What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Numa drogați!!

Unde ești explo??
Ai leșinat?

Eu sunt împachetat ca o hârtie! Mai am puțin și leșin!

Și de ciudă că sunt așa mort mai rulez una! :smoker:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu nu am uscat niciodata sub 15-20 grade, banuiesc ca se poate, dar trebuie sa fie si umiditatea potrivita. Totusi, orice ai face, incearca sa nu ai temperaturi de inghet si apoi dezghet, ca vei pierde din potenta. Umiditatea eu as tine-o cu vreo 20% mai scazuta decat la 20 grade, adica in jur de 35-40% RH. Ar trebui sa dureze vreo 1-2 saptamani. Dar.. grija la mucegai, mai ales daca e un spatiu ce nu e curat si nu poate fi sterilizat.

baieti, cum putem face la harvest sa inlaturam eventualii daunatori de pe planta ? (outdoor)

urmeaza sa o tund azi-maine si ma gandeam sa o curat putin inainte sa o bag la uscat.
dar cum ?

a mai intampinat cineva probleme la harvest cu asa ceva?

multumesc :tiphat:

Sargemilla

Member
salut, o temperatura minima de uscat buzii? am o magazie in care vreau sa usuc buzii si noaptea ajunge la vreo 5 °C
my 2 cents
Da, intr-adevar un proces mai lent de uscare duce la un gust mai bun dar la 5 grade ii foarte riscant, te joci cu focul (mucegaiul). Daca nu-ti place riscul si nici nu mai ai alternative, iti recomand sa le bagi la congelator. Cauta si tu info, dar din cate am citit rezultatul este chiar bun, unii zic ca ii mai buna. Urmeaza sa testez si eu metoda cu o parte din urmatorul harvest

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai e si faza ca 5 grade intr-un mediu curat nu e nici de departe acelasi lucru cu 5 grade intr-o magazie, unde e posibil sa existe deja sporii de mucegai si alte chestii ce pot afecta procesul. Daca nu, o aeroterma pe termostat pusa intr-o cutie facuta special pentru a usca buzii in ea. O sa fie probabil o uscare mai rapida decat trebuie.. dar .. nu pierzi recolta.

merci de ajutor baieti.

magazia e curata luna, am observat ca sunt 15°C constant in camera.ziua urca cu putine grade, poate.
momentan este ok, totul in regula.

ieri le am scos de la intuneric, le am tuns putin apoi le-am pus din nou la uscat.
si acum, sa asteptam :D

legalizeRO

Active member
Ma ajuta cineva va rog? Cam cate zile mai am pana la harvest?

picture.php

Latest posts

Latest posts