. Da, poti ridica luminile sa nu fie prea puternice, dar atunci inseamna ca arunci bani degeaba pe factura de curent electric.

Am experimentat la 40cm de COB-uri de 200W intr-un metru patrat, frunzele de sus ingalbenite de lumina (gen underfert), iar la 10-15 cm mai jos frunze normale cu inceput de over-fert.
Poti pune W multi dar LED-urile au nevoie de inaltime, sau distribuite cat mai uniform pe toata suprafata. Ce e peste saturat folosesti doar o parte din surplus, care ajuta prin reflexie partea de mijloc si de jos a plantei. Atat. De aia e recomandat daca poti sa luminezi planta si pe parti, cu pereti cu reflexie cat mai buna, sau panouri de neoane pe parti, sa le poti apropia cat mai mult.

Da, poti pune 1000W per planta...cred, dar inconjori planta cu lumini, sau pui light-movers, si le tii la distanta foarte respectabila, cu toate ca eu n-as face niciodata asta.
De fapt voiam sa spun ca daca nu ai experienta se dezvolta niste probleme care par altceva decat ce sunt de fapt, ceva care incerci tu sa rezolvi si de fapt mai rau strici treaba.
Zic si eu, ca nu prea le am...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ce am zis mai sus e in general valabil pentru leduri smd cum au becurile din comert cu dulie. Eu am si cateva coburi, dar sunt "subturate", asa ca le pot tine la mai putin de 30 cm, la fel ca si ledurile cu dulie. Daca vorbim de coburi mai puternice sau leduri cu lentile integrate si unghi ingust, alea trebuie tinute mai departe. Dar din proprie experienta as zice destul de sigur ca eficienta mai buna e cu leduri de putere mai mica tinute aproape.
Foarte corect ce spui, daca tratezi ledurile ca pe hiduri iti iei mare teapa. Tocmai de aia imi bat tastatura de cate ori intreaba cate un user de leduri, ca sa nu mai trebuiasca si altii sa experimenteze cativa ani pe pielea lor, cum am facut si eu la randul meu. Si stiu ca nu se aplica chiar pentru toti ce zic, dar un forum e facut ca sa ai informatii la indemana si sa alegi ce te coafeaza. Pacat ca nu sunt mai multi pe sectiunea romaneasca care sa isi spuna parerile formate din experiente PROPRII.
Eu fac tot ce pot sa ajut si poate as face mai mult daca as vedea oameni interesati. Prea putini care folosesc informatia si raman pe aici.

Eyau

New member
Salutare....a patit careva dupa cateva zile de pauza de la fumat sa il ia ametelile?Se poate sa te ia ameteli din lipsa fumatului?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
A trebuit sa-mi comand cortul asta 145x145x200 și sa stau cu el in cameră acuma

Am recitit din intamplare mai sus in pagina si am vazut ceva ce initial mi-a scapat. Sper ca dai exhaustul direct afara si departe de orice fereastra deschisa. Altfel te paste silicoza sau alte afectiuni ale sistemului respirator din cauza microparticulelor de carbon din filtru.