What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pc Box

GK_420

Active member
Az nem nitrogén túltolás miatt olyan sötét. A legalsó levelek sárgák ha megnézed jobban és felfelé sötétedik. ;) Na mitől sötét akkor vajon? Hmhm...:D

A korábban besárgult levelek a nitrogén túltáptól kizöldülni nem fognak, persze ez csak az egyik lehetőség a sok közül, ha ilyen állapotban vette észre akkor vagy 1 hétig nem nézett rá a növényre (gondolom nem) vagy viszonylag hirtelen jött a tünet ami inkább tápégés mint hiány, vagy csak beleért a lámpába de az a bugán is látszik (ha a képen nem is de élőben biztos)

iwantmorebuds

Active member
A besargult levelek ameddig nem kezdenek elhalni siman visszazoldul.
Ca hiany nem tud gyorsan jonni?
A tapeges a tippeknel kezdodik es nem egy levelen, ami am szintugy lathato masik kepen, sztem nem arra gondol. De ha lenne egy kozeli sokat segitene :)

Edit: kicsit tovabb gondolva ha a lampa miatt egne akkor viszont fakulna eloszor

Na szóval amire gondoltam az imént az az hogy ha egy alkalommal beletolsz a növénybe 10x-es dózis (vagy akármennyi) nitrogént attól még a sárga levelek nem lesznek zöldek vagy legalábbis a túltáp tünetei biztos előbb jelennek meg mert álltalában azért hamarabb és drasztikusabb tünetekkel jelentkezik mint a hiány de mivel nem tudjuk hogy mikor kezdődött ez a cucc (én csak gondolom hogy nem rég), és azóta hogyan változott úgyis csak találgatunk, amúgy lámpás égésnél tényleg fakulnak egy kicsit a levelek talán ezt ki lehet zárni, talán... :)

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
most már csak azt kéne pontosítani, hogy mi a tünete a túltápnak.. és akkor azt is nyugodtan kizárhatjátok :D

ha már mindent kizártunk lehet hogy nincs is semmi baja, ez egy ilyen fajta... helyenként kicsit furcsa a színe de attól még kender XD

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
ez nem a kérdésemre válasz, hogy mik a magaskoncentrátumú oldattal öntözött növényen jelentkező tünet(ek)
és a Ca hiányt még senki nem vétózta...

GK_420

Active member
Mi az a lámpás égés? Hát itt nem túlzott lumen áradat okozza mert attól fakul...a hőtől meg akár a trafó akár öngyújtó ugyan olyan tünete van...elhaló levél ami a hőforrás felé kunkorodik először. Na de ha ca akkor pár nap is a többin is megjelenne.
10x Ntől bizts nem zöldül ki többet...:D De "visszazőőődül" hidd el nekünk. Na de mennyi a hőfok ott és lehet e ca hiány/túltáp szóval? :D

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
az égés, kiszáradást, és nekrózist okoz, a Ca hiány a levélszéleken barnul fent elsőnek.. a túltápnál a a friss hajtások végei pörkölődnek meg nagyon jól láthatóan, de itt van króm majd megaszondja mindjárt.

szerintem Króm hiánya van! :D

nagyon sötétek azok a levelek, nem hinném, hogy táphiány... hacsak nem annyira szar a táp, hogy nincs benne valami fontos mikro elem vagy túl sok van benne belőle. lehet nem rázza össze a tápot a használat előtt és abból van a baj, stb.

javaslatom, hogy vegyél normális tápot. nem kell, hogy drága legyen, csak jó.

lehet csak a hőtől perdült fel. mondjuk nekem max akkor volt baj ha ránőttek a neonra és akkor se azonnal.

profi termesztők sose találkoznak csak egészséges növényekkel, ennyi a lényeg.

jó közeg, jó táp, megfelelő hőmérséklet, néha permetezés ezzel azzal és hírből se fogsz megismerkedni az ilyen furcsaságokkal.

iwantmorebuds

Active member
Ha az elozo editelt posztombol nem volna nyilvanvalo enis ca hianyra teszem a voksom.
Sztem a ha ho okozza is van egy folyamat. Az ilyen elbol barnulas, rozsdas, szin de foleg a pottyok ca hianyra utalnak inkabb. Illetve fekete pottyok is lehetnek eloszor.

GK_420

Active member
Esővízzel locsol szóval esélyes ca mg hiány de az miatt meg kevésbé bírja a hőt...erről ennyit. :D Azért nem lehet megmondani egy ilyet mert sok hasonló tünetű dolog van és ha kombóban vannak még jobb. :D De ha tényleg tudod mikor mit adtál máris nem kell találgatni.

thcgecco

Active member
Biztos hogy nem hő probléma 25 fok van a legmagasabban levő toppnál , már csapvízzel locsolok aminek a PH-ját foszforsavval állítom. Képeket holnap hozok , ma megnéztem van egy két sárguló levél is megpróbálom CA hiánnyal kezelni aztán meglátjuk mi lesz.

thcgecco

Active member
Ahogy ígértem hoztam képeket . Vitaflóra bonsai ból kaptak 2ml-t(csapvíz ph állítva) mert abban kevesebb a nitrogén, ca-t még nem tudtam beszerezni , de holnap az lesz az első dolgom. Az NL elég szarul néz ki , és az Lsd -n is van 1-2 helyen tápégés de az még nem vészes.

Attachments

• IMG_0149.jpg
    IMG_0149.jpg
    75.2 KB · Views: 25
  • IMG_0147.jpg
    IMG_0147.jpg
    63.7 KB · Views: 27
  • IMG_0150.jpg
    IMG_0150.jpg
    79 KB · Views: 28
  • IMG_0152.jpg
    IMG_0152.jpg
    71.7 KB · Views: 33
  • IMG_0156.jpg
    IMG_0156.jpg
    82 KB · Views: 25

Medicropper117

Active member
Nem égés az hanem valami hiány...foszfor elsőre. Felső levelek megvastagszanak, elszaradt levelek felül. Széléről kizabált levelek alul.
A hiany nem feltetlen a tapanyag hiany miatt van, ph blokk is okozhatja
De aztan lehet Ca....az sztem nem igy nez ki de mind1. (Gyanus h Ca eseteben a legyezokon is lenne egy rakas rozsdafolt)

GK_420

Active member
Én meg továbbra is ezt mondom az alakuló tünetek fényében: http://www.growweedeasy.com/heat-light-stress
Semmiféle hiány nem égeti le a levelek felét ott hátul a 4. képen látszik ahogy "terjed" a múltkorihoz nézve és a levelek is egyre jobban pöndörödne a lámpánál.
Na de a másik...azok az golyók mit keresnek a padlón? :D

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
elolvastad a 4. képen mit csináltak azzal a növénnyel.. ?

Even though the grow lights were turned off, this is what happened to an indica-leaning plant overnight after being exposed to 105°F (40°C) temperatures during a heat wave.

gekkónál 25 nél nincs több :D

Cause description

Calcium deficiency Boron deficiency causes similar symptoms, but necrosis is normally seen between the veins and not only at the edge of the leaf as with calcium deficiency. Potassium deficiency causes necrosis at the edge of the leaf, but symptoms are first visible on the older leaves.

http://www.yara.us/agriculture/crop...ciencies/ca/8776-calcium-deficiency---potato/

Last edited:

GK_420

Active member
gekkó 4. képe...hotspotról meg majd mesélek neked ;) tudod ott a lámpa elektronikája és a fém találkozása ami nem megfelelő venti beállításnál...akkor csillagkapu nyílik ott és a 26 fokja felmegy. :D

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
figyelj .. :D jól figyelj .. :

Jelenlegi config. : 4X15w cfl ( 2 hideg fehér, 2 meleg fehér )

cfl től hot spot .. ? azért az ilyen mesékben nehezen hiszek :D