What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Tot eu îmi dau răspunsul până într-un final!
:muahaha:
Mi se întâmplă foarte des chestia asta , să îmi răspund singur!!
Nu are nimic , doar că pute!!! De îți rupe nasul!
Pina la urma ce e melasa ??
Sunt niste hidrocarburi neprocesate !
Deci daca planta poate folosi ceva din acea "putoare" o va folosi , daca nu va rămâne în pământ ca o murdărie că sa zic așa!
Deci pământul va fi puțin mai cleios!
De afectat metabolismul plantei nu prea cred !
Da , daca exagerezi și ai să uzi cu "putoare" de asta , după se vor arăta și probleme!
De fapt ce rost are melasa pentru plante??
Melasa se da pentru a hrăni bacteriile prietenoase din sol și o parte foarte mică o folosește planta și o transformă în gust și aromă!
Daca făcut vreo afirmație greșită sau am zis vreo prostie atunci corectați mă !
Și hai noroc cristocele , sa trăiești!

Emailat

Member
Salutare ,imi doresc sa incep un outdoor (sper ca nu e prea târziu, dar nu cred) as vrea sa imi recomandați un soi care creste muult in înălțime si este ceva mai rezistent la inteperile de afara ! Tin sa mentionez ca vreau sa o cresc natural , macerat de urzici , resturi de la porumbei , 3-4 maini de balegar in amestecul pământului + alte recoamdari de la voi simple si practice
p.s este tarziu sa fac maceratul de urzici ? Tind cont ca au crescut si urzicile deja

cadavruslos

Well-known member
Salut ! Poti sa iti recomand cu caldura ce am crescut eu outdorr si am fost foarte multumit unul dintre cele mai rapied soiuri care l-am avut , este vorba de Maroc de la femaleseeds , termina pe la sfarsitu lu sectembrie inceput de octombrie , in legatura cu compostu nu stiu ce sa zic , daca detii toate cele enumerate mai sus e ok , eu am gasit un compost organic la Dedeman foarte bun si e foarte ieftin ...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Orice strain sub 10 sapt de flower e ok outdoors. Eu iti recomand sa iei mai multe ca sa ai sanse de succes mai mari si varietate. Daca bugetul e strans cauta un outdoor mix.
Macerat se poate face, incearca sa iei varfurile plantelor si doar de la plante sanatoase.

Emailat

Member
As vrea sa cumpăr pt outdoor light mix de la biobizz si fish-mix tot de la bio, e bun la folosit cineva . Am auzit ca da rezultate bune pt outdoor fish-mixt si il pot folosi pe toata perioada florilor . Vroiam sa pun in pământul de la bio ceva granule de la guano , ma gandesc sa nu încarc cu prea multi nutrienti pământul.

Emailat

Member
Semințele care le am comandat sunt Badazz OG Cheese de la seedsman inițial am ales mai multe soiuri sa fie cat mai variat dupa cum mi a spus expo , dar am gasit semințele astea foarte foarte ieftine si am spus sa le iau doar pe astea .Oricum nu am siguranta ca pot duce pana la sfarsit deci am decis sa majorez costurile , cat timp durează aproximativ comenzile de pe seedsman?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Fishmix la outdoor invita diverse animale sa iti sape plantele in cautare de mancare. Daca vrei bio, foloseste compost vegetal, nu produse de origine animala.

Goldslug

Active member
Semințele care le am comandat sunt Badazz OG Cheese de la seedsman inițial am ales mai multe soiuri sa fie cat mai variat dupa cum mi a spus expo , dar am gasit semințele astea foarte foarte ieftine si am spus sa le iau doar pe astea .Oricum nu am siguranta ca pot duce pana la sfarsit deci am decis sa majorez costurile , cat timp durează aproximativ comenzile de pe seedsman?
Pai intreaba-i pe ei, eu am de primit niste seminte free si de 2 luni nici acum nu au ajuns :biggrin::biggrin:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
In totalitate.. teoretic aproape niciodata. Practic substanta activa se injumatateste la fiecare 7-21 zile pana nu mai e eficace din cauza concentratiei prea slabe. Depinde de ce substanta a fost folosita. Poti cauta pe net. Chiar si ambalajul iti spune daca e safe sa folosesti o recolta plantata pe un loc tratat cu asa ceva si dupa cat timp. Cu cat e mai lunga aceasta perioada cu atat mai periculoasa e substanta respectiva.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
In general nutrien?i care sunt pentru hidro sunt mai concentra?i!
Deci eu unul nu cred c? e o problem?!!
Dai o jum?tate de dozaj fa?? de cel recomandat!!
Nu are ce p??i!!

Pillang

Well-known member
Fertilizant Sensi Cal Mag 250ml Advanced Nutrients
in descriere zice ca este pentru hidroponic merge si pentru pamant?

NPK 4-0-0, poti sa le dai, daca nu ai altceva. Sau daca adaugi ceea ce mai lipseste, dar atunci trebuie sa socotezi si sa cumperi si alte produse linga asta. Dar cred ca e mai simplu sa cumperi un nutrient normal, pt grow si unu pt bloom. Sau in ghiveci mari poate nici nu trebuie pt grow nimic, daca pamintul e bun. De pilda Hesi Pro-Line Bloom, sa nu zic cea ce folosesc eu, plagron terra bloom, dar si una mai ieftina e bun.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu e vorba de npk, pot fi elemente chelate care sunt mai utile pe frunze si mai putin utile in sol. Rau nu are ce sa faca. In general scrie daca un produs poate fi folosit si in sol. Daca nu scrie.. nu prea ai ce face decat sa iei altceva sau sa dai si sa vezi ce iese.

vasile

Well-known member
Veteran
Am primit cadou un sample de Iguana Juice Organic Bloom de la Advanced Nutrients, m-am uitat pe raport NPK si au 4-3-6

De ce as vrea sa folosesc 4% N in bloom? Cica e nutrient complet, nu mai trebuie folosit nimic altceva insa pe Amazon vad ca e cumparat des in combinatie cu "Bid Bud" tot de la ei care are 0-1-3 si Bud Candy...

Bud Candy pot sa il inlocuiesc cu melasa insa cred ca tot o sa se simta nevoia de un nutrient cu N apropiat de 0-1%

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Chestiile astea is gandite sa fie complexe tocmai ca sa simti nevoia de a folosi toata gama lor. Ca si regula la organic nu conteaza cat din fiecare element dai, atat timp cat raportul intre nutrienti este ok. Drept urmare 4%N nu e neaparat o problema. Eu am mai mult de atat in sol si infloresc ok. Treaba e ca daca incepi sa combini chestii, mai bine renunti la cele mai scumpe si te axezi pe cele pentru agricultura normala. Ca rezultate bune se pot obtine si cu alea. Bine, se pot obtine rezultate bune si doar cu compost si aditivi, da aia e alta poveste.