What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

primea mea experienta indoor

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu stiu man. E o problema complexa. Adica solul e problema. La 10litri ti-ar fi ajuns pentru un mini copacel, dar nu retine apa cum trebuie probabil. Daca nu le ai cu transplantul lasa-o asa. Desi nu inteleg cum stii cat tine daca tu udai cu 1 l. In mod normal se uda cu vreo 30% din volumul solului. 3-4 l in cazul tau. Daca solul tau nu suge macar 2.5-3l, data viitoare ia altul.
Si eu cand am zis in flower ma refeream in sapt 5-6 cand nevoia de apa e maxima. Si cu cat uzi mai rar cu atat planta sta mai mult in zona "optima".

K

katadyn

Nu stiu man. E o problema complexa. Adica solul e problema. La 10litri ti-ar fi ajuns pentru un mini copacel, dar nu retine apa cum trebuie probabil. Daca nu le ai cu transplantul lasa-o asa. Desi nu inteleg cum stii cat tine daca tu udai cu 1 l. In mod normal se uda cu vreo 30% din volumul solului. 3-4 l in cazul tau. Daca solul tau nu suge macar 2.5-3l, data viitoare ia altul.
Si eu cand am zis in flower ma refeream in sapt 5-6 cand nevoia de apa e maxima. Si cu cat uzi mai rar cu atat planta sta mai mult in zona "optima".

Ok Mersi. O las așa atunci o ud când văd k solul e uscat și îi dau apa mai multa 3;4 l

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu tind sa cred ca tu ai distrus solul ala lasand-ul sa se usuce de prea multe ori. Ai bagat vreodata degetul sa vezi daca e uscat pana la 2-3 cm adancime? Atunci e momentul sa uzi, nu cand se usuca pana la nivelul radacinilor. Daca l-ai usucat prea mult de cateva ori (cat sa se pleosteasca planta) cred si eu ca iti curge apa pe langa el cand uzi, plus ca toate bacteriile benefice is moarte. Deci poate pamantul o fost bun, si growerul a fost problema. Asta mi-o venit acum cand ai zis ca o sa uzi cand se usuca pamantul.

gganjaabwoy

Active member
asa s-a si intamplat...de aceea i-am sugerat sa traga o udare "fortata" cu mai multa apa...teoretic de la a 2-a udare o sa inceapa sa retina mai multa apa.

@kata cand o sa uzi data viitoare...uda foarte incet...eventual pune-o intrun lighean si pana nu baga minim 2.5l-3l nu o lasi...iei si cureaua la ea daca isi i-a nasul la purtare

K

katadyn

asa s-a si intamplat...de aceea i-am sugerat sa traga o udare "fortata" cu mai multa apa...teoretic de la a 2-a udare o sa inceapa sa retina mai multa apa.

@kata cand o sa uzi data viitoare...uda foarte incet...eventual pune-o intrun lighean si pana nu baga minim 2.5l-3l nu o lasi...iei si cureaua la ea daca isi i-a nasul la purtare

Pai am sa I schimb și ghiveciului azi cu unul mai mare pana la urma..Și am sa mai adaug pământ proaspăt. .Și la următoarea udare o sa I dau mai multa apa

K

katadyn

De ex surplusul de apa care se scurge în tavita ăla trebuie aruncat bănuiesc. .Eu așa am făcut. Nu I lam pus din nou

gganjaabwoy

Active member
aha...deci si din litru ala tu ai mai aruncat...eu zic totus sa uzi doar cu mai multa apa.Fara transplant

ps:nu trebuie sa arunci apa de la run off....o suge planta la scurt timp...de aia am spus si sa o pui intr-un lighean cand o uzi...caci vei avea mult runoff si o lasi acolo in lighean pana suge planta toata apa de acolo.

K

katadyn

aha...deci si din litru ala tu ai mai aruncat...eu zic totus sa uzi doar cu mai multa apa.Fara transplant

ps:nu trebuie sa arunci apa de la run off....o suge planta la scurt timp...de aia am spus si sa o pui intr-un lighean cand o uzi...caci vei avea mult runoff si o lasi acolo in lighean pana suge planta toata apa de acolo.

Bun răspuns. .făceam totul pe dos..Am. Mai învățat ceva..ms

K

katadyn

E ok asta?

Attachments

• tmp_16036-received_12626236271259981318448823.jpg
    tmp_16036-received_12626236271259981318448823.jpg
    51.2 KB · Views: 30

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si run-offul nu trebuie in mod normal sa ramana acolo ca sa il suga planta. Teoretic run-offul trebuie sa fie maxim 10% din cat uzi si sa fie supt in sol in max 10 minute de la udare. Altfel impiedica aerarea solului pe gaurile de jos ale ghiveciului.

K

katadyn

Si run-offul nu trebuie in mod normal sa ramana acolo ca sa il suga planta. Teoretic run-offul trebuie sa fie maxim 10% din cat uzi si sa fie supt in sol in max 10 minute de la udare. Altfel impiedica aerarea solului pe gaurile de jos ale ghiveciului.

Am.inteles..Și cu meleasa. .Cum îmi dau seama dacă e sulfurată sau nu..Scrie în compoziție?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E nesulfurata? La banii aia e buna daca e asa!
Melasa o poti da oricand, dar ea nu ajuta planta direct, ci microbiologia solului. Microbiologie care tu nu o ai daca ai tinut pamantul uscat. Asa ca nu da multa melasa ca iti poate fermenta in sol.

K

katadyn

:laughing:Băgămeași măh nici cum nu e bine..Mă albit la oua plata vietii..îi dau pana înflorește automat k mă băgat în spasme de 2 luni