ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
deci pe un loc mi a dat foc la camp , si florile is in viata doar pe jumate jumate is arse, oare bucatile care mai sunt verzi va mai progresa muguru , sau aia e s-a dus pe pula ?
anul trecut am avut o planta la care ii culesesem varfurile din ea pe la sf luni sept si cand am fumat nu spargea , fundu flori l am lasat pana aproape de noiembrie, de nici nu mai avea frunze pe ea , ideea e ca fundu spargea de-ti luai somn te imbata pur si simplu , oare dc nu spargeau varfurile alea avand in vedere ca o floare pana la urma urmei trebe sa simti si prematur ca te misca . ;?
Probabil nu avea inca tricomi, era ca si cum ai fii fumat frunze. Chiar si o planta early nu va sparge aproape deloc dupa doar jumatatr din perioada de flower. Avand in vedere ca a fost aproape 1 luna intre cele 2 "recoltari", nici nu ar fi de asteptat sa sparga sesizabil la prima incercare.
Hai salut! Aruncati-va cu o parere, florile mele sunt acum in 24-25 de floare, dar mugurasii din varf sunt cam de marimea unghiei mele de la ''thumb up'' sa zic asa ) V-as pune poza dar am spart telefonul...nu trebuia sa fie mai grosi mugurasii aia in atata timp?
Ați încercat careva să creșteți auto la programul 24/0 ???
Și dacă da , cum a reacționat la acest ciclu?
Mulți spun că planta trebuie sa se odihnească , că și omul!
Aștept păreri pro și contra!!!
Eu am crecut auto decat la 24/24 sau out. Cu perioada de intuneric la indoor nu am incercat, asa ca nu imi dau cu parerea. Dar am fumat de la altii, crescute "cum trebuie", si nu am fost multumit oricum. Asa ca na, daca poti creste regulare, mai bine asa.
Aia e, daca o fi comunist mergem asa inainte.. mie imi place sa le pot verifica cand vreau eu in veg, si sa stiu usor cand e on si cand e off in flower. Pentru simplitate, raman comunist.
Eu dintotdeauna stiu ca in acest context e 24 "din" 24, adica o fractie completa ce da 1, respectiv lumina aprinsa toata ziua. 24/0 nu poate exista matematic, nu am idee cum si de ce s-a ajuns la aceasta experimare. Daca stii cumva, lamureste-ma si pe mine.
Mai ales ca apoi ajungem la 12/24 sau 18/24 care ar arata si mai stupid din punctul meu de vedere scrise ca 12/12 sau 18/6.
Acuma am inteles ce vrei sa spui. Pai nu toata lumea se exprima raportat la ciclu in lumea asta. Majoritatea am avut impresia ca specifica raportul lumina/intuneric, care acopera si programele nebune gen 23/5.
Cum de alege fiecare modalitatea nu as sti sa iti spun. Poate din cauza ca toate timerele electronice pe care le-am vazut pana acum au program de ON si OFF si nu exprimare fractionala ciclica?
E o conventie pana la urma, dar e bine de stiut fiecare la ce conventie se raporteaza. Pe asta fractionala (ex. 12 din 24, care ai spune ca e fireasca, intr-adevar), nu prea am vazut-o pana acum. Timerele astea...
Pe asta ai comis-o jtm!!!
De unde ai scos 23/5 asta ar însemna o zi și 4 ore!!!
Dacă ne referim la ciclul de lumină la iarba pai atunci e clar că luam în calcul 24 de ore!
Așai??
Dacă vorbim de muncă e cu totul altceva!
Teoretic nu e chiar atât de nebunesc. Da, sunt plante care doar la lumina 24 din 24 nu infloresc.
Dar de ce 23/5? Sunt oameni ce susțin ca planta are nevoie și de odihna și cu un timer inteligent... Nu vad de ce nu ar funcționa.
Pana la urma lumea notează #/# pt a spune câte ore de lumina și câte de întuneric au în program. A nu se citi ca o fracție.
Mie unul imi place mai simplu, atat la exprimare cat si la programul propriuzis. Asa ca merg pe ce am intalnit. Pana acusi n-am patit sa creada nimeni ca 12/24 inseamna 12 on si 24 off sau alte aberatii, si de aici inteleg ca asta e o varianta ok de exprimare.
Daca stam bine sa ne gandim si un program atipic ar putea fi scris in aceeasi formula, 23 cu 5 ore off ar fi 23/28, numai ca nefind un numar de ore ce oricine l-ar recunoaste ca reprezentand o zi, ar avea nevoie de ceva detalii suplimentare. Din discutiile cu alti groweri am observat ca asta se clarifica usor spunand 23 hours on, 5 hours off. Nu cred ca exista nici o forma scurta de a nota un program atipic care sa nu necesite lamuriri sau precizari suplimentare pentru a fii inteles de majoritatea growerilor. De aici si mai departe, fiecare cum stie, dupa dorintele si motivele lui.