ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Cel mai recomandat este galeata de gunoi. Dar realitatea este ca omul incearca sa salveze partile mai putin infectate si nu arunca, numai ce este deja tare stricat. Daca poti, fa unt, sau hash, decit sa le fumezi in tigari.
In hash raman suficienti spori incat sa se mucegaiasca de tot pana se usuca. Alcoolul ar fi singurul care neutralizeaza sporii. Asta daca iti place sa servesti tinctura. Mie nu prea imi place, dar na daca esti pus pe salvat ceva.. gasesti cum sa folosesti.
Eu am facut doua gramezi una cu cele afectate ?i cele neafectate!
Si leam pus aproape de geam , asa ca sunt aproape uscate acum ce e bun voi fuma!
Ce nu voi face ceva din ele , ?i am ramas cu doua variante, una ( unt , sau tinctura) , pentru ca e mai bine sa mananci mucegaiul decat s? îl bagi in plamani!! Mai ales ca sunt si fumator!
Si inca o intrebare, daca fac tinctura trebuie sa fac decarboxilarea inainte ca sa sparga bine ??
Si cat timp sa le decarboxilez, 30 min , 40 min , o ora ?? Avand ca o voi face in cuptorul cu microunde!!
In cuptorul pe electric am de la 100 de grade in sus pe cand la microunde le pot tine si la 80 mai mult timp!
Mersi mult baieti pentru interventie!
Pace!
Ai si sub 100 de grade daca deschizi usa, am uscat ciuperci la cuptorul electric cu usa deschisa si cu un ventilator care batea inauntru si alea sunt mult mai sensibile decat iarba.
Nu am facut niciodata tinctura insa iarba ar trebui decarboxilata daca planuiesti sa o mananci, altfel nu o sa aiba efect.
Eu nu am urmarit niciodata o anumita regula, nu e mare inginerie!
In tava adaugi o foaie de copt, pe foaia de copt asezi in mod egal iarba maruntita, nu trebuie maruntita nici pudra nici bucati prea mari, trebuie sa fie intre.
Temperatura cuptorului trebuie sa fie intre 70 si 130 grade ca iarba sa se decarboxileze,
Thc-ul se vaporizeaza la 160 grade, insa temperaturi peste 140 il poate transforma in CBD.
Timpul de "coacere" variaza intre 30 minute si 60 .. in functie de temperatura.
Din punctul meu de vedere nu ar trebui lasate un anumit timp, ci tu ar trebui sa stabilesti cand sunt gata in functie de culoarea ierbii, trebuie sa fie un auriu ca in pozele de mai jos, daca se apropie spre maro inseamna ca a fost lasata prea mult!
La cuptorul cu microunde distrugi cristalele. Decarboxilarea depinde de temp, se poate face si la 100+ grade. Legat de gramezile bune si rele, daca bagi microscupot posibil sa vezi ca si alea bune is contaminate. Mucegaiul e de obicei aparut cu mult timp inainte sa fie vizibil.
Acu un pic de mucegai nu ma omoara!!
Sunt alti care mananca din gunoi ?i nu au nici pe draqu!
Deci la cuptor normal la temperatura mica mult timp! Apoi pusa in alcool de 96° si lasata o luna la macerat! Apoi strecurata ?i consumata!
Mersi mult baieti!
:smoking:
Nu ar trebui sa ai probleme daca o mananci, in cel mai rau caz o diaree de neuitat!
La fumat e problema, majoritatea sporilor sunt rezistenti la ardere, prin urmare ajung in plamani unde cauzeaza infectii, sunt sanse (mici) chiar sa colonizeze si sa faca bile de mucegai care pot fi inlaturate doar prin operatie.
Nu conteaza daca is rezistenti la ardere.. ca tu prin cui sau pipa ii tragi inainte sa ii arzi. Sunt foarte aproape de densitatea aerului deci zboara foarte usor de pe material, mai ales cand tragi.
Iar tinctura, depinde si de preferinte. Alcoolul de 96 va extrage tot ce e in cristale foarte repede, cateva ore sau zile. Daca lasi o luna cum zici tu iti iese un extract "complet", foarte amar si ceros, care e greu de consumat si la picatura. Eu ti-as sugera sa il pui si sa agiti (usor, nu vrei sa distrugi materialul in bucati, doar sa plimbi alcoolul printre material) o data la cateva ore si cand vezi ca incepe sa se inverzeasca ii dai cu stop. Am facut eu extras tinut 3-4 sapt in vodka si era ne nesuportat la gust. Thc-ul iese repede, de altfel QWETH se face cu spalari de maxim 1 minut si iese rasina super potenta. Cu cat lasi mai mult iese clorofila si ceara vegetala.
Salutare, câteva recomand?ri de un soi automat care da o recolta ceva mai buna ?i sa fie crescuta outdoor? As încerca auto gorila glue sau auto lsd, voi ce p?rere ave?i?
Scuza?i dac? postez aiurea dar chiar am nevoie urgent de o p?rere. Urmeaz? sa cresc 3 hindu kush auto outdoor , p?mânt am luat floria premium pentru palmieri ?i plante verzi ph 6, pe p?mânt scrie ca 6 s?pt?mâni nu are nevoie de fertilizant. Acum as vrea sa ?tiu dac? p?mântul este potrivit, plantele le voi creste în ghivece de 20l+ pana la 30l, as mai dori sa ?tiu ?i ce nutrienti sa iau(doar cei necesari) ?i dac? mai am nevoie de altceva inafara de p?mânt, glastre ?i nutrienti?
Nu te supara ,dar tu ai citit ceva dupa site? Ai absolut toate informatiile aici la un click distanta, pamant, nutrienti absolut tot. Daca tot sunt aici incerc sa te ajut cum pot, dar nu mura in gura, e ca mersu pe bicicleta, pana nu dai cu curu tau de pamant, nu inveti nimic, iti poate explica unu si altu de 1000 de ori, tu trebuie sa adaptezi tot sa fie pe placul tau. Pamant eu folosesc compo sana plante verzi amestecat cu ceva pamant universal din magazine de bricolaj si perlit. Atentie la ph sa fie intre 6-7. Nu stiu despre pamantul ala ce ai luat tu. Soiul habar nu am, automatele oricum termina mai repede, genetica conteaza mai mult daca vrei o recolta mai mare, trebuie cautat, eu zic ca o NL automata de la mama ei, e ce trebuie, si nici pretentioasa este. Nutrienti eu folosesc agro natura pentru toata gradina, din ce am constatat eu, este mai bun pe perioada de vegetatie, deci ar trebui pe floare sa te axezi la un alt nutrient ( nu neaparat). Ghivece de 30l pentru automate nu cred ca are rost. Eu le cresc in 10-15 l si au randament. In rest nu am cu ce sa te mai ajut, forumul te poate ajuta, in 2 zile nu ai ce face. Sanatate !
Imi puteti recomanda un extractor silentios pentru 0.7 metri cubi? Ar trebui ceva micut de 100mm, max 150 m³/h
Ma gandeam la un Vents TT-100 + Variispeed controller dar cred ca e cam galagios, mai ales ca apare acel zumzait specific cand il dai mai incet...
Nu e cea mai laudata firma Vents printre groweri insa chiar nu stiu ce sa aleg avand in vedere ca-s o gramada de mizerii care pica la 3 zile dupa ce pui filtru pe ele cand vine vorba de dimensiunea asta (100mm)
Eu as lua ceva mai bun, vortice (vortex) sau soler palau. Zgomotul acela la voltaj prea mic il au toate, asa ca mai bine cauti unu ce are mai multe viteze si il tii pe cea minima. Altfel dai vreo 200 lei pe un variator care oricum mai jos de 60% nu iti scade viteza. Vents sunt galagioase. Daca vrei ceva care sa tina un grow fara probleme si zgomotul nu e asa deranjant merge si vents, daca il tii mai mult ia ceva de calitate. Cele care le-am mentionat sunt facute sa tina 5-10 ani in conditii industriale, pe tine te vor tine o viata. Chiar daca costa mai mult la inceput gandeste-te ca ar trebui sa cumperi cateva ventilatoare vents sa dureze atat.
Hello lume!
Daca vrei sa testezi un sample dintr’o planta care inca e in pamant,cum procedezi dupa ce iei mostra?o usuci sau o cureti de frunze si o rulezi direct?