What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Mightyka

Well-known member
Veteran
Zdárec,
mám dotaz ohledně obohacovačů medií. Minule jsem jel kokos a Biobizz hnojky a nebylo to ono, rostlinám očividně chyběl nějakej prvek. Četl jsem si o tomhle tematu a dozvěděl se, že Biobizz neni na kokos uplně vhodný díky tomu, že Biobizz hnojky fungujou jak maj teprve, když je substrát živej (bakterie, plísně atd.). Rozhodl jsem se proto tentokrát doplnit kokos o půdní obohacovače.
Ted řešim dilema jestli koupit BioBizz Pre-Mix, ale k tomu je potřeba přikoupit ještě wormhumus. U BioBizz Pre-Mix píšou, že aktivuje mikrobiologický život v půdě, ale v kokosu nebude moc co aktivovat, tudíž by bylo asi vhodný dokoupit ještě půdní bakterie, který nejsou zrovna nejlevnější. Druhou možností je Plagron Bio-Supermix, kterej je sice o trochu dražší, ale neni třeba kupovat wormhumus (někde ho ve složení uváděj, někde ne, tak nevim)) a ještě k tomu podle popisu obsahuje živé plísně a bakterie. Osobně se spíš klonim k tomu Plagronu, je to o hodně levnější ve výsledku a jednodušší, ale zase jsme si řikal, že když už budu používat Biobizz hnojky...
Máte někdo zkušenosti alespoň s jednim z těhle produktů?

Last edited:
D

Dogon

Kokos na Biobizzu jedu léta a nikdy problem z prvkama jak píšeš sem neměl, problém bude jinde na stránkách Biobizz ho i doporučovali jako vhodnej.
obohacovače medií sem kromě wormhumusu nikdy nic nepoužil až tedka testuji dva produkty
Vitality komplex
picture.php

DARINA 4
picture.php

a dějou se zázraky doporuču je prubnout ten rozdíl je markantní kytky rostou před očima.

Last edited:

spachal

Well-known member
Veteran
Ptal jsem se primo podpory BioBizz, zda jsou jejich hnojky vhodne pro kokos. Napsali mi, ze to zrovna idealni neni, ze je nutne promichat alespon trochu hliny. Nekde jsem tu odpoved zde i citoval, hledat to uz je nad moje sily :]

D

Dogon

Nikdy sem coco z hlínou nemíchal :biggrin: Biobizz + coco funguje výborně nechápu proč ti podpora píše tyhle nesmysly.
vlastní zkušenost nic víc spachal.
Mightyka hlídej PH a bude to v cajku.

Last edited:

spachal

Well-known member
Veteran
Jsem sklerotik, navic mi je dnes diky moribundusu docela nedobre, takze hlava slouzi daleko mene, nez normalne ;] .. Ale co si vzpominam, doporucovali v pripade hnojeni kokosu bud nejakou tu hlinu (hadam kvuli doplnneni pudnich bakterii), nebo alespon pouziti i dalsich enzymu. Mozna ten mail najdu..

V kazdem pripadku je fajn, ze s kokosem BioBizz "funguje", ja jsem bohuzel setril a posral jsem to nejakym levnym lisovanym kokosem, neuveritelne zasolenym. Hnojivy to tedy nakonec nebylo, vsechny ty problemy.

Ted jsem si oblibil JIDB, opet pro lightmix hlinu, balkondoor, cena lidova, vysledky uzasne, takze dal uz BioBizz asi zkouset nebudu.

D

Dogon

JIDB je velice dobrý hnojivo ani se ti nedivým že sis ho oblíbil až nebudu chtít pěstovat organicky tak ho určitě vyzkouším.

mrakoplas

Active member
Zdárec,
mám dotaz ohledně obohacovačů medií. Minule jsem jel kokos a Biobizz hnojky a nebylo to ono, rostlinám očividně chyběl nějakej prvek. Četl jsem si o tomhle tematu a dozvěděl se, že Biobizz neni na kokos uplně vhodný díky tomu, že Biobizz hnojky fungujou jak maj teprve, když je substrát živej (bakterie, plísně atd.). Rozhodl jsem se proto tentokrát doplnit kokos o půdní obohacovače.
Ted řešim dilema jestli koupit BioBizz Pre-Mix, ale k tomu je potřeba přikoupit ještě wormhumus. U BioBizz Pre-Mix píšou, že aktivuje mikrobiologický život v půdě, ale v kokosu nebude moc co aktivovat, tudíž by bylo asi vhodný dokoupit ještě půdní bakterie, který nejsou zrovna nejlevnější. Druhou možností je Plagron Bio-Supermix, kterej je sice o trochu dražší, ale neni třeba kupovat wormhumus (někde ho ve složení uváděj, někde ne, tak nevim)) a ještě k tomu podle popisu obsahuje živé plísně a bakterie. Osobně se spíš klonim k tomu Plagronu, je to o hodně levnější ve výsledku a jednodušší, ale zase jsme si řikal, že když už budu používat Biobizz hnojky...
,Máte někdo zkušenosti alespoň s jednim z těhle produktů?

čus,
co se osvědčilo v kokosu, taky na JIB že u matek z květináčů rostou běžně houby jsou tyhle věci
symbiom- hned na začátku při přesazování řízku
vermeskompost jemný, tak 10-30%
advanced nutrients piranha, zálivka... každej 1-2 tejden

pak je občas dobrý nahoru květináče guanokalong nebo věci z jejich organik řady cotton seed powder, fish powder a nevim co ještě a je tam živo hned ..

metracek

Well-known member
Veteran
Savana,
má někdo zkušenost s produktem Cibdol CBD Oil 4% ?

viz. http://growmart.cz/zbozi/cibdol-vytazek-konopi/ .

Čau, nemam s tímto produktem žádnou zkušenost. A nejsem ani nijak erudovaný v tomto směru. Nicméně sem ve všech dokumentech slyšel ze je léčivý nějaký určitý poměr mezi CBD a THC, plus hraji nějakou roli snad i terpeny atd. Takhle samotnému CBD já osobně moc nadějí nedávám...

pMiii

Active member
Čau, nemam s tímto produktem žádnou zkušenost. A nejsem ani nijak erudovaný v tomto směru. Nicméně sem ve všech dokumentech slyšel ze je léčivý nějaký určitý poměr mezi CBD a THC, plus hraji nějakou roli snad i terpeny atd. Takhle samotnému CBD já osobně moc nadějí nedávám...

jojo THC + CBD + další stovky, tisíce látek v konopí jsou number one a klasa, ale i samotné CBD má svoje specifické učinky pro lidský organismus. Dík za reakci, užij dne bro :tiphat:

Celer

Member
Zdravím, nenašel jsem, ale je tu nějaký bazar, týkajícící se vybavení? Sháním známé dark room, nebo homebox, prostě nějaký bazarový stan 125x125x ?200 :) děkuji za odpověď

Mightyka

Well-known member
Veteran
Zdravím, nenašel jsem, ale je tu nějaký bazar, týkajícící se vybavení? Sháním známé dark room, nebo homebox, prostě nějaký bazarový stan 125x125x ?200 :) děkuji za odpověď

Ahoj,
bohužel tady neni, zkus nějaký český growbazary - hod si to do googlu. Párkrát jsem přes to kupoval a pohoda, nebo na G. bazar.
Good luck!

metracek

Well-known member
Veteran
Zdravím ve spolek, tak mě napadá nemáte někdo zkušenost s recyklací hlíny? Myšleno ve smyslu použít ji vícekrát indoor. Nejde jen o finanční stránku věci, ale i to že je to nápadné tahat několikrát do roka pytle dovnitř a ven. Hledal sem ale moc sem toho na tohle téma nenašel, tak budu rád za vaše poznatky.

simor

Member
Veteran
Zdar.
S klasickými substráty v tomhle zkušenost nemám, ale podle mého skromného názoru se to moc lišit nebude.
Kokosmix takový ten kokos s humusem se jel normalne čtyři kola bez problémů. Na konci Dobrý proplach vse pak do vany prohrabat povytahovat kořeny a nacpat to tam. Takové ty drobne kořínky nevadí. Enzymy to v prvních zalivkach rozloží a buch.
Pic.

Baloni

Member
Hlína by se neměla reciklovat kvůli hromadícím se toxinům.
Kokos je na reciklaci přímo dělanej.
Imho kokos se zdá jako nejlepší médium dneška, udržuje si to totiž svoje pH sám.
Což byl vždy můj největší problém s měkkou vodou v jiným médiích.

johnnsson

Member
Zdravím ve spolek, tak mě napadá nemáte někdo zkušenost s recyklací hlíny? Myšleno ve smyslu použít ji vícekrát indoor. Nejde jen o finanční stránku věci, ale i to že je to nápadné tahat několikrát do roka pytle dovnitř a ven. Hledal sem ale moc sem toho na tohle téma nenašel, tak budu rád za vaše poznatky.

Jak píší kolegové, recyklace hlíny není dobrá. Ale pokud člověk potřebuje nutně honem hlínu a jiná než stará není, tak doporučuji dát květináč se starou hlínou do kýble s vodou na takových 15-30 minut a nechat z hlíny tímto způsobem vyplavit usazené sole z nespotřebovaných hnojiv. Pak vytáhnout ven, nechat vykapat a promíchat s 1 polévkovou lžíci dolomitického vápence na 2l substrátu.
Pak lze kontrolně ověřit "kvalitu" hlíny zalitím malým množstvím vody s upraveným pH. Výtok by měl mít pH 5-6.5, jinak upravit. EC maximálně 0.8, jinak je hlína už moc zanesená solemi - chloridy a sírany.
Pokud je na hlíně plíseň, tak je nepoužitelná, ani promytí peroxidem nepomůže. Hlína by měla vonět jako hlína nikoliv jako plesnivý odpadkový koš, pak jí nelze zachránit. Toxiny z plísně spolehlivě zahubí nové kytky.
Doporučuji u takto nouzově "recyklované" hlíny použít preventivně jednu zálivku Polyversum.
Já hlínu obvykle recykluji tak, že po použití jí vyklopím na zahradní kompost. A po tom roce, co projde kompostem, tak už je OK.

johnnsson

Member
Imho kokos se zdá jako nejlepší médium dneška, udržuje si to totiž svoje pH sám.

?? Já jednou zkusil kokos a naopak jsem měl pocit že po zalití mi z toho teče hodně kyselá věc. Tj. mělo to pH kolem 4.7, což se mi nelíbilo. Proto jsem kokos dál nezkoušel.
Kde jsem dělal chybu? Jak často mám kokos prolévat?

metracek

Well-known member
Veteran
Jak píší kolegové, recyklace hlíny není dobrá. Ale pokud člověk potřebuje nutně honem hlínu a jiná než stará není, tak doporučuji dát květináč se starou hlínou do kýble s vodou na takových 15-30 minut a nechat z hlíny tímto způsobem vyplavit usazené sole z nespotřebovaných hnojiv. Pak vytáhnout ven, nechat vykapat a promíchat s 1 polévkovou lžíci dolomitického vápence na 2l substrátu.
Pak lze kontrolně ověřit "kvalitu" hlíny zalitím malým množstvím vody s upraveným pH. Výtok by měl mít pH 5-6.5, jinak upravit. EC maximálně 0.8, jinak je hlína už moc zanesená solemi - chloridy a sírany.
Pokud je na hlíně plíseň, tak je nepoužitelná, ani promytí peroxidem nepomůže. Hlína by měla vonět jako hlína nikoliv jako plesnivý odpadkový koš, pak jí nelze zachránit. Toxiny z plísně spolehlivě zahubí nové kytky.
Doporučuji u takto nouzově "recyklované" hlíny použít preventivně jednu zálivku Polyversum.
Já hlínu obvykle recykluji tak, že po použití jí vyklopím na zahradní kompost. A po tom roce, co projde kompostem, tak už je OK.

Díky za odpovědi. No ja hnojím organikou (plagron) tak mě právě moc nedochází kde/jak se ten substrát znehodnotí, ba dokonce zatoxinuje. Ono posrat si kytky kvůli ušetření pár korun za to určitě nestojí. Jen mi to přišlo zajímavé že všude čtu: hlínu nerecyklovat. Ale nikde se nepíšou žádné důvody proč, ani se o to nikdo nezajímá. Ono pak asi většina lidí raději přejde na hydro a má to vyřešeno, to se mi ale moc nechce:biggrin:

simor

Member
Veteran
No nedělal bych kolem těch toxinů Takové drama.
Minimálně na jednu další točku se vůbec nic nestane.
Navíc jsem si i vzpomněl na kámoša co ve skleníku jede ve stejne zemině už několik let. Tu má v betonových kostkách Takové jako truhlíky metrove a neřeší vůbec nic. Trocha to prokope zahnoji a je.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Používali ste někdo CO2 tablety? Po styku s vodou se uvolňuje CO2 do vzduchu nebo do roztoku? Ted mi nejde o pěstování kytek, ale potřebuju nějaký substance, který by po smíchání uvolnovaly po dobu alespon 6 hod. plyn bez zápachu.
Jedlá soda s octem uvolnuje CO2, ale ocet je extremně aromatickej, potřebuju něco s neutrálnim pachem, tak mě právě napadly tyhle tablety, ale někde píšou, že se CO2 uvolnuje do vody, někde zase něco jinýho...