What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

RokoFuture

New member
Am recitit din intamplare mai sus in pagina si am vazut ceva ce initial mi-a scapat. Sper ca dai exhaustul direct afara si departe de orice fereastra deschisa. Altfel te paste silicoza sau alte afectiuni ale sistemului respirator din cauza microparticulelor de carbon din filtru.

Pt un cort de 40x40x120 si un filtru Klima Prima Eco 240m3/h tot asa ar trebui sau pot sa stau linistit cu el in casa?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca stai mai mult de cateva zeci de minute pe zi in camera aia, clar ar trebui sa iti protejezi plamanii.

RokoFuture

New member
Stau la garsoniera...Adica stau in camera cu growul toata ziua si toata noaptea :))

Pentru germinare ce credeti spre kiturile alea de la lidl "Mica Mea Gradina" O fi ok sa germinez in asa ceva si sa pe urma sa plantez ghiveciul acela mic intr unul mai mare?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Banuiesc ca vorbesti de vreo tava cu pastile de turba. Depinde foarte mult de PH, daca nu au phul reglat acele pastile de turba poti pierde semintele. eu as germina in pamant nefertilizat, adica de ala pentru insamantare, butasire, etc. E metoda cea mai sigura, am reusit sa omor plante asa doar cand am uitat sa le ud.. in rest germinare foarte buna 90-100% la seminte mai proaspete de 5 ani.

Legat de treaba cu grow-ul in camera in care traiesti.. citeste si in threadul astalalt, incepand cu postul 13..
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?p=8449385#post8449385

OakyJoe

TC Nursery est 2020
Veteran
Banuiesc ca vorbesti de vreo tava cu pastile de turba. Depinde foarte mult de PH, daca nu au phul reglat acele pastile de turba poti pierde semintele. eu as germina in pamant nefertilizat, adica de ala pentru insamantare, butasire, etc. E metoda cea mai sigura, am reusit sa omor plante asa doar cand am uitat sa le ud.. in rest germinare foarte buna 90-100% la seminte mai proaspete de 5 ani.

Legat de treaba cu grow-ul in camera in care traiesti.. citeste si in threadul astalalt, incepand cu postul 13..
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?p=8449385#post8449385

giphy.gif

indianu

New member
Daca stai mai mult de cateva zeci de minute pe zi in camera aia, clar ar trebui sa iti protejezi plamanii.

Stiu ca am cautat pe net inainte sa-mi pun grow-tent-ul, nu exista ventilatie din filtru direct afara, il da in camera ... trece prin plamanii mei si s-o ventila cand mai deschid geamul, mai ales ca-i iarna acum.

~ 3 ani tot merge, plamanii sunt tinuti pe marfa de calitate
Am tot cautat iar info despre probleme de sanatate cu filtrul de carbon in camera de dormit, n-am gasit nimic ... ma ajuti te rog cu un link, ceva ? exista vreo solutie de filtrare suplimentara ?

:artist:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu exista nici o informatie pentru ca lumea nu prea face growuri in camera in care traieste, poate doar minorii. sau poate ai cautat in romana, nu am idee. eu am observat mici probleme de la cateva ore de expunere pe zi, initial am zis ca sunt eu nebun si mi se pare, dar la o discutie cu jtm pe chat am realizat impreuna ca e aceeasi problema ca la perlit sau orice alt material partial sau 100% inert. Odata ajuns adanc in plamani nu poate fi eliminat. Pentru research cauta despre silicoza. Si nu, nu vei simti probleme foarte sesizabile dupa cativa ani. Poti sa si nu simti deloc, pentru ca vine treptat. Problemele o sa fie la batranete, cand n-o sa mai ai capacitate pulmonara suficienta.
Dar, nu inteleg ce zici cand spui ca nu exista, ca trebuie sa o faci tu din tubulatura si adaptoare, nu te astepta sa gasesti burlanul gata facut.. dar cu siguranta vei gasi toate componentele necesare sa rezolvi problema. In unele cazuri doar o extensie a tubulaturii pana afara sau pana intr-un spatiu de buffer al casei e suficienta.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
senzational. senzational de de cacat, ca majoritatea stirilor din presa romaneasca.
sa vedem in lege si atunci o sa ii cred si eu.. pana una alta, treaba merge ca si pana acum. daca e sa ne luam dupa ziarele din romania, s-a legalizat deja de cateva ori iarba in romania, iar cea medicinala e legala de mult. au fost.. doar stiri.

indianu

New member
nu exista nici o informatie pentru ca lumea nu prea face growuri in camera in care traieste, poate doar minorii. sau poate ai cautat in romana, nu am idee. eu am observat mici probleme de la cateva ore de expunere pe zi, initial am zis ca sunt eu nebun si mi se pare, dar la o discutie cu jtm pe chat am realizat impreuna ca e aceeasi problema ca la perlit sau orice alt material partial sau 100% inert. Odata ajuns adanc in plamani nu poate fi eliminat. Pentru research cauta despre silicoza. Si nu, nu vei simti probleme foarte sesizabile dupa cativa ani. Poti sa si nu simti deloc, pentru ca vine treptat. Problemele o sa fie la batranete, cand n-o sa mai ai capacitate pulmonara suficienta.
Dar, nu inteleg ce zici cand spui ca nu exista, ca trebuie sa o faci tu din tubulatura si adaptoare, nu te astepta sa gasesti burlanul gata facut.. dar cu siguranta vei gasi toate componentele necesare sa rezolvi problema. In unele cazuri doar o extensie a tubulaturii pana afara sau pana intr-un spatiu de buffer al casei e suficienta.

N-am cautat in Romana :tiphat:
Si antenele GSM te radiaza, eu cred ca-i o diferenta intre a sta intr-o mina de carbune si a avea un filtru de carbon in camera

sunt tigari d-alea ... cu filtru cu "charcoal" - nu intra si particule pe plaman ?

zic si eu ... nu dau cu paru
nociv e orice, pana si marioara in cantitati nerezonabile

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tigarile alea au parca filtru de burete dupa (nu ca ar conta prea mult acel putin carbon pe langa ce e in tigari..), si pe aceeeasi idee am mai zis pe alt thread.. cred ca se poate pune un filtru hepa dupa cel cu carbon, dar n-am probat ca sa stiu cat de eficient e sau cat de des trebuie schimbat. eu unul prefer sa nu ma risc. e destula poluare in aer ca sa mai ma bombardez si eu cu buna stiinta minim jumatate de zi cu ceva particule ce ajung in plamani. si pe langa asta sa mai am si zgomot de fundal permanent in camera.
fiecare cum stie. sau cum poate.
in plus fata de asta, orice grow mai mare decat o carcasa de pc va avea nevoie de aer proaspat mai mult decat ii poti oferi tu aerisind putin camera. iar daca vorbim de un grow de cateva sute de W sau mai mult, vara n-ai nici o sansa daca dai exhaustul in aceeasi incapere de unde tragi aerul. nici eu nu dau mereu aerul direct afara, mai ales daca cresc in un apartament care nu e al meu si nu pot da gauri sau nu am chef sa fac rama aia pentru a o pune pe geam, dar il dau macar in camera cealalta, camera care e cu toate geamurile deschise. la garsoniera poate nu e valabila asta, poate ajuta pe altii cu dilema asta, totusi.

dolo

Member
N-am mai scris de ceva vreme pe aici , cu ocazia asta ii salut pe Explo si restul spumei . A mai incercat cineva Leduri de la BESTVA ? se merita in raport calitate pret ? promit un consum destul de mic

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Din poze par ca ar fi aceleasi leduri chinezesti care se gasesc rebranduite sub mai multe nume diferite, cat si no name. Calitatea e la noroc, dar daca pretul e suficient de bun poate sa merite. Undeva sub 0.4 usd per watt real poate merita, avand in vedere ca in jur de 1-1.5 dolari per w iti poti face tu super panou, cu leduri mult mai eficiente si durabile.
Legat de consumul scazut, nu stiu daca e mare bucurie, ca practic aia inseamna watti putini, pe langa faptul ca ledurile sunt tehnologie mai veche si nu au eficienta celor moderne. Daca vrei consum redus, la modul eficienta buna (nu watti putini) va trebui sa iti faci tu panoul sau sa dai mult mai mult de atat pe unul facut de-a gata.
Asa, chinezisme cu consum redus gasesti pe toate drumurile, ca majoritatea promit sute de W cand de fapt panoul are nici 100W. Consumul e deci f redus, dar si rezultatele pe masura.
Tine cont ca si ledurile led cu dulie sunt mai eficiente decat acele panouri. Asa ca.. daca sunt mai ieftine, mergi pe de-alea.

dolo

Member
Din poze par ca ar fi aceleasi leduri chinezesti care se gasesc rebranduite sub mai multe nume diferite, cat si no name. Calitatea e la noroc, dar daca pretul e suficient de bun poate sa merite. Undeva sub 0.4 usd per watt real poate merita, avand in vedere ca in jur de 1-1.5 dolari per w iti poti face tu super panou, cu leduri mult mai eficiente si durabile.
Legat de consumul scazut, nu stiu daca e mare bucurie, ca practic aia inseamna watti putini, pe langa faptul ca ledurile sunt tehnologie mai veche si nu au eficienta celor moderne. Daca vrei consum redus, la modul eficienta buna (nu watti putini) va trebui sa iti faci tu panoul sau sa dai mult mai mult de atat pe unul facut de-a gata.
Asa, chinezisme cu consum redus gasesti pe toate drumurile, ca majoritatea promit sute de W cand de fapt panoul are nici 100W. Consumul e deci f redus, dar si rezultatele pe masura.
Tine cont ca si ledurile led cu dulie sunt mai eficiente decat acele panouri. Asa ca.. daca sunt mai ieftine, mergi pe de-alea.

Sunt intr-o dilema , nu stiu ce sa aleg , una din variante e cea care ti-am arat`o mai sus un 1500 w de la BESTVA si a 2 a ar fi
https://www.aliexpress.com/item/100...lgo_pvid=bbf438b9-9d55-4afe-83e4-e42c6d418c9e

Acest COB LED de 500w care promite o groaza de lumeni , stiu ca amandoua sunt china , dar oare care o scoate mai mult yeld din astea 2 ? per consum is cam la fel

Sunt cam 80 % hotarat sa iau COB LED de 500w , nu stiu de ce am impresia ca o sa ma impac mai bine cu ele

Latest posts

Latest posts