What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

D

diuca420

salut, am vazut site-ul ### , site romanesc unde au si kituri complete de cultivare. preturile sunt cam 1500-2500 ron . se merita pentru primele growuri ? aceste growkituri merg puse in apartament? consuma mult ? cate plante merg puse intr-un growkit de 1mp ? in 1mp ce cantitate ar iesii ? precizez ca asta ar fii prima incercare .

Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Conuma cati w scrie acolo ca au. Destul de mult daca vorbim de hps. Eu pentru primele growuri ti-as recomanda niste leduri de calitate. O sa faci treaba buna cu consum relativ redus si fara probleme cu temperatura.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
La bani aia transformi sau îți faci un dulap de dimensiuni similare.
Kiturile de corturi se pun oriunde, mai puțin în câmp și sub apă. În rest poți sa le pui unde vrei.
Consuma? Pai da, logic. HPS urile pt asemenea unități sunt becuri puternice.
{[(400w/h x numarul de ore pe zi x nr de zile de veg) + (400w/h x 12 x nr de zile de floare)] /1000}* lei/KW = cât te costa un Grow doar pt lumina
La asta adaugi și consumul extractorului si faci un calcul similar.
Câte plante? Cât de mari sunt ghivecele? Cu cât mai mari sunt ghivecele cu atât mai mari și mai puține vor fi plantele.
Cantitatea de produs final e calculata după ce usuci tot. Și asta înseamnă o pierdere mare în greutate pt ca planta e în mare parte apa.

Dacă crești pt bani mai bine bagi bani în o unitate babana, mai ales dacă știi ce faci.
Pt consum propriu un kit mic cu leduri iți poate acoperi nevoile lejer.
La fel și dacă înveți. Nu arunca prea mulți bani în prima unitate dacă nu știi ce faci. Prima recolta iese scumpa rău sau chiar ieși în pierdere din cauza greșelilor.

Jukebox

Member
Buna seara!Am cateva bucati din aceste leduri,sunt bune pt grow?Fiecare are cate un driver separat de 35w eu as vrea sa leg mai multe la un sigur driver ce recomandati?

Attachments

• 6EFBAA4D-F41A-480F-9B3A-9028942F050D.jpg
    6EFBAA4D-F41A-480F-9B3A-9028942F050D.jpg
    45.4 KB · Views: 21
  • BD2D8F53-257D-4CEA-A8C1-6789D55F5C1A.jpg
    BD2D8F53-257D-4CEA-A8C1-6789D55F5C1A.jpg
    47.6 KB · Views: 26

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai mult de 2-3 nu as baga pe un driver. Si asta doar daca e driver cu voltaj si curent constant.

buruiana

Member
Salut baieti! As vrea sa fac o sera outdoor si imi trebuie niste plasa anti-polen sa nu treaca polenul de la canepa industriala care se afla prin zona, degeaba am rupt anul trecut canepa salbatica ca tot mi-a polenizat plantele. Vreau sa cumpar niste plasa sa le pun in rame si sa fac geamuri la sera cu ele, sera o fac din ciolofan. Niste link-uri ceva cu plasa anti-polen? sau din ce magazin as putea sa o cumpar? dedeman, praktiker etc.? sau daca are vre-o denumire mai speciala cum se numeste sa o caut pe net. multumesc mult!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
plasa anti polen, unii ii mai zic si plasa de tantari anti-alergii.
la fel de bine poti lua un filtru hepa pe care sa il montezi pe un ventilator, si asa riscurile sa apara gauri in plasa sunt mai mici, filtrul fiind protejat si mai rezistent. oricum, daca nu cumva ai vanturi in zona, si o orientare perfecta a serei pe culoarul de miscare al aerului, e greu sa te descurci cu ventilatia pasiva vara.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu cred ca ar fi mai bine sa arunci niste plante camuflate pe unde poti, sera e un semna clar de alarma pentru oricine trece pe acolo. plus ca e munca multa si rezultatul e departe de a fi garantat. costurile sunt iar mari, folia e cativa lei per mp, plasa antipolen e si ea cativa euro per mp.. mai trebuie si structura etc.
si in padure.. nu prea e lumina.

buruiana

Member
am un palc de copacei undeva in padure unde sunt copacei de 2, 2.5 m inaltime unde nu e lume si e la 2 minute langa un izvor de mers pe jos. in acest palc am suficient loc pentru o sera de 25 de plante cat am planuit eu. sera vreau sa o fac din leturi apoi o invelesc in ciolofan, jos fac pardoseala din scandura si o pavez cu folie reflectorizanta sa inverseze lumina de la soare sub plante, vreau sa fac 4 geamuri cu plasa anti polen pentru aerisire si o usa pe unde pot intra. daca aveti idei noi va rog sa le postati, va multumesc mult!

buruiana

Member
scuze de dublu post, nu am gasit buton de edit. am taiat deja copaceii si am facut loc pentru sera/plante. am mai plantat acolo in 2014, indoor nu am unde sa fac si nici bani nu am necesari pentru lampi chirie etc, e mai costisitor. si lumina am slava domnului pentru ca nu am copaci in zona grow-ului copacii sunt mai departe... am lumina de dimineata la rasarit pana pe la 6 seara

Sargemilla

Member
scuze de dublu post, nu am gasit buton de edit. am taiat deja copaceii si am facut loc pentru sera/plante. am mai plantat acolo in 2014, indoor nu am unde sa fac si nici bani nu am necesari pentru lampi chirie etc, e mai costisitor. si lumina am slava domnului pentru ca nu am copaci in zona grow-ului copacii sunt mai departe... am lumina de dimineata la rasarit pana pe la 6 seara

Edit o sa primesti la urmatorul post :)
Suna fain tare proiectul tau, desi nu imi miroase bine partea cu securitatea. Daca ii asa aproape de un izvor, ii aproape si de curiosi si fiind o SERA sunt sigur ca o singura persoana ii suficienta ca sa afle organele

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Corect. Si alea 25 de plante in sera vor fi observate mult mai usor decat daca le arunci random prin natura. Si de la o diatanta mai mare.
Si nici nu trebuie sa fie oameni la plimbare sa le descopere, exista culegatori de diverse plante, padurari, vanatori.. chiar si prin ultimul colt uitata de lume trece cineva macar o data pe an, cu exceptia cand zona aia e la distanta foarte mare de orice oras sau sat. Dar daca vorbim de cateva zeci de km pana la prima asezare unde locuuesc oameni... sansele sunt imense sa ajunga cineva acolo.
Pe langa niste plante camuflate poti trece si la 10-20 metri distanta si sa nu le observi. Pe langa o sera.. nu prea. Cel mai probabil va fi observata si de la sute de metrii distanta daca se intampla sa ajunga cineva prin zona.

cristocel420

Active member
Cred ca mai importantă e umiditatea ,sa nu prindă mucegai ,am văzut ca se usucă și la congelator ,problema e la temperaturi ridicate sa nu fie lângă vreo soba ceva ca se deteriorează terpenele,canabinoizii.

16 , 18, 20,

temperatura MINIMA de 16? am inteles ca acolo ar cam trebui sa se incadreze temperatura optima. dar cred ca se poate si un pic mai jos de atat. de aia am intrebat care e temperatura minima(eventual la cineva care a testat; explo de exemplu :D)

din ce am citit de pe diferite forumuri cred ca se vor usca un pic mai greu. insa as fi vrut si alte opinii... pt ca pe unde am citit se dau cap in cap raspunsurile, asa ca sunt intr-o dilema mare.

cu umiditatea nu e problema. tot ce pot face este sa ridic cu 2-3 grade temperatura noaptea..

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Poate sta și mai la rece nu e problemă!
Important e să fie ventilat și o umiditate optimă sa nu prindă mucegai! Daca e o temperatura scăzută procesul se desfășoară mult mai greoi!
Unii spun că cu cât procesul de curing dureaza mai mult cu atât mai bine!
Asta e părerea mea dar sa auzim și specialiști!
:smoker:

Latest posts

Latest posts