What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

[InDoor] Eustachy & Jego ziomek :)

Eustachy_

Member
Korlic said:
:] + i - Nie znam się za bardzo na elektryce ale z tego wynika że masz w gniazkach chyba prąd jednofazowy (chuj wie co to jest :]) Spróbój podłączyć owrotnie jak mowisz :] Bo to naprawde dziwne ... ;) Myśle i w głowie mam pustke.
odwrotnie w ogóle nie działa

prąd jednofazowy? Nawet google nic ciekawego nie znalazło ! :D

W sumie to kamieniczka ma już kilka lat, nasze piwnice jak bunkry xD

A roślince się coś stanie jak będzie mieć światło spontaniczne zmieniane? Bo teraz musimy chodzić rano i wieczór i nie zawsze wychodzi 12/12...

Eustachy_

Member
Ziomek mi powiedział że w piwnicy może być "stary" prąd i żadne timery tam nie będą działać (od pralki np. też nie). Jest to możliwe? W piwnicy nie ma uziemienia, timer może mieć jakieś zabezpieczenia czy cuś? Co zrobić?

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Eustachy_ said:
Ziomek mi powiedział że w piwnicy może być "stary" prąd i żadne timery tam nie będą działać (od pralki np. też nie). Jest to możliwe? W piwnicy nie ma uziemienia, timer może mieć jakieś zabezpieczenia czy cuś? Co zrobić?
Niemozliwe ze masz wyprostowany prąd bo wtedy by nie działała ci wiertarka, ale to ze timer nie kula to conajmniej dziwne jest :chin:

Korlic

Member
Zadzwoń do energetyki :) Dowiedz się co może być przyczyną, wytłumacz że korzystasz z programatora czasowego do ogrzewania a on nie działa. Powiedz ze u kolegi w domu podłączałeś i wszystko jest ok ;) Dwonisz anonimowo i masz fachową pomoc :]

Eustachy_

Member
ta, tylko że u Nas jest tak że w piwnicy raz był prąd zmieniany (napięcie na niższe bo ktoś tam miał lodówkę), jak powiem że coś robię w piwnicy to mogą zmienić napięcie...

Myślisz że listwa coś da ? A może to przez uziemienie którego nie ma ?

Nie chcę wydawać kolejnych pieniędzy na coś co nie pomorze...

Korlic said:
Zadzwoń do energetyki :) Dowiedz się co może być przyczyną, wytłumacz że korzystasz z programatora czasowego do ogrzewania a on nie działa. Powiedz ze u kolegi w domu podłączałeś i wszystko jest ok ;) Dwonisz anonimowo i masz fachową pomoc :]
moze niech jeszcze powie ze jest zlodziejem pradu piwnicznego i ze sadzi marihuane w piwnicy :pointlaug

Last edited:

Korlic

Member
Taa... a kurwa jak dzwonisz do energetyki to sie chwalisz ze masz gandze w piwni ? :/ Przecież timer nie został stworzony tylko do growingu :| ehhh.

lol, a co mozna dogrzewać w piwnicy?? w piwnicy powinno byc chłodno :D
rzadko kiedy ma sie prad w piwnicy (gniastko), chyba ze pociagniesz na lewo. jak sie nie myle to pisał ze ma prad dzieki zlodziejce...

Eustachy_

Member
14 luty:

Pomysł jak to nagiąć ? Jest to możliwe żeby na mniejszej pojawiła się płeć ? Bo wydaje mi się że pojawiły się jakby takie "orzeszki", inne niż w tej większej.

CZEKAM NA OPINIĘ!

G

Guest

Daj makro orzeszków.
W sumie to dobrze by było gdyby ten maluch był męszczakiem. Mógłbyś go wypierdzielić z boxa. Dało by Ci to spore pole do manewru. Trzeba by wtedy dużą trochę podsuszyć (tzn poczekać aż zmięknie) i wtedy zsupercroppingować ją (wygiąć ją w Twoim przypadku w odwróconą literę U). Roślina powinna się wtedy zacząć krzaczyć i sporo więcej plonów mógłbyś zebrać.
Z resztą i tak ładnie rośnie. Tylko miejsca ma mało a pewnie będzie się jeszcze wyciągać.
Taka moja rada. Poprawcie jeśli głupoty gadam...

Last edited:
G

Guest

hoho jaka choinka :D ja bym zrobil tak jak duza jest 100% kobieta to mala bym wywalil na parapet gdzies albo poprostu won
troche zamaly box a ona za duza zeby bawic sie w sznureczki, lepsze bedzie zlamanie lodygi tak jak to robil np: fisz (jego zdjecie)
7983sxbs_211006-med.jpg

patrzac na ostantnia fotke zlamal bym zeby zajela calego boxa czyli to chyba wysokosc tej doniczki z malym krzakiem

roslina niebedzie juz tak szybko rosnac, pojda w gore boczne odalezienia i za kilka dni mozna by bylo mysolec o sznureczkach(jakis dosyc dlugich :]) i bawic sie zeby wszystko ulozyc w jednej lini

lampe trzynaj 5 cm od szcczytow

Eustachy_

Member
Czyli co nie podlewać przez kilka dni i nagiąć ? Tylko nagiąć ?

Nie mamy opcji żeby makro zrobić bo aparat mamy słaby...ale to chyba mężczyzna, wywalić go ?

G

Guest

Nagnij i podwiąż gdzieś na dole. Po lekkim przesuszeniu rośliny stają się bardziej podatne na trego typu operacje. Łodygi stają się bardziej elastyczne.

Jeśli wybierasz drugą opcję, zamiast łamania, które jest olbrzymim stresem dla rośliny, radzę pomęczyć między dwoma palcami łodygę w miejscu planowanego zagięcia, tak aby zmiękła (tzn. tak jakbyś chciał złuszczyć żywicę po manicuringu topów z palca wskazującego i kciuka :D Przy okazji będziesz miał praktykę uzyskiwania fingerhaszu :D ). Później możesz roślinę złamać w tym miejscu nie uszkadzając zbytnio jej struktury wewnętrznej.

Nawet jeśli to nie facet to ja bym wywalił malucha. Szkoda miejsca. Stawiaj przede wszystkim na dużą roślinę.

Last edited:

Eustachy_

Member
To łodygę trzeba złamać, nie nagiąć :>

Już się pogubiłem...czyli co mam zrobić? Nagiąć w kształcie litery U [odwróconej] i przywiązać szczyt (nagięty)?

Korlic

Member
Hmmm Są różne rodzaje treningów. :) HST to jest nagięcie poprzez złamanie łodygi (naginasz rosline maksymalnie i turlasz w palcach lodyzke aby sie miekka zrobila, i po kilku dniach w tym miejscu pojawi się zgrubienie ;) Nie polecam dla początkujących (a rozumiem ze ty taki jestes)

Supercropping- dałby rade u Ciebie myśle :] Ogólnie naginanie to bardzo fajna sprawa- robi się więcej odrostów roślinka jest mniejsza, bardziej krępa, odrosty mają więcej światła. Mógłbyś najpierw nagiąć, następnie zrobić Scroga (siatke) Polega to na tym że na wysokości rośliny robisz siatke o oczkach 8cmx8cm (powiedzmy) i każdy odrost wkładasz w jedno oczko :] Dzięki temu każdy top jest osobno, i ma wystarczająco dużo światła :] pozdro!

To fotka Pure Power Planta LST+Scrog, chcesz wiedziec wiecej - Pan_Tralalinski ci powie bo to on z Lewarem zajmowali sie nią na flo ;)