What's new

led , χώμα , υδροπονία , αυτόματα ,φωτοπεριόδου , κορφο&#955

orfeas

Well-known member
Veteran
συμφωνώ . αλλά ....
σαν το κρασί είναι . εγώ λόγο έλλειψης ξεκινάω να το πίνω από όταν είναι ακόμα μούστος . μετά από μια εβδομάδα γίνετε η ζύμωση και γίνετε κρασί , που σε βαράει στο κεφάλι και η πολύ ποσότητα σου φέρνει πονοκέφαλο , μετά από 1 μήνα αρχίζει να γίνετε καλό και να αναδεικνύει τα αρώματα του . στο εξάμηνο ( άκουσα ) , γίνετε σαμπανιζέ . οι παλιοί πάντα πίνανε από το περσινό . αλλά εκείνοι είχανε και λιβάδια σπαρμένα . μακάρι από αυτή την σοδιά να περισσέψει κανένα βάζο μέχρι την επόμενη , για να το κρατήσω για παλαίωση .

Μπορείς επίσης να "θάψεις" κάνα βάζο και να το ξεχάσεις για τουλάχιστον έξι μήνες...
Αλλά εσύ δε παίζεσαι, έχεις και ακράτεια (όχι ούρων, αν και λόγω γερατιών μπορεί να αποκτήσεις σύντομα:biggrin: )

:tiphat:Ορφεύς

Balinor

Member
ότι θέλεις και μπορώ

Ganja επείδη καιρό τώρα βλέπω τα post που κάνεις και μου αρέσει όπως τα λες και που βοηθάς τα παιδιά με ενδιαφέρει να κάνω και εγω υδροπονία με Led θα ήθελα να με βοηθήσεις αν σου είναι εύκολο τόσο με τον εξοπλισμό οσο και με την όλη διαδικασία με τα φυτά απευθύνθηκα σε εσένα γιατί εσένα βλέπω πιο συχνά σε θέματα Led και hydro προσοχή μην παρεξηγηθώ οι περισσότεροι εδω μέσα είσαστε γνώστες του σπόρ οπότε κάθε βοήθεια και πρόταση καλοδεχούμενη! Οπότε η ερώτηση μου για αρχή είναι: αν πάρω 6 πάνελ του @στ!ρ[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] πόσα προτείνεις για ανάπτυξη και πόσα για ανθοφορία[/FONT] ή λες καλύτερα να τα πάρω γενικού φάσματος όλα? θέλω λίγο βοήθεια σε αυτό μιας που εσυ τα δουλεύεις αυτα τα πάνελ..

ganja3

Member
Μπορείς επίσης να "θάψεις" κάνα βάζο και να το ξεχάσεις για τουλάχιστον έξι μήνες...
Αλλά εσύ δε παίζεσαι, έχεις και ακράτεια (όχι ούρων, αν και λόγω γερατιών μπορεί να αποκτήσεις σύντομα:biggrin: )

:tiphat:Ορφεύς
έχω θάψει . αλλά ήξερα που τα έθαψα :biggrin: και στον μήνα επάνω ....
η άλλη η ακράτεια ελπίζω να αργήσει , δεν θέλω να μυρίζω σαν κατουρημένος Αλβανός .

ganja3

Member
Ganja επείδη καιρό τώρα βλέπω τα post που κάνεις και μου αρέσει όπως τα λες και που βοηθάς τα παιδιά με ενδιαφέρει να κάνω και εγω υδροπονία με Led θα ήθελα να με βοηθήσεις αν σου είναι εύκολο τόσο με τον εξοπλισμό οσο και με την όλη διαδικασία με τα φυτά απευθύνθηκα σε εσένα γιατί εσένα βλέπω πιο συχνά σε θέματα Led και hydro προσοχή μην παρεξηγηθώ οι περισσότεροι εδω μέσα είσαστε γνώστες του σπόρ οπότε κάθε βοήθεια και πρόταση καλοδεχούμενη! Οπότε η ερώτηση μου για αρχή είναι: αν πάρω 6 πάνελ του @στ!ρ[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] πόσα προτείνεις για ανάπτυξη και πόσα για ανθοφορία[/FONT] ή λες καλύτερα να τα πάρω γενικού φάσματος όλα? θέλω λίγο βοήθεια σε αυτό μιας που εσυ τα δουλεύεις αυτα τα πάνελ..
εάν πάρεις 1 ανάπτυξης , 3 γενικού , και 2 ανθοφορίας , είναι σαν να έχεις 6 γενικού φάσματος .. εξαρτάτε τι θα πάρεις , από το πώς θα τα ανάψεις , σε πόσα φυτά και σε τί γλάστρες ...
π,χ.
εάν έχεις μικρά γλαστράκια στην αρχή και τα έχεις μαζεμένα κάτω από ένα πάνελ . τότε βάζεις τις ανάπτυξης και όσο μεγαλώνουν , χώνεις και τα άλλα ..
εάν έχεις υδροπονικό που από την αρχή τα έχεις απλωμένα στον χώρο , τότε ξεκινάς και τελειώνεις με γενικής .

Balinor

Member
Καλημέρα ganja υδροπονία θέλω να κάνω αρα θα πάρω γενικής. Απο οτι κατάλαβα στην υδροπονία σε θέμα φωτισμού τουλάχιστον το θέμα λύνεται με το να ειναι όλα τα πάνελ γενικής ή κάνω κάποιο λάθος? Τα φώτα θα τα στηρίξω με πλαίσιο ντέξιον όπως εχεις κανει και εσυ και για να τα ανεβοκατεβάζω θα βάλω rope hangers πόσα κιλά ζυγίζει το ενα πάνελ? επίσης θα ήθελα να μου πεις ποια μέθοδος υδροπονίας ειναι πιο αποτελεσματική? σκεφτόμουνα για DWC θα ήθελα να ειναι οσο πιο αυτοματοποιημένο γίνεται δεν λεω να μην ασχολούμαι με τα φυτά απλά να μην είμαι και κάρτας.. θα σου στείλω μια εικόνα απο ενα buscket που βρήκα να μου πεις αν είναι καλό λεω να παρω για αρχή 4 και να τα φωτίζω με 6 πάνελ του @στ!ρ γενικού φάσματος πως σου φαίνεται σαν ιδέα?

Balinor

Member
71Sr9ZBPOWL._SL1200_.jpg

ganja3

Member
το κάθε πάνελ ζυγίζει 2 κιλά .
ναι με 6 γενικού φάσματος είσαι καλά .
τώρα για ποιο σύστημα . όλα εάν έχουν οξυγόνο στο νερό δουλεύουν καλά νομίζω . τα αυτόνομα έχουν το καλό , ότι μπορείς να δουλέψεις κάθε φυτό ανάλογα με τις ανάγκες του (ιδικά στο τέλος ) και ότι μπορείς να τα μετακινείς . το αρνητικό είναι ότι δουλεύεις με λιγότερη ποσότητα νερού σε κάθε σύστημα και θέλεις τουλάχιστον ανά τρεις μέρες έλεγχο όταν μεγαλώσουν .ο κουβάς που διάλεξες είναι μια χαρά , , μπορείς να τον φτιάξεις και μόνος σου εύκολα , η να ψάξεις λίγο τις τιμές στην αγορά πριν αποφασίσεις .

ganja3

Member
η διαφορά του υδροπονικού πάντως σε σχέση με το σόιλες σε αυτό το γκρόου που κάνω τώρα , είναι απίστευτα εμφανές . θα δούμε και στο τέλος τι θα δείξει η ζυγαριά βέβαια . αλλά μόνο η όψη που έχει το φυτό σε φτιάχνει . φωτογραφίες μάλλον αύριο .
( ίσως δεν τα καταφέρνω εγώ καλά στο σόιλες , υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο )

Balinor

Member
το κάθε πάνελ ζυγίζει 2 κιλά .
ναι με 6 γενικού φάσματος είσαι καλά .
τώρα για ποιο σύστημα . όλα εάν έχουν οξυγόνο στο νερό δουλεύουν καλά νομίζω . τα αυτόνομα έχουν το καλό , ότι μπορείς να δουλέψεις κάθε φυτό ανάλογα με τις ανάγκες του (ιδικά στο τέλος ) και ότι μπορείς να τα μετακινείς . το αρνητικό είναι ότι δουλεύεις με λιγότερη ποσότητα νερού σε κάθε σύστημα και θέλεις τουλάχιστον ανά τρεις μέρες έλεγχο όταν μεγαλώσουν .ο κουβάς που διάλεξες είναι μια χαρά , , μπορείς να τον φτιάξεις και μόνος σου εύκολα , η να ψάξεις λίγο τις τιμές στην αγορά πριν αποφασίσεις .

Άρα για RDWC να μην το σκέφτομαι γιατι δεν εχω ακόμα την εμπειρία σωστά? θα σου στείλω μια ακόμα φώτο που βρήκα με 4 buscket μαζί να μου πεις τι ειναι καλύτερα κατα την γνώμη σου 1χ4 μόνα τους ή 4 μαζί σε 1 οξυγόνο όπως η φώτο παρακάτω.. πόσα λίτρα θεωρείς ειναι το καλύτερο για κάθε buscket υδροπονίας σε DWC? και θα μπορούσες να μου πείς κάποιο site να κάνω τις αγορές μου με αξιόπιστα πράγματα και εννοείται και το site να ειναι αξιόπιστο γιατί θέλω να πάρω και mylar φίλτρο εξαερισμό ph ec meter buscket και οτι αλλο χρειάζεται για να ξεκινήσω το ελληνικό το site δεν ειδα να εχει πολλά πράγματα αν γνωρίζεις να μου πεις για να τα παραγγείλω απο εξω θα με βοηθούσες πολύ.. Τα @στ!ρ που πήρες με πιο τρόπο τα πλήρωσες γιατί θέλω να τα παραγγείλω.

ganja3

Member
http://www.growhd.tv/video/Super-Lemon-Haze-Grow-video-2011/943334263be1b04d6b149f911b1afa78

διαφορά υδροπονίας και χώματος με τα ίδια δεδομένα και το ίδιο φυτό...:biggrin:

επομένως δεν φταις εσύ..αφού ξέρεις τι θηρία βγάζεις με υδροπονία,τι αναρωτιέσαι?
είπα να έχω εμπειρία και εγώ . :biggrin: τέρμα τα χώματα ,. έμαθα :)

makedon

Member
Veteran
οργανικα σοιλλες δεν μπορει να γινει?
δηλαδη 50/50 τυρφη περλιτη και να ποτιζεις με οργανικα λιπασματα
και ποσοτητα σεβαστη και ποιτητα

:tiphat:

ganja3

Member
Άρα για RDWC να μην το σκέφτομαι γιατι δεν εχω ακόμα την εμπειρία σωστά? θα σου στείλω μια ακόμα φώτο που βρήκα με 4 buscket μαζί να μου πεις τι ειναι καλύτερα κατα την γνώμη σου 1χ4 μόνα τους ή 4 μαζί σε 1 οξυγόνο όπως η φώτο παρακάτω.. πόσα λίτρα θεωρείς ειναι το καλύτερο για κάθε buscket υδροπονίας σε DWC? και θα μπορούσες να μου πείς κάποιο site να κάνω τις αγορές μου με αξιόπιστα πράγματα και εννοείται και το site να ειναι αξιόπιστο γιατί θέλω να πάρω και mylar φίλτρο εξαερισμό ph ec meter buscket και οτι αλλο χρειάζεται για να ξεκινήσω το ελληνικό το site δεν ειδα να εχει πολλά πράγματα αν γνωρίζεις να μου πεις για να τα παραγγείλω απο εξω θα με βοηθούσες πολύ.. Τα @στ!ρ που πήρες με πιο τρόπο τα πλήρωσες γιατί θέλω να τα παραγγείλω.
τα συστίματα 1χ4 , ή 4χ1 είναι ίδια , κάνεις οικονομία στην αντλία , μια μεγάλη ποιο φθηνή από 4 μικρές ,. αλλά αν χαλάσει η μεγάλη χάνεις όλην την παραγωγή και όχι ένα φυτό .. εγώ γενικά σχεδόν πάντα έχω δύο αεραντλίες σε κάθε κουβά για σιγουριά , αν και ποτέ δεν μου χάλασε καμία :)
Τα @στ!ρ τα πλήρωσα με κατάθεση σε τράπεζα .
τώρα για σάιτ δεν μπορώ να βάλω εδώ .
αν και νομίζω σύντομα θα τα βρεις , από εκεί που θα πάρεις τα πάνελ .

Balinor

Member
τα συστίματα 1χ4 , ή 4χ1 είναι ίδια , κάνεις οικονομία στην αντλία , μια μεγάλη ποιο φθηνή από 4 μικρές ,. αλλά αν χαλάσει η μεγάλη χάνεις όλην την παραγωγή και όχι ένα φυτό .. εγώ γενικά σχεδόν πάντα έχω δύο αεραντλίες σε κάθε κουβά για σιγουριά , αν και ποτέ δεν μου χάλασε καμία :)
Τα @στ!ρ τα πλήρωσα με κατάθεση σε τράπεζα .
τώρα για σάιτ δεν μπορώ να βάλω εδώ .
αν και νομίζω σύντομα θα τα βρεις , από εκεί που θα πάρεις τα πάνελ .

19 λίτρα είναι καλά για κάθε κουβά? τι αντλία θα χρειαστώ για εναν τέτοιο κουβά? θα πάρω οντώς 2 γιατι ειναι πολύ σωστό αυτο που είπες.. στο site που θα πάρω τα πάνελ λέει (there are no products in this category) γιαυτο σου είπα μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο αλλο είχα δει πως δεν έχουν βάλει τουλάχιστον οχι ακόμα πράγματα.. κάπου είχες πεί οτι τα mylar τα άσπρα που ειναι μάυρο απο πίσω ειναι τα καλύτερα ισχύει για να τα παραγγείλω και αυτα.

Balinor

Member
ganja τελικά την έψαξα λίγο και βρήκα στο @λλ3gr3 αρκετά πράγματα για να φτιάξω το σύστημα μόνος μου θα βγει και πολυ πιο φτηνά το μόνο που δεν βρήκα ειναι κουβάδες για να εφαρμόζει και το καπάκι που εχει ξέρεις να μου πεις απο που να παω να πάρω κουβάδες? και πόσα λίτρα να ειναι ο κάθε ενας μετα θα συνδέσω 4 κουβάδες με μια αντλία που βγάζει 4 εξόδους την εχει μεσα στο site αν σου ειναι ευκολο να ρίξεις μια ματιά να μου πεις αν είναι καλή για να παρω 2 ή μια θα ειναι για καβάτζα σε περίπτωση που χαλάσει η αλλη.. ήθελα επίσης να σε ρωτήσω οσα περισσότερα πάνελ βάλω πάνω απο αυτους τους 4 κουβάδες τόσα περισσότερα g θα πάρω ετσι δεν είναι ή επειδή θα είναι λίγα τα φυτά πρέπει να βάλω και άλλους κουβάδες για να πάρω τα g που αντιστοιχούν σε W για να κάνω μια σύνοψη για να πάρω το μέγιστο βάρος g σε 4 κουβάδες τον (τάδε) λίτρων που θα μου πεις πόσα πάνελς πρέπει να εχω απο πάνω? και αν θα χρειαστώ εισαγωγή αέρα στο χώρο επειδή θα παίξω με led που έχει χαμηλές θερμοκρασίες, συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις παιδιά είμαι καινούργιος στο άθλημα..

ganja3

Member
19 λίτρα είναι καλά για κάθε κουβά? τι αντλία θα χρειαστώ για εναν τέτοιο κουβά? θα πάρω οντώς 2 γιατι ειναι πολύ σωστό αυτο που είπες.. στο site που θα πάρω τα πάνελ λέει (there are no products in this category) γιαυτο σου είπα μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο αλλο είχα δει πως δεν έχουν βάλει τουλάχιστον οχι ακόμα πράγματα.. κάπου είχες πεί οτι τα mylar τα άσπρα που ειναι μάυρο απο πίσω ειναι τα καλύτερα ισχύει για να τα παραγγείλω και αυτα.
19 λίτρα είναι καλά , θα δουλεύεις περίπου στα 15 . ξανατσέκαρε το σάιτ , εμένα μου τα βγάζει .

ganja3

Member
ganja τελικά την έψαξα λίγο και βρήκα στο @λλ3gr3 αρκετά πράγματα για να φτιάξω το σύστημα μόνος μου θα βγει και πολυ πιο φτηνά το μόνο που δεν βρήκα ειναι κουβάδες για να εφαρμόζει και το καπάκι που εχει ξέρεις να μου πεις απο που να παω να πάρω κουβάδες? και πόσα λίτρα να ειναι ο κάθε ενας μετα θα συνδέσω 4 κουβάδες με μια αντλία που βγάζει 4 εξόδους την εχει μεσα στο site αν σου ειναι ευκολο να ρίξεις μια ματιά να μου πεις αν είναι καλή για να παρω 2 ή μια θα ειναι για καβάτζα σε περίπτωση που χαλάσει η αλλη.. ήθελα επίσης να σε ρωτήσω οσα περισσότερα πάνελ βάλω πάνω απο αυτους τους 4 κουβάδες τόσα περισσότερα g θα πάρω ετσι δεν είναι ή επειδή θα είναι λίγα τα φυτά πρέπει να βάλω και άλλους κουβάδες για να πάρω τα g που αντιστοιχούν σε W για να κάνω μια σύνοψη για να πάρω το μέγιστο βάρος g σε 4 κουβάδες τον (τάδε) λίτρων που θα μου πεις πόσα πάνελς πρέπει να εχω απο πάνω? και αν θα χρειαστώ εισαγωγή αέρα στο χώρο επειδή θα παίξω με led που έχει χαμηλές θερμοκρασίες, συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις παιδιά είμαι καινούργιος στο άθλημα..
για τα g δεν έχει και πολύ σχέσει το πόσα φυτά θα έχεις , αλλά το πόσο φώς θα τα δώσεις .. όσο ποιο πολύ φως , τόσο περισσότερο g . το πόσα φυτά ? είναι θέμα το πόσο χώρο έχεις και πόσο ανάπτυξη θα τα έχεις , και τι φυτά είναι . μπορείς να βάλεις σε 1 τετραγωνικά , 10 φυτά και να τα αφήσεις μια εβδομάδα ανάπτυξη και μετά ανθοφορία και να καλύψεις τον ίδιο χώρο , που θα κάλυπτες με 1 φυτό και 5 εβδομάδες ανάπτυξη . τα 4 φυτά συνήθως είναι μια καλή διαχείριση αν ξέρεις να τα κουμαντάρεις λίγο .

Balinor

Member
για τα g δεν έχει και πολύ σχέσει το πόσα φυτά θα έχεις , αλλά το πόσο φώς θα τα δώσεις .. όσο ποιο πολύ φως , τόσο περισσότερο g . το πόσα φυτά ? είναι θέμα το πόσο χώρο έχεις και πόσο ανάπτυξη θα τα έχεις , και τι φυτά είναι . μπορείς να βάλεις σε 1 τετραγωνικά , 10 φυτά και να τα αφήσεις μια εβδομάδα ανάπτυξη και μετά ανθοφορία και να καλύψεις τον ίδιο χώρο , που θα κάλυπτες με 1 φυτό και 5 εβδομάδες ανάπτυξη . τα 4 φυτά συνήθως είναι μια καλή διαχείριση αν ξέρεις να τα κουμαντάρεις λίγο .

Καλημέρα φίλε ganja αγόρασα 4 κουβάδες ειναι 20L ο κάθε ένας πήρα όλα τα εξαρτήματα έκανα τις τρύπες και το σύνδεσα το μόνο που δεν πήρα ακόμα είναι αερόπετρα, net pot, και αντλία γιατί πρώτα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας. Αερόπετρα υπάρχει σε πολλά σχέδια θα σου ανεβάσω φωτογραφία να μου πεις αν ειναι καλή αυτη που λεω να πάρω καλύπτει το 70% του πάτου απο τον κουβά και απο οτι εχω καταλάβει οσο περισσότερες φυσαλίδες τοσο καλύτερα net pot πάλι υπάρχει σε διάφορα μεγέθη και αντλία λεω να πάρω 1 με 4 εξόδους. Σήμερα θα παραγγείλω και 6 πάνελ γενικού φάσματος, για να καλύψω τους 4 κουβάδες με πόσα πάνελ θα είμαι κομπλέ σε έναν χώρο 2μ χ1π χ2,5υ 2db83fcf95c5fc036a00abfb412f50e4.jpg b5c927b0f77a27b81fd38b65df5f2fbf.jpg 190046d78eea825976f5f5305c3cf4d2.jpg round-air-stone-20cm.jpg

ganja3

Member
2 τετραγωνικά , είναι πολύς χώρος .ιδικά αν θέλεις να καλύψεις όλην την επιφάνεια με τα τέσσερα φυτά .. θα χρειαστείς 2 μήνες ανάπτυξη και πλέξιμο . ξεκινάς με 150 βατ και μπορείς να φτάσεις μέχρι και 500 βατ . εγώ τα 1,7 περίπου τετραγωνικά τα φωτίζω με 330 βατ και σε υδροπονία μου έχουν αποδώσει 500 g , κάπου εκεί ελπίζω να φτάσω και σε αυτό το γκρόου .
η αερόπετρα και η αντλία που έχεις είναι μια χαρά . για νετ ποτ θα πρότεινα 12άρι ή 15άρι