What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

LED fényforrások

tejföl

Active member
Én fedexel rendeltem és t?lem is elkérte el?re az arrow a vámköltségeket. Ahogy beért euba a csomag, már hívott is egy maszek vámkezel? cég, hogy küldjem nekik a számlát és az utalás visszaigazolását, bár ez lehet a céges rendelés miatt volt. Nem tudom milyen id?zónában dolgozik a fedex, de szerintük ma estig itt lesz a csomi, miközben a tracking adatok szerint még úton van Franciaországból. Meglep?dnék, ha direkt hoznák. Ha holnap ideér, akkor a feladástól számítva 5nap és hétvégén is dolgoznak a srácok.

Mindenesetre az arrow nemzetközi support kb egy rakás fogyatékos indiai vendégmunkás, angliába kitelepítve... Az egyetlen pozitív amit mondani tudok róluk, hogy péntek este fél 12kor még simán visszahívnak. Az hogy egy nemzetközi supportban miért nem beszél senki németül, az gondomon csak engem zavar, na m1 ehhez pont elég angolom van. Utalással euróban fizettem. Namost úgy intézik az eurós utalásokat, hogy elküldöd egy a német jpmorgannak a kesst, ?k meg átküldik az amcsi jpnek. 5x telefonáltam, hogy adják már meg a német bank ibanját, mert én ilyen swiftkódos buziságokra csak külön transzfer szolgáltatással tudok pénzt küldeni, ibanra meg ingyé. Magamnak pedig nem vagyok hajlandó összelegózni, még a végén besztóndulva rossz helyre küldöm, aztán én leszek a hibás... Nemtudom hányszor telefonáltam, meg küldtem mailt, kb egy hetet pingpongoztam a suppal. Mindahányszor egy bet? válasz nélkül mailben ugyan azt a dokumentumot küldték, amin csak swiftbuziság van. Na itt jól berágtam és egy emailben er?sen megkérd?jeleztem a képességeiket, egy ilyen egyszer? feladat elvégzéséhez is. Még ?k kérték ki maguknak, hogy amcsiban nincs IBAN, és valami linket küldtek, hogy felokosítsanak... Oké, de a kesst egy dajcslandi banknak kell küldeni, ami továbbítja amcsiba, agysebészek! Közben kaptam egy mailt is, ha nem utalok, törlik a rendelést. Jaa, de a telefonba mindvégig azt mondták, küldik a német bank ibanját, no stress, aztán megint egy szó nélkül csak a swiftes doku. Úgy berágtam ismét, hogy inkább fizettem 5 eurót a válltásra meg a transzferre és usdben egyb?l az amerikai banknak küldtem.

Tauberbischofs

Active member
Énmeg péjpól, szt csak a dhl-es faszimalac szólt hozzám, hogy ittessékaláírni, oszt csüsz.
Amúgy amit vámnak hisztek az valójában áfa.

Solon

Well-known member
Milyen áfa? Az ottani, vagy itteni? Mert egyik se stimmel szerintem. Mondjuk a magyarvámköltségre sem ennyit kéne fizetni. Kétlem, hogy a nav hagyja, hogy ennyi lóvé kirepüljön a bevételi oldalról. Volt majdnem 2000 dolláros rendelésem is, azt se szedték ki vámkezelésre. Megnéztem a helyi taxot, jóval kevesebb. Hánemtom. Gyevi bíró?

Tejföl, neked mennyit vontak le taxra? Nekem nem is válaszoltak, szal még jól jártál.

tejföl

Active member
Nem élek ilyenekkel, bár lehet egyszer?bb lenne az élet. Igazából kreditkártyám sincs nagyon régen, amihez hozzá lehetne rendelni. Nekem kényelmes igy, meg tudom várni azt a 2-3napot amig átmegy a pénz és egy cent pluszköltségbe nem kerül. Soha nem volt még csak hasonló gondom sem.

Ha jóltudom, nagyrésze áfa, kisrésze vám. Mindenesetre a vámosok intézik, engem is valami zollservice keresett meg.

Solon

Well-known member
Engem csak az arrow-os tax érdekel. Nálunk is 10-12.5+fa a vám, ez az érdekes, hogy nem vámolják a dhl-t, ha kínából hoznak nekem cuccot dhl-el azt mindig. Neked is ilyen 20%-ot?

tejföl

Active member
Solon nekem sem tiszta a történet. 111,76 volt a csomi, 42.19et kértek pluszba additional charges címszó alatt, igy a taxable amount 0euro. Én is rákérdeztem erre 3 napja, azóta sem jött válasz. Kifizettem inkább, legyen itt, aztán majd nyomatom a balhét meg a ddost.

Tauberbischofs

Active member
Amikor szeptemberben rendeltem egy 20lábas konténernyi modult, akkor volt az, hogy két hétig ült a csomag vámkezelésen Amsterdamban, aztán hirtelen kihozták költség nélkül. Akkor se értettem, meg most se.
Azóta 50-70$ közt rendelek.
Ha ennél több kell akkor két-három nap eltéréssel rendelek 50$ felett kicsivel, szt 5 napon belül itt van, nincs bonyodalom.
Csípem.
Mondjuk ha megfogna a vám, biztos behisztiznék.

tejföl

Active member
Hát én felhívtam ismét. Most valami amcsi arrogáns picsával sikerült beszélni, aki már azon is fel volt háborodva, hogy én németül szeretnék beszélni... Nagy nehezen sikerült kihúzni bel?le egy német telszámot, holnap végre el tudok velük rendesen beszélgetni. Am?gy utánakerestem vásárlói visszajelzéseknek és agyba f?be köpködik a nyilat.

Solon

Well-known member
Amikor szeptemberben rendeltem egy 20lábas konténernyi modult, akkor volt az, hogy két hétig ült a csomag vámkezelésen Amsterdamban, aztán hirtelen kihozták költség nélkül. Akkor se értettem, meg most se.
Azóta 50-70$ közt rendelek.
Ha ennél több kell akkor két-három nap eltéréssel rendelek 50$ felett kicsivel, szt 5 napon belül itt van, nincs bonyodalom.
Csípem.
Mondjuk ha megfogna a vám, biztos behisztiznék.
Na de látod, hogy itt tök más a téma. Tejfölnek nem rakta rá az arrow automatikus azt a 20% taxot, viszont vámolták. Itt magyarra meg automatikusan rádobják és nincs vám. Szóval valami megállapodás lehet a nav-arrow-dhl között. Oszt cserébe nem basztatják a csomagokat. Nav meg megkapja azt a 20%-ot.

Tapasztalatból mondom, hogy magyarországon egy darab állami szervezet van ami innovatívan m?ködik, ez a nav.

tejföl

Active member
Nahh sikerült orvosolni a problémát. Túlszámlázás történt, cirka 10-12 héten belül visszautalják a a pluszba felszámított költségeket. Bezzeg ha én túlszámláznék, hátulról agyonküldene a kamara... A fedex is király, semmi értesítés nélkül a lockdownra hivatkozva nem hozzák automatice a csomagot, mert mi van, ha be vagyok zárva mint cég... Lassan tényleg nem tudom, az egész világ a hülye, vagy csak én.

Uzsidoboz

Well-known member
420club
Mélység 50cm szèlesség 70cm magasság 190
Szekrènybe lessz mennyit lehet bepréselni oda kb?
Edit:
A többin pontosítanèk konkrètan annyit hogy ilyen áron
Láttam már posztot ahol magassab lumen èrtèk volt megadva viszont árban is hasonlo volt

Tauberbischofs

Active member
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Mélység 50cm szèlesség 70cm magasság 190
Szekrènybe lessz mennyit lehet bepréselni oda kb?
[/FONT]

30x30cm területenként kb 30W-ot szoktak mondani ökölszabálynak e27 esetén, de a modulosok is ezt használják.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
A többin pontosítanèk konkrètan annyit hogy ilyen áron
Láttam már posztot ahol magassab lumen èrtèk volt megadva viszont árban is hasonlo volt
[/FONT]
[/FONT]
Igen. Kínai 10x10 1W csoportot tudok 2$-ért. Az kb 7000-8000lm, tán nem nehéz rájönni, hogy 80lm/W, picivel jobb, mint egy cfl.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ez meg LM301B diódákkal szerelt modul 200-210lm/W fénnyel. Gyakorlatilag a ma piacon kapható legjobb led. 20-25W/sqf teljesítményigény. Autokhoz biztos nem tennék 20W-nál többet.
[/FONT]

Solon

Well-known member
Sqf???

Na jóvan, énekeljen neked a Sophie Ellis-Bextor!
[YOUTUBEIF]QWZz2a-_bQ0[/YOUTUBEIF]

Uzsidoboz

Well-known member
420club
30x30cm területenként kb 30W-ot szoktak mondani ökölszabálynak e27 esetén, de a modulosok is ezt használják.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[/FONT]
Igen. Kínai 10x10 1W csoportot tudok 2$-ért. Az kb 7000-8000lm, tán nem nehéz rájönni, hogy 80lm/W, picivel jobb, mint egy cfl.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ez meg LM301B diódákkal szerelt modul 200-210lm/W fénnyel. Gyakorlatilag a ma piacon kapható legjobb led. 20-25W/sqf teljesítményigény. Autokhoz biztos nem tennék 20W-nál többet.
[/FONT]

Nem autonak lessz a crystal candy f1 foto fem
fog benne pucsítani
De végül összerakok osb lapból egy 50x60x160cm
Na ide kéne nekem az arrow ró csak a led modul minden más megvan
Vegre egy 50w os kinai cobom van 5600lm full spektrum (nah ebbe nem vagyok biztos:D) de most higgyünk benne ....
Ezhez kèrnék segítséget mert kèpes vagyok olyat is megvenni ami nem kell nekem..
Hijàba vagyok mezei cs?szerel? szakmunkás mèszáros l?re sosenem leszek szoval èsszer? keretek között szeretnék mocorogni köszönöm.:wave:

Last edited: