What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ideea este ca o planta sanatoasa e cea mai buna metoda de a pastra plantele protejate. Plus curatenia, care la indoor e foarte importanta. As zice ca macar prima data sau primele 2 dati sa incerci sa utilizezi cat mai multe elemente. Iar inainte sa intrii in growroom obligatoriu dush si schimbat hainele. Si niciodata hainele noi sa nu aiba traseu comun cu cele murdare sau cu tine inainte de dush. Eu am avut probleme cu insectele indoor doar cand am neglijat treaba cu curatenia pentru mult timp.
Spor la treaba.

Speedx

New member
Am tot citit articole despre iarba fara thc sau sub 0.2 cu cbd peste 10 care ar fi legala si s ar baga in multe magazine in uk... A incercat cineva? Ce efect are? Teoritic dacs thc ul e sub 0.2 se poate cultiva legal in romania?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Se poate, daca e soi omologat in EU, insa iti trebuie oricum toate autorizatiile, nu inseamna ca ai voie cu ea in curte daca are profilul asta de canabinoizi.
In ceea ce priveste continutul de CBD/THC, vezi ca sunt is multe exagerari. Ma uitam zilele trecute pe un shop de seminte, cum treceau CBD 11% parca, la un Fedora nu mai stiu cat. Hai sa fim seriosi, in mod normal soiurile astea au cateva procente, 2-3 in mod normal, si daca le creste mult CBDul, atunci le creste si THCul.
Totusi da, sunt cateva soiuri bune, Santhica au cateva, inclusiv unul sau doua cu CBG majoritar, Santhica 23 si 27.
Acuma, daca vrei sa iti cultivi industrial, da, vei putea, insa procesarea e o durere in fund.
Daca vrei sa iti cultivi personal, da poiti sa iti pui cateva pe un tapsan, in cel mai rau caz le vede cineva si le taie sau daca observa ca nu is din alea jmekere le lasa in pace si merg mai departe.
In casa nu merita, sunt strainuri care cresc mari.
Ca efecte, depinde de soi. High zero, daca asta intrebi (dar depinde de soi - eu am facut edibles concentrate, am bagat ca berila si, la un soi romanesc, asadar legal, nu mai nimeream drumul spre baie). Efecte exista si la cele cu THC zero: te simti... altfel. Unii mai bine, altii mai putin bine.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ca sa cultivi intai trebuie sa ai contract semnat pentru preluare/procesare. Trebuie sa ai si autorizatie de cultivare, si paza si alte cerinte.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Chiar ma intrebam, cum e cand vrei sa si cultivi si sa si procesezi, faci contract cu tine? :D

deepstate

Active member
Cred ca jtm era cam fumat aseara :))

O firma poate avea diverse activitati, poate face agricultura, procesare, vanzare, nu exista nicio restrictie in sensul asta.

Dar la <0.2 THC e ineficienta pentru high, iar mai mult de atat nu vei vrea sa ai pe planta ca sa nu te ia Garda. Probabil ca o poti concentra in edibles, dar nu cred ca merita efortul unei culturi legale de canepa doar sa faci niste unt.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Gresit. Nu exista cultura legala de canepa pentru a face unt sau alte edibles in romania. Nu pe persoana fizica. Pe persoana juridica, cu piedici maricele, probabil ca se poate face ceva, dar e de lupta cu legea, pentru ca orice procesare ce mareste cantitatea disponibila de thc este ilegala din start. Dar, chiar si in ideea ca se poate, investitiile nu se justifica daca nu ai un contract semnat in avans pentru a vinde produsul. Si fara a avea bani de ars pentru a schimba si clarifica legile actuale si a te asigura ca nu le incalci.
Sunt firme de afara ce au bani pentru a face asta, si tot aleg calea mai usoara, de a merge in alta tara cu productia pentru a o procesa, desi culturile se realizeaza in romania. Sa nu uitam ca autorizatiile de cultivare si procesare dau express doar pe cate o ramura de activitate, adica trebuie sa gasesti cumparator pentru fibre, pentru seminte si pentru masa vegetala. Daca gasesti doar pentru unul dintre aceste produse, cel mai probabil nu va fi rentabil. Subventii exista doar de la 50 hectare in sus, daca nu ma insel (minim 25-30 hectare oricum). Costul de insamantare este de multe mii de euro per hectar. Mai departe sa isi calculeze fiecare daca merita sa isi bata capul sau nu. Iar fara subvenctii e greu sa scoti profit. Nu greu, foarte greu spre imposibil.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@totzi:

Exceptand (asa cum spuneam) soiurile cu THC virtualmente nul, din toate celelalte, daca le concentrezi, iese destul THC. Estimezi ca poti merge lejer cu CBD/THC pana la 50/10%, sau daca le separi excelent, chiar pana la 80/16%. Strict orientativ.

Ghiciti daca sparge sau nu!

No, apoi eu avui doi saci de bud uscat din canepa din asta, vreo 8 kile, din care a iesit... mult, nu mai tin minte cat, dar piteam sa droghez un cartier. Am dat foc la majoritatea, ca ma plictisisem...
Despre eficienta, daca ai gratis budu, ca ti-ai scos banii din samanta, iata un raspuns la o intrebare. Daca mai faci si peleti, iata raspuns la intrebare din nou. Ca trebuie sa ai contract cu procesatori in numar de trei? Da, nasol. Ca nu ai de unde? Si mai nasol. Asadar discutam despre o eficienta excelenta, dar imposibila!

In momentul asta, la cati bolnavi sunt in tara, piata neagra a CBDului devine o optiune. O optiune profitabila, dar RISCANTA!

@deepstate: Nu mai, nu eram spart, aveam chef de bancuri. Ma amuzam de tampeniile din sistemul de sanatate/farma/naturist. Vorbim despre tampeniile din legislatie, dintr-o legislatie care tine tara pe chituci, dupa ce altii i-au luat cauciucurile cu jante cu tot!

gumzgi

Well-known member
aveti idee de ce oare s-au ingablenit frunzele din verde inchis s au cam deschis . si s au adunat oarecum . sa fie de la prea multa ploaie ?

HighUp

Member
Salutare , am citit pe forum ca este diferenta maricica intre o automata si o normala , voi din experienta voastra in growing care credeti ca este mai usor de crescut , o automata care este gata in 8-9 saptamani sau o feminizata care este gata 4-5 luni, pentru outdoor. Si mai am o intrebare referitoare la efect , am inteles ca automata nu este asa wow in ceea ce priveste high-ul , ci mai degraba un buzz linistitor scurt, asa este sau depinde in special de soi? Cea normala din experienta voastra ofera un high mult mai puternic? Si mai sunt nelamurit intr-o privinta , efectul acela la nivel fizic adica la corp cand il simti bine este de la indica si efectele acelea cand muzica e mai placuta , ras si bucurie si uneori efecte vizuale sunt de la sativa? Fumez de ceva timp dar tot nu le-am inteles prea bine , de aceea vreau sa cresc , in Romania nu stii niciodata ce cumperi , de calitate nu mai zic...

deepstate

Active member
Indica iti da somn si sativa e mai de societate, efectele difera de la om la om, eu de la iarba nu am avut niciodata halucinatii, poate la aia te referi cu efecte vizuale? :)

Deci daca fumezi o indica serioasa ar trebui sa te dezactiveze, e pentru stat pe fotoliu si urmarit chestii la TV.

Daca vrei sa stii ce cumperi poti lua calea dark net, ca de acolo fumez si eu, marfa mai ieftina si mai buna decat pe strada dar exista un oarecare risc cu Posta.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Mai ușor? Dacă nu ai mai crescut... Niciuna
Dar dacă nimerești conditii decente ambele vor creste relativ ușor.

Automatele au locul lor și sunt singura soluție când vrei sa ai recolta gata fără prea multe griji. În teorie, dacă ai un loc supersigur și pregătești zona bine, atunci ai putea sa vii a 2 aoara cand plantezi și a 3 a oara la recolta pt ca știi exac când e gata.

Regularele sunt recomandate nu pt ca ar fi mai rezistente la stres ci pt ca au mai mult timp de recuperare și ajung sa fie mari și generoase.

Ca efect. La fumat mi s-a părut ca highul de la auto durează ceva mai puțin dar la vaporizator ambele ma distrug.