What's new

LED fényforrások

f2obsession

Active member
A fullspectrum és a fehér LED vita az szerintem jó pár éve eld?lt már és ugyan lassan, de már a lámpagyártó cégek is fehér LED-ekkel szerelik a lámpáikat, érthet? el kellett adni a már legyártott fullspectrumos darabokat. Most ez a kiegészít?s parasztvakítás van éppen porondon, hogy el lehessen adni jópénzesítve a lámpákat. Nem igazán találok eladó COB-ot a neten ezzel a két model számmal. Lehet valaki trollkodásnak szánta. Mondom, gyanús az, ha a skála 360nm-el kezd?dik és a következ? két érték 100, majd 150. Gyártanak egyáltalán UV C tartományban sugárzó LED-eket? A CRI érték meg nem is értem, hogy jön a növénytermesztéshez… - Ez amúgy nem ilyen diszkófényes szar akart lenni szerintem, de mindegy is, hát nem is létezik :D -

Dehogydics úvécé led lámpa há itt vaan:

https://www.wish.com/product/5ea7efa06d83a1331949bbcd?hide_login_modal=true&from_ad=goog_shopping&_display_country_code=HU&_force_currency_code=HUF&pid=googleadwords_int&c=%7BcampaignId%7D&ad_cid=5ea7efa06d83a1331949bbcd&ad_cc=HU&ad_lang=HU&ad_curr=HUF&ad_price=3188.00&campaign_id=9039364463&retargeting=true&gclid=EAIaIQobChMIlLP6mOyW7AIVltGyCh20oQXYEAYYBiABEgK1QPD_BwE&share=web

Last edited:

Széklet Nagyúr

Active member
Szélessávú semleges fehér LED-ek, amelyek a nap mintájára hatékony UV-összetev?ket tartalmaznak a gyors növénynövekedés érdekében
A GW3535U és a GW1919U (COB) növényi LED-ekkel az EuroLighting új szélessávú LED-eket kínál, speciális spektrummal a növények növekedésének serkentésére (kertészeti világítás). El?ny: a LED-ek nem korlátozódnak egy adott növényfajra vagy növekedési fázisra, hanem univerzálisan használhatók. Az új LED-ekkel rendelkez?, használatra kész lámpák is hamarosan elérhet?ek lesznek.
Szélessávú semleges fehér LED-ek, amelyek a nap mintájára hatékony UV-összetev?ket tartalmaznak a gyors növénynövekedés érdekében

Érdekességképen...
View Image

összekötöttem a pettyeket, így mostmár legalább 9000 CRI MINIMUM

picture.php

kisgyerekke

Active member
Egy led mennyivel jobb összességében, mint egy hps? Egy SunLight sátor szett mondjuk 200 felett van, az nem szar.

f2obsession

Active member
Nagyon nem mindegy, hogy milyen ledhez viszonyítunk, bár a sokkal szélesebb spektrum nagyjából minden mai led fényforrásra igaz.

HPS jellemz? fényhasznosítása: 100-150lm/W (150lm/W csak a 600W-os kategóriában fordul el?, és azt is csak az els? kb 200 üzemórában produkálja)

Led fényhasznosítása: 80-200lm/W
A mai napig árulnak 100lm/W alatti hatásfokú ledes fényforrásokat sok esetben jó pénzért is, de már elég elérhet? áron kapsz 160lm/W-os körtéket, illetve bútorvilágító lámpákat. Ha meg összerakod a topik elején tárgyalt led stripekb?l magadnak, akkor a 180-200lm/W is kifejezetten olcsóvá válik.

Ez a hatásfok dolog nem csak azért lényeges szempont, mert nem mindegy, hogy hány száz wattos lámpát égetsz napi 12-24 órában hónapokon át, hanem azért is, mert a veszteség mind h?vé alakul, amit nem mindegy, hogy milyen drága ventillátorokkal, és mekkora mekkora zajjal tudsz a sátradból/szekrényedb?l kihajtani.

icmaghu

Member
Sziasztok!

Mi most jelenleg a piacvezet? LED lámpa, aminek a lehet? legegyszer?bb az üzemeltetése?

Egy egyszer? "hülyebiztos" lámpát keresek, ami növekedésre és virágzásra is használható (akár kapcsolóval állítható).

A Growdiaries naplókat olvasgatva úgy látom, hogy a Mars Hydro vezeti a külföldi palettát (ezt használják a legtöbben - látszólag), ez megfelel? lehet nekem is?
5 auto lányt szeretnék nevelni ~1,1 nm2 területen.

Konkrét termék ajánlásokra lennék kíváncsi, mi most a "csúcs", növény hasznosulás szempontjából.
300.000 huf többet nem szeretnék a lámpára költeni, és 600W tényleges fogyasztás alatt szeretnék maradni.

Mivel 5 növényre vagyok itthon korlátozódva, ezért is szeretném minden ciklusból kihozni a maximumot, hogy mindig kitartson az el?z? szüret a következ? körre..

Hála és köszönet!

Dr nixon

Active member
Sziasztok!

Mi most jelenleg a piacvezet? LED lámpa, aminek a lehet? legegyszer?bb az üzemeltetése?

Egy egyszer? "hülyebiztos" lámpát keresek, ami növekedésre és virágzásra is használható (akár kapcsolóval állítható).

A Growdiaries naplókat olvasgatva úgy látom, hogy a Mars Hydro vezeti a külföldi palettát (ezt használják a legtöbben - látszólag), ez megfelel? lehet nekem is?
5 auto lányt szeretnék nevelni ~1,1 nm2 területen.

Konkrét termék ajánlásokra lennék kíváncsi, mi most a "csúcs", növény hasznosulás szempontjából.
300.000 huf többet nem szeretnék a lámpára költeni, és 600W tényleges fogyasztás alatt szeretnék maradni.

Mivel 5 növényre vagyok itthon korlátozódva, ezért is szeretném minden ciklusból kihozni a maximumot, hogy mindig kitartson az el?z? szüret a következ? körre..

Hála és köszönet!

Marshydro ts 3000v az 1,2 nm viragzashoz eleg es 1,5 vegre ! Ha 1x1m a viragzo akkor eleg a ts2000v az 1,2 nm vegre es 1nm flora alkalmas ez utobbi eleg fain ! Nekem is az van ! Total hulyebiztos ! Ha nem locsolod vizzel nem lehet gond !

Logosz

New member
Szerb Busztok Urak!

Kezd?nek tartom magam a teremtésben, azért a múlt évezredben odafigyeltem az isiben... a csajokra is, csak egy probléma volt, nem voltak eléggé gyantásak. Aztán jöttek a 90´-es évek....

Egyet engedjetek meg, vagy ne, de itt lesz, már megbocsásson kend Ostrocsapás ?lordsága, de Mr. Széklet komolyan, és közérthet?en leírta a ledes dolgot még 62´-ben, itt kezd?dne a tanári hivatás, szivatás. Példát vehetnének t?le még a kínzókamrák is.
Valahol máshol ebben a galaxisban, agyon bonyolítják a kézen-lábon fekv?-álló dógokat, melyek amúgy is azok.

Mr. Széklet Nagyúr, tudna segíteni kérem, milyen pilácsot lenne érdemes építeni visz. alacsony költségboronálásból egy 1,2*1,2*2 m-es Ezüst 50 áranyalatú bdsm szobába, max 4 luvnyához? A továbbiakban sem szeretnék jobban csajozni, és a Weller bá pákás történetek már nem mennének...

Köszönöm el?re, és minden irányba a nem szomorú válaszod!

icmaghu

Member
Marshydro ts 3000v az 1,2 nm viragzashoz eleg es 1,5 vegre ! Ha 1x1m a viragzo akkor eleg a ts2000v az 1,2 nm vegre es 1nm flora alkalmas ez utobbi eleg fain ! Nekem is az van ! Total hulyebiztos ! Ha nem locsolod vizzel nem lehet gond !

Köszi! Szerintem 1,2x1,2x2 sátrat fogok rendelni ts2000v -al, hogy kényelmesen elférjen az 5 auto. Konkrétan ezt a szettet néztem ki:
https://www.mars-hydro.com/grow-kit-4x4-tsw2000

Egy dolog aggaszt, a hivatalos oldalról szeretnék rendelni ( mars-hydro.com ) egy komplett szettet, viszont rendelés el?tt az értékelések nem igazán hozták meg a kedvem a vásárláshoz.

https://www.trustpilot.com/review/mars-hydro.com

Szörny? értékeléseket írnak róluk ezen a linken a vásárlók, ennek ellenére merjem megrendelni innen?

Ennek ellenére mellettük szól, hogy ?k vezetik a growdiaries naplóknál a LED palettát, illetve itt a fórumon is elég aktívan használják ?ket -- Remélhet?leg nem a sok nyereményjátékuk miatt, hanem mert valóban hatékony.

Mit gondoltok?

Tauberbischofs

Active member
Köszi! Szerintem 1,2x1,2x2 sátrat fogok rendelni ts2000v -al, hogy kényelmesen elférjen az 5 auto. Konkrétan ezt a szettet néztem ki:
https://www.mars-hydro.com/grow-kit-4x4-tsw2000

Egy dolog aggaszt, a hivatalos oldalról szeretnék rendelni ( mars-hydro.com ) egy komplett szettet, viszont rendelés el?tt az értékelések nem igazán hozták meg a kedvem a vásárláshoz.

https://www.trustpilot.com/review/mars-hydro.com

Szörny? értékeléseket írnak róluk ezen a linken a vásárlók, ennek ellenére merjem megrendelni innen?

Ennek ellenére mellettük szól, hogy ?k vezetik a growdiaries naplóknál a LED palettát, illetve itt a fórumon is elég aktívan használják ?ket -- Remélhet?leg nem a sok nyereményjátékuk miatt, hanem mert valóban hatékony.

Mit gondoltok?

Rewiew: Árusoknál 4,9 csillag, vásárlói visszajelzéseknél béka segge alatt.
Gyártó és keresked?: Kína

Szervíz: Nem létezik
Ára: 90eFt
Beépített ledek: ismeretlen
Táp: Ismeretlen
Meghajtó áram: 684db dióda/300W alapján kb 150mA, valószín?leg túlhajtott
H?tés: Ismeretlen, valószín?leg lemezen, fos.

Viszont van nyereményjáték.

Széklet Nagyúr

Active member
Én tsw 2000-et használok amivel egy kört már letoltam ( beltéri termesztés szekcióban ott van a napló ), illetve most is fut egy és személy szerint meg vagyok vele elégedve. Itt leszögezem, stripekb?l épített fényem még nem volt ( eredetilegazzal akartam menni, csak lévén egy lusta állat vagyok inkább vettem egyet készen, viszont stripekb?l tokányolt fénnyel is termesztenek itt - pillang - nála lehet tájékozódni, illetve a képeket lesni amiket feltöltött ) így házilag tokányolt pilácsok hatékonyságához nem tudom hasonlítani, viszont van itt a fórumon másnak is mars hydro lámpája ( iwantmorebuds bugázott egy ts 1000-est ) esetleg még ? is nyilatkozhatna e témában.

Tény és való, ha valaki rendelkezik a kell? villanyszerelési ismeretekkel és a hajlandóságal, hogy barkácsoljon ( ergo nem lusta féreg mint én ) akkor egyértelm?en építsen, aztán egy kész lámpa árának kéthrmadáért feléért, lessz egy hatékonyabb, az igényeihez igazított pöpec fénye, de ha mégis készen akar venni egy elfogdható teljesítmény? llámpát szerintem annyira nem fog mellényúlni, mint ahogy azt most itt tauberbischofs lefestette.

Amúgy a diódák márkája/gyártója EPISTAR a marshydro oldalán közölt adatok alapján 170 vlamennyi/watt körül teljesítenek ( ledimmelve meg hatékonyabb) iletve a várható élettartamuk is elmarad a samsung diódáktól amir?l koppintották ?ket ( ledimmelve kompenzálható ) , a tápok kínaijak, engem még nem baszott agyon egyikse, bár amikor hozzáért az alkarom néhányszor enyhén de érezhet?en csipkedte az áram, úgyhogy a földelésük nem az igazi, de ha nem nyalogatod illetve nem kerül rá víz nem lesz baj, én ledimmelve használom, így is melegszik, fullon nyomatva meg elméletileg 50 Celziuszt pirít ( mármint az a reflektorszer? pujkasütöget? tepsi ami a lapkák h?jét hivatott elvezetni nem aga a driver - amúgy enyhén melegszik az is - ).

Last edited:

icmaghu

Member
@Széklet_Nagyúr: köszönöm a válaszod, igen olvastam a Te naplód és iwantmorebuds említését is a témában, többek között ez hozta meg a kedvem, hogy én is tegyek egy próbát.

Szeretném elkerülni, hogy én intézzem a villanyszerelést, annak hamar csúnya vége lenne, bár tény, hogy ha én sem lennék egy lusta f., akkor szívesen összehekkelnék egy COB-os kis rendszert itthonra.. De egyel?re marad az instant megoldás.

Én akkor már elégedett lennék ezekkel a Mars Hydro TSW2000 lámpákkal, ha egy fokkal eredményesebb lenne, mint a hagyományos 400w HPS/MH izzó, kedvez?bb fogyasztás mellett..

@Tauberbischofs: a véleményed egy kicsit elbizonytalanított.. Esetleg egyéb termék ajánlása? Vagy ne gondoljam túl, fussak neki Mars Hydro TSW2000 -val, nagy csalódás nem érhet?

Tauberbischofs

Active member
@icmaghu: Én bevallottan héter vagyok ha kínai lámpáról van szó. Ha nem szerelsz (értsd: érvég csupaszítás és kétoldali ragasztószalag rendeltetésszer? használata) akkor jó az. Amit nagyra tartok az meg fizethetetlen.

@Széklet: Nem találok Epistar honlapon fehér ledet. Biztos marshidró felvásárolta.

Én végig azt hittem, hogy a 150W-os ts1000 van neked abban a 60x60 székletben. Mostha meguntad a kör végén a ts2000-t adnék két 50w cobot táppal-ventivel, szt próbáld már ki az opticoddal együtt.

Csak hogy együtt hételjük a marshidrót.

icmaghu

Member
@Tauberbischofs: Köszönöm az észrevételeid. Az els? körnél elkerülném a tákolást, a kés?bbiekben elképzelhet?, hogy elkezdem feszegetni a saját határaimat.

Köszönöm mindenkinek, mivel jobb ajánlatot nem kaptam, ezért megrendelem ezt a technikát. Ha megérkezett, jelentkezem a részletekkel. :)
Remélem elég lesz 5 autó növénynek ez a csillár ereje.

icmaghu

Member
@Tauberbischofs:
ui.: Érdekességképp bedobhatnád az általad nagyra tartott lámpát, az hogy "megfizethetetlen", elég relatív :)

Logosz

New member
Köszi a véleményeket Skacok!

Utánanézek a marsinnen hidrofóbiának, noha ennyi pínzb?´ egy közepes-nagy kategóriás Sunlight min?séget össze lehet idegeskedni. Persze, utána kell járni olvasni, betarifálni a 3. országból érkez? cuccokat, hogy nagy meglepetés ne érje az embert a vámon + mifene...
Juteszembe, mikor rendeltétek külföld?l a marshidrókat, mennyibe fájt a 2000-es, és mennyi vámot kellett leróni hazánk példátlan segít? jobbjáért (semmiért lehúzásáért - ), hogy megvehessük?

A Sunlight-ra vagy California Lighworks-re gondol szerintem....vagy ipari csarnokvilágításra.

https://productiongrower.com/blogs/news/best-led-grow-lights-2018#bestva-2000w
https://www.fullspectrum.com/best-led-grow-lights/
Ezek statisztikák, a valóság nálatok van.

A színes ledek kontra fehér fény nekem úgy jött le, mint annó az AGP, és a PCI bus. Az AGP kifejlesztése során már tudták, hogy a PCI-b?l többet ki lehet majd hozni. Viszont, sajnos nem találom most meg a neten, de egy komolyabb (USA, Jappcsik) oceanáriumban durva full spektrum ágyukat használnak.

Áruk nem volt kipakolva, gondolom államunk egyet sem tudna venni, gondolom drágább, mint egy középkategóriás CT ~1,5 M (milliárd) HUF. Kutya nagy méret?, de máig olyat használnak a korallok, és egyéb vizi tudomisénmilyen kultúrákhoz. Arról is írtak, hogy a vízben (hiába a generált hullámok, és örvények) máshogy terjed a fény, de le kell jutnia elégéé mélyre (itt nem 2-4 méterekr?l írtak...).
Gondolom full spektumban olyan magas energiafelhasználás lenne, hogy új fúziós er?m?vek kellenének a lakossági felhasználások miatt.

Logosz

New member
A Sunlight, és a Californiák akciósan, csak most, csakama cirka 1.200 erómánia (van olcsóbb is), ami egy csík szinte.
Persze relatív a megfizethetetlenség, van aki kerékpárt vásárol ennyiért, van aki autót, van aki Machu Pichu-ra utazik, van aki termelési tényez?t. :)

Snypie

Active member
Marshydronak van nemetbe is lerakata, szoval nincs ra vam. Meg egy tipp, irj nekik mailt es kerj direkt arajanlatot. Nekem az a tapasztalatom, h igy par juroval olcsobb mint a webshopban.