Stiu ca nu-i threadul potrivit pentru asta.. dar cred ca ii zice evolutie paralela.
xD Nu pot, sa mai bine zis nu imi permit sa fac distinctia, toata discutia, dezbaterea din threadul asta, si din intreaga noastra istorie ca fiinta umana, totul e evolutie.
Oameni buni, acum 3-5 generatii eram niste creaturi semi-salbatice, nu ca acum am fi aproape de ceva fiinta deschisa, in comunicare si comuniune cu natura/biotopul/lumea/universu'/, la un loc cu o gramada de alte creaturi, putinele noastre simturi nu pot sa cuprinda "realitatea" in totalitate. Singuru' lucru in care isi poate pune incredearea un individ, e cunoasterea, zi de zi, an de an, invatam, si e posibil ca intreaga noastra existenta ca specie, ca om, sa nu ne acorde timpul necesar sa descoperim un adevar absolut de genul problemei de fata, exista sau nu Dumnezeu. Respect dreptul celui de langa mine sa creada in ce vrea el, dar argumente de genu' "poti sa vezi vantul?!", sau am cerut un semn si nu stiu ce s-a intamplat... astea-s legate de fiinta si lumea din jurul ei(perceptie), de putinele simturi care nu pot sa cuprinda intregul, si nu pot sa le iau in considerare. Eu cred ca suntem doar un animal, nu da nimeni cu zaru', nu se uita nimeni la tine cand faci dus, nu iti da nimeni peste mana cand ai ganduri necurate. Ce guverneaza ? hazardul, haosul, gradientul in care se poate exprima natura umana, suntem exprimarea unei forte pe care nu o intelegem si dorim sa ii dam o definitie/o explicatie. Eu sunt doar un observator, vreau sa cunosc vreau sa stiu, caut oameni care cauta adevarul, ma feresc de cei care spun ca l-au gasit ?! E deosebit de interesanta starea in care se afla specia umana la momentul actual, avem triburi la un loc cu oameni de stiinta care au descoperit unde gravitationale, vrem sa exploram spatiul dar avem razboaie... crime, nebunii, pe motive religioase, sociale, politice, bla, bla, bla, bla. La momentul actual, toate calitatie fiintei umane, sunt o labilitate.
Cum am spus, sunt doar un observator, vreau sa fiu sanatos, sa pot sa am grija de gradina, de familie si de lumea din jurul meu, macar 2-3 metri patrati. Tot ce simt real, tin pentru mine, si poate mai imprastii "ranturi", din cand in cand, nu pot sa iau nimic prea in serios, prefer sa raman fascinat.