What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Religia noastra cea de toate zilele

Pot sa ma bag si eu in seama?

Am fost cel mai mare ateu.
Lucruri s au intamplat si am credinta mai multa si mai reala pe zi ce trece. Daca nu as fi avut experientele mele poate ..

In ziua de azi se poarta un razboi impotriva bisericii , poate ca preotii nu mai au har.. botezati va copiii acasa, casatoriti va singuri , da ceed ca toti simtim nevoia unui ritual si a unei binecuvantari de undeva de sus, cred ca toti o stim undeva in noi. zicea unul inainte ca oamenii au urmat multi sfinti , sigur aveau un motiv.

E greu de vorbit despre asta, fiecare cu ce i s a dat. Eu nu mi spun parerea , ci adevarul care sta la baza fiintei mele. Da exista !! http://www.jukebo.com/dmx/music-clip,angel-feat-regina-belle,vzsrl.html

NOSFE

Member
Daca erai din Turcia sau prin zona aia atunci erai musulman si bateai cu pumnu in piept ca allah exista, fiecare crede ce iau bagat parinti in cap de cand erau mici, daca te nasteai intr-o familie de musulmani atunci nu mai ziceai de dumnezeu, daca traiai pe vremea cand se credeau in zei atunci nu mai bateai cu pumnu in piept ca dumnezeu exista ca atunci credeai in zei ca asa ti sa bagat in cap, nimeni nu poate dovedi ca dumnezeu sau allah sau zei exista, lumea crede din auzite care au fost inflorite, poate peste sute de ani daca o sa mai existe oameni posibil sa se afle adevaru si lumea o sa ajunga la concluzia ca zei au fost o prostie la fel si dumnezeu si pana la urma se afla ca altceva a creat lumea, daca te doare capu roagate la dumnezeu vezi, te ajuta ? sigur ca o sa te doara in continuare, daca iei o pastila iti trece, gandestete, un cioban poate manuii o gramada de oi, gandestete ca oile sunt cei ce cred si ciobanul e preotu si cine iti baga in cap, daca nu iti zicea NIMENI de dumnezeu, tu stiai de el? logic ca nu. Pot scrie o gramada dar m-am plictisit, asta nu a fost persoanl pentru tine sa nu crezi lucrul asta, am scris pentru TOTI cei care cred fara nici o dovada.

p.s Am citit toata biblia, si inca o chestie interesanta din biblie, scrie asa: Crede si nu cerceta. Dece sa cred fara sa cercetez ? oricum daca cercetez nu gasesc nimic si nimeni nu va gasi vreo data.

Daca un om e la spital si moare pe patu de operatie toti dau vina pe doctor, daca doctorul il salveaza lumea zice ca dumnezeu la salvat.

NOSFE

Member
Daca citeam biblia ieri ca sa stiu exact unde scria atunci iti ziceam dar tinand cont ca am citito de cativa ani nu mai stiu exact, dar SCRIE, si daca zici ca nu tia bagat nimeni in cap si ca nu ai fost dus la biserica si ca nu te-a silit nimeni spre nici o directie atunci de unde ai auzit de dumnezu? Din auzite? Ai auzit de el, ai stat noptile si te gandeai la el si ai visat ca exista asta nu inseamna ca exista, dar daca stai sa te gandesti, sti ce inseamna cuvantul EXISTA ? Cum poti sa spui ca exista daca nu lai vazut, daca iti spun ca un sarpe a muscat din cupa unui excavator ma crezi? daca iti spun ca EXISTA un extraterestru care are puterea sa creasca skunk fara sa aiba miros (planta) ma crezi daca nu il vezi sau cel putin sa il vada careva, uite, de exemplu, eu cred in Aladin si iti spun cu mana pe inima ca exista si zboara cu covoru, ma jur, nu lam vazut vreodata da 100% exista si zboara cu covoru, daca nu te deranjeaza si ai vrea sa ne spui si noua ce te-a facut unul dintre credinciosi eu as fi foarte bucuros sa citesc.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu n-am mai citit biblia de multi ani, dar nu cred ca scrie asa ceva. Sunt ceva idei pe acolo legate de asta, dar nimic care sa o spuna direct.
acum intrebarea e, ride, crezi in stiinta? ca invataturile religioase nu sunt compatibile cu ea..

NOSFE

Member
Daca am vazut aerul? sigur ca nu dar il simt, exact ca cum ai fi undeva si ar fi intuneric bezna si ai pune mana pe telefon, nu poti vedea dar sti ca e telefonul, exact ca cu aerulul, sti ca e aer dar nu il poti vedea, il simti, dar pe dumnezeu cum il simti, cu ce te ajuta? ca tot ai adus vorba de aer, aeru ma ajuta sa traiesc, dumnezeu cu ce ma ajuta? Si da, intrebarea lui explo, crezi in stiinta ? Stiinta iti dovedeste lucruri, vorba aia: nu te juca cu focu ca te pisi pe tine in pat la noapte. Cand erai mic credeai vorba asta, exact asa e acum, la chestia cu acel dumnezeu, vreau sa te intreb, mergi la biserica?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@NOSFE: Exact NOSFE, si pe Dumnezeu, unii il simt. Cei care chiar doresc asta insa. Pentru ceilalti, nu e nici o problema, doar nu a venit timpul inca. Va veni, la un moment dat, peste mii, milioane sau chiar miliarde de ani. Printre altele, vor realiza atunci ca Dumnezeu nu are mare legatura cu religia. Poate religia ceva legatura cu el, daca va place sofismul meu...

Cat despre dovezile stiintei... mai dovedea stiinta la un moment dat ca nimic mai greu ca aerul nu poa' sa zboare :D

Aia cu crede si nu cerceta a fost inventata de catolici la un moment dat, prin evul mediu. Na, mai buni politicieni ca ortodocsii...

Expresia a fost o denaturare a invataturii spirituale cunoscuta in general cam asa:

Urmareste sa recunosti si crede vocea spiritului din tine, care este adevarata si singura cale de cunoastere a infinitului, si totodata scanteia nemuritoare a lui Dumnezeu din fiinta ta, si nu cerceta in zadar profunzimile universului si ale spiritului cu mintea rationala, care este doar un instrument finit, limitat.

No, iaca ce trebuie sa invete lumea la biserica/moschee/sinagoga (bine, la sinagoga se invata intr-un trecut foarte indepartat, se pare). Cred ca ar fi fost bisericile mult mai goale, insa mai stii, poate ma insel...

@ride Pai jtm nu isi bate capul prea tare ...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Valabil pentru toata lumea. Sa mai dam exemple? :)

Uite de unde vine expresia celebra pe care o citati atatia fara sa stiti (se pare ca si eu ma inselam, a fost doar preluata de vreun iezuit):

"Crede si nu cerceta"- "Cautati si veti afla"
Oare care din cele doua sintagme antagonice este preluata din Biblie?
Desigur a doua. Dumnezeu care e Intelepciunea si Iubirea, care ne-a daruit liberul arbitru ne-ar putea vreodata transmite o asemenea ineptie: "Crede si nu cerceta"? Nicidecum! Adevaratul crestin trebuie sa fie un spirit activ, viu, vesnic cercetand, vesnic observand, cu mintea si inima deschise.
In plus in "Noul Testament" - evanghelia dupa Matei (7,7-8) suntem indemnati "Cereti si vi se va da, cautati si veti afla, bateti si vi se va deschide, ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide (7,7-8)".
"Crede si nu cerceta" este o sintagma ce-i apartine unui filozof anticrestin din secolul al II-lea, Iulius Celsius. Scrierile lui s-au pierdut, dar unele expresii au ramas in opera lui ORIGEN (185 - 254), teolog crestin - opera intitulata "Contra Celsius". "Crede si nu cerceta" se potriveste foarte bine omului modern atat de delasator, de lenes, de neimplicat, omului modern care nu mai citeste opera, ci rezumatul, care nu se preocupa nici macar sa cerceteze etichetele de pe alimente, crede in reclame.
Azi, poporul lui Dumnezeu piere din lipsa de cunoastere, piere ca nu mai cerceteaza toate lucrurile, pastrand ceea ce e bun, ci crede si nu cerceteaza (paradoxal avand impresia ca acesta este un indemn biblic).

Acuma, nici cu credinciosii din ziua de azi nu mie rusine, caci si ei cred pur si simplu ce le spune "preafericitu' cutare", si nu mai cerceteaza adevarul...

NOSFE

Member
Jtm, dece nu vrei sa crezi in allah ? Uite, sa presupunem ca exista ceva, totusi, ceva a facut sa se produca acel BigBang, si din Aceel bigbang sa produs o gramada de universe, oameni de stinta nu daca exista viata sau nu in acest univers, dapai in altele, eu nu cred ca noi, oameni suntem singuri care s-au produs din acel bigbang, poate in alte universe si alte galaxi mai exista ceva, poate ei stiu adevaru sau poate nu, eu nu cred vrajala aia de 2 ani cu adam si eva, si cel mai destept om din lume la ora actuala nu crede in existenta lui dumnezeu stephen hawking, eu merg pe partea stiintei, stiinta poate dovedi, povesti poate sa inventeze oricine.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@ride: No zi si tu, nebun sa fiu sa-mi bat capu'??? E ca si cum ai incerca sa ii inveti responsabilitatea pe copchii. Nu iti iese nici cand au 70 de ani de cele mai multe ori...

NOSFE

Member
Bun, sa presupunem ca (D)umnezeu exista, daca acel dumnezeu stie ce va fi in viitor stie cum va fi lumea buna sau rea dece i mai lasa pe oameni sa vada ce o sa faca din moment ce el stie ce se va intampla sau i place sa dea REPLAY ?

Latest posts

Latest posts