As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
Pozele sunt facute de acum 3 zile si in prezent frunzele afectate s-au uscat aproape de tot.
Am folosit singurul pamant care il avea la Kaufland cu pH 5.5-6.5
Tin sa mentionez faptul ca nu dispun de un ventilator si ca inca nu am folosit nici un fel de ingrasamant in afara de cel inclus in pamantul cumparat.
@Lore: Tu ti-ai facut-o, nu altii.
@bigabi: nu te iei dupa ce scrie pe sac in ce priveste pHul. Pamantul poate sa fie bun, dar... Kaufland? Marca pamantului conteaza nu magazinul, insa... Kaufland? Inteleg biscuiti, apa minerala, ciocolata sa iei de acolo...
Ingrasamant nici nu aveai de ce folosi. Cu exceptia pamanturilor speciale pentru rasaduri, pamantul de flori vine deja ingrasat. De multe ori chiar hot, de unde si multele probleme cu plantutele.
Unele pamanturi care nu sunt pentru rasaduri merg totusi, precum Natura de la Agro sau Composana (mai sunt si altele), dar de obicei lumea prefera pentru start un pamant pentru rasaduri.
Eu folosesc doar Composana Universal, desi ar trebui sa folosesc Composana pentru rasaduri (e mai greu de gasit), si am avut am avut probleme mari cu pamanturi ieftine.
Asa. In plus, atentie la apa, am impresia ca le-ai supraudat, nu se vede din pozae ca focalizarea e pe frunze.
Ventilatorul nu e o problema, decat daca le tii intr-un growbox micut si iti creste temperatura prea mult. Le mai dai si tu pe balcon in cazul asta. Just kidding...
Salut, sa stii ca daca tai frunzele afectate nu ai rezolvat problema, ba chiar mai mult rau faci(in cazul tau pt ca plantele sunt mici).
Asa am patit si eu si problema a fost de la pamant. Am spalat pamantul de pe radacini(cat am putut) si le-am transplantat in pamant de calitate. Rezultatele s-au vazut la 2 zile. ATENTIE SA NU RUPI RADACINILE!
Poate cineva sa imi explice cum se spala pamantul?Plus ca aerul din debaraua in care le tin e cam inchis si as vrea sa sa le dau niste CO2.Poate sineva sa imi spuna si o reteta pentru asta?Din cate am inteles cu praf de copt si otet sau zahar,drojdie si apa.Dar nu stiu exacte procesul si cantitatea.
aerul trebuie schimbat in continuu, tre sa ai o gaura prin care sa scoti aerul de acolo cu macar un ventilator/extractor de baie si o gaura prin care va intra pasiv aer proaspat dintr-o alta incapere, plantele tale nu se vor simti bine niciodata daca nu faci treaba asta.
Pamantul îl bagi sub dus si îi dai spalatura calumea dar e destul de ieftin ca sa te chinui.
Supliment deCo2 pe langa cel din atmosfera folosesti daca ai sute mii de waţi lumina altfel nu prea se observa rezultate.
O data pe zi las geamul deschis pentru a intra aer de la un geam cam la 5 m distanta,dar nu dispun inca de un ventilato(sper sa fie destul).
Ca lumina am 3 becuri led albe de 50w.
De la coada la cap:
1. 50W un bec, sau in total? Daca e in total, e ok pentru faza asta, poate chiar prea mult. Daca e fiecare, mai scoate.
2. De aia e bun un termoumidimetru, sa stii cand esti departe de mediul ideal. Cat sunt mici (ca ale tale) nu e problema, insa mai tarziu o sa fie, daca nu ai ventilator.
3. CO2ul se foloseste in growuri etanse, cu temperatura si umiditatea controlate (mari). Nu-ti bate capul. Se mai foloseste la omorat gaze, dar iarasi, nu-ti bate capul deocamdata.
4. Scoti buruiana din ghiveci si o bagi cu pamant cu tot in ligheanul cu apa, declorinata in prealabil, la temperatura camerei. Acuma, daca e clorinata, nu o sa sufere in cele cateva minute, ca nu e o problema pentru planta, ci pentru bacteriile din sol, care oricum il arunci. Nu chinui planta, incercand sa indepartezi si ultimul fir de pamant. Se inmoaie, si gata. Oricum, e o operatie riscanta.
5. Ghivecele transparente nu sunt o problema neaparat, dar da, poti sa le acoperi cu ceva, mai ales ca sa nu prolifereze algele.
Este 50W de fiecare bec dar am 5 plante in total.
2 becuri sunt puse deasupra a 4 si altul este explicit pe planta ca mai evoluata(care i s-au uscat majoritatea frunzelor in prezent dar din varf inca mai creste un rand)
P.S. Multumesc inca o data pentru sfaturi si pentru rabdare
Damn...deci creste ea un timp fara probleme si deodata peste noapte se indoaie varfurile asa si sunt cam alarmat pentru ca la fel am patit cu altele 2 care in prezent au ramas cu putine frunze.La atingere imi pare cam dezhidratata.
Precizez ca pana in prezent le-am udat doar cu apa.Dar saptamana asta am sa cumpar ceva fert poate ii face bine.
Salutare!
De acum 3 zile (aproximez ca de la ultima udare) frunzele plantei au inceput sa se usuce pe margini si pe alte suprafete mici. Acum au inceput sa se aplece si chiar sa se usuce cateva frunze. Aveti vre-o idee ce ar putea fi si daca o mai pot salva?