What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Religia noastra cea de toate zilele

oldboat

Member
@ride

Si mie imi place sa rant-uiesc si inevitabil pierd ce-am scris , dar CTR Z mai functioneaza, doar sa fii pe pagina respectiva.

Si daca tot am scris asta, cu toate ca am vrut sa postez aici de multe ori dar m-am abtinut, spun doar ca am fost f trist cand am citit unele din posturile voastre. Tine si de acel click de care spunea Ride. Sper sa aveti parte de el cat mai repede, de preferinta inainte de a muri. Taica-miu a fost ateu convins si el. Acum e in extrema cealalta. Majoritatea popilor din toate religiile "lucreaza" pe profit, financiar sau de alta natura. De cand m-am mutat unde stau aici, popa a venit in primul an. Dupa aia a tinut minte in fiecare an sa ocoleasca usa mea. Pe el nu l-am prins , dar pe dascalu care a batut cu pumnii in usa de mi-a speriat copii , nu l-am iertat. Nu prea dau pe la biserica, de Pasti cateodata. Ma rog in sinea mea, cum stiu eu, si cum cred eu ca El ma ajuta. Nu a fost ceva sa-I cer si sa nu-mi dea. Si nu i-am cerut lucruri usor de obtinut niciodata, logic. Si sa fii ateu, cand pui atata pasiune in discutie, miroase a altceva. Imi pare rau pentru ca stiu ca nu-s cea mai potrivita persoana sa participe la discutii din astea. Sau poate sunt !?

NOSFE

Member
Stiinta nu poate sa faca seminte, ok, atunci dece da dumnezeu seminte ca sa te droghezi din plantele ce ies din seminte, din nou, stiinta nu poate sa faca seminte dar multa lume poate sa produca seminte, intelegi? pui mascul langa femela, caine mascul langa caine femela, se fut, si iese (samanta), daca nu e masculu atunci dumnezeu lasa samanta in vagin la catea sa iasa puiu ? Si faza cu samuraiul e doar o chestie inventata care oricine o poate inventa, aaa deci acum o dai la invarteala, dumnezeu nu mai e spirit acum este ce lasi de la tine, toleranta, iertare, hotarastete ori spirit ori toleranta, iertare s.a.m.d, si nu te mai lasa sa urasti si nu te mai lasa sa intri pe facebook si sa te uiti la televizor? pai ce dumnezeu mai ai si tu deja e cam rau, mda ai vorbit cu un caine, ai vazut in viitor, spunemi ceva din viitor, si eu am vazut in viitor, am vazut traileru Dani Mocanu- bani, cand am dat refresh la pagina din tot ce ai scris, explo a dat post reply legat de seminte asta ma amuzat foarte tare :)))))

P.S: Daca nu am grija de planta dar ma rog la dumnezeu (ma si duc la biserica si dau bani sa se roage si preotu) crezi ca imi va creste?

oldboat

Member
Pe dascal l-am altoit , si nu-l vedeam deloc. In ochii mei vedeam numai chipul ingrozit al copilului care a venit sa-mi spuna ca bate cineva f tare la usa. Nu i-am dat mult ca s-a lasat moale imediat, iar pe popa l-am intrebat in timp ce-l fugaream pe scari cati bani am datorie la el de bate in halul ala. Din pacate nu l-am prins. Sau poate e mai bine asa...

Taica-miu a fost motociclist mare la vremea lui, a fost si la concursuri. Si intr-o zi, in drum spre casa se gandea "Ce D-zeu..., ia sa vad, daca existi da-mi un semn." N-a mai mers 100 de metri si a cazut urat tare cu motocicleta, si asta era pe vremea lui ceasca, cand te intalneai la 5 minute c-o masina prin oras, adica era pustiu cand s-a intamplat accidentul. Nu l-a speriat nimeni, asfaltul era asfalt, el profesionist... Nu-mi place sa "convertesc" pe nimeni, si de obicei ma sustrag de la discutii din astea pentru ca de cele mai multe ori e in zadar. Credinta trebuie sa vina dinauntrul fiecaruia.

Last edited:
@nosfe : no comment.

@oldboat :1. no comment :))
2. as vrea sa se intample si cu tata asa ceva..trebuie doar sa il conving sa se ridice de pe canapea..

NOSFE

Member
E logic ca am dreptate, daca ne luam dupa logica si stiinta este cum zic eu, daca dupa povesti atunci cei care cred in duh(freaca lampa sa iasa duhu)

Scarlat demetrescu - din tainele vietii si ale universului -

Carl gustav jung - cartea rosie , aparuta in anul 2009 , dupa ce a fost mai bine de 80 de ani tinuta secreta de catre familia acestuia fiind considerata prea periculoasa pentru "omenire".

tupac99

Member
asta`i logic... n`ai vazut si pe astia prin puscarii cate carti au scris ?! :))))) platesti pe unu sa o scrie... si ii zici unde nu`ti place si ce nu`ti place...si iti modifica...si aia ii :))

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nosfeule:

Pe tine oricum nu te intereseaza, asa ca nu te mai prefa ca chiar te-ar doare undeva de raspunsuri. Cu toate astea, o sa raspund pe scurt, poate macar pentru altii sa ajute daca nu pentru tine:

1. Transformarea omului din ce este in ce poate sa fie nu se poate face decat in deplina libertate. De asta nu te anihileaza Dumnezeu pentru ca esti pacatos. Oricum nu ar putea anihila ceva care este parte din el (fie si inconstient). Tinand cont ca destinul tau este sa devii o fiinta pe deplin libera insa in armonie cu Dumnezeu, ar fi de comedie ca lucrurile sa se faca cum crezi tu. De asta poti sa stai fara grija, poti deveni oricat de rau doresti, daca asta o vrei. Si oricat de bun. Limite se pun, dar daca ai fi transformat intr-un automat "bun", nu ai mai fi NOSFE. A, daca NOSFE se reeduca in timp, el devine o fiinta libera, si buna, si un NOSFE pe o armonica superioara.

2. Pai daca Dumnezeu a lasat cannabisul ca sa iti faca rau tie, de ce nu dai direct cu cianura, ca sa ii arati cat de mult greseste? Stau si ma gandesc daca tu iti folosesti vreo circumvolutiune la intrebarile astea. Sau sunt ocupata cu fizica cuantica profunda, sigur asta este...

Tu nu vezi ca unii oameni folosesc orice in rau? Trebuia sa fie numai vacuum in cazul asta, si nici atunci nu se stie...

3. Da, scriai o carte. Ce iesea, sa mai comentam...?

4. E interesant ca argumentul asta cu "logica si stiinta" il au mai intotdeauna fix aia care nu au nici o treaba cu logica si stiinta. Ca tine. Ca secretarii de partid (nu toti, iaca) pe vremuri, ca formatorii atei de opini de astazi (multi homosexuali, in mod interesant, hey...). Dar daca ii iei la intors cum e cu logica si stiinta, descoperi ca la maxim pot sa citeze parerea cuiva despre asta.

In fapt, multi dintre fizicienii contemporani, sau macar din secolul trecut, nu sunt nici pe departe atei. Si probabil ca or sta toti prost cu logica si stiinta. Mai prost ca tine.

Cat despre Hawking, deja am impresia ca a inceput sa recunoasca ca a bulit-o cu gaurile negre. Stiai asta? Nu cumva s-o insela si in ceea ce priveste materialism dialecticul universului?

Apropo de logica, un minim de logica spune ca absenta evidentei nu implica evidenta absentei. Ca sa nu mai spun ca evidenta nu e absenta, ca asta ar fi chestie de perspectiva.

Nota: iti scrisesem mai mult dar, spre norocul tau, s-a sters... Oricum, nu sunt sigur ca merita(i) ce scrisesem...

NOSFE

Member
Bine, cum vrei tu, acum cred in dumnezeu, sunteti multumiti credinciosilor? Credeti in ceva fara sa aveti cea mai mica dovada de existenta acesteia. De maine ma urc pe Kaufland si bat cu pumnu in piept ca dumnezeu exista

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar ce ai man cu ei? Ce ti-au facut? Esti gelos ca nu ai religia in viata ta precum ei? Lasa-i sa fie fericiti.