What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

LED fényforrások

Bon Sai

New member
Most leszedek 2 sátrat, estig se végzek vele..........
Szervusz Solon!
Amíg leszedted azt a két sátrat én összedobtam egy ugyan olyan 10 paneles lámpát mint te. Csak az elrendezés más, 50x116 cm.
A kérdésem a következő: ventilátor nélkül a led modulok nagyon melegszenek. 53 fokosak is voltak, míg az U profil csak 24 fokra melegedett.
Ez normális? (1-1,2 Amperrel huzattam)
Ventilátor mellett csak 30 fokosak voltak a ledek, az U profil 22 fokos.
Kínai kétoldalas ragasztót használtam, lehet hogy az a szar?

Attachments

• photo2036855.jpg
    photo2036855.jpg
    29.3 KB · Views: 41
  • photo2036857.jpg
    photo2036857.jpg
    38.7 KB · Views: 39
  • photo2036854.jpg
    photo2036854.jpg
    71.6 KB · Views: 42

Solon

Well-known member
Szervusz Solon!
Amíg leszedted azt a két sátrat én összedobtam egy ugyan olyan 10 paneles lámpát mint te. Csak az elrendezés más, 50x116 cm.
A kérdésem a következő: ventilátor nélkül a led modulok nagyon melegszenek. 53 fokosak is voltak, míg az U profil csak 24 fokra melegedett.
Ez normális? (1-1,2 Amperrel huzattam)
Ventilátor mellett csak 30 fokosak voltak a ledek, az U profil 22 fokos.
Kínai kétoldalas ragasztót használtam, lehet hogy az a szar?

Én 30*30*30*2mm-es U profilt használtam. Te nem. Nem tudom hogy ragasztottad fel a kétoldalú ragasztót, de el tudom azt is képzelni, hogy teleraktad buborékkal és emiatt szar a hőleadás. Már az első tényező se jó, ki tudja. 20-as profilon ne akarjál 1.2 amperen panelt hajtani, hűtés nélkül.

szinomano

New member
Sziasztok!
Leszeretném cserélni a hps lámpáim led lámpákra, de nem szeretnék szerelni. Jelenleg van egy 150w hps-em 60x60 sátorban illetve egy 250w 80X80 sátorba. Milyen márkát, illetve típust ajánlotok? Illetve hol érdemes megvenni?

Bon Sai

New member
Sziasztok!
Hát ez nem jött be. Kicseréltem az U profilokat 30x30x2-re és a ragasztás is garantáltan buborékmentes. Kicsit javult a helyzet, de még mindig 50 fokos a led.
Szobahőmérséklet: 21-22 fok
1270 mA-en: 48-50 fokos (nem mintha ennyin akarnám terhelni)
1000 mA-en: 44-46 fokos
az ELG240 : 44 fokos (mint a képeken is látható, nincs a legjobb helyen)
Szóval még mindig a ragasztó hővezető képességére gyanakszom.

Solon

Well-known member
A panel max. hőmérséklete nálam 36 fok, a 30x30x30x2-es profilé 24 fok. 12 óra üzem után 1265mA-n. 2500ft-os kínai hővezető ragasztószalagot használok. 1.2W/mK értékkel. Nekem már az kérdéses, hogy szedted fel a ragasztót? Ezt ha leragasztottad fel nem szeded oldószer nélkül.

Ja, a tápegység az 45.6 fokos.

Uzsidoboz

Well-known member
420club
Èn monnyuk hővezető pasztával (TS 580) raktam fel 1500ft kicsit időigényes meg lukakat kell fúri a csavarok rögzítéséhez de faszán elviszi a hőt simán megfogom a profilokat nemtudom a hőfok át de max 30 fok

Bon Sai

New member
A panel max. hőmérséklete nálam 36 fok....
A ragasztó felszedése nem volt egyszerű, de röpke két óra alatt végeztem vele. Egy sniccer pengével leválasztottam a panelt az U profilról, majd a panelen maradt ragasztót lakkbenzines ronggyal ledörzsöltem. Szerencsémre a ragasztó jelentős része az U profilon maradt és csak kevés volt a panelen.
Szerinted van jelentősége, hogy hova ragasztod a ragasztót először, az U-ra vagy a panelre?
Az én ragasztóm elméletileg 1,5 W/mK.
Sokat gondolkodtam, hogy miért jobb a te lámpád hűtése és a következőre jutottam, hogy az elrendezése miatt. Nálad egy panel(56cm) mellett még van 36 cm U profil amin nincs panel. Nekem két panel van egymás után és így nincs plussz U profil ami elviszi a hőt. Aztán eszembe jutott egy régebbi lámpád ami olyan elrendezésű mint az enyém és ott sem ment feljebb a panel hőd 38,2 foknál ragasztás nélkül. Habár ott kevesebb volt az áram erősséged.
Szóval most újra nem értek semmit.

Solon

Well-known member
Há nemtom. Nálam 19.5 fok van. 2-3lm/W eltérés van 10 fokkal melegebb profilon, az azért nem olyan sok. 50 fok alatt jó vagy még bőven.

Tauberbischofs

Active member
Nemtom mennyit segít, de sztem alun infrával csak fals értéket lehet mérni.
Most raktam össze egy smd forrpadot alulemezzel, szt a ráspriccelt víz golyóra forrt rajta de a kétpálcás infrám 21C-t mutatott. Biztos csak az enyém csehszlovák, de vaslappal kimérte a 245C-t.

Amúgy ha a Lt-v562f a paneled akkor az 55C egy fasza érték. 1270mA kimenő áramnál 140mA/dióda körül kergeted.

Solon

Well-known member
Betekertem egy HPS-t alufóliával, kipróbálni az infra hőmérőt. Teljesen jól mérte a hőmérsékletet.

A hiba az ön készülékében van! (nyilván nem pontos egy olcsó műszer, az enyém a homlokomat 35.1 fokosnak méri, pedig nekem FORRÓ A VÉREM*)

*

Solon

Well-known member
Ok. Ez így kurvára nem lesz jó. Szal, benyomtam a főzőlapot /nem indukciós/, rádobtam egy 10cm-es aluprofilt és egy rozsdamentes kis edényt, pár perc múlva leemeltem és azonnal mértem:

Alu 70.8 fok
Edény 108 fok

Ez tényleg szarul mér. Há de mi az istenfaszáért?

Biztos nem 70 fokos volt az alu, mer szétégett alatta a vágódeszka, kurva jó szaga van az égett vágódeszkának.

f2obsession

Active member
Érdekesség, hátha valakinek (pl Solon) többet elárul, mint nekem:

Valami olcsó luxometer-rel csinált DIY teszt.
Click image for larger version  Name:	V_tac_15W_3000K_80_CRI.jpg Views:	1 Size:	62.4 KB ID:	17853029

Annyit minden esetre látok, hogy mikromol/Joule vonatkozásában a V-tac evolution körte teljesít a legjobban a tesztelt körték közül. Illetve hogy ebbe aztán már tényleg qrvasok ledet pakoltak bele...

Forrás:

https://www.icmag.com/forum/marijuan...1#post17852325

Solon

Well-known member
Lemérjem?
Van LUX-ra egy normális Uni-T és PPFD-re meg az Apogee mq-500. Meg ugye itt van a bontott V-tac körte is.

Széklet Nagyúr

Active member
V-TAC evolution ( 6.5 WATT 3000K ) körtéket használtam golden tájgerhez adalék világításnak, gramm/watt-ban meghatározva - az alapján amennyivel dobott a mennyiségen - nagyjából egy szinten van ezekel a belépíő szintű kínai quantum táblákkal. Szóval aki végképp nem akar barkácsolni meg kínai lágerlakó gyerekmunkát gyandzsává konvertálni annak ez kiválló alternatíva. Nekem ez utóbbival nem volt problémám, mivel a kis csingcsong kinlódása a napi kvótáért beleépül a lámpába a lelkének egy darabjával egyetemben, ami legalább annyit dob a termésen mint az újszülöttek vére egy okkultista rituálé kimenetelén. Szóval tessék ezt is számításba venni.

:skiiing:

Solon

Well-known member
Öööö, de mihez képest dobott a mennyiségen? Volt kontroll csoport? Ha volt, magról ment, vagy klónról? Mi , mihez lett mérve? Izé, össze vagyok zavarodva, mint szőke lány a brazzer forgatáson...

Széklet Nagyúr

Active member
Abból kiindulva, hogy korábban a lámpa ( mármint a mars hidró ) önmagában kb 1.3 G/W-on teljesített ( critical brüsszel, mondjuk voltak ott bajok meg utána kritikál XXL esetében is ) aztán golden tájgernél meg ahol a korábban említett vtac körtéket alkalmaztam adaléknak ottmeg 100+78 Watt / kb 260 G = 1,46 szóval ebből kiindulva én aszondom dobott rajta ( és itt most nem a 0.16 növekedést értem a G/W esetében hanem a mennyiséget amennyivel a termés növekedett az adalék fény iktatásának köszönhetően - valószínüleg - és így tartotta a végeredmény a korábban eredményezett G/W-ot - sőtt - ) ), nagyjából anyit mintha egy marshidróhoz hasonló teljesítményű növénylámpával bővitettem volna az apparátot. Kritikál XXL esetében meg még a termszetés módja is megegyezett a golden tájgerével, legefljebb a strain különbözött ( kritikál XXL - a leírása alapján - kifejezetten jól termő fajta ).

Last edited: