What's new

LED fényforrások

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
írjá rája itt kinaiul googlefordítóval, biztos örülnének :D

5b1168ec6130805e47ef485eb31e0bd0.gif

Széklet Nagyúr

Active member
A leírtak alapján az általam elképzelt ötlet életképes lehet?

Teljesen felesleges menet közben tekergetni, ( mármint az elején memehet ledimmelve, aztán virágzáskor meg feltúrod a termesztési zóna alapterületének megfelel? teljesítményre - 30 W/ négyzetláb - ) virágzáskor beállítod a lámpát olyan magasságra, hogy nagyjából egységesen 500 umol/s/m2 fény terüljön a kanopéra, aztán közben a növény úgyis belen? a 800-900 as zónába.

Amúgy itt jegyezném meg a sikeres termesztás kulcsa nem a f?d fölött van, hanem a gyökérzónában, el?ször ott klappoljon minden.
Hiába tervezgeted a fényezést, ha közben köpet min?ség? közegben dögl?dik szerencsétlen zeller.
A közeg min?sége legyen az els?dleges szempont ( meg az, hogy F?dben-T?zegben ne hidrokultúrához való PH/EC értékekkel illetve táppal varázsolj LOL ), aztán utána lehet kinlódni azzal, hogy milyen fényforrásból pirítassz neki.
Amúgy úgyis el fogod baszni ( az els? három menet kuka mindig - énis elkúrtam anno ) de szerencsédre egy rezidens troll mindig a rendelkezésedre áll majd, hogy segít?készen szétoltsa a naplódat hehhhe.

Last edited:

icmaghu

Member
Már megvettem közvetlenül a gyártótól, és olyan mint a fent csatolt képen, össze is állt a box, csak a föld és táp hiányzik. Jelenleg kb. 50 cm-re állítottam a magasságot, és minimumra tekerve tervezem a veg els? 1-2 hetét.

Közegnek Plagron Allmixet tervezek, az elején maximum egy kis gyökérstimulátor, majd a virágzásban a föld márkájának megfelel? flo tápot. Folyamatosan állított pH-val locsolás a terv, szabályozott páratartalommal. De mivel a LED panel nem ip65 vízálló, ezért a párásítással óvatos leszek.

icmaghu

Member
Így nézünk ki jelenleg :)
A sátor 120x120x200 cm-es, hogy kényelmesen elférjen benne az 5 auto :)
A h?mérséklet és a pára csak gazdasági okokból ennyi most a helyiségben, amint bekerülnek a magoncok, 22C stabil a terv.

Last edited:

Széklet Nagyúr

Active member
Allmix organikus közegnek számít aztán ahhoz elméletileg alga bloom dukálna, viszont a magoncot ne ültesd egyb?l almmixbe mert szarrá fogja égetni. Plagronnak van direkt palánta földje ( Seeding and cutting soil ) fogod a termesztésre szánt konténered aztán az allmixbe csinálsz egy kb öklömnyi gödröt amit feltöltessz palántafölddel ( mivel ez a keverék homokot tratlmaz perlit helyett esetleg keverhetsz a palántaföldhöz 20% perlitet is miel?tt kitöltöd vele az üreget ) aztán mire a gyökerek elérnék az allmixet addigra elég feljett lessz a növény, hogy megbírkózzon a magasabb EC-vel.
Vagy ökölözés ( hehhe ) helyett veszel ilyen t?zegb?l préselt kosárkát aztán azt teszed az allmixbe és abba töltessz 70% palántaföld - 20% allmix - 10% perlit keveréket vagy alkalmazd whiped úr retyópapír gurigás megoldását, de err?l majd ? felvilágosít.
Autoflóvert én még nem terzmesztettem ,de fotoperiódusosnál én részemr?l tápra addig rá se néztem amíg a növény ell nem kezdte ígényelni ( halványodó-sárguló levelek formájában - ami nem feltétlenül jelent táphiányt de ezt majd menet közben kielemzik a szakért?k - )

Én a helyedben beszereznék egy LUX métert, az alapján pontosan be tudod l?ni a fény pozícióját, meg a drivereket nyugodtan teheteda sátoron kívülre is.

gRazzy

Active member
Allmix organikus közegnek számít aztán ahhoz elméletileg alga bloom dukálna, viszont a magoncot ne ültesd egyb?l almmixbe mert szarrá fogja égetni. Plagronnak van direkt palánta földje (

Eleg ha kimos egy keves allmixet, az mehet 10-15cm-re a mosatlan allmix tetejere.

"Plagron Allmix is a ready to use soilless growing medium for potting and re-potting all flowering plants. Rinse with water before use in order to wash out the mmediately absorbable nutrients."

Solon

Well-known member
Nem kell a szerelést?l tartani, Tüd? rajza alapján nekem sikerült összedugni rendesen a helvar csíkokat, pedig annyit tudok a LED-r?l, hogy Edison fedezte fel.
View Image
Én most vettem a maradék helvarhoz ELG 240 C1750-est. Ugyan olyan árban van jelenleg és 2*5 helyett, 5*2 a felállás.

420Medic

New member
Sziasztok, kezd? volnék, csak kicsit alázzatok légyszi.. 2x2es (60x60x160) sátorba max két növénnyel egy Mars Hydro TS 600 elég lenne? Virágzáshoz, ha kellene még plusz, tudtok ajánlani valami olcsó de használható alternatívát? Van 50W-os blurple COB LEDem, amit tudnék használni, de vannak kétségeim vele kapcsolatban.. Barkácsolás nem gond, csak drága ne legyen:/
köszi

Solon

Well-known member
Azt, hogy az 56 centis panel, amib?l lett egy csomó linkelve befér a 60-as sátradba kényelmesen. Pl a V562F.

Hempmen

Member
Sorba vagy párhuzamba?

Azt mondták, hogy ezekhez áramgenerátoros driver kell darabonként egy, aminek a miértjét nem igazán tudom hova tenni. Elég horror összegek jönnének el? ebben az esetben. (Rövid googlezés után csak kicsiket találtam abban a kategóriában viszont 10-el szorozva már nem lenne "budget" megoldás) Remélve, hogy a mean well elég széles kínálattal rendelkezik hátha akadna olyan típus ami jó lenne ebben az esetben és talán még a megfizethet? kategóriába is esik.

Tauberbischofs

Active member
Azt mondták, hogy ezekhez áramgenerátoros driver kell darabonként egy, aminek a miértjét nem igazán tudom hova tenni. Elég horror összegek jönnének el? ebben az esetben. (Rövid googlezés után csak kicsiket találtam abban a kategóriában viszont 10-el szorozva már nem lenne "budget" megoldás) Remélve, hogy a mean well elég széles kínálattal rendelkezik hátha akadna olyan típus ami jó lenne ebben az esetben és talán még a megfizethet? kategóriába is esik.

ELG-150-C1050A 12db panelre sorba kötve.

KintiPuli

Member
Sziasztok, kezd? volnék, csak kicsit alázzatok légyszi.. 2x2es (60x60x160) sátorba max két növénnyel egy Mars Hydro TS 600 elég lenne? Virágzáshoz, ha kellene még plusz, tudtok ajánlani valami olcsó de használható alternatívát? Van 50W-os blurple COB LEDem, amit tudnék használni, de vannak kétségeim vele kapcsolatban.. Barkácsolás nem gond, csak drága ne legyen:/
köszi

Én is ezen a világításon gondolkodtam 2 növényre, én úgy tudom hogy ez a típus végig tudja vinni elejét?l végéig.

Én is ezen a világításon gondolkodtam 2 növényre, én úgy tudom hogy ez a típus végig tudja vinni elejét?l végéig.

A gyártó leírása alapján 150 wattos hps izzót tud kiváltani. !!Átlagos 1,5g/w!! hozamot ígérve. Továbbá még azt is írja a gyártó, hogy elejét?l a végéig használható. Tehát ezzel a cuccal kb 136g virág hozható ki !!átlagosan!!. Ugyanakkor azt is megemlíti a gyártó, hogy max 2g/w hozam lehet.

Nem rossz cucc egyébként. 91US-ért szállítással együtt megkapod. Áramfogyasztását tekintve, ugye névleges 100 watt, ami tapasztalat szerint, mindig kevesebb az ilyen termékeknél.

Tehát ha a te területeddel számolunk 420Medic, akkor a havi áram fogyasztásod 24 órás üzemid?vel 60x60x160-as területen, 100wattos Mars Hydro TS 600 LED-del, átlagosan 37 ft/kW áron:

Napi fogyasztás: ~ 90 Ft
Havi fogyasztás: ~ 2 696 Ft
Led: 91US =~ 27 720HUF

Míg egy 150 wattos HPS-sel:

Napi fogyasztás:~ 135 Ft
Havi fogyasztás:~ 4 045 Ft
HPS 150 wattos szett: ~20 000-25 000HUF (trafó, lámpafüggeszt?, kábel, dugvilla, kábel a trafóból izzóhoz.)

?sszegésében, egy sátorban, automata növényre irányítva, ha több kört tervez az ember, egyértelm?en jobban megéri ez a led, mint egy 150 wattos hps szett.

+fun fact: ha a meleggel problémád van, egyértelm?en jobb a LED, nem termel annyi h?t, nem kell külön h?teni a lámpát.