What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

cristocel420

Active member
Pe bune man 97$ ledurile cob de 500w?ori nu văd eu bine?Unde am căutat eu coburi la 500w ajungeam la peste 1000€ nu vreau sa zic mai mult ca am uitat .

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cel mai probabil coburile vor fi mai bune dintre cele 2, cu mentiunea ca daca nu sunt cree sau macar epistar sau ceva firma serioasa nu au viata lunga. la fel si driverele, daca sunt de alea cu carcasa de plastic e chiar si risc de incendiu. O alta problema e forma, nu ai ce face cu o bara cu 5 coburi legate unul de altul in linie. ti-ar trebui 5 radiatoare separate cu cate un cob pe fiecare ca sa le poti folosi eficient. Altfel, POATE o sa ai watti necesari pentru un metru patrat, dar nu ai cum sa acoperi un mp cu aceea forma. Ai avea lumina prea puternica sub ele si in imediata apropiere si aproape deloc in rest. Ele cred ca sunt gandite sa iei 2-3 bucati si sa le pui una langa alta sa acoperi cu ele 1 mp. Cel mai probabil nici nu au mai mult de 300, 300 si ceva de W. Daca is coburi chinezesti no name, asteapta-te la vreo 50W pe fiecare, mai ales cu acele radiatoare subtirele.
La samsung quantum boards te-ai uitat? mie mi se par mult mai practice, si le-am vazut la o gramada de oameni cu growuri maricele. Cand le schimb pe ale mele, de alea vreau sa iau si eu, cel putin pentru veg. pentru flower parca as merge tot pe cree-uri.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pe bune man 97$ ledurile cob de 500w?ori nu văd eu bine?Unde am căutat eu coburi la 500w ajungeam la peste 1000€ nu vreau sa zic mai mult ca am uitat .

pai.. e max 2 usd cob-ul, max 5 usd radiatorul, si maxim 10 usd driverul. Aici vorbim de preturi pentru 1 singura bucata, cu livrare in europa. deci nu e chiar incredibila oferta. Doar ca nu au 100W, decat nominal, iar daca ar putea duce 100W, pai le trebuie radiator serios, de ala de procesor cu TDP 100+W, nu tablita aia de jucarie cu cateva aripioare. Eu am unul cu care ma joc la teste, il tin cam la maxim 30W pe o tablita de aia cu aripioare, cam de aceeasi marime ca aia din poze, dar si cu un cooler pe spate. Pai la 30W daca sta 10 minute nu mai poti tine radiatorul in mana, e ca si cum ai avea apa fiarta intr-un pahar si ai incerca sa te tii de el.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tot un fel de quantum board pare sa fie si in alea, dar mult prea scumpe pentru niste diode asa mici si asa putine. mai ales daca nu is brand. ma gandesc ca daca erau samsung ar fi spus. si oricum, mai bine iei tu placile si iti faci, ca astea merg pe 12/24V, orice fraier le poate conecta, nu iti trebuie driver dedicat. chiar am ajutat pe chat oameni ce nu mai lucrasera vreodata cu fire sau leduri sa iti faca leduri cu placi de astea cu chip-uri samsung. si toti au reusit din prima. la astea de zici tu tare am impresia ca platesti mult pe firma si pe design, lumenii aia ii poti obtine mult mai ieftin.

cristocel420

Active member
Zice in descriere ca e o combinație de led de la high end și osram ,in fine nu as da atâția bani pe el .
O sa ma interesez de niște coburi ,radiatoare sa-mi fac eu un panou dacă zici ca ies ieftin nu se merita sa dau banii pe reflectoarele alea osram de 50w ,50€bucata

cristocel420

Active member
,,Wet trim and drying as fast as possible, is the number one cause of bad tasting.’’
Ăsta îi nebun ,face mișto sau are dreptate?la partea cu wet trim mă refer.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Are dreptate, zaharurile si nutrientii in excess au sanse sa se mai suca in frunze cand acestea se usuca primele, daca nu, raman in bud.
Eu iau doar fan leavsurile cand e uda treaba si apoi trimul cand e uscat. Merge bine.

plm

Member
Am observat si eu la ultimul grow exact cum zice explo am facut, trim la fan leafs si apoi trim la sugars uscat.

Nu ca ar fi avut gust naspa daca procedam wet trim, dar sunt aromele mai pronuntate si asta se vede dupa curing la borcan minim 3 saptamani, gust mai pamantos si mai iute.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu ii vorba de iarba mai buna, ci sa faci ce e mai bun din ce ai. ca asa poti sa iti bati joc la trimming si uscare de orice iarba.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
nu exista nici o informatie pentru ca lumea nu prea face growuri in camera in care traieste, poate doar minorii. sau poate ai cautat in romana, nu am idee. eu am observat mici probleme de la cateva ore de expunere pe zi, initial am zis ca sunt eu nebun si mi se pare, dar la o discutie cu jtm pe chat am realizat impreuna ca e aceeasi problema ca la perlit sau orice alt material partial sau 100% inert. Odata ajuns adanc in plamani nu poate fi eliminat. Pentru research cauta despre silicoza. Si nu, nu vei simti probleme foarte sesizabile dupa cativa ani. Poti sa si nu simti deloc, pentru ca vine treptat. Problemele o sa fie la batranete, cand n-o sa mai ai capacitate pulmonara suficienta.
Dar, nu inteleg ce zici cand spui ca nu exista, ca trebuie sa o faci tu din tubulatura si adaptoare, nu te astepta sa gasesti burlanul gata facut.. dar cu siguranta vei gasi toate componentele necesare sa rezolvi problema. In unele cazuri doar o extensie a tubulaturii pana afara sau pana intr-un spatiu de buffer al casei e suficienta.

Ca sa ma bag si eu in vorba, intr-o pauza de la munca:
1. Filtrele cu carbune sunt de doua feluri (dintr-un punct de vedere): cu granule libere, si bloc (cu particulele prinse intr-o matrice).
Totuși, toate elibereaza particule, cel putin la prima utilizare. Așadar, o utilizare corecta ar fi aceea in care dupa filtrul de carbune, se asigura o fltrare mecanică suplimentară: vata, burete, filtre speciale (HEPA), care în tot azul ar trebui să asigure o granulație de filtrare de cel puțin 1 micron (adica de maxim 1 micron, filtrele HEPA fiind sub 0,22 micron).
Dacă se folosește genul acesta de filtrare, se poate recircula aerul in camera atunci cand se foloseste filtrul de carbune.

Acuma, aici ar mai fi o poveste, la care nu stiu sa raspund: bai fratilor, discutia asta e valabila in cazul in care vaporizati plini de grija la plamanii vostri, dar in cazul in care joint-ul e la putere, stiu eu ce sa zic despre particulele care ajung in plamani? :biggrin::biggrin::biggrin:

2. O problema majora cand se creste in camera este in realitate umiditatea. Daca nu este tinuta sub control favorizeaza aparitia mucegaiului, mai ales daca se aeriseste putin, aerul stagneaza, colturile sunt reci (iarna), mobilier la perete... Mie mi se pare chiar mai mare decat aceea cu carbunele, datorita potentialului de dezvoltare a Aspergillus Niger, care in functie de conditii, poate duce la aspergiloza.

Acuma, asta e big shit!!!
Preventia: dezumidificator, umidimetru ca lumea (am mai specificat ca am patit-o cu unul care arata 60% si de fapt aveam 90% - lipsit de experienta, ma intrebam de ce respir asa dificil, si de ce are aerul miros ciudat).

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cel mai bun umidometru e... mai multe umidometre. Chiar si cele de caltate pot din cand in cand sa ajunga la cumparator decalibrate sau sa se decalibreze cu timpul. Eu daca observ o variatie mai mare de umiditate dintr-o data, verific cu inca un senzor daca primul isi face treaba. La fel, cand mut locatia sau refac sistemul testez toti senzorii. Chiar si cei mai buni senzori se pot decalibra, mai ales in conditii de umiditate si temperatura mare.

OakyJoe

TC Nursery est 2020
Veteran
CIMG2170.png

buruiana

Member
Salut, in ce tara sunt chirii ieftine pe la tara la o casa unde as putea sa cresc iarba mai linistit chiar daca e illegal(o cresc doar pentru mine). Ma gandeam la Italia ca e cald si toamna si asta ar fii un avantaj pentru buzi (vreau sa cresc outdoor in sera sa scutesc cheltuieli inutile la lumina etc)... va rog sa ma ajutati in aceasta privinta pentru ca as vrea sa ma mut din Romania. Multumesc

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Spania, daca nu ai pretentii de zona turistica sau oras mare si zona centrala, gasesti chirii bune. Chiar si case la pret de apartament. Sau foste ferme cu teren maricel la pret ok (unele au si sere deja construite). Si daca iti vezi de treaba ta ar trebui sa fie ok. Numai sa pleci cu bani de acasa.. sau sa iti gasesti si o sursa de venit, ca banii se duc repede daca esti "in concediu". Partea buna ca si viata e mai ieftina in spania decat in romania. Chit ca vrei sa faci economie sau sa te rasfeti. A, si iti trebuie neaparat masina daca vrei sa ai sera, cam inseamna ca o sa fii in afara orasului, deci.. e mai greu cu transportul in comun. Nu mai greu ca si cum ai sta la tara in romania, dar e mai bine cu masina. Ca deh, e greu sa cari sacosele de la supermarket in mana.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Tu glumesti. Sunt aici de ani. Mi-am mai luat vacante pe timpul veri dar in rest nu am fost somer. Cine vrea cu adevarat gaseste. Nu, doar pt ca ai dat cateva clickuri nu inseamna ca esti serios si ca ai cautat. Serios inseamna sa cauti peste tot, sa deranjezi companii ce nu te stiu si sa vb cu toti cunoscutii. Inseamna sa fii deschis la orice optiune apare.

Da, si eu vreau sa muncesc ca ................... si sa castig mii de euro.... Dar viata nu e ca in fantezii.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Si dacă crești pt tine... Chiar dacă e ilegal. Chiar trebuie sa te muti în alta tara? Dacă investești timp găsești un loc. La o adică găsești numeroase locuri și le lași afara departe de tine. Asa vezi unde iese și unde nu.

Dacă tot vrei sa crești iarba, la tara, într-o tara cu vreme buna și ieftin... India tată.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Solutii sunt, daca iti vezi de treaba ta si iti tii gura poti creste in multe locuri. Sunt destul de sigur ca si prin romania poti gasi vre-o zona populata de indieni daca vrei sa experimentezi situatia inainte sa pleci in India.. :D