What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

HighUp

Member
Mersi mult pentru ajutor :) Imi puteti explica si mie ce inseamna edibles si daca efectul sau este mai puternic decat daca as fuma?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Edibles inseamna tot ce se poate manca, in cazul nostru.. tot ce se poate manca cu thc in componenta. Si poate fi mai puternic efectul, in primul rand pentru ca poti baga doze mai mari intr-un timp scurt, iar apoi pentru ca ajung mai multi compusi in sange decat prin plamani. Dar absorbtia se intinde pe o perioada mai mare asa ca nu ar trebui sa fie mai puternic efectul daca te raportezi la aceeasi cantitate fumata.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
La edibles e bine sa fii atent, ca daca iei prea mult odata, si nu stii destul de bine potenta mancarii, poti sa te trezesti ca ai luat muuuuult prea mult. Sigur, poti sa iti faci pe loc, si zici: iaca, am pus 0,5gr in omleta, sunt ok, stiu ca atata duc, mananc tot/jumate/un sfert.
In ceea ce priveste ce e facut de altul, e bine sa fii precaut, si sa o iei gradat.
Legat de efecte, apar ceva metaboliti ai THC, si efectul POATE fi mai intens si de mai lunga durata.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
La Madrid ai noștri despre iarba-nvață,
Că la noi în țară treaba nu-i isteață,
Dar legalizarea nu este departe,
Și să vezi atuncea mare-activitate!

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Iarba asta pe care o iau acum nu prea e de calitate , e lipicioasa dar mugurasii sunt micuti si e cam neagra la culoarea, cam uscata..... si mai ales pot face edibles cu verdeata in forma ei naturala ? Adica pur si simplu verdeata grindata?
1. Daca iarba este de proasta calitate, poti sa o tii intr-un borcan cu apa cateva zile (in cazul tau 1-2), schimbi apa de 2-3 ori pe zi, usor, delicat. Cu o zi inainte de eveniment, o lasi la uscat, intinsa pe un prosop de bumbac (curat, hehe!), sau pe un strat de servetele albe (celuloza, neparfumata), sa ii absoarba apa si sa o ajute sa se usuce. Poti sa le si schimbi odata la cateva ore.
2. Cea mai simpla reteta incercata pe aici, este sa o prajesti in unt circa 10-15 minute, si cu untul respectiv (care devine clarifiat), sa faci ... ce mancare vrei tu.
3. Da, de ce sa nu mearga si cu iarba, cum zici tu ... verde? Merge si cu iarba proaspat culeasa, dar totusi, prin verde, cred ca te referi la cea uscata. La cea proaspat culeasa, evident ai alta cantitate, ca... e uda!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Totusi se mai pierd din compusii activi daca gatirea e la temperatura mare si rapid, fata de a face extractie cu temperatura mica si timp mai lung, conform curbei de decarboxilare. Acum, recunosc ca nu as sta sa fac unt 8 ore pentru un gram, ce ii iese va vedea omul, eu nu am incercat varianta asta.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Asa este, dar in unt temperatura nu creste peste 100-105 grade pana se evapora apa. Din punctul asta de vedere, untul de 60% e mai bun decat ala de 80%, ca are apa mai multa.
Plus, oleaca de CBN predispune la world peace... :D

O varianta buna de mancare, sunt legumele/cartofii innabusiti, la care se pune de la inceput si apa pe langa unt, sau pe langa ulei. In 15-20 minute sunt gata, si se pot adauga la orice mancare.

Sau simpla omleta. Au nu s-au spart pe aici vreo doi? :)) 10 minute iarba prajita in unt, apoi aruncate ouale acolo. Se mananca cu totul.

cristocel420

Active member
Eu când fac fac din frunze proaspete, pun 125g de unt apa și las să fiarbă la foc mic 30 min, după care adaug ce vreau să mănânc și las să se facă până e gata de obicei alte 30 de minute.
Preferata mea e cu carne tocată și paste, dar pun foarte puțin că dacă fac pun multe frunze și să pot mânca tot, la sfârșit înting cu pâine tot tot ce a mai rămas în tigaie, mănânc direct de acolo.
Oare să mai scad timpi? Îs foarte mulțumit de metodă, e gustos și sparge 24 de ore.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Conform curbei de decarboxilare ar trebui sa lasi cateva ore. Eu am observat ca de abia dupa 2-3 incepe extractia adevarata, se si vede cand se sparg celulele materiei vegetale si isi schimba si putin culoarea materialul. Intre 4 ore si 6 am observat imbunatatiri substantiale. Intre 6 si 8 ore iar e o diferenta observabila. De la 8 ore in sus mai putin. Dar eu fac pe curba de 80 grade de cele mai multe ori, la 90-100 grade e alta curba, probabil ca 2-3 ore sunt suficiente, dar si pierderile sunt putin mai mari. Optim e probabil mai mult timp si la temperatura mai mica, pentru ca e curba mai lina si ai mai mult timp in care rezultatul e aproape de optim. Acusi, e posibil sa fie si o diferenta intre material umed si cel uscat (eu folosesc uscat pentru ca asa se extrage mult mai putin clorifila), dar n-as stii cum se modifica timpul in functie de asta. Ce stiu sigur e ca nu imi place gustul de clorofila.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
As spune ca daca iese asa de puternic, la un moment dat s-a evaporat apa, au ramas majoritar grasini si temperatura a ajuns la peste 100C. Zic eu...

A doua varianta e ca ai bagat cantitate atat de mare de frunze, incat chiar si putina decarboxilare, procentual vorbind, te sparge 24 ore. In cazul asta, sugestia mea este ca sa o iei foarte gradat daca o lasi 2-3 ore.

Oricum, pentru 2-3 ore, tre sa ai apa la greu acolo...

Ce parere aveti despre Royal Madre? E sativa 75%, si scrie ca termina in 8 saptamani... dar am citit pe aici ca nu prea au sanse la noi sativele. Ce ziceti? Sigur voi aveti ceva de spus

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nici o sativa 75% nu va inflori in 8 saptamani. Acestea fiind spuse, n-am testat hibridul/strainul respectiv, daca vrei sa Afli probabil ca va trebui sa testezi.

e un hibrid...am luat 3 royal madre, 3 royal gorilla, iar ca bonus am primit 3 critical. Au germinat 9 din 9 , am pus semintele in pamant duminica trecuta, iar acum au rasarit toate, au in jur de vreo 4 -5 cm...Nu e cam putin? E prima data cand cresc deci nu stiu la ce sa ma astept

Le am in niste ghivece din alea de se descompun daca sunt aruncate, gen carton, cam de marimea pumnului ,iar ca pamant am luat unul de rasaduri. Sa fi trebuit plantate in cv mai mare?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Asta cu masuratul plantelor mici e cam imprevizibila. O planta sanatoasa se dezvolta repejor si lasa cresterea in inaltime pe mai tarziu. Una ce nu are destula lumina se va lungi foarte mult. Rezulta ca nu poti sa judeci plantute de abia plantate dupa inaltime.

Latest posts

Latest posts