What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Outdoor guerrila 2015 pt 2

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Zici ca nu vrei chimic, dar acele batoane nu-s chimice? Iar daca nu vrei nimic chimic.. ia niste ingrasamant "organic". Si daca verifici PH-ul n-ai cum sa il dezechilibrezi mai rau. Ideea e ca daca merge tot asa o sa ai o recolta de cacat, pentru ca planta nu are nutrienti exact cand conteaza cel mai mult. si daca ai observat probleme mai de mult, mare greseala ca nu le-ai corectat..
Chiar daca gasesti bastoane "organice", o sa ai o problema cand o sa vrei sa faci flush, acele bastoane sunt facute sa tina cam un sezon, si aia inseamna ca vei culege niste buzi plini de nutrienti, care vor arde.. ca o grebla..
E foarte posibil sa fie vorba si de faptul ca planta nu are nutrienti la indemana, dar deficienta de P nu e mai niciodata prima care apare, mai ales daca zici ca au aparut din veg problemele, ceea ce ma face sa cred ca e legata si de PH problema, chiar daca ar putea fi si o lipsa generala de nutrienti la baza problemei.

Spotul e ok dar le-ai pus mult prea grupate, se vede imediat ca e ceva plantat de mana omului, mai ales acusi ca ele sunt un verde mai deschis (chiar si galbene la frunzele de jos) fata de vegetatia din jur. Faptul ca le-ai pus grupate poate fi o mare problema si daca ti le ia vre-un rumegator la ochi. Separate aveau mai multe sanse de supravietuire.

Iar nutrientul il poti amesteca si acolo pe loc cu apa, nu trebuie sa cari apa la nutrienti, ci nutrientii la apa.. :D

Si inca ceva ce am observat acum.. imi pare ca acolo ai niste lemne vechi, pe care parca chiar cresc ciuperci. Daca nu cumva planuiesti sa ai mucegai pe buzi ar fi bine sa iei lemnele alea de langa ele..

Last edited:
P

prelungitor

Mie din pacate mi-a ramas doar una outdoor,dar buna :) tocmai a intrat in pre-flower

Last edited:

GanjaAlpha

New member
Spunetine ceam putea sa le dam ca sa isi revina la verdelel lor natural pentru ca cacat dinala facut cu apa nustiu ce sa spun daca e o idee buna sa i mai dam credeti ca e ok sa le dam ceva pentru flower chimic niste batoane anu trecut tin minte ca am pus la o planta 3 batoane si a explodat deodata planta si a fost ok de la 4 5 frunze cate avea sa facut un boschete va rog ajutatine.

Stradel

Member
Bai da cacatu' cacatu ala e foarte bun daca e administrat corespunzator adica compostat 1 an 2 si ceaiul nu se se face asa doar pus in apa pt cantitati mai mici se ia un facator de bule pentru acvariu si se lasa la bolborosit vreo saptamana.Daca nu vreti material fin gustos si cat mai natural cumparati de pe piata lichizi ''bio'' si au instrunctiuni merge de minune pt aia care le comvine.LE si pentru flower nu se da de vaca pt ca are mult azot de pasari e cel mai bun sau de pe internet de liliac se numeste guano bat

Last edited:
G

ganja_ss

multumesc,da o sa caut ori gainat de pasare ori ceva cat mai natural ceva cu P si K mai mare,in rest cu ph-ul solului la out nu am ce face ,nu?

G

ganja_ss

m-am documentat acum mai bine si imi pare o deficienta de N,citisem undeva ca incepe la frunzele mai batrane de la baza plantei,si asa arata si ale mele...

Stradel

Member
Doar zic e cam nasol sa dai N acum cand a inceput flowerul pt ca prelungesti durata de inflorire si nu mai termina la timp, baga gainat pe ele ca oricum contine ceva N iar cu ph-ul tre sa faci un test sa vezi daca aia e problema a plouat mult si o sa mai ploua phul se regleaza singur in natura dar ar fi bine totusi sa cumperi un ph test ca atunci cand prepari nutrientul sa aiba phul reglat e singurul mod de a regla verifici pamantul si solutia o prepari in functie de aciditatea lui

G

ganja_ss

si gainatu cum il administrez? si mai citisem ca este foarte acid daca este presarat la tulpini,cica trebe tot asa in apa sau cumva.explica-mi te rog

Stradel

Member
Ti-am spus mai sus si explo tia spus cum se regleaza phul eu am repetat citeste mai calm :))) tre sa ai ceva sa faca bule un de ala de la acvariu ce da oxigen la pesti ca sa bolboroseasca apa Pui gainat pui apa si lasi la bolborosit dupa o saptamana verifici ph-ul daca e prea acid mai pui apa dar ar fi indicat o solutie de ph up si odata ce phul e reglat e bun de udat. (Ph-ul optim e 6.5 - 7 daca e sub e prea acid daca e mai mare e alcalin)LE sa pui capac cand bolboroseste sa aiba doar o gaura mica cat un deget

Last edited:

GanjaAlpha

New member
ba mane nu credeam ca e asa breaking bad treaba asta in ghilimele breaking bad pentru ca noi o ardem verde o sa ne interesam si o sa i dam cat mai repede

Stradel

Member
Se mai pot pune oase de peste sfaramate praf numai ca se pun mai repede in pamant pentru ca se descompun greu iti dai seama dar incercarea moarte nu are imprastii oleaca in locu' cu pricina si poate poate cine stie

Last edited:

Stradel

Member
Am citit umpic scrieti si voi organic tea la search , se pot pune si oasele la bolborosit ideea e ca bolborositul ala le face solubile o sa dati peste o gramada de condimente ce le puteti pune dar nu uitati sa cautati ingredientii cu mult fosfor hai bafta in multe locuri se zice doar 24ore dar eu am zis de la cervantes.pe langa oxigen e recomandat ca solutia sa fie in continua miscare habar n-am cum se face asta .(ceva gen sa bagi un ventilator acolo sa miste solutia da face poc :)))) nu stiu na)sau luati un facator de bule mai scump pentru acvarii mai mari si atunci o sa aveti si flow de apa ai oxigen .Ei mai zic ca totul sa fie pus intrun ciorap si bagat in apa dar o vad ca si o optiune la urma poti strecura si folosesti doar apa

Last edited:

Stradel

Member
Pai daca stii cum se face un ceai organic si ce se pune in el cred ca suntem toti de acord ca ar fi bun un stiky pe subforumul nostru nu e prima data cand oamenii dau de astfel de probleme si nimeni nu ii ajuta ce zici mastere faci treaba asta pentru noi?ca nu e prea lamurita treaba asta nici pe icmag iar americanii au termenii lor eu asa am inteles ca se face.pentru poporul roman si din republica moldova un stiky asa pe limba noastra culturile bio au inceput sa dispara in orice domeniu ca in occident macar noi herbalishti sa ducem traditia cat putem

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Faptul ca nu exista inca un sticky nu e motiv sa scrii tu ce crezi ca e bine fara macar sa fii incercat.
Si ca sa iti dai seama ca vorbesti fara sa stii, culturile bio sunt in crestere de ani de zile, nu pe cale de disparitie, mai ales in europa.

Si cam atat, ca facem offtopic pe threadul omului.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Sau mergi la un magazin de bricolaj si iei nutrienti organici gata, inclusiv pentru flower. Nu sunt scumpi. Eu nu am luat ca is cu oase si is sensibil. Bine, nu o mancam eu, dar putzea prin casa si nu imi place mirosul de oase...

Doar unele magazine au insa.

G

ganja_ss

am dat o fuga acum 5 zile,si din lipsa de bani si timp am cumparat batonase roz pt plante cu flori ,timp de actiune 30 de zile,asa scria acuma nu stiu, NPK 10-7-9 + Mg 2 % la cele mai mari am pus cate 4 iar le cele mici cate 2,pe ambalaj scria cate 4 batoane la ghiveci de 20 cm,la out banuiesc ca nu se aplica treaba asta,acuma cred ca o sa le faca bine,rau nu cred ca are ce sa le faca,sper ca acel N maricel sa nu imi intarzie mult flowerul cum ati zis voi,aa si inca ceva...cand le-am pus pamantul era ud fleasca dupa ploi,asa ca nu am mai udat,daca el se mentine ud cateva zile banuiesc ca batoanele se vor inmuia si planta isi va trge substantele lipsa nu? cat timp le-am manevrat pana le-am bagat in pamant se flioscaisera putin din cauza umiditatii...

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ele se inmoaie dar daca nu ploua cine sa poarte substantele in sol?

N mare este sa zicem la 15:3:3. Zic si eu. Am vazut multi nutrienti de flower in valori egale, x:x:x, sau pe acolo. Sigur, un 7:10:9 era poate mai bun dar...