What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu se merita. Gasesti la jumatate de pret cu livrare din eu. Si nici nu prea ai ce face cu 600W in un singur panou. Mai bine 2-4 mai mici. Asta presupunand ca are 600w reali, majoritatea nu au cat scrie pe ele. Oricum, pretul e nesimtit. Chiar si la 1000 euro e posibil sa gasesti variante mai bune.
dar inca o data, nu as merge pe o singura sursa de lumina, din ce am inteles tu vrei suprafata mare si atunci mai bine iei 4 bucati mai mici.
mai e si problema ca iti trebuie cam 300-400w (minim minim absolut 250 w daca vrei rezultate ca la hps) per mp si tu ai 4 mp din ce stiu, deci chiar si de-astea ti-ar trebui 2 bucati.

Lol123

Member
Deci tot la hps cred ca raman... Deci cati watti de hps imi trebuie in 4 metrii patrati? 1000? As vrea sa cresc 9 sau 10 plante... 5 dance world și 4-5 Bruce banner bsb genetics, ce cort ar trebuii sa iau? De 4 metrii patrati? Sau incap si intrunul mai mic? Da-mi un sfat te rog... Bugetul e cam 100 milioane pana in 130.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu as baga 4 x 600 w daca tii mortis sa mergi pe hps. Dar hps e caca pe langa led. Si poti sa iei leduri ok la pret bun.. da nu de pe siteul ala sau altele de genu ce au preturi duble sau triple.
oricum daca mergi pe hps banii care ii economisesti pe lumina ii dai in proportie de peste 50% cooltubeuri si restul upgradeurilor necesare la ventilatie ca sa faci fata.
hps-ul e mort. Cum s-ar zice. Eu le am avut si nu le mai folosesc de ani de zile. Dar sa dai banii acum pe hps, e cam "prostie".

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Asa mai merge dar tot iti trebuie 2 bucati la 4mp. S-ar putea sa scapi mai bine ca acoperire si posibil si ca bani cu 4 x tsw2000 de la mars hydro led. Sau macar 3 x tsl2000 (desi cam putini watti pt 4mp, tot 4 bucati ar fi mai bine).
nici macar hpsul nu e suficient de puternic la 1 m distanta, d-apai ledurile.

MCH

New member
Salutare, frunzele plantei sunt îndreptate în sus, la unghi de aprox 30°. Ce înseamnă asta? În plus, exista o neuniformitate a culorii,pe unele parti este un verde mai deschis. Merci!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E posibil sa fie prea uscat aerul, sau prea multa lumina si prea putin aer proaspat, sau prea putini nutrienti etc. O forma de a arata stresul.
depinde de cum arata, daca pui o poza sau descrii mai clar poate ne dam seama ce lipseste. Daca nu sunt semne de overfert ai putea sa maresit putin doza de nutrient, daca folosesti unu cat de cat potrivit ar trebui sa se regleze asa..

MCH

New member
Nu știam cum sa șterg detaliile pozei,dar am găsit o aplicație care face asta,sper sa fie sigura.
t=aprox 25° umid=50-60%

Folosesc 3 x 13w led Philips și ca nutriment am unul de la Agro Natura cu npk 3.5-1.7-4.8,pentru plante medicinale. Am reușit sa cumpăr și Dolomita pentru eventual adaos.

Mulțumesc de răspuns!

Attachments

• photo2038835.jpg
    photo2038835.jpg
    82.2 KB · Views: 24

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Totul depinde de zona, sol, marimea plantei. Un raspuns general ar fi ca pot rezista daca conditiile sunt bune, dar in miljocul verii sau pe seceta aproape sigur nu vor rezista o saptamana. Daca nu cumva ai noroc de zona umeda.. la o planta mare va trebui sa uzi zilnic sau aproape zilnic. Cand e cald si planta e mare. Altfel.. poate rezista cateva zile. 1 saptamana e mult, in general.

vasile

Well-known member
Veteran
sal,a comandat cineva trufe de pe celium?e chill?

E chill sa comanzi sau sa bagi trufe in general? Depinde....

Trufele contin psilocibina, deci nu conteaza in tara cu ce esti prins dar conteaza altele. La trufe bagi 30g pentru un mild trip iar la ciuperci 2g, Iti plac trufele sau de unde ai afinitatea asta de a iti umple stomacu cu trufe?

Da o tura prin amsterdam ca-s ieftine drumurile pe vremea asta, intoarcete cu niste spori in buzunar, si o sa vezi cat de chill e...

Coletele externe se scaneaza des..mai ales cele din Olanda. Daca dai comanda, te joci la pacanele.:dance013:

Last edited:

lumion

Active member
Salutare lume ....poate cineva sa imi recomande nutrienti pentru vegetatie si flower de la obi Germania. Exclus comanda pe net.Multumesc!!!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nici in romania nu am mai fost pe la magazine de vreo 4 ani.
si da, trebuie redus, sa fie cam 1/3 sau 1/4 din P, si de preferat K mai mic ca P. De asemenea, ca si in veg iti trebuie toate micro si macroelementele. Exista fertilizanti ce sunt doar NPK sau NPK + Mg, S etc. (Incompleti). Nu merg aceia.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Apropo, ca tot vad ca ne-am animat putin. Stiu ca suna ciudat da la cat de putin activitate e pe aici de obicei, sa avem azi 2 postari mi se pare deja WOW!
Mai trezim si noi la viata sectiunea asta?? Eu mi-as dori sa nu ajungem sa punem lacatul pentru ca nu mai e activitate. Si daca sunteti dispusi sa mai postati din cand in cand, si ne strangem macar cativa, am putea sa dam din nou drumul la growuri si concursuri cu premii (indoor/outdoor) etc.
Singur nu am ce face, trebuie sa existe dorinta si participare de la mai multi. Ma intristez cand vad cum au inflorit sectiunile tarilor vecine, si noi suntem la un pas de groapa. Si nici macar nu are logica, ca nu vad sa se fi innasprit legile in tara sau ceva. Din ce discut cu lumea pe internet si la telefon, si chiar aici pe chat pare ca treaba e mult mai relaxata acum. Si atunci ma intreb unde sunt growerii?
Romania, trezeste-te!!! :muahaha:
De asemenea sunt cativa useri vechi de la care as vrea sa aud macar o linie de 5 cuvinte care sa imi dea de inteles ca sunt bine. Se stiu ei care sunt. Si daca nu va stiti care sunteti, prefer sa aud de la cat mai multi asta, chiar si in privat, daca nu doriti sa reapareti pe threadurile publice.

Numai bine va doresc. (Cam lunga "intrebarea", dar am vazut ca acest thread are mai multe vizualizari decat cel de discutii generale, poate am o sansa aici!)

vasile

Well-known member
Veteran
Cred ca lumea e panicata sa puna poze sau sa documenteze grow-uri, oricum se legalizeaza in maxim 5 ani deci nu vad motiv de lacat. Chiar as vrea sa le arat nepotilor ce crestea bunicul inainte sa apara ei.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Se tot legalizeaza de 5 ani... si acu 10 ani era la fel. Sunt altele mai prioritare, dupa cum se vede. Si chiar si dupa, o sa o legalizeze (poate) dupa ce se gaseste metoda de a controla piata cat mai bine.

Latest posts

Latest posts