What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

Am cumparat azi un sac de pamant Compo Sana, credeti ca e periculos daca fac transplantul acum in ghivece mai mari si in pamantul asta? Le0am pus in pamant de rasaduri ca fraierul ca m-am gndit ca e ce trebuie dar cresc cam 2mm pe zi...Am citit pe aici ca in august intra in floare, in ritmul asta o sa am plante de 15 cm

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Bagale ce mai aștepți!
Cu cat mai mult loc la rădăcini , cu atât mai mare se fac rădăcinile, cu atât va fi o plantă mai robustă și mai rezistentă la stres! Și dacă au mai mult o săptămână sau maxim două liniștit le poți face transplantul in ghivece mai mari!
Și dacă e auto bagale direct in ghiveciul final , adică cel mare!
Succes!

deepstate

Active member
Acu' mai e si chestia ca in momentul in care faci un astfel de transplant planta va incetini in crestere pana isi extinde sistemul radicular.
Dar tu daca zici ca deja stagneaza, ceva tot trebuie sa faci.

cmnbs

Active member
Si mai exista si varianta, PUICEAI, daca nu ai de ales. Mai bine cu lumina decat fara.

@cmnbs: Ce e aia proiector pentru gradina? O poza, ceva?

Scrie pe ebay garden lamp/floodlight...(să se vadă gazonu' frumos sau fațadele clădirilor) proiector pentru gradina,nu?!Eu știu că în Ro nu prea vezi așa ceva, din cauză că nu prea vezi in "ograda" oamenilor bogați de gardu' de 3 metri, dar p'afară se mai zăresc...

Mie mi-a spus cineva că alea sunt o veriantă foarte bună pt crescut la scară largă, nu ajung la eficiența HID-urilor, sunt mai bune decât panourile lowcost dedicate grow și costă fracțiune din prețul panourilor PRO care sunt 1000+ euro pentru aceiași 500 w, să înțeleagă lumea panourile de care vorbesc eu sunt SMD 10-1000w

Last edited:

cristocel420

Active member
Vezi ca îs și cu coburi eu de astea am, nu știu ce eficiență au că nu am reușit să fac un grou dar mă gândesc că sunt ce trebuie.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Scrie pe ebay garden lamp/floodlight...(să se vadă gazonu' frumos sau fațadele clădirilor) proiector pentru gradina,nu?!Eu știu că în Ro nu prea vezi așa ceva, din cauză că nu prea vezi in "ograda" oamenilor bogați de gardu' de 3 metri, dar p'afară se mai zăresc...

Mie mi-a spus cineva că alea sunt o veriantă foarte bună pt crescut la scară largă, nu ajung la eficiența HID-urilor, sunt mai bune decât panourile lowcost dedicate grow și costă fracțiune din prețul panourilor PRO care sunt 1000+ euro pentru aceiași 500 w, să înțeleagă lumea panourile de care vorbesc eu sunt SMD 10-1000w

Voiam sa fiu sigur. Da, clar ca merg, daca poti sa le montezi. Da' sau uzat CFLurile? Ca par ok montate, etc... Clar, o sa le mearga mai bine la plante cu un proiector LED, dar na, intreb si eu...

cmnbs

Active member
Voiam sa fiu sigur. Da, clar ca merg, daca poti sa le montezi. Da' sau uzat CFLurile? Ca par ok montate, etc... Clar, o sa le mearga mai bine la plante cu un proiector LED, dar na, intreb si eu...

Eu o sa încerc cu hps de 600,întrebam doar așa ca idee...

Salutare fratilor! Astea sunt fatucile mele care azi au facut 14 zile. Ieri le-am schimbat in alt pamant ,iar azi planuiam sa nu le ud deloc pt ca am citit pe undeva ca le mai intreste putin radacinile...Dupa cum v-am bineterorizat la cap, au stagnat din crestere, de ieri pana azi au crescut 2 mm :)) Lumina vine rarefiata de copaci, ba au fost si in expunere directa, ba umbra totala..De curand am gasit o gaura spre marginea unei frunze de marinea unui bold iar pe margini neagra, iar pe ata, frunza de jos s-a ingalbenit..Ma astept sa imi ziceti voi din ce cauza sunt ca la asta chiar nu am habar. Mai ajung astea pana in august sa atinga 50 daca isi dau drumul la crestere? foto_no_exif 1.jpg

foto_no_exif 3.jpg

foto_no_exif 5.jpg

foto_no_exif.jpg

cristocel420

Active member
Trebuie sa deschizi un thread al tău unde să dai toate detalile, ce strain e, e auto, de astea, că o să fie mai ușor pt cei care vor să te ajute.
Îs prea mici ca să te stresezi acum, mai ai două luni de veg, o să crească mult, în funcție de ce procentaj sativa indica are și dacă e auto la umbră nu scoți mare lucru. De asta e bine să ai un thread în care bagi detalii,lumea va știi exact cu ce sa te ajute.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Eu o sa încerc cu hps de 600,întrebam doar așa ca idee...

Uai man uai, e cam vara amu, HPS de 600W inseamna cooltube si ventilatie klumea. Sau macar spatiu maaaaare si ventilatie tare. Eu vara nu as mai creste indoor fara un aer conditionat, din ala portabil, ieftin, nu mare lucru. Daca ai, esti un padrino.

Io cresteam cu lumina pe invers, adica aprinsa noaptea, si tot aveam 30+ constant, zi noapte, fara AC, geam deschis permanent.

Take care...

Am un tovaras ce are o plantuta pe care a pus-o in pamant normal, iar ca a ingrasamant a folosit ingrasaminte din aia de se foloseste la porumbi. Adevarul e ca a crescut mult dupa ploile alea, dar totusi mi se pare aiurea..Ce parere aveti? :)))

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
toti am vrea iarba si mancare bio-eco-organic-premium-fara-plumb

dar o planta va raspunde la ingrasaminte si pt o planta nu conteaza tipul de ingrasamant.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu merg pe ideea ca daca faci ceva cu mana ta, poti face ceva mai bun decat e pe toate drumurile, si o poti face fara o diferenta mare de cost ori munca depusa.
Pentru planta e acelasi lucru, insa unii nutrienti sunt plini de metale grele si alte chestii ce nu ar trebui sa fie pe acolo neaparat, dar legea permite anumite cantitati asa ca e mai simplu pentru importatori sa ia materie prima de calitate mai slaba, atat timp cat primesc un certificat de analiza acceptabil pentru standardele din tara noastra. La fel si la pamant, pe unele nici nu scrie ce continut de metale grele au, iar pe unele scrie si in general sunt cantitati bunicele si pe acolo. Si pretul nu e intotdeauna un indicator al unui pamant bun la capitolul asta, deoarece depinde de unde isi ia compostul sau nutrientii de adaos producatorul.
Inca un motiv foarte bun sa refolosim pamantul in growroom. Ca daca tot e indoor, sa fie si mai curat, nu?

deepstate

Active member
N-are nimic, daca ai stii cum e produsa mancarea si ce aer respiram...

In principiu NPK e NPK pentru planta indiferent de sursa, pesticidele ar fi reprezentat insa o problema daca folosea.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
N-are nimic, daca ai stii cum e produsa mancarea si ce aer respiram...

In principiu NPK e NPK pentru planta indiferent de sursa, pesticidele ar fi reprezentat insa o problema daca folosea.

E asa si nu e asa. Uite, un amic mi-a adus rosii anul trecut. Nestropite. Mi se jura!

Ok, mananc eu un kil, ca is spart la rosii, zic: hmmmm. Mananc 2 kile.
Zic baga-mi-as!

Il intreb: bine ma, de ce imi zise-si ca is nestropite? Imi raspunde: Hai mai, o singura data le-am dat cand erau mici cu cutare chestie (un sistemic, nota mea), ca altfel faceau nush ce mana. Ma jur ca numai atat.

Eu am ras si mi-am adus aminte de restaurantele la care ceream ciorba fara carne. Si era fara carne: o scoteau din farfurie!

Asa si cu NPK-ul. Unele minerale sunt chelatate cu EDTA de pe te miri unde. Scrie si pe ele. Nu stii de unde. Nu sunt facute asa cum ar trebui: de exemplu: vrei sulfat de fier, faci din hidroxid de fier si acid sulfuric. Zic si eu. Nu, sunt chelatate din cine stie ce deseuri industriale, si dupa aia le vand la fraieri amestecate in ... ingrasaminte. Pe langa faptul ca EDTA e nu tocmai ok.

Si din deseurile alea, se mai extrag: oleaca de Cd, oleaca de As, oleaca de Pb, chestii. Minore. Dar astea nici nu trebuie sa fie majore ca sa iti creasca inca un deget. Tie sau copilului la care... tocmai lucrezi :biggrin:

Pe de alta parte, is satul de legume bio de la ... magazinul cutare - sa nu fac acuma antireclama, cazuri stiti. Asadar poti da peste lup in blana de oaie.

Dar daca tie chiar nu iti pasa cine poarta blana de lup, s-ar putea sa dai chiar peste lup.

Sigur, Explo e cam maniac cu astea.. Zic eu... Totusi mai bine decat nepasator. Zic eu...