What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu fac ceva diy, dar similar unui sistem temporizat. imi place simplitatea. pe viitor vreau insa sa fac niste failsafe-uri care sa ma anunte cand plantele nu primesc o udare sau au nevoie de mai multa apa. o pompa submersibila si un timer bun e cam cel mai simplu si probabil cel mai folosit sistem.

DcSantos

Active member
Sistemele diy sunt si mai usor de curatat.intretinut. Prima data am avut un cacacel de drip sistem dar cred ca e pt plante de apartament. tuburi de 4 mm . A facut el treaba dar nu prea. nu scuipa tare mult si cred ca a ramas infundat la un moment dat pt ca nu mai avea debitul pe care il avusese la inceput si unele plante primeau apa prea multa si altele prea putina . Nici nu aveam cum sa deschid aparatul sa curat pompa inauntru si am decis sa renunt la el . am decis sa merg simplu pe diy , pompa pot sa o desfac destul de usor sa o curat pt ca e destul de maricica .

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am nevoie de un adaptor de la pompa cu iesire de 3/4 sau 1/2 la tub de irigatii de 13, 16, ori 19 mm. Cel de 19mm cred ca il pot adapta din un mustiuc de atasat furtun ( de 1/2 oare?), pt 13 ori 16 mm stiti vreo piesa ce ma poate ajuta? Parca nu simt nevoia de furtun de 19 mm, prea gros.

DcSantos

Active member
sunt tot felul de adaptoare man. eu cand am luat conectori pt furtun am primit si 2 adaptoare de 3/4-1/2. Daca ai duza la pompa de 1/2 inch furtun de 13 mm ar trebui sa se potriveasca direct fara nici un fel de adaptor.

legalizeRO

Active member
Prima zi de floare. Clonele le-am mutat in cortul mic.
Aia din mijloc stanga a fost cea mai mica si afectata.
fetch?photoid=18096274.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ala e departe de a fi un test corect, legat de calitate eu nu ma astept sa fie mai proasta doar ca e in coco, atat timp.cat hranirea si mediul sunt corecte. Dar.. vedem.

DcSantos

Active member
More plant, less fruit. More fruit, less quality.

am vazut video ala pe youtube acum ceva timp si nu prea mi s-a parut relevant.Parerea mea e ca un astfel de test ar trebui sa fie facut de cineva cu multa experienta in toate mediile,sol,coco si dwc. el nu pare sa aiba cu nici una ca plantele arata cam suparate parerea mea.:smoker:

legalizeRO

Active member
Eu cresc si ardei, si va pot spune ca aia hidro nu s-au inrosit ca au fost umbriti de frunze. Trebuia training corect si acolo. Din culoare vine si gustul.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai multe defolieri! Plus mainlining! Plus ca le-a dat prea mult azot la cum arata, garantat. Sincer sa fiu de cand am vazut acest video am evitat acel canal yt, mi s-a parut buĺlshit. Cum sunt majoritatea din domeniu.

HighUp

Member
Salutare, am și eu o întrebare, urmează să am și eu primul grow, sub o lampa led de 300w as vrea sa cresc 4 plante, la inceput mă gândeam să folosesc doar lst, dar am văzut ce rezultate da toppingul, daca fac top de 3 ori (din ce am înțeles, de 3 ori ar veni 8 sau 16 crengi noi), împreună cu lst de fiecare dată când apar crengile noi, și topul o data la 2 săptămâni, ghiveci de 20-30l, hrănite bine cu biobizz grow, bloom și ceva pentru phul apei, ar putea scoate cele 4 plante peste 1g/w? Și inca o întrebare, 10 săptămâni de veg e bine pentru 3 topuri? Țin să menționez că nu mă interesează așa mult recolta cat mă interesează ca experiment, am văzut un grow diary outdoor, dar tinute 2 luni indoor, făcuse 64 de brațe, și tehnica folosita era mainlining cu lst, planta pur și simplu arata wow cu crengile pline de buzi dar toată creanga era pur și simplu un buz mare, gros și lung.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ar trebui sa scoti fara probleme 1 gpw, altfel ar insemna ca arzi curentul degeaba. Nu te concentra prea mult insa pe ce au facut altii si pe numarul exact de top-uri.. da drumul la treaba si vezi atunci. Daca nu esti sigur mai bine intrebi inainte. Un jurnal ajuta cel putin primele dati, pe langa ca vei stii pt viitor ce ai facut si cand, ajuta sa primesti ajutor cat mai corect si adaptat nevoilor tale.
10 sapt de veg este enorm, si daca le hranesti cat de cat bine nu vor mai avea loc sub panoul led pana termini veg-ul. 1 luna e mai mult decat trebuie, daca se dezvolta normal, adica rapid! Rezultate ca outdoor nu vei obtine indoor, decat cu multa experienta si multi bani investiti. Soarele aduce cam 1500w per mp in medie. Si e gratis..

legalizeRO

Active member
Ce spatiu ai? Ai mai crescut?
Am crescut si eu 32 de topuri 😁 La 64 de topuri ai nevoie de radacini bazate daca vrei sa nu iasa prune.
Strategia este sa-ti umpli spatiul cat mai eficient pana in floare, si sa dureze cat mai putin. Eu am cam un top la fiecare 15cm2, si consider ca e putin inghesuit, dar acceptabil, Asa e spatiul meu...
Gandeste-te ca indoor spatiul nostru e oarecum plan, iar lumina vine doar de sus, nu 180 de grade. Cu cat iese planta in relief cu atat pierzi eficienta. Ori la 64, sau chiar si 32 de topuri, ai deja copac. Diferenta dintre cel mai inalt si cel mai jos top e mare, indiferent cat le apleci si le legi. Dureaza si o viata...

Apropo de legat crengi, dupa ce vei avea experienta sa duci un grow cu succes pana la capat, vei vrea sa faci asta cat mai usor, comod si rapid. In experienta mea, legatul si curatatul e una din muncile principale. Fa-ti stilul incat sa-ti fie cat mai usor, sa pierzi cat mai putin timp. Oricum iti ia timp, dar sa stai cu placere, nu frustrat.

Unii nu simt diferenta, dar eu simt potenta slaba la tot ce e sub 20cm de varful plantei.
Incepand cu prima saptamana de floare tai tot ce nu tine de topurile principale. Fac asta treptat, cate putin, si termin in ziua 21, dupa care nu mai tai nimic.
La frunze, regula mea este sa rup cat mai putine, si pe rand, adica stres cat mai mic. Incepi sa rupi cand intri in floare, ca pana atunci n-ai ce rupe. Daca poti, rupi zilnic cate putin. Incepi cu topurile de jos care vrei sa dispara, apoi frunze. Ce frunze? Alea care se ating una de cealalta, o pastrez pe cea mai importanta. Daca 2 frunze importante se umbresc, o rup pe cea de deasupra pentru ca are deja mai mult avantaj. Aici posibil sa gresesc, dar important e ca nu conteaza care o rupi, dar una trebuie sa dispara. Sa nu fie frunze atat de multe incat sa ai flux de aer mic. Asta e important pentru ca schimbul de gaze mareste recolta, una la mana. Apoi, unde-s frunze multe nu prea bate vantul, umiditatea creste, si mucegaiul se dezvolta. Alta regula de a mea este sa nu se vada pamantul de sus. Daca respect regulile astea, planta are destule fruze. Pana la recolta nu mai rup frunze decat daca incalca una din regulile amintite, in rest aproape le las sa cada singure. Care cad nu le las in ghiveci, ca nu e bine.

Ca idee, poti face un grow plan intr-un spatiu mare, (si) prin clonare. Clonele se iau foarte simplu, si prind radacini si in pahare de apa daca le schimbi apa zilnic.
Folosesti doar apa de la chiuveta ca are putin clor si mentine tulpina sanatoasa pana ies radacinile macar 1cm, apoi in pamant si putina apa cu nutrienti 30-50%.
Daca tii ghiveciul mai spre uscat, stimulezi radacinile sa creasca mai rapid, dar e important sa nu ramana fara apa de tot, ca atunci intarzie pana isi revine, si o si stresezi.
In floare se remediaza repede, dar in veg nu-i place prea multa apa oricum. Asta in pamant. In cocos si alte stiluri sunt alte reguli. Tine si de lumini, si de mai multe lucruri, dar nu vreau sa te complic mai tare decat am reusit deja.
Poti lua 32 de clone, dar poti lua doar 4. Dureaza mult mai putin, iar alea 4 le topezi de 2-3 ori si ajungi mai rapid la 16-32 de topuri, co o diferenta mica intre cel mai inalt si cel mai mic top.

Nu te stresa ca inveti repede, si nu e perfect niciodata.
Scuze ca vorbesc si explic prea mult...
Deci tot ce am scris se aplica mie, in grow-ul meu, si nici nu am foarte multa experienta.
Ce te-am invatat rau sa ma corecteze exploziv, ca el e tata lor.

Uite mai jos 24 de topuri in ziua 4.
Click image for larger version  Name:	fetch?photoid=18099427.jpg Views:	0 Size:	330.3 KB ID:	18099432

HighUp

Member
Mulțumesc pentru ajutor, ca spațiu lampa care vreau sa o cumpăr spune că e buna in spatiu de 120x120x180, și referitor la treaba cu sub 20 cm de topul plantei potenta scade, pai de asta vreau sa fac top de 2-3 ori, nu vreau sa aibă un vârf principal, vreau sa aiba toate brațele legate prin lst și să se ridice în sus simetric toate, la primul top voi aplica mainlining și după ce ies celelalte 2 la fel, am deja 4 după un top și cele două de baza, apoi din cele două de baza am văzut că se mai ridica cate două pe fiecare creanga, ar veni 8, încă un top 10 și cred că ar fii de ajuns, plus că am înțeles că le păstrez și scurte și lumina ajunge fix la crengile acelea principale, 10-14 crengi pe planta cred că ar fii suficient. La clone nu mă bag momentan pentru primul grow, dar următorul vreau sa trec la o lampa de 650w și să fac sog, undeva la 25-30 plante in gastre de 5-6l, semințe o sa am de la primul grow, pe weedseeewexpress da la 5 semințe 5 bonus la fiecare soi, vreau sa iau 2-3 soiuri de acolo(blue dream, gg4, skywalker og) și northern de pe un site din Romania...apropo ce strainuri care te tine in canapea îmi recomandați?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
1 - daca vrei sa iei peste inca un grow 680W nu mai lua de 300w acum. Bani aruncati de pomana. Apoi, 300W ajunge pt 120 x 120 cm, dar poate doar in veg. In flower.. maxim 100 x 100.
2 - nu lua niciodata nimic ce poate sa aduca ideea ca tu cresti iarba de la magazine din romania, ma refer la cele de profil, care se pare ca au fost si inca sunt urmarite!
(later edit) 3 - eu as folosi magazine de seminte mai de incredere. ai si pe forum aici niste exemple. nu am auzit de cel mentionat de tine pana acusi..

Last edited:

legalizeRO

Active member
M-am intors de jos sa-ti spun ca la primul grow lasa numarul de topuri. Arunca o samanta in pamant, topeaza de 2-3 ori, atat, si vezi daca te descurci, daca iti place, daca mai vrei sa cresti. Poate esti alergic la ea 🤣
============================== ==============

Da, dar stii zicala cu planul de acasa, si ce se intampla in targ.
Uite, de exemplu eu am zis ca am 24 de topuri, dar de fapt sunt 25. Cea din mijloc dreapta a facut 5 topuri principale. Cele 4 programate, si a mai venit unul de jos ca n-am fost atent 😅. Pentru ca erau incredibil de egale le-am lasat pe toate.
In schimb ce-a din dreapta jos, are doar 4 topuri, dar 2 sunt mari si 2 mai scunde. La inceput au fost egale toate. Imagineaza-ti ce diferente sunt la 16-32-64.
Numara topurile doar ca idee la inceput, sa stii cate incap lejer la tine in spatiu. Apoi concentreaza-te pe crescut. Lasa numarul topurilor. Conteaza sa fie sanatoase si mari.
Prea multe topuri intr-un spatiu le scade marimea, deci si recolta, si in experienta mea muncesti si mai mult pentru asta. Incepand din vegetatie pana la trim-ul de la harvest.

Din seminte sa faci SOG e lucru mare. Eu am procedura ca teorie invatata, si am si ce e necesar,dar tot n-am indraznit in atatia ani sa ma apuc de facut seminte. Prea mare bataia de cap. Daca am inteles bine ca vrei sa faci tu seminte.
Iar ca sa cumperi... Na, tu stii. Eu cumpar cate 3 , o data sau de doua ori pe an, dintr-o genetica noua care apare si e laudata, mai pun inca vreo 2 soiuri pe langa alea. Mai primesc un soi doua cadou...
Ca strain, citeste descriere si review-uri la seminte. Cand vezi ceva ce-ti place, cumpara din alea. Cu timpul vei avea colectie de seminte, care nu le vei creste niciodata.
Inca n-ai zis ce spatiu ai disponibil. Ce cort. Stabileste asta si apoi cumpara o lumina care sa acopere spatiul respectiv. Fi realist, nu exagera, si vezi sa fie dimabila. Citeste review-uri, sa fii atent la producator si la teste pe Youtube la ce distanta e bine sa o tii de plante.
Au aparut multe LED-uri acum care acopera foarte bine suprafata de sub ele. Astea concentrate... incep sa-si piarda din popularitate.

Mie asta de jos nu mi-a placut. Potenta medie, somnifer. Poate tie iti place...
Adica asta mi-am notat, ca nu le pot tine minte pe toate. In schimb se creste usor si rapid.
Click image for larger version  Name:	9906.jpg Views:	0 Size:	70.4 KB ID:	18099819

Last edited:

Latest posts

Latest posts