What's new

LED fényforrások

420Medic

New member
A gyártó leírása alapján 150 wattos hps izzót tud kiváltani. !!Átlagos 1,5g/w!! hozamot ígérve. Továbbá még azt is írja a gyártó, hogy elejét?l a végéig használható. Tehát ezzel a cuccal kb 136g virág hozható ki !!átlagosan!!. Ugyanakkor azt is megemlíti a gyártó, hogy max 2g/w hozam lehet.

Nem rossz cucc egyébként. 91US-ért szállítással együtt megkapod. Áramfogyasztását tekintve, ugye névleges 100 watt, ami tapasztalat szerint, mindig kevesebb az ilyen termékeknél.

Tehát ha a te területeddel számolunk 420Medic, akkor a havi áram fogyasztásod 24 órás üzemid?vel 60x60x160-as területen, 100wattos Mars Hydro TS 600 LED-del, átlagosan 37 ft/kW áron:

Napi fogyasztás: ~ 90 Ft
Havi fogyasztás: ~ 2 696 Ft
Led: 91US =~ 27 720HUF

Míg egy 150 wattos HPS-sel:

Napi fogyasztás:~ 135 Ft
Havi fogyasztás:~ 4 045 Ft
HPS 150 wattos szett: ~20 000-25 000HUF (trafó, lámpafüggeszt?, kábel, dugvilla, kábel a trafóból izzóhoz.)

?sszegésében, egy sátorban, automata növényre irányítva, ha több kört tervez az ember, egyértelm?en jobban megéri ez a led, mint egy 150 wattos hps szett.

+fun fact: ha a meleggel problémád van, egyértelm?en jobb a LED, nem termel annyi h?t, nem kell külön h?teni a lámpát.

Köszönöm, nagyon mérlegeltem itt a ledsorokat amikkel a többiek jó ideje kísérleteznek és ajánlják. Arra jutottam, hogy enyémnél nagyobb területre, amikre azért itt általában ezeket a paneleket veszik, egyértelm?en a leggazdaságosabbak. Csak amit én itt helyben be tudnék szerezni ilyen ledpanelek, azokkal abszolút nem, USA-ból rendelt darabokkal pedig szállítással, vámmal együtt kis mennyiségben feltehet?en nem éri meg nekem jobban, mint ez a marshydro. Ha most attól eltekintünk, hogy nyilván könnyebben b?víthet?ek a panelek, amiket amúgy most is használok csak kis mennyiségben, meg javíthatóbbak, én is most maradnék a lusta seggemmel a mars hydronál. Csak most elgondolkoztam a ts1000-en is, csak az azért mégis csak 150W de dupla áron...

KintiPuli

Member
Köszönöm, nagyon mérlegeltem itt a ledsorokat amikkel a többiek jó ideje kísérleteznek és ajánlják. Arra jutottam, hogy enyémnél nagyobb területre, amikre azért itt általában ezeket a paneleket veszik, egyértelm?en a leggazdaságosabbak. Csak amit én itt helyben be tudnék szerezni ilyen ledpanelek, azokkal abszolút nem, USA-ból rendelt darabokkal pedig szállítással, vámmal együtt kis mennyiségben feltehet?en nem éri meg nekem jobban, mint ez a marshydro. Ha most attól eltekintünk, hogy nyilván könnyebben b?víthet?ek a panelek, amiket amúgy most is használok csak kis mennyiségben, meg javíthatóbbak, én is most maradnék a lusta seggemmel a mars hydronál. Csak most elgondolkoztam a ts1000-en is, csak az azért mégis csak 150W de dupla áron...

Itthonról is meg tudod rendelni, ha nem akarsz sokat várni rá!

https://www.greengazda.com/vilagitastechnika-689726266/led-novenytermeszto-lampak/mars-led-sorozat-lampak/mars-hydro-ts-600w.html

420Medic

New member
Na most megrendeltem a 600ast, mert ha nagyon kellene még, akkor még egyet ebb?l, majdnem ugyanott lennék, mint a ts1000-essel árban, csak két felé bontva. De lehet elég lesz valami kisebb is pluszba. 100 lumen/Wos blurple 50 W-os COB ledem van, nem egy bajnok hatékonyság, az tény. Ugyan nem kender, de más full sun növények szépen fejl?dnek egy ilyen alatt nálam most is..

Solon

Well-known member
Tüdo". Imádja, ha privát üzenetben sokat kérdezgetnek t?le. Már meg van itt is az 50 hsz neki. Hajrá! :D Én 143mA-t számoltam chipenként typical hajtáson, ha jól számoltam, ha ez segít.

Logosz

New member
Köszi Solon, ez hízelg? a tudásának nem? :)
Igen, valahogy meg kell tudni, valamivel jobb, mintha tudomást sem vennének róla tartósan.

Persze, hogy segít. 8S11P, ~23V nyitfesz., 88 db led. Hogyan jött ki a 143 mA?

Solon

Well-known member
Úgy, hogy 80 LED-re emlékeztem a panelen, de megnéztem a samu kalkulátoron, ott 88 darabosnak írja, úgyhogy akkor 130mA typical-on. Nekem továbbra sincs tippem se, hogy ez milyen meleg lenne 30*30*3-as alu U profilon. Tippre elég meleg.

Fenderstrat

New member
Végigolvastam és ezek alapján nekem erre a kis helyre a nagy teljesítmény? E27 LED izzó megoldás t?nik a legszimpatikusabbnak.
V-tac 20W 2450lm. Ebb?l 4db elegend? lenne e a 4000K-b?l vagy kombinálni kellene a 3000K és 6400K változatokkal?
Illetve létezik 4000K 100W reflektor is ami 12000lm-re képes, viszont kérdés hogy ez a piros és a kék tartományban mennyit tud.

KintiPuli

Member
Üdv!

Van egy 40X40X60-as boxom, ebbe keresnek megfelelö világítást, várom a hozzáértök hozzaszolasat.

Elsö gondolatom egy Mars Hydro TS 600 volt, ezt nem linkelem, sokan ismerik.

Gomoan vannak ezek a cfl-ek vegre és viragzasra:

https://gomoa.net/cfl-izzok-energiatakarekos/advanced-star-prostar-cfl-energiatakarekos-izzo-6400k-grow-p-4647.html

https://gomoa.net/cfl-izzok-energiatakarekos/advanced-star-prostar-cfl-energiatakarekos-izzo-2100k-bloom-p-4648.html

Ezekröl van valakinek véleménye, tapasztalata?

Vagy esetleg ilyen kis helyre elég lenne néhány led izzó az olcsóbb kategóriából?

Latest posts

Latest posts