What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

HighUp

Member
Referitor la comanda, știu, lampa o voi comanda de pe un site din afara, dar oare la granița nu da de bănuit? Și altceva înafara de biobizz care îl voi comanda din Romania, nu mai am altceva.
Cortul îl voi face eu, cred că îl voi face 120x120 sau 100x100, Blue dream? Potenta medie zici?😂😂😂😂😂😂 Am fumat în Olanda, din 15-20 soiuri cate am incercat, blue dream haze ma făcut praf, body high extraordinar, dar mi-a dat și panica și atacuri de panica puternice, o nebunie soiul ăsta, nu degeaba e cel mai iubit de americani...nici măcar indica care le-am incercat nu dădea body highul care mi-a dat blue dream, și aveam și toleranță crescuta din Ro. P.s: Am avut și halucinații auditive de la blue dream haze, știu suna cam ciudat dar chiar am avut, e o poveste destul de aiurea care sa terminat cu mine înghițind 5g-uri...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Comanda totul de afara, din UE neaparat. Nu exista granite propriuzise. Deci nu are ce da de banuit!
Biobizz e o firma vanduta numai de growshopuri probabil, si vine cu bratari gratuite in romania.

legalizeRO

Active member
Scrie ce produs vrei, urmat de Europe, si vezi link-uri din Europa de grow shop-uri.
Eu recomand sa te uiti si la Spider Farmer. Au diverse marimi si nu au preturi mari. Vin direct la usa din EU, dar ii pui sa-ti confirme si prin mail. Nu e rau sa faci asta cu orice cumperi si nu vrei sa ajunga la vama. Sunt patit... Mi-a venit o gonflabila. 🤣
Si da, nimic din Romania...

Eu am 3 corturi, 2 din comert si unul facut de mine, care e la fel de bun ca cele din comert, numai ca m-au costat materialele, munca si timpul meu. Recomand CALDUROS sa-ti cumperi cort. Nu e niciodata ca ala gandit pentru asta. Etans ca aer si ca lumina n-ai cum sa-l faci la fel, dar poti face unul de care sa te folosesti. Dar nu merita, crede-ma. E in jur de 80 de euro unul de 120/120/170. La 120 manevrezi cam greu prin cort... Daca merge fix 120 atunci e bine. Depinde si ce vrei sa faci in el, dar gandeste-te intai bine ce vrei.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cort nu, dar box/room se poate face. Nu prea merita munca pt marimi ce pot fi satisfacute de corturi totusi. Daca vrei tu sa fie ceva custom din alte motive, atunci poate da, altfel o sa te complici.
Mars Hydro au si lumini si corturi pe acelasi site, cu livrare din EU. Si ai si cod de cateva procente reducere de pe forum. Plus ca eu cred ca urmeaza promotie de 4/20. Daca nu te grabesti poate merita asteptat. Probabil vor fi reduceri pe mai multe siteuri, nu numai la ei.

HighUp

Member
Mars hydro tsw2000 as vrea sa iau, din shopul lor din eu, am găsit și biobizz pe un grow shop cu livrare gratuita și un preț destul de bun cu 25e, iau 500ml bloom/veg și inca unu max care nu știu ce e.
Cortul îl voi face eu, scheletul din PVC, pereții din carton acoperiți cu folie reflectorizanta și o gaura de recirculare a aerului.
Pentru ph-ul apei ce îmi recomandați?
Scrie ce produs vrei, urmat de Europe, si vezi link-uri din Europa de grow shop-uri. Eu recomand sa te uiti si la Spider Farmer. Au diverse marimi si nu au preturi mari. Vin direct la usa din EU, dar ii pui sa-ti confirme si prin mail. Nu e rau sa faci asta cu orice cumperi si nu vrei sa ajunga la vama. Sunt patit... Mi-a venit o gonflabila. 🤣
Si da, nimic din Romania...

Eu am 3 corturi, 2 din comert si unul facut de mine, care e la fel de bun ca cele din comert, numai ca m-au costat materialele, munca si timpul meu. Recomand CALDUROS sa-ti cumperi cort. Nu e niciodata ca ala gandit pentru asta. Etans ca aer si ca lumina n-ai cum sa-l faci la fel, dar poti face unul de care sa te folosesti. Dar nu merita, crede-ma. E in jur de 80 de euro unul de 120/120/170. La 120 manevrezi cam greu prin cort... Daca merge fix 120 atunci e bine. Depinde si ce vrei sa faci in el, dar gandeste-te intai bine ce vrei.

Cum adică să nu ajungă la vama? Daca vine din alta tara nu ajunge la vama oricum? Cat despre confirmare prin email, pare firma serioasa nu cred că ar face măgarii.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
doar daca e din afara UE! tu citesti ce scrie noi mai sus?\
pt mars hydro cerceteaza si posibilitatea sa iei de pe site-ul .com cu codul ICMAG checkout. uneori e mai ieftin. Si dupa cum ziceam, in jur de 20 aprilie vor fi reduceri..
Nu e o lumina rea, am si eu una!

HighUp

Member
Am înțeles, nu înțelesesem ideea la ce a scris verde cu vama, cred că voi aștepta 4/20 pentru reduceri, poate pe lângă tsw2000 mai iau și una de 100w sau 150w, nu strica un 400w, mulțumesc pentru răspunsuri și bine că știu acum sa nu iau nimic din Ro.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu mai bine iei tu una de 480 decat sa iei de 300 si 100 nush cat? Si iei una mai fiabila si mai durabila, fce, sau fc, si aia e. Eu zic sa te mai gandesti si la cort. O sa ai mari batai de cap si nush daca merita munca. Un room as construi de la zero, da un mp mai bine iei tentu si aia e.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
doar daca e din afara UE! tu citesti ce scrie noi mai sus?\
pt mars hydro cerceteaza si posibilitatea sa iei de pe site-ul .com cu codul ICMAG checkout. uneori e mai ieftin. Si dupa cum ziceam, in jur de 20 aprilie vor fi reduceri..
Nu e o lumina rea, am si eu una!

S-a rezolvat problema, in cursul saptamanii viitoare va incepe sa functioneze codul ICMAG (case sensitive, deci scrieti cu litere mari) si pe site-ul .EU al mars hydro. Cred ca o sa fie ceva mai simplu ca inainte, cand pe un site mergea codul si pe altul nu.

HighUp

Member
Momentan cred că o să rămân la lampa de 300w, acum am și eu o întrebare, m-am gândit și să schimb breederul de semințe(seedsman), sunt atâtea soiuri care vreau sa le incerc, dar am ales într-un final 8, ce ziceți pot creste 8 plante sub 300w led? Dimensiunea lampei e aproximativ 50x50, ghiveci m-am gândit de 11l, are undeva la 25cm diametru, ar veni cate 3 plante aliniate la 75x75, in flower ar trece toate de 100x100? Sau ce ziceți de varianta de lampa lunga? 100x30, și cortul de 120x60-70, ar intra perfect 2 rânduri de cate 4 plante, și mă gândesc că ar acoperi mai bine lumina așa, voi ce ziceți? (Mars hydro tsl2000)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu m-as gandi daca poti creste 8 plante in acel spatiu, ci daca are logica sa ai 8 strianuri diferite in un grow, si banuiesc ca esti si incepator? Eu nu m-as baga la asa corvoada. Alege nene 1-2 varietati per grow si e destul. Fiecare planta creste in felul ei si sansa e sa iasa o ciorba din care nu inveti nimic daca te complici prea mult. Pt inceoatori eu zic ca 1 strain per light e cel mai bine. Ca sa poata controla lumina si distanta pana la ea mai bine.

HighUp

Member
La asta m-am gândit și eu cu crescutul fiecare în felul iei, mă gândesc unele sa nu crească mai mari și așa va trebui să țin lumina mai sus iar cele mai pitice sa nu aibă destula lumina, și cu un străin doua ies și mai bine la bani, așa pe astea 8 strainuri dădeam 200e...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tu da drumu la ceva.. nu te agita prea tare. Perfect nu va iesi niciodata. Dar nici prea rau nu are cum sa iasa daca studiezi cat de cat si nu faci ceva mari greseli..

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Incearca sa folosesti un box cat mai inalt, 200cm, 220cm daca iti permite spatiul pentru ca o sa-ti fie foarte usor cu spatiul si controlul camerei. Mergi pe unul patrat 120x120, daca iti permite spatiu ca poate faci un upgrade pe viitor. Incearca sa cumperi din prima ce iti trebuie ca dupa iti poate parea rau. 300W la 1, 1,2 m 1-1,44 m2 sunt prea putini.
Cumpara un panou mare si puternic care se poate dimma si poti sa-l folosesti la o intensitate mai mica, 400W ar fi perfect pentru panou daca o raspandeste corespunzator in spatiul respectiv. Cu 300W mergi vara dar in sezonul rece iti dai seama ca si 500W sunt putini, daca ai loc sa pastrezi o distanta optima pentru plante. Nu are rost sa ma repet ca au scris si alte persoane mai sus :laughing:

legalizeRO

Active member
Incearca ghivecele patrate. Mult mai eficiente, cand ai multe de inghesuit.
Eu iau 3 seminte din ce vreau, una o germinez si restul la colectie. Cresc din samanta aia 3-4 sezoane, apoi cumpar alt soi. As cumpara mai multe, dar n-am ce. Apar anual diverse incrucisari premiate si mai iau din alea. Terapie de shopping, si cateodata chiar scot ceva bun.
Tu poti cumpara 8 soiuri ca sa fie mai ieftin daca ti s-a pus pata, dar le tii in ambalajul original la frigider, presupunand ca producatorul le-a uscat bine inainte. Am germinat un Super Silver Haze dupa aproape 2 ani de frigider. Mai mult nu stiu pentru ca semintele din colectie nu le voi germina probabil niciodata.

Ordinea in care cumperi.
Tent pentru spatiul unde vrei sa cresti. Ce spatiu ai tu exact ? Eu nici acum n-am inteles, decat ca nici tent/cort nu ai cumparat inca, sau gresesc? Ce suprafata ai vrea sa aiba tentul tau? Sa te iau asa.
Apoi cumperi lumina pentru suprafata respectiva. Apoi suport pentru radacini. Apoi manipulatoare de aer. Apoi nutrienti. Apoi seminte. 🤣🤣🤣 Glumesc, dar cortul e pe primul loc. Cand stii in ce cresti deja celelalte se leaga mult mai usor. Poate iti cade un mar in cap si ajungi la concluzia ca decat un cort mare mai bine doua mai mici. Sau decat unul 120X120, mai bine unul 150X90. Dar stai, ca deja ai cumparat lumina si mai stiu eu ce, care nu se mai incadreaza in grafic. Intelegi unde bat?
93023.jpg

Saptamana 1. Poza luata inainte sa muncesc la ele.

Attachments

• 93023.jpg
    93023.jpg
    123.6 KB · Views: 50

HighUp

Member
Cortul, la inceput mă gândeam la un 120x120x180, dar la 300w nu cred că acoperă prea bine 120, așa că îl voi face de 100x100, ventilator am, la glastre pătrate mă gândeam și eu, nutrienți comand de afara iar pământ iau un composana de la Dedeman. Cred că o să mă limitez la 4 plante, ghiveci de 20-25l, pătrate acoperă aproape perfect dimensiunea lampei, până la urmă după 3-4 luni, pot pune la crescut celelalte 4 soiuri.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu tot iti zic sa bagi maxim 2 strainuri per lampa, pt a simplifica mult situatia. Chiar si asa, strainurile trebuie sa fie alese incat sa creasca similar. Fara experinta si intr-un mp, eu as merge pe un singur strain. Dupa, daca simti ca vrei sa te complici mai mult, incerci 2. 4 inseamna ca ai si mai mult de munca, si yeld mai mic. Si posibil si calitate mai scazuta per total.. ca ai 4 pacienti total diferiti si tu nu stii nici sa comunici si sa rezolvi un pacient o data macar, d-apai 4 ce primesc acelasi tratament, dar raspund diferit. Si chiar daca dorinta ta "de munca" e mare, nu inseamna ca si merita sa te complici.
apoi, daca ai loc si tot muncesti, nu strica sa faci spatiul mai mare. Mereu o sa vrei sa mai pui un vent sau cine stie ce alt acesoriu, sau sa ai mai mult loc de manevra. Pe masura ce te specializezi o sa vezi ca de abia or sa aiba plantele loc in acel tent. Eu as merge din start pe minim 120x120 x 200 cm. Desi dsca iei deja o lampa de 300 as merge pe 1 x 2 m mai repede, sa mai fie loc de 1 lampa, pe viitor. Nu asculta pe cei care iti spun ca 300 w e putin pentru un mp.sau putin peste 1 mp. Pt tine care nu ai experienta o sa Afli ca primele growuri va fi chiar mult! Si probabil va trebui sa il tii dimat putin daca vrei plante fericite.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Incearca scrog (2 plase de elastic iti recomand la inceput, in caz ca le scapi de sub prima plasa, ridicatul ei nu te-ar ajuta deci ar fi buna si a 2-a) cu LST la inceput ca sunt metode usoare sa le tii sub control. Toping-ul poti sa-l incerci cateva grow-uri mai incolo.
Sa tii panoul la o distanta mai mare fata de cum tin "userii" pentru ca informatiile sunt oferite dupa ceva experienta. Asta o sa-ti aduca timp mai mult pana te descurci sau gasesti ajutor.
Nu baga multe strain-uri ca o sa ai batai de cap!

legalizeRO

Active member
Ai scris circumferinta si am crezut ca-s rotunde :)
Si eu iti recomand o singura planta pentru primul grow. Daca ai un ghiveci de 30-50 de litri, pune-l in mijlocul cortului si arunca o samanta in el. Apoi respecta indicatiile producatorului de lumina, seminte si nutrienti, si incepe sa te joci cu planta. De topat oricum trebuie sa o topezi, deci inveti si asta. Daca mergi la Dedeman ia si sarma din aia verde de legat ramuri, si esti pregatit sa dai gaura cu un burghiu mic in buza ghiveciului ca sa bagi sarma sa ai de ce lega ramurile sa stea echidistant egale, cat de cat.
Exista si tarusi, dar la plante mici le folusesc rar. In schimb prefer sa le leg cu sarma.

In 100X100 ti-ar incapea 9 glastre de 18 litri, de 30X30. Iti mai lasa putina lejeritate (10cm) dar de care vei avea nevoie. E perfect asa. Cei 300W sunt mai mult decat acceptabili din punctul meu de vedere.
Cu 2-3 zile inainte sa o bagi in floare, ia doua clone macar, si baga-le in 2 cani, si schimba-le apa zilnic sa vezi ce se intampla. ;) (apa de la chiuveta ca sa aiba putin clor, temperatura camerei 15-20)
Daca tot ai zis la toata lumea ca te duci la Dedeman si ce cumperi, incearca sa nu fie sarma si pamantul pe acelasi bon.
Fiecare te invata ce stie el si ce se potriveste lui (scrog samd). Toate sfaturile sunt bune , tu singur trebuie sa decizi ce e mai bine pentru tine.

Si noteaza-ti tot ce faci. Cantitati de nutrienti, data exacta samd. Fa-ti un jurnal de fiecare data. Te vei intoarce sa-l citesti pentru ca vei avea nevoie de informatii de acolo.
Click image for larger version  Name:	5404.jpg Views:	0 Size:	112.2 KB ID:	18103470

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Chill down man probabil ca is zeci de magazine dedeman in romania si zeci de mii de gradinari ce urmeaza sa cumpere ceva pamant de gradina si ceva de legat plantele pe acelasi bon. E mult mai util pentru baietii aia pregatiti la mirosit ilegalitatile sa urmareasca un growshop, unde peste jumatate din comenzi iti indica un grower..
Daca s-ar interesa de toti care cumpara sarma si pamant de la dedeman, ar prinde mii de oameni curati si foarte putini care fac treaba asta atat de ilegala. Si culmea, cu toata ineficienta sistemului romanesc, acei baieti nu isi permit asa o rata de esec. Desigur, daca platesti cu cardul, e bine sa nu dai nici o informatie prin cumparaturile pe care le faci, deoarece statementurile financiare sunt pastrate pentru multi ani si pot fi folosite ca sa se faca anumite legaturi sau dovezi mai tarziu. Eu iti recomand doar sa ai grija. Sa fii paranoic nu e cazul.

Latest posts

Latest posts