What's new

LED fényforrások

Solon

Well-known member
Tiszta teleshop ez a gomoa. Horst Fuschs is ott dolgozik? A marketing grafikus tuti ugyan az a két cégnél.

28cm-es Hinflux panel nem jó, ami itt volt linkelve a 15. oldalon? 5.62 dollár darabja. A 60cm miatt ezen rágódnék.

Ha nem, akkor valami pronyó újszériás V-tacot raknék én is , e27 tokozással. Az van a cba-ban is.

KintiPuli

Member
Én is vtacra gondoltam, viszont a választás már nehéz! Lumen per Watt a legmagasabb legyen? Mondjuk 122 az már jó?

Vagy egyáltalán egy kis helyre hány wattos ajánlatos? Vagy csak a lumenperwattot nézzem?

Solon

Well-known member
Ha magamnak raknám össze én 15-17 Wattos e27-es occsó V-tacot használnék, mert ez van itthon kartonszámra ingyen. 9-12db-ot raknék a 40*40-re. Használok ilyet el?nevelni. Nyitott polcon. Jól f?tenek, szóval kell majd oda rendes elszívás a zárt térbe.

De Moáuniká, én megmondom a z?szintét!

Arrow-ról rendelnék, 50 dollár felett, ha paypallal fizetsz ingyenes a szállítás arrowperks reggel és elég gyorsan itt van. Nálam rekord 3 munkanap. Össze lehet ott mazsolázni ezt az összeget elég gyorsan. Ha nyitsz naplót és Hinflux panellel világítod a növényeket, olyan leszel itt, mint osztálytalálkozón az öltönyben érkez? rolexel villogó meggazdagodott vállalkozó, akinek a n?je nagycsöcs? sz?ke plázapicsa. Ódákat zengnek majd rólad évekkel kés?bb is. Szóval én azt választanám.

Valamint azt nem csak összepattintod, olvasni is kell, gondolkodni, fejl?dni. Az egész termesztésnek ez a legérdekesebb része, a folyamatos innováció. Az, hogy nem droid módjára veszed a grosoppos túlárazott szarokat, hanem gondolkodsz, problémákat oldasz meg, tanulsz. S ezeket a kvalitásokat és az ezzel járó rálátásodat a világra, egy logikai kapcsolatrendszer mentén való probléma felismerést és a probléma megoldását az élet bármely más területén is tudod majd kamatoztatni. Itt keresztkérdésekre elég sok választ lehet kapni, ha elakadnál.

Uzsidoboz

Well-known member
420club
De Moáuniká, én megmondom a z?szintét!

Arrow-ról rendelnék, 50 dollár felett, ha paypallal fizetsz ingyenes a szállítás arrowperks reggel és elég gyorsan itt van. Nálam rekord 3 munkanap. Össze lehet ott mazsolázni ezt az összeget elég gyorsan. Ha nyitsz naplót és Hinflux panellel világítod a növényeket, olyan leszel itt, mint osztálytalálkozón az öltönyben érkez? rolexel villogó meggazdagodott vállalkozó, akinek a n?je nagycsöcs? sz?ke plázapicsa. Ódákat zengnek majd rólad évekkel kés?bb is. Szóval én azt választanám.

Valamint azt nem csak összepattintod, olvasni is kell, gondolkodni, fejl?dni. Az egész termesztésnek ez a legérdekesebb része, a folyamatos innováció. Az, hogy nem droid módjára veszed a grosoppos túlárazott szarokat, hanem gondolkodsz, problémákat oldasz meg, tanulsz. S ezeket a kvalitásokat és az ezzel járó rálátásodat a világra, egy logikai kapcsolatrendszer mentén való probléma felismerést és a probléma megoldását az élet bármely más területén is tudod majd kamatoztatni. Itt keresztkérdésekre elég sok választ lehet kapni, ha elakadnál.

Miuváuwá!?@#$%&€
Amugy érdekelne hogy amit te használló világítás
Miben különbözik eggy azonos árkategóriás marshidrótól .
Und ha pusztán csak annyiban tér el hogy ez önálló és önellátó munkám gyümölcse akkor inkább lemondok a marsról és épittek egyet a kövi körre
Viszont mivel nem vágom a villanyos témát mondanék egy kölcségkeretet aztán solon úr megjósolja nekem mit lehet abból kihozni thx
Mars hidro ts 1000 a költségkeret ha építve ennyid?l jobbat lehet kihozni teljesítménybe érdekelne:thank you:

KintiPuli

Member
Ha magamnak raknám össze én 15-17 Wattos e27-es occsó V-tacot használnék, mert ez van itthon kartonszámra ingyen. 9-12db-ot raknék a 40*40-re. Használok ilyet el?nevelni. Nyitott polcon. Jól f?tenek, szóval kell majd oda rendes elszívás a zárt térbe.

Koszi a tippet, elsö körben maradok az olcsó vtac ledeknél! Ha ebb?l kb 10et teszek be, milyen arányban legyen a meleg, illetve hideg árnyalat, hogy végig tudjam vinni a körömet?

Solon

Well-known member
Láttatok ti különbséget nyúlásban a 4000K és 3000K között? Mert én esküszöm egy cm különbséget nem látok a klónokon.

Miuváuwá!?@#$%&€
Amugy érdekelne hogy amit te használló világítás
Miben különbözik eggy azonos árkategóriás marshidrótól .
Und ha pusztán csak annyiban tér el hogy ez önálló és önellátó munkám gyümölcse akkor inkább lemondok a marsról és épittek egyet a kövi körre
Viszont mivel nem vágom a villanyos témát mondanék egy kölcségkeretet aztán solon úr megjósolja nekem mit lehet abból kihozni thx
Mars hidro ts 1000 a költségkeret ha építve ennyid?l jobbat lehet kihozni teljesítménybe érdekelne
thank you.gif

Ezt vettem magamnak:

https://www.arrow.com/en/products/si-b8v26256cus/samsung-electronics
Nézni kell, akciósan 3.7-ért el lehet hozni. Simán kihozható olcsóbban jobb.

Last edited:

Uzsidoboz

Well-known member
420club
Oké köszönöm majd ha rendelés elött leszek kérnék segítséget
Amúgy err?l mit kell tudni? Mert nem igazán igazodok ki rajta
Milyen hosszú ez meg az hogy ezaz ár 1db ilyen panelra vonatkozik ami x teljesítményu?, és ami az adatlapon felvan tüntetve az 1db panelra értend?? Meg ezek dimmelhetôek?

Széklet Nagyúr

Active member
Itt nem a nyúlásról van szó hanem a termés mennyiségér?l, több pirosat tartlamazó 2700-3000K szín? fény alatt valamivel nagyobb a hozam mint 4000K val.

Solon

Well-known member
Oké köszönöm majd ha rendelés elött leszek kérnék segítséget
Amúgy err?l mit kell tudni? Mert nem igazán igazodok ki rajta
Milyen hosszú ez meg az hogy ezaz ár 1db ilyen panelra vonatkozik ami x teljesítményu?, és ami az adatlapon felvan tüntetve az 1db panelra értend?? Meg ezek dimmelhetôek?

Ott van minden info a datasheet-ben, 56cm amúgy. Plusz segítség a samu calculator:
https://www.samsung.com/led/support/tools/engine-calculator/

Nagyjából költség terv TS 1000 kiváltására:

Táp: Meanwell ELG 150 24A dimmelés a tápon 50-100%. 12900Ft.
LED: 7 db általam linkelt csík, 3.7-ért meg csípve 7770Ft. (300USD árfolyam) Párhuzamosan kell majd kötni.
H?tés: 25*25*25*2 Alu U profil 6m 4000Ft.
Egyéb költéség: h?vezet? ragszalag, csavarok, kábelek, igény és otthoni készlet függvénye, max. párezer.

Így kapsz egy jóval jobb lámpát(énvéleményem), és ha kicsit variálsz az összetétellel, jééé, hát pont úgy néznek ki az újszériás marshydro lámpák, amik igen drágák, mint amiket magunknak rakunk össze. Egyesek már évekkel ezel?tt így rakták össze. Jó hát az a fránya piros led nem lesz benne. Hiányzik is a lelkemnek. Nekem mééérnem telik 8W piros LED-re, há milyen világ ez, mi ez az égbekiálltó igazságtalanság!!! : (

Itt nem a nyúlásról van szó hanem a termés mennyiségér?l, több pirosat tartlamazó 2700-3000K szín? fény alatt valamivel nagyobb a hozam mint 4000K val.

De ezt te mérted? Klónokkal több körben? Vagy szájhagyományútjánterjedöurbanlegend? Azé kérdem, mert egyel?re csak 3000K-es panellal virágoztatok és csak ezért nem szeretnék lemondani 4000K-s jóárasított panelr?l. Vegben nem látok semmi különbséget. Meg én ezt úgy tudom, hogy a kék piros arány a növény nyúlását-levélarányát szabályozza. 2050K és 3000K között se látok különséget a virágszerkezeten.

Uzsidoboz

Well-known member
420club
Ott van minden info a datasheet-ben, 56cm amúgy. Plusz segítség a samu calculator:
https://www.samsung.com/led/support/tools/engine-calculator/

Nagyjából költség terv TS 1000 kiváltására:

Táp: Meanwell ELG 150 24A dimmelés a tápon 50-100%. 12900Ft.
LED: 7 db általam linkelt csík, 3.7-ért meg csípve 7770Ft. (300USD árfolyam) Párhuzamosan kell majd kötni.
H?tés: 25*25*25*2 Alu U profil 6m 4000Ft.
Egyéb költéség: h?vezet? ragszalag, csavarok, kábelek, igény és otthoni készlet függvénye, max. párezer.

Köszönöm a részletes tájékoztatót!

Küldök megint egy kis pozitív energiát... SzentmártonVesszejével!!! :D:jump:

KintiPuli

Member
vegyél 4000K meg 3000K -t fele arányban vegbe kezd a 4000K-s körtákkel aztán virágzásra tekerd hozzá a 3000K-sokat.

V-tacéknál a 3000K-s a meleg fehér, 4000K-s a természetes fehér, ezeket ajánlottad te. Ezek szerint akkor a hideg fehér (6500K) fényre nincs is szükség pl vegetációra?

Solon

Well-known member
Utána olvastam fúrumokon mint ez itt, eddig bevált mindenben.
Én akkor erre ránézek. Sok faszságot írkálnak össze fórumokon. Mondjuk sok jó dolgot is, amire amúgy magától az ember nem jönne rá. Ilyen ez a szabad információ áramlás. Nincs nagy különbség 4000K és 3000K között spectrumban, érdemes ezt tesztelni.

Széklet Nagyúr

Active member
vegre jó 4000 K is aztán mivel virágzásra zgyis meg kell dupláznod a fény mennyiségét én személy szerint további 4000K-s körték helyett ( amik egyébként szintén alkalmasak virágoztatni, csak az eddig gy?jtött infók alapján melegfehér fény jobb virágzásra ) 3000 K-sokkal egészíteném ki a fényt.