What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

cristocel420

Active member
Eu am intrat in șomaj când a venit criza in Spania și mi-am căutat de lucru 3 luni fără rezultate .Am un prieten In Spania pe care l-am chemat aici ca sta și el pe tușa de câteva luni.
Probabil depinde de zona ...

Jukebox

Member
Hello bajetii!
Am gasit de curand ingrasamant de la agro natura pentru legume NPK (3,5 – 2,7 - 7) + 0,6 MgO ma gandeam ca ar fii bun pt vegetatie ce ziceti?tin sa mentionez ca is prastie la capitolul nutrienti nu inteleg aproape nimic...

buruiana

Member
Salut baieti, incerc de pe acum sa ma informez despre un viitor grow(greenhouse), asa ca am si eu intrebari in legatura cu asta. Vreau sa imi iasa cei mai ”the best” monstrii vazuti vreodata de aceea o sa le ofert plantelor mele tot ce e mai bun pe piata. Toate plantele vor fii CBD pentru a face uleiuri si alte concentrate din ele. Vreau sa imi vindec schizofrenia paranoida.

Prin urmare asta e o lista din care vreau sa ma adap:

-sapa din beci de nivelat pamantul
-fierastrau din beci de taiat leturile si scandura
-cuie din beci
-2 bidoane la 25l: 30 lei
-1 bidon la 40l: 30 lei
-----------------------------
-leturi sera: 150 lei
-ciolofan sera: 300 lei
-----------------------------
-scanduri pardosea: 200 lei
-folie reflectorizanta de pus pe paviment jos sa reflecte lumina pe sub plante: 175 lei
-spary adeziv folie mylar: 50 lei
-4 folii anti polen sa nu se polenizeze cultura cu canepa salbatica: 500 lei https://www.amazon.co.uk/Internatio...6&sr=1-1-fkmr1&keywords=windhager+pollen+stop
-2 lapi cfl 23W (le pun din februarie): 90 lei
-Timer Mecanic Pure Factory: 28 lei
-25 pahare: 10 lei
-H&G ROOTS EXCELURATOR
-VooDoo Juice
-HESI SUPERVIT 10ML
-pulverizator
-B-52 250 ml: 54 lei
-Enzym+ 250 ml: 103 lei
-APTUS N-BOOST 500 ML: 166 lei
-Aptus Regulator 100 ml: 158 lei
-Biocanna BioVega 1L: 78 lei
-Biocanna Rhizotonic 250ml: 79 lei
-Plagron Vita Race 500ml: 128 lei
-----------------
-Termometru - Hygrometru fara sonda: 62 lei
-----------------
-CANNA AkTRIvator Granulat 250g: 165 lei
-Bluelab pH Pen: 559 lei
-GHE PH Down 1L: 79 lei
-Pastile CO2: 65 lei
-PH Buffer 4 - 1L: 34 lei
-25x Ghiveci Patrat Pasquini&Bini: 33,5x33,5x33,5cm - 25L: 425 lei
-25x Farfurie Patrata Pasquini&Bini: 33,5x33,5cm - 25L: 150 lei
T: 2755 lei
-15 saci pamant light mix plagron: 1400 lei
-seringa: 1 leu

TOTAL: 4343 lei

singura intrebare in momentul de fata ar fii, cam cati litrii de pamant ar intra la o planta daca vreau sa o cresc la potentialul ei maxim, tinand cont ca le dau roots excelerator si alte vitamine+bacterii? am vazut pe youtube saci imensi cu pamant la o singura planta, cam cat sa fie? cat sa le dau? vor reusii plantele sa creasca la 4-5 metrii? copaci-copaci :jump:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tu cred ca ai halit minciunile astora demarketing prea tare. Un sfert de buget e de ajuns. Daca faci economie, chiar si spre 10%din bugetul tau e de ajuns. Calitatea nu e data de sutele de lei aruncate pe produse si solutii inutile sau aproape inutile.
Cea mai mare limitare la dezvoltarea plantei, pe langa lipsa de nutrienti, e genetica. Daca genetica permite si in sol sunt mineralele necesare planta va creste imensa. Ca si pamant, unei plante de aia mari i-ar ajunge vreo 50-100l, dar pentru un ciclu de udare optim i-ar trebui 250-500l. Mai ales daca vorbim de sacii aia din material poros, care se usuca repede.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am uitat sa mentionez ca daca genetia permite si le plantezi la timp, chiar si doar cu apa o sa ai o planta imensa. Am avut plante de 500-800 grame fara nutrienti adaugti sau doar cu 1-2 stropiri foliare in veg, si in rest nimic, decat apa. Si asta cu un sac de pamant, nu sute de litrii de pamant.
Desigur, daca vrei 2-3 k per planta atunci va trebui sa le dai ceva nutrienti si sa le ingrijesti. Eu am preferat mereu sa am mai multe mai mici. De ani buni tintesc la plante de max 2 m inaltime, ba chiar de preferat in jur de 1.5m. O sa vezi tu ce greu e sa recoltezi o planta la care mugurii incep mai sus decat poti ajunge tu. Plus ca ti le vede lumea de la 2 km distanta.

buruiana

Member
vreau sa le pun pe la inceputul lunii februarie la bec in casa, sa le tin pana la sfarsitul lui mai in casa apoi sa le mut in sera in ghivece de 100 L fiecare. Ajunge 100 L? harvest la jumatea lunii octombrie. Le dau pamant Grow sau Light Mix de la Plagron cu cocos si nutrient organic de la Canna + ceilalti nutrienti , vitamine, pastile co2, spray foliar, roots excelerator etc, bio tot din ce e mai bun, m-am interesat eu :D
dar nu stiu daca ajung astia 100 de litrii la 9-10 luni de viata a plantelor... in conditiiile ca le dau ceva sa explodeze... enzime etc....

Jukebox

Member
Am si eu o intrebare de om prajit!In vegetatie se da fert de veg (logic) iar in flower se da bloom(logic) intrebarea e in felul urmator cand incepi sa dai bloom amesteci si cu cel de veg sau dau doar cel de bloom??

Jukebox

Member
Pentru ca de exemplu la gama de nutrienti Advance ph peferct are 3 componente si ei zic ca e bine sa dai 1:1:1 si voiam sa stiu daca in flower trebuie combinate toate 3 sau doar micro+bloom.Tu zici separat adica totusi sa primeasca si grow pe langa bloom dar separat?

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Nu.
Pentru grow un produs. A terminat de vegetat și începe înflorirea? Gata cu produsul de Grow. Finito. Finished. Over. The end.

A început sa înflorească? Bun deci începem cu produsul pt perioada de floare. Se apropie Recolta? Ne oprim cu 2-3 săptămâni înainte.

De aici dai doar apa. Apa chioara. H2O.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Acum nu stiu ce sa zic, eu am intalnit multe la care reteta de flower avea si veg si bloom in ea, si chiar si la care reteta de veg avea si bloom in ea, dar n-am mai folosit de mult de nici unele ca sa iti zic care cum e. Cel mai bine e sa verifici instructiunile respectivului program de hranire. Chiar m-am mirat cum de gantz ti-a dat un raspuns asa clar, eu prima oara nu intelesesem nici ce intrebi, credeam ca intrebi daca le combini intre ele inainte de a le pune in apa, sau dupa. Si aici raspunsul ar fi fost ca le combini pe rand cu apa, le amesteci pe fiecare si apoi adaugi pe urmatorul. Niciodata nu se combina nediluate. Cat pui din fiecare si daca pui din fiecare o sa gasesti pe site-ul producatorului.
Succes.

Jukebox

Member
Multumesc frumos baieti pentru raspunsuri!Scuze daca nu intelegeti dar is destul de high cand scriu:)).Cu dozajul nu aveam nelamuriri doar cu excluderea celui de veg in bloom.Multumesc inca o data!

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Hai noroc băieți!
Vin și eu cu o întrebare!
Mi-am cumpărat niște fert de la jungle in the box și sunt 3 sticle de fert pentru vegetație , bloom , si enzime sau ceva de genul!
Vânzătorul mia zis că se da pe toată perioada de hrănire din toate sticlele dar în combinații diferite!
Că exemplu:
Răsad: 5 ml enzime , 2 ml veg , 2 ml bloom!
Vegetație : 5 ml veg 2ml bloom si 5 ml enzime!
Floare: 2 ml veg 5 ml bloom 2 ml engine!
Apoi scrie : doza recomandata 5ml la 10 L de apă!
Și dacă stau și socotesc: pentru vegetație e 5+2+5=12ml total
Deci corect ar fi să îl dizolv acei 12 ml in 20 și ceva de litri de apă??

PaparudaF

Member
Va salut cu respect dragi cultivatori!
Am si eu cateva intrebari despre micoriza in sistem de cultivare indoor, dar ca sa respect topic voi incepe cu o intrebare:

A folosit careva dintre voi aceasta simbioza in ghiveci si, daca da, ce parere aveti?

Pillang

Well-known member
Salut, eu am folosit in out, ajuta sa aiba planta mai mult nitrogen, dar fiindca am hranit fetele sistematic, nu prea am vazut diferenta, dar rau nu face...

PaparudaF

Member
Salut, eu am folosit in out, ajuta sa aiba planta mai mult nitrogen, dar fiindca am hranit fetele sistematic, nu prea am vazut diferenta, dar rau nu face...

Eu stiam ca ajuta in mod deosebit la absorbtia fosforului care este esential in flower stage. Interesul meu este pentru cultura organica deci implicit udare doar cu apa si ceai.
Multumesc pentru raspuns, mai astept si alte pareri.

Ziua buna!:tiphat:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pe o parte, fara asa ceva nu poti face organic. Pe de alta, daca dai nutrienti de sinteza oricat ai inocula efectul va fi greu de observat sau inexistent, in conditii de excess de saruri minerale in sol micoriza nu se dezvolta. Deci degeaba o aplici daca nu e organic.
Eu o folosesc cu success si sunt mai multumit asa decat cu toti nutrientii de sinteza testati pana acum, si fata de cele 2-3 branduri de "organic" la sticla pe care le-am incercat. Dar e foarte important sa mentii umiditatea si temperatura solului primitoare pentru aceste microorganisme. Altfel inoculezi pe o parte si distrugi pe cealalta. Vreau sa zic ca nu inocularea e cel mai important pas, ci obtinerea mediului propice pentru a tine solul sanatos. Si ajuta la absorbtia fosforului, dar trebuie limitat azotul in late flower pentru rezultate optime.