What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

PROBLEME CU PLANTUTA?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ce i-ai facut man in perioada asta, ca are de toate??? Nu pot sa cred ca o planta poate ajunge asa in 3 zile...

pytu

Member
Salutare!
De acum 3 zile (aproximez ca de la ultima udare) frunzele plantei au inceput sa se usuce pe margini si pe alte suprafete mici. Acum au inceput sa se aplece si chiar sa se usuce cateva frunze. Aveti vre-o idee ce ar putea fi si daca o mai pot salva?
Nu o sa iti dau un raspuns foarte relevant pt ca nu sunt atat de experimentat.

Judecand dupa cum e indreptat varful frunzelor (undeva in dreapta, la fiecare poza, vreo 2 frunze sunt asa) in jos, as spune ca este prea mult nitrogen. Printre alte semne se afla si acea indoitura a frunzei, ca o gheara. Exista sansa sa fi pus prea mult fertilizator ? Mai ales unul nepotrivit pt flower, care trebuie sa fie cu mai putin nitrogen decat pt vegetatie ?

Probabil te-ai documentat si tu despre plante si ai citit ca toate problemele se leaga in lant. Poate sa sufere de multe alte deficiente doar de la prea multa caldura, de exemplu.

Si cred ca foarte important este ph-ul. Eu am bagat nutrienti intr-o planta si ghici ce, avea deficienta de nitrogen. Ca am uitat 2 saptamani sa reglez ph-ul apei, si planta nu reusea sa absoarba nutrientii. Nu e bai, l-am reglat, si intre timp am patit ca era prea mult nitrogen... overfert.

In concluzie verifica tot ce se poate verifica: De la temperatura la umiditate, la cantitatea de nutrieni, ph-ul apei cu care uzi, nutrienti (sper ca stii ca nu dai nutrienti la fiecare udare), distanta fata de lumina, briza de aer, cantitatea si frecventa udarii. Ia-ti eventual si un microscop si verifica planta de insecte.

Si nu mai tine planta in geam nici macar pt poza, stau vecinii cu binoclu si iti vad ei tricomii mai bine decat tine.

Salutare!
De acum 3 zile (aproximez ca de la ultima udare) frunzele plantei au inceput sa se usuce pe margini si pe alte suprafete mici. Acum au inceput sa se aplece si chiar sa se usuce cateva frunze. Aveti vre-o idee ce ar putea fi si daca o mai pot salva?

[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=72501&pictureid=1726399&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=72501&pictureid=1726398&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=72501&pictureid=1726397&thumb=1]View Image[/url] ]

Cel mai sigur duce lipsa de fosfor.
Cauta pe google image "cannabis phosphor deficiency" si vei vedea plante care se aseamana foarte mult cu a ta.

pytu

Member
Cel mai sigur duce lipsa de fosfor.
Cauta pe google image "cannabis phosphor deficiency" si vei vedea plante care se aseamana foarte mult cu a ta.

Pe alocuri, intr-adevar, pare a fi lipsa de fosfor. Insa varfurile frunzelor din partea superioara a plantei par a fi arse de nutrienti. Din proprie experienta si din multe articole citite, aceasta pare a fi cea mai comuna situatie intalnita la o planta overfert. De asemenea, unele frunze sunt afectate chiar incepand din margine, ceea ce intareste semnele de prea multi nutrienti.
Logica mea (si din ce probleme am avut eu cu plantele) spune ca deficientele nutrientilor primari npk apar la frunzele cele mai in varsta. Deci de jos in sus.

Acum, orice e posibil, si doar el poate sa ne spune ce a facut plantei si cu cat fertilizator a udat. Si cat de des. Mai degrabă decat sa ne dam cu parerea despre niate poze, sa cunoastem intai circumstanțele, si doar cel care intampina problema ne poate ajuta.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Poate sa fie de la genetica sau de la azot. Daca te referi ca e un verde prea verde.. ai dat mult prea mult azot.

everest22

Member
Buna seara , Am si eu o problema cu 2 plante WW de la RQS , au in jur de 30 de zile si nu au crescut mai mult de 7-8 cm. Stiu ca este vina mea (fiind incepator) le-am dat apa cu ph mare si dupa cu ph mic si am pus si ingrasamint (bio) https://www.dedeman.ro/fertilizator-organic-pentru-legume-si-fructe-1l/p/7037416 .
pamantul este de la agro natura , temperatura/umiditate : 24 / 50% , lumina led 70w + ventilatie . Acum le-am facut flush cu apa ph 7-7,2 . Ce as putea sa le mai fac ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Poate dupa poze sa ne dam seama de ceva, acum nu stiu ce am putea spune... poate succes cu ele.

everest22

Member
am revenit cu poze , se pare ca au inceput sa-si revina

picture.php
picture.php

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ori le-ai ars cu ingrasamantul ori cu ph-ul. Mai probabil cu ph-ul. Sau poate o combinatie intre cele 2.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
N-ai decat sa reglezi aceste variabile mai bine pe viitor. Plus lumina suficienta si un vpd potrivit.

everest22

Member
de udat le udam la 5-6 zile 300-400 ml apa , problema e ca nu am avut tester de ph si le-am udat prima oara cu apa de fantana dar dupa cu apa minerala carbogazoasa ph 5.8 ( :biggrin: sa nu radeti prea tare de mine) .Problema e ca mai am 2 plante (1 critical si 1 painkiller XL ambele de la RQS) si le merge bine au 30 cm , sunt bagate la 12/12.

everest22

Member
Oricum le mai las o saptamana si daca nu isi revine le fac tocanita (reteta lui jtm):tiphat: si vreau sa bag alte seminte . Am o intrebare : mai sunt bune semintele daca le-am tinut in congelator ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Acum cu ce le uzi? Sper ca nu tot cu apa minerala.
Semintele de la congelator mai pot germina, dar cel mai probabil cu o rata FOARTE scazuta de germinare. Daca erai atent la ora de biologie nu le mai bagai la congelator.. e ca si cum ai vrea sa le omori. Singura varianta in care semintele se baga sub 0 grade este atunci cand planuiesti sa le germinezi peste 30-50 de ani, si atunci daca le-ai fi tinut afara ori la frigider nu ar mai germina nici 1%, pe cand de la congelator iti vor germina la fel si dupa o noapte la congelator, si dupa 50 de ani la congelator. Pentru ca distrugerile apar doar la inghet si dezghet, nu conteaza timpul petrecut in congelator.

everest22

Member
Acum le ud cu apa de la fantana dar cobor ph cu extract de stejar de la pet shop de la 7.5 la 6.2 -6.5 aproximativ + fertilizator bio de la dedeman + sare amara

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sper ca masori phul dupa ce pui nutrientii, nu inainte. Intreb pentru ca vad ca ai talentul sa faci pe dos fata de ce trebuie facut.