A gyártó leírása alapján 150 wattos hps izzót tud kiváltani. !!Átlagos 1,5g/w!! hozamot ígérve. Továbbá még azt is írja a gyártó, hogy elejét?l a végéig használható. Tehát ezzel a cuccal kb 136g virág hozható ki !!átlagosan!!. Ugyanakkor azt is megemlíti a gyártó, hogy max 2g/w hozam lehet.
Nem rossz cucc egyébként. 91US-ért szállítással együtt megkapod. Áramfogyasztását tekintve, ugye névleges 100 watt, ami tapasztalat szerint, mindig kevesebb az ilyen termékeknél.
Tehát ha a te területeddel számolunk 420Medic, akkor a havi áram fogyasztásod 24 órás üzemid?vel 60x60x160-as területen, 100wattos Mars Hydro TS 600 LED-del, átlagosan 37 ft/kW áron:
Napi fogyasztás: ~ 90 Ft
Havi fogyasztás: ~ 2 696 Ft
Led: 91US =~ 27 720HUF
Míg egy 150 wattos HPS-sel:
Napi fogyasztás:~ 135 Ft
Havi fogyasztás:~ 4 045 Ft
HPS 150 wattos szett: ~20 000-25 000HUF (trafó, lámpafüggeszt?, kábel, dugvilla, kábel a trafóból izzóhoz.)
?sszegésében, egy sátorban, automata növényre irányítva, ha több kört tervez az ember, egyértelm?en jobban megéri ez a led, mint egy 150 wattos hps szett.
+fun fact: ha a meleggel problémád van, egyértelm?en jobb a LED, nem termel annyi h?t, nem kell külön h?teni a lámpát.
Köszönöm, nagyon mérlegeltem itt a ledsorokat amikkel a többiek jó ideje kísérleteznek és ajánlják. Arra jutottam, hogy enyémnél nagyobb területre, amikre azért itt általában ezeket a paneleket veszik, egyértelm?en a leggazdaságosabbak. Csak amit én itt helyben be tudnék szerezni ilyen ledpanelek, azokkal abszolút nem, USA-ból rendelt darabokkal pedig szállítással, vámmal együtt kis mennyiségben feltehet?en nem éri meg nekem jobban, mint ez a marshydro. Ha most attól eltekintünk, hogy nyilván könnyebben b?víthet?ek a panelek, amiket amúgy most is használok csak kis mennyiségben, meg javíthatóbbak, én is most maradnék a lusta seggemmel a mars hydronál. Csak most elgondolkoztam a ts1000-en is, csak az azért mégis csak 150W de dupla áron...