What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Religia noastra cea de toate zilele

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Demonstratia (prin logica) matematica existentei lui Dumnezeu

Demonstratia (prin logica) matematica existentei lui Dumnezeu

Nu, nu am facut-o eu, nu is chiar asa destept. A facut-o Godel. In fapt, inaintea lui a facut-o si Leibniz. Vorbim deci de matematicieni.

Gasiti despe asta in multe limbi, inclusiv pe wiki. La momentul asta se lucreaza la confirmarea demonstratiilor cu softuri de demonstrat teoreme. Ma amuza, dar...

In tot cazul nu am putut urmari demonstratia, ca nu mai stiu toti operatorii aia, insa va fi interesant de urmarit.

Pe Wikipedia.

Am gasit-o si in limba romana, AICI.

Distractie placuta.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
15_zpsjr3f8bnr.gif

10_zpstxhzs2bt.gif

jtm

Some kind of shaman
Veteran
=))

de fapt, la inceput erau doar doua, dar... se pare ca au trebuit detaliate

jtm

Some kind of shaman
Veteran
erai pe zona cand s-au facut sau ai citit tu ? View Image

ei, umbla vorba, si aplecai si eu urechea.

dar uite, a venit exploziv cu dovada, sunt chiar cele doua.

@explo nota 10 :)

don't be an asshole: iubeste-ti aproapele.
be cool: iubeste-l pe Dumnezeu.

snig

Member
M.am întrebat ce înseamnă pentru mine religia și cred ca Dumnezeu, Iisus și toți sfinți sunt rezultatul semnelor care mi se dau produse de conștiință fiind îndoctrinat de mic. Și ție și se oferă semne dar le numești ghinioane sau coincidente. Apropo de vise citisem ieri ceva de genu ca dacă nu o uzi vre.o săptămână încep sa se usuce frunzele și vârful i se lasă iar după ce o uzi revine în câteva minute (mai puțin ce sa uscat cred). Am avut filmulețul asta în somn aseară, asa o fi? O:)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
hahahaha.. a trebuit sa le schimbi si pe ala.. ce ti-e si cu religia asta. :joint:

Da mai, da' zi si tu daca n le-am echivalat bine: cine e mai cool decat cine e cu cel mai cool, iar la faza cu assholele, deja era evident.

Adevarurile superioare (fata de cele ale lumii vreau sa spun) au totdeauna multiple semnificatii, si se regasesc si in foarte multe dintre adevarurile lumii.

@snig Stii bancul ala, "visul dumneavoastra lady".

In alta ordine de idei isi revin, dar chiar in cateva minute nu am constatat.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@snig: Hai ca e clasic: cica o tipa, dormind, incepe si viseaza ca e urmarita de un negru cu scula pana la genunchi. Ea fuge, el dupa ea. In fine, obosita se opreste si vede ca negrul s-a oprit si el. Nedumerita, ii zice: hai, m-ai prins, pune-mi-o, ca nu mai pot sa fugpai ce stai, nu fugeai dupa mine sa ma violezi? Negrul ii raspunde: visul dumneavoastra doamna!...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Cu dedicatie pentru explo si cb

Cu dedicatie pentru explo si cb

http://www.southampton.ac.uk/news/2014/10/07-worlds-largest-near-death-experiences-study.page

Se poate si cumpara si citi complet. Nu am fost curios, pentru mine sunt chestii... firesti. Eu zic ca ar putea sa dea la multi de gandit.

In tot cazul, am fost uimit ca s-a facut asa ceva de curand si cu o asemenea amploare. Si dupa cum vedeti, nu e un studiu facut la gradinita de sub deal, nici de vreo secta, si nici de neica nimeni.

Fumuri ample toarashi!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Lasa cumparatul, de unde il imprumut nerambursabil? desi, daca stau bine sa ma gandesc, nu l-am gasit inca nici pe bani..
si daca pentru tine sunt lucruri firesti, si noi nu gasim studiul, zi-ne frate si noua. ca si asa o freci cu cbd-ul tau pe aci :D.
mai ales ca m-ai bagat in aceeasi oala cu cb.

Hai ca am gasit un draft cu rezultatele chestionarelor:
LEGENDA: (Numarul intrebarii) - Intrebarea - Procentul de raspunsuri pozitive
(1) Did you have the impression that
everything happened faster or slower
than usual? 27
(2) Were your thoughts speeded up? 7
(3) Did scenes from your past come back to
you? 5
(4) Did you suddenly seem to understand
everything? 6
(5) Did you have a feeling of peace or
pleasantness? 22
(6) Did you have a feeling of joy? 9
(7) Did you feel a sense of harmony or
unity with the universe? 5
(8) Did you see, or feel surrounded by, a
brilliant light? 7
(9) Were your senses more vivid than
usual? 13
(10) Did you seem to be aware of things
going on that normally should have been
out of sight from your actual point of
view as if by extrasensory perception? 7
(11) Did scenes from the future come to
you? 0
(12) Did you feel separated from your
body? 13
(13) Did you seem to enter some other,
unearthly world? 7
(14) Did you seem to encounter a mystical
being or presence, or hear an
unidentifiable voice? 8
(15) Did you see deceased or religious
spirits? 3
(16) Did you come to a border or point of
no return? 8

Nu vi se pare ca ar fi cam aceleasi raspunsuri pe care un stoner le-ar da dupa un trip calumea pe iarba?
Eu unul le-am patit pe toate, chiar daca nu in acelasi trip. Chiar si aia cu viitorul, unde astia semi-morti au zis "nu" si a iesit 0%, s-a intamplat. Si nu neaparat intamplator, chiar aveam nevoie de un raspuns ca sa iau o decizie care ma depasea. M-am bazat pe ce a aparut in timpul tripului, ca na, parea foarte logic, si s-a intamplat exact asa cum "vazusem", fara sa influentez eu cu nimic, cel putin nu in mod direct si constient. Tind sa cred ca aceste tripuri (sau near death experiences) cum le numesc ei in studiu is de fapt produsul mintii noastre, ceva ce apare in lipsa stimulilor dati de simturile cu care ne este inzestrat corpul.

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nu, nu sunt produsul mintii noastre, caci sunt implicate si evenimente externe (gen remote viewing, telekinezie - nu ca ar fi cazul in respectivul studiu, doar asa ca si chestie). Ma rog, unele pot fi produsul mintii noastre.

Ideea e ca in lipsa stimulilor, mintea nu are ce procesa, decat impresiile trecute, procesare care eventual ar trebui sa dea rezultate aleatoare (adica sa fie 50/50 sanse ca un eveniment sa se implineasca ca si rezultat).

Daca insa vorbim de realizarea unui eveniment printr-o succesiune de etape, atunci probabilitatea este zero practic, datorita faptului ca vorbim despre toate functionalele dintre cele doua puncte (alef2 parca?)! Asadar daca "vezi" chestie de genul: uite bai, toate au fost ca in vis, ca in nde, ca in... intuitia mea, na, deja e cazul sa iti pui intrebari serioase...

Mi-a placut aia viitorul. Si scuze pentru oala, era oala scepticismului. Daca cb e nihilist, imi fac mea culpa :)

Ca si completare, confirm din experienta personala: da, THC-ul ajuta in a trai astfel de experiente, sa le zicem legate de alte dimensiuni, dar ... sunt consecinte, nu e inofensiv (nu ca ciupercile sau alte alea ar fi inofensive). De aia vreau sa studiez oleaca mai sistematic THCa-ul (in vreo luna de studiu ma dumiresc).

In ceea ce priveste CBDul/CBDaul, nu sunt chiar asa fan cum crezi. E pentru bolnavi.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Zilele trecute am avut placerea sa gasesc un parinte la o manastire care a fost pe placul meu, adica nu prea religios. Si din vorba in vorba, dupa subiecte precum femei si bautura, prostimea multa din romania si toate cele lumesti, am ajuns la subiectul ierbii.. si m-a convins sa incep o pauza, ba chiar sa mai merg pe acolo sa ma destresez.

Stiu ca pare incredibil, ca nici eu nu l-am crezut cand mi-o zis ca nu-i prea religios, pana am vazut in ce discutii se baga si cum priveste el problema. Ba chiar m-a lasat sa fumez un cui in timpul discutiei, fara sa ma dea afara din curtea manastirii. Lui ii placea tuica asa ca i-am facut cadou o sticla care o aveam prin portbagaj si a baut si el cateva paharele.. A fost ceva ca-n filme, ce nu te astepti sa gasesti.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Eu i-as spune mai putin habotnic, ceea ce e intr-adevar de laudat, si nu mai putin religios, ca altfel nu era la manastire. Oricum, e placut sa ai de a face cu oameni deschisi la minte, si in cler, si in afara. Si intre fumatorii de iarba, hehe...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca e sa o luam asa, eu nu-s mai deloc religios, si uite ca am ajuns totusi pe acolo. Nu poti stii ce l-a adus si pe el pe acolo si ce l-o mai fi facut sa ramana..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu nu judec oamenii dupa etichete sau la prima vedere.. prefer sa imi formez singur o idee despre cum e omul inainte sa ma iau dupa tipare sau impresiile altora. Asa am ajuns si sa discut cu omu' asta, altfel nu aveam cum sa il cunosc. Si tre sa marturiesc ca am mai dat o tura de curand pe acolo, si am avut o gramada de discutii la un nivel profund, discutii care is din ce in ce mai greu de abordat cu marea masa de oameni din tara noastra. Si eu zic ca ii destul de deschis la minte omul, din moment ce nu a mai facut nici o incercare de a o da in religie cu mine de cand a inteles ca nu-s genul. Se zice ca omul sfinteste locul, si se pare ca asa e.

Latest posts

Latest posts