What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Singura varianta e sa ai cel mai puternic vent pe exhaust, si sa il reduci pe ala daca e nevoie. Intakeul e mai bine sa fie pasiv. Iti garantez ca e de ajuns. Eu vad pe senzorul de presiune cand se accelereaza sau incetineste ventul. Si asta in un tent cu pereti flexibili.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Inca pot schimba comanda ca se misca mai greu in perioada asta si astept 2 extractoare prima klima 125 ecblue rjec de 680m3 care consuma 0-170w iar modelul de 160mm 1180m3 consuma la fel numai ca diferenta ar fi de aproximativ 70e pentru ambele extractoare. Tu pentru ce ai opta daca ai avea un spatiu de 1,5m2? Zgomot, consum

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu cunosc acele extractoare ca sa imi dau cu parerea. Tie iti trebuie doar unul, din punctul meu de vedere.. deci ia unul silentios care sa mute aerul de cateva ori pe minut si aia e.

leushtean

New member
Va salut,

Am si eu o nedumerire pt outdoor...

Am niste gropi cu pamant de anu trecut, problema e ca toti nutrienti s-au spalat de la ploi/zapezi, etc. Vreau sa merg pe granule care sa le pun in primavara... dilema mea e ca nu stiu pe care sa le aleg...am cateva variante pe care le am gasit la magazinele de bricolaj, le listez mai jos:

NPK

1. 6-2-5 granule Agro

2. 5-4-8 granule Agri

3. 38-6-6 granule Agrisol

4. 27-15-15 granule Agrisol

5. 13-6-10 betisoale de la Compo

6. 14-7-17 granule de la Compo

Din anumite conditii este exclus sa aduc pamant nou sau alte
rezolvari de tip compost sau asa.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu as zice 5. Da nu imi place deloc sa nu am nici controlul asupra dozarii si nici sa nu pot face flush.. asa ca as evita pe cat posibil.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Cand nu e bine sa faci defoliere? In perioada de vegetatie si inflorire. Din experienta voastra legata de defoliere

vasile

Well-known member
Veteran
Cred ca dupa primele doua saptamani e ok sa incepi defo atata timp cat lasi plantei o saptamana sa isi revina inainte 12/12

In perioada de inflorire orice mic stres poate avea impact negativ asupra yield-ului sau poate chiar asupra sexului plantei, deci nu e indicat deloc

Cu toate asta mai rup cateodata cate o frunza daca acopera buzii si nu pot sa ma plang...

Daca am timp de plante incep inca de prin saptamana 2-3 cu defoliere si supercrop SAU topping

Niste poze cu un blueberry manipulat recent, incerc sa il tin cat mai jos ca sa o ajunga din urma cealalta planta care a germinat mai tarziu

Prin ziua 17 i-am aplicat super crop si defoliere, o sa ii mai fac una mai serioasa cu o saptamana inainte de flower si deloc (sper) in flower

Fara defo:

picture.php

Cu putin defo la o zi distanta + alte crengute trase in jos

picture.php

picture.php

picture.php

Last edited:

MJgrow

Active member
Salutare!!

Am si eu o problema tehnica sa zic asa daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns:

Am capatat 1 balast BHL 400 (suporta HPI si HPL) si ignotor SI51.
Problema este ca nu reusesc sa aprind becul de 400w metal halide tot timpul. Se aprinde internitent. Uneori da alteori nu. De cele mai multe ori Nu.... Parca nici luminositatea nu este chiar atat de mare. Nu am pus la acest circuit condensator....

Care ar putea fi cauza?

MJgrow

Active member
Ignitor nou face la fel. Ce e drept... e acelasi model si51
Sn 58 are 3 conexiuni. Din balast imi iese doar 2 conexiuni. Becul este nou.

Nici hps nu aprinde. Dar nu este conpatibil.

LE: e posibil sa fie din cauza condensatorului? Nu este aplicat condensator la acest circuit HID

Genesk

New member
Salutare, sunt nou pe aici si am cateva neclaritati, vreau sa plantez afara anul acesta insa zona unde ma aflu dispune de un sol argilos si nisipos pe alocuri, sarac in nutrienti, am inteles ca trebuiesc sapate gropi si adus propriul mix de substrat, dar oare se vor descurca asa in substratul pregatit de mine, le va ajunge spatiul creeat?
Nu va influenta in mod nefast solul din jur, marea majoritate nefavorabil?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca pui destul sol ca sa se descurce e ok in general. Vreo 20l pt o planta mica, 40-50 l pt una mare...

Genesk

New member
Multumesc de sfat voi tine cont insa nu stiu daca conditiile climatice vor favoriza dezvoltarea plantelor mari, aici la munte e mai greu, compozitia solului, temperatura pe timpul noptii ceva mai scazuta, de aceea am ales niste soiuri predominant indica cu perioada mai scurta de inflorire.

Planul intial este sa pun 6 plante in gropi sapate pe dimensiunile 50x50x50 (iar dupa calculele mele sper sa nu fi gresit, va incapea un volum de 12.5l de pamant.)

Daca aveti alte sugestii cu ce ar trebui sa fac va rog sa ma indrumati, sunt la inceput de drum.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
50 x 50 x 50 este o optime de mc, adica 125 litri de sol. Din experienta mea insa iti spun ca o sa iti intre vreo 3 saci de 50 litrii in aceea groapa, ca se mai si taseaza.
sau 2 saci jumatate sol cumparat plus inca 1-2 galeti de sol local la suprafata ca sa nu para deranjat prea mult locul de plantare.

Genesk

New member
Am inteles, am gresit total planul... trebuie sa refac schema din nou, pana la urma din experienta ta ce dimensiuni ar trebui sa aiba gropile pentru un ciclu optim complet si cat volum de pamant sa bag per groapa cel putin? 20l cum ai recomandat in postul precedent?

Nu doresc sa scot cantitati mari, sa fiu si eu bine pe iarna si anul ce urmeaza eventual, pentru consum propriu.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai de iti planuiesti sa ai plante mici sau medii iti ajung 20-30 l de sol. Groapa sa fie cam cat o galeata de 20 l, cred ca asta vine cam 40 cm diametru si aproape tot atat adancime. La suprafata mai acoperi cu pamant din zona de acolo.

Latest posts

Latest posts