What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

OakyJoe

TC Nursery est 2020
Veteran
Mids-Mids-everywhere.jpg

cristocel420

Active member
Stăteam eu azi așa fumat la lucru și mă gândeam dacă pun Pe toți pereții și pe tavan plin de leduri de alea ce se încarcă solar și bag un hps pe verticală să lumineze peste tot, fac ceva treabă?la un moment dat o sa se încarce singure de la lumina proprie... Hahaaa

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai da, o sa se incarce alea de la HPS, dar nu o sa mai reflecte peretii lumina la plante. Daca pui HSul vertical, ghici daca asta o sa fie important sau nu :D

Plantele au 8 zile, dar nu stiu de ce sunt asa stafidite. Sa fie din cauza pamantului ? Am luat unul de rasaduri din Dedeman...Merg transplantate acum in alt ghiveci cu alt pamant?

Attachments

• New Bitmap Image 2.jpg
    New Bitmap Image 2.jpg
    50.4 KB · Views: 20
  • New Bitmap Image.jpg
    New Bitmap Image.jpg
    58.8 KB · Views: 27

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Auzi, eu is curios de ce nu le pui pe foc direct? Sau ai mai putea sa le arzi cu o lupa...

Pe internita mai era cum mai era, dar pe tabla sau beton mi se pare o idee proasta, mai ales in soare, mai ales ghivecele astea mici.
Apoi, poate mi se pare mie, dar pamantul ala e uscat. E firesc in cartoane din astea, se evapora rapid apa, dar... de aia esti pe acolo tu.
Vazui acum ca le-ai udat de jos in sus. E ok, dar totusi le trebuie si de sus in jos apa. Adica udate normal. In mod normal, bottom-up se foloseste doar ca si completare.

Apoi, eu nu as tine seedlingurile direct in soare, ci undeva sub un copac, macar vreo saptamana. Bine, la tine a trecut. Eu le-am scos la soare direct abia la al doilea rand de frunze.
In rest, par ok. La o adica, ai vrea sa dea lapte?

Totusi da, de la pamant prost, pot sa creasca mai greu. Am patit asa cu ale mele, dar acum sunt ok. La primul tranplant le pui pamant bun, pana atunci le lasi asa, ca is prea firave.

@jtm, e primul meu grow :)) Adica am citit pe aici pe forumuri despre crestere la greu, dar e exact ca si cum i-ai spune unuia care nu a fost cu nicio femeie vreodata cum e cu ea :)) Pe beton le0am pus doar sa fac poze, cred ca o sa le mut undeva mai ferite de soare si schimb ghivecele astea de cacat cu altele putin mai mare si iau niste compo sana...Mna, am inceput sa devin obsedat , ma uit din ora in ora la ele

deepstate

Active member
La ce calduri sunt acum nu ma indoiesc ca asta e problema, eu le-as lasa afara dar la umbra, udate bine si vazut cum evolueaza. Daca vezi ca iau prea tare in inaltime inseamna ca nu au destul soare si le vei putea schimba pozitia.

Pai au cam 4 cm inaltime, si sunt putin aplecate, eu ieri am crezut ca din cauza lipsei luminii sunt asa, ca le aveam intr-o cutie din lemn pe un acoperis, dupa le0am mutat azi sa stea numai in soare. Dar le-am pus la semilumina acum, unde e putin mai racoare sub niste pomi

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Sigur ca da, ca oricum ii pui nutrienti. Insa ideal ar fi o mica lada de compost, pentru cine are unde, cu care sa amesteci pamantul refolosit.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
(re)Folosesc si eu cam minim 50%. De fapt mai mult adaug pamant la germinare, rar mai adaug alt pamant.

cmnbs

Active member
Mai întreb încă o dată, poate s-a mai discutat, se pot folosi proiectoare led pentru grădina la crescut? Nu mi-e clar

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca sunt cu leduri de calitate si spectrul potrivit, se poate. De preferat de tipul cob, si de evitat cele cu multe diode mici, deoarece nu au putere de penetrare.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Și eu am o întrebare explo!! Încă nu m-am lămurit complet!

Dau exemplu :
1. Am o lumină de 200 de wați de becuri la dulie cu smd, care au un CRI mai mare de 80.
2. Am o lumină tot de 200 de wați cob dar cu un CRI mai mic de 80!
Care ar avea rezultate mai bune?
:tiphat:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cobul ar trebui. Cri nu e eficienta, e calitatea de redarare a spectrului. Dar si daca au aceeasi eficienta, cobul penetreaza mai bine.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Si mai exista si varianta, PUICEAI, daca nu ai de ales. Mai bine cu lumina decat fara.

@cmnbs: Ce e aia proiector pentru gradina? O poza, ceva?