cristocel420
Active member
Desigur , sunt conștient de treaba asta.
Am recitit din intamplare mai sus in pagina si am vazut ceva ce initial mi-a scapat. Sper ca dai exhaustul direct afara si departe de orice fereastra deschisa. Altfel te paste silicoza sau alte afectiuni ale sistemului respirator din cauza microparticulelor de carbon din filtru.
Banuiesc ca vorbesti de vreo tava cu pastile de turba. Depinde foarte mult de PH, daca nu au phul reglat acele pastile de turba poti pierde semintele. eu as germina in pamant nefertilizat, adica de ala pentru insamantare, butasire, etc. E metoda cea mai sigura, am reusit sa omor plante asa doar cand am uitat sa le ud.. in rest germinare foarte buna 90-100% la seminte mai proaspete de 5 ani.
Legat de treaba cu grow-ul in camera in care traiesti.. citeste si in threadul astalalt, incepand cu postul 13..
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?p=8449385#post8449385
Daca stai mai mult de cateva zeci de minute pe zi in camera aia, clar ar trebui sa iti protejezi plamanii.
nu exista nici o informatie pentru ca lumea nu prea face growuri in camera in care traieste, poate doar minorii. sau poate ai cautat in romana, nu am idee. eu am observat mici probleme de la cateva ore de expunere pe zi, initial am zis ca sunt eu nebun si mi se pare, dar la o discutie cu jtm pe chat am realizat impreuna ca e aceeasi problema ca la perlit sau orice alt material partial sau 100% inert. Odata ajuns adanc in plamani nu poate fi eliminat. Pentru research cauta despre silicoza. Si nu, nu vei simti probleme foarte sesizabile dupa cativa ani. Poti sa si nu simti deloc, pentru ca vine treptat. Problemele o sa fie la batranete, cand n-o sa mai ai capacitate pulmonara suficienta.
Dar, nu inteleg ce zici cand spui ca nu exista, ca trebuie sa o faci tu din tubulatura si adaptoare, nu te astepta sa gasesti burlanul gata facut.. dar cu siguranta vei gasi toate componentele necesare sa rezolvi problema. In unele cazuri doar o extensie a tubulaturii pana afara sau pana intr-un spatiu de buffer al casei e suficienta.
Din poze par ca ar fi aceleasi leduri chinezesti care se gasesc rebranduite sub mai multe nume diferite, cat si no name. Calitatea e la noroc, dar daca pretul e suficient de bun poate sa merite. Undeva sub 0.4 usd per watt real poate merita, avand in vedere ca in jur de 1-1.5 dolari per w iti poti face tu super panou, cu leduri mult mai eficiente si durabile.
Legat de consumul scazut, nu stiu daca e mare bucurie, ca practic aia inseamna watti putini, pe langa faptul ca ledurile sunt tehnologie mai veche si nu au eficienta celor moderne. Daca vrei consum redus, la modul eficienta buna (nu watti putini) va trebui sa iti faci tu panoul sau sa dai mult mai mult de atat pe unul facut de-a gata.
Asa, chinezisme cu consum redus gasesti pe toate drumurile, ca majoritatea promit sute de W cand de fapt panoul are nici 100W. Consumul e deci f redus, dar si rezultatele pe masura.
Tine cont ca si ledurile led cu dulie sunt mai eficiente decat acele panouri. Asa ca.. daca sunt mai ieftine, mergi pe de-alea.