What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

LED fényforrások

hobbi ur

Well-known member
olyan érdekesen teríti a kob a fényt, mámost kábé 5ödször vegeltetek az 1-1db 50w alatt, amik a 45x45ös drótra világítanak ÉÉÉs nem az történt amit vártam. (t.i. a kicsi kob eléggé elvesz?dik a drót méretéhez képest és úgy gondoltam, a rács középponti részén er?s lesz a hajtás, a széleire meg nem fogom tudni kivezetni mert oda nem jut elég fény) hátaztánelmondhatomhogyteljesenfaszánúgyvilágítmintanapocskameregyenletesnövekménytad

táncolómuffok https://www.youtube.com/watch?v=oorVWW9ywG0

Solon

Well-known member
Sátor: 120-as kultikombi
Táplálás: 2db ERP PDB 260W1300 – panelek 930mA-n
LED panel: 24db Samsung V562F G2
Keret-h?tés: 2db 116cm L profil 12db 116cm U profil

A 2db táp volt kb. 10000, panel kb. 24000, alu kb. 8000 ft., a többi felhasznált anyag filléres tétel. Üzemi h?mérséklet az U profilon 35 fok, tápokon 45 fok. 20 cm-re a panelekt?l pásztázva a fénymér?vel, átlag 58000 LUX értéket mérni, +-1000-2000 LUX a kilengés, a széleken is. Középen mérve, ahol találtam olyan pontot, ahol 57000 LUX környékén maradt a mér? jó pár négyzetcentiméteren, 20cm-re a panelek alatt 882 PPFD-t (?mol/m2/s) mértem, a mér?szalagnál.

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Solon

Well-known member
Ide is, úgy is tolonganak az infoért.

Mértem párat. Hátsó sarokban, képen látszik a mér?szalag, a küls? oldalán. Próbáltam megtalálni a legnagyobb értéket az adott távolságon. Ezt mértem:
Távolság LUX PPFD
5cm 105000 2399
10cm 64100 1053
20cm 55700 858
30cm 48500 758
40cm 42300 668

Tényleg elég lesz a 480W 120*120-ra. Azért még mérek egy térhálót is, de ahogy nézegettem 600W HPS alatt, úgy hogy jó legyen a fedés is, 510-600 PPFD az átlagolt érték.
Képek:
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Solon

Well-known member
Te, én most lehet hülye vagyok, de mi az a saturnus fireworks? Mer a gugli se segít.

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
te jácottá tüz viz levegö? meg tudod milyen bolygok vannak ?

cserélgessed és guglee se köll

hobbi ur

Well-known member
Ezek nagyon szép értékek abSolon Úr, aszondod 200w 1 táp, oszt kijön anny lm mint 1db 400hps alól, plusz még a növénynek kell? spektrum is er?sebb a hps fényénél! eredményes munkát!!! nagyon várom én is az összehasonlítási lehet?séget mert az éppen virágzó hézem el?z?leg kob+apollo-val lett mérve, most meg a tron+apollo lesz, tehát ugyanaz a genetika, ugyanakkorára vegelve, különböz? fényforrással világítva hjajj de izgalmas...

Anabolictesto

Active member
Örömmel látom, hogy posztolsz, kicsit aggódtam, hogy lekapcsoltak, elég hirtelen elt?ntél. Van kép a Wappáról, amit még kora tavasszal fejlett bokorként ültettél ki?

Sajnos egy règi tóba ültettem rengeteg es?nek hála tönkrement teljesen ,derekig èr? viz lett . Azóta egy darab 480w alatt dolgozgatok a dwc t sem folytattam igy is lejön 1200 g alóla egy pár hónapig el is vagyok vele :) kövi körbe dobok egy pár kèpet addig is minden jot az isten legyen veletek

Solon

Well-known member
Összeraktam a 10 paneles lámpát, ami 100*100 cm-es terület fölé kerül. U profil 90 cm, L profil 90 cm. Költségek:
ELG240 C1050A - 15500 ft.
Alu profil - 5000 ft.
Samsung b8v26256cus 10db – 10000 ft.
Képek alapján ez 288W. Fényt, hőt még mérek ma/holnap/kitudjamikor.

fetch?photoid=17796768.jpg

fetch?photoid=17796769.jpg

fetch?photoid=17796773.jpg

Bon Sai

New member
Nem tudom. Kicsi lenne? Elmagyarázod nekem, ha kérlek, hogy miért kicsi? Mostanában elég retardált vagyok, jó lenne a segítség.

Kétlem, hogy itt te segítségre szorulnál. Én jöttem hozzád tanulni. Szóval abból indultam ki, hogy ha a modul nyitfesz értéke 10x23,3 V és a teljesítménye 10x26,1 W akkor a driver tudása 228 V és 239,4 W kevés lesz. De aztán rájöttem, hogy nem 100%-on hajtod a szekeret. Jól értem a lényeget?

Solon

Well-known member
Kétlem, hogy itt te segítségre szorulnál. Én jöttem hozzád tanulni. Szóval abból indultam ki, hogy ha a modul nyitfesz értéke 10x23,3 V és a teljesítménye 10x26,1 W akkor a driver tudása 228 V és 239,4 W kevés lesz. De aztán rájöttem, hogy nem 100%-on hajtod a szekeret. Jól értem a lényeget?

Nem. Hála égnek rosszul tippeltem mit akarsz az első kommentedben. Legközelebb kérlek, írj elsőre egy részletesebb kiterjedtebb kérdést, mert én majdnem trollkodásnak néztem a kommentedet és lazán elküldtelek volna a picsába, ha rosszabb kedvemben találsz, abból meg nem lenne tartalmas információ csere.

Szóval itt van 10 panel, max. hajtása a paneleknek 1350mA. A táp névlegesen tud 228V-on 1050mA-t. Amit látsz a képen, hogy a táp lead 234V-ot, mellé 1230mA-t, 10 panelre. Ez a gyári adat 100%-ánál sokkal több. Ez a 3. ilyen táp, amit kimértem, mind a három ezt az értéket adta kb. ebben a felállásban. Tök más szériából vannak, szóval ez így jól működik, jó ár/érték arány. Ma ránéztem a hőmérsékletre és fényre is, részletesebb adatokkal később szolgálok, de a fény 450-852 PPFD között mozgott, a paneltól 30-35 cm távolságra, majd ez térhálóban jobban látszik, ha kimérem, az U profilok hőmérséklete nem ment 40 fok fölé és nem volt melegebb azoknál a pontoknál, ahol több alu jutott a panelek mellé.

Nem véletlen van ott a képen a feszültség mérés és az áramerősség mérés. A kettőnek a szorzata adja meg a teljesítményt. Minél lágyabban hajtod a panelt, annál jobb a lm/W arány, itt én elég hardultan hajtom, 161lm/W. A lényeg, hogy nem akarjuk a paneleket 100%-on hajtani. Mert akkor nem jó a fénymennyiség a felhasznált energiához képest. Azt a középértéket kell megtalálni, ahol jó a fény és olcsó a cumó. Ennél jobb is kihozható. De így olcsó a felállás és elég szépen verni fogja a marshydro TS szériát, jóval olcsóbban. Összeadogatva a lumeneket, kaptam kb. 48000 lument 288 Wattból, de majd a PPFD térrács adja meg a végleges eredményt. Mindenesetre én azt most elkönyvelném, hogy ez 400W HPS kiváltására alkalmas.

Tauberbischofs

Active member
Az van, hogy a terheléssel a max tápfeszt átlépve az áramerősségnek csökkennie kellene.
Jó, most nem ez látszik.
Ha van rá lehetőséged akkor poénból akassz már a sorra még egy panelt, szt, nézz már úgy is áramerősséget.

Solon

Well-known member
Az van, hogy a terheléssel a max tápfeszt átlépve az áramerősségnek csökkennie kellene.
Jó, most nem ez látszik.
Ha van rá lehetőséged akkor poénból akassz már a sorra még egy panelt, szt, nézz már úgy is áramerősséget.

Most leszedek 2 sátrat, estig se végzek vele, holnapra tudom ezt beütemezni. Mire számítasz?