What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

[InDoor] Eustachy & Jego ziomek :)

Eustachy_

Member
Temperatura poszła o 10 stopni w górę ! Tylko stopiło się trochę wieko od puszki bo gwint metalowy :( dzisiaj zmieniamy gwint bo jeszcze się wszystko popali tam. Ale sukces, temperatura podwyższona :]

Zdjęcie podgrzewacza:

Roślinka jedna ma już 26 dni:

Druga ma 9:

Dlaczego pojawiły się na liściach jakieś plamki? Choroba ? :(

Oceny, komentarze, uwagi i wszystko inne mile widziane :)

W przyszłym tygodniu nawozimy, nawozem zwykłym i tanim, biohumus czy coś :)

Cannagraphic

Active member
Eustachy_ said:
Temperatura poszła o 10 stopni w górę ! Tylko stopiło się trochę wieko od puszki bo gwint metalowy :( dzisiaj zmieniamy gwint bo jeszcze się wszystko popali tam. Ale sukces, temperatura podwyższona :]

Dobze wiedziec ze dziala przyda mi sie to ! Krzaczki Tez mamy podobne, moje sa na 19 dniu Vega i od 2 dni sa pod 18/6 PeacE ! :wave:

Eustachy_

Member
Cannagraphic said:
Dobze wiedziec ze dziala przyda mi sie to ! Krzaczki Tez mamy podobne, moje sa na 19 dniu Vega i od 2 dni sa pod 18/6 PeacE ! :wave:

Uważaj na to, mi się stopiła cała pokrywa (metalowy gwint był), wszystko by się spaliło jakbyśmy nie przyszli w porę...teraz mamy ceramiczny gwint...

G

Guest

Eustachy_ said:

Zdjęcie podgrzewacza:

Eustachy_ - moja rada taka zebys np. owinol folia aluminiowa ta obcieta butelke
zeby korzenie nia mialy dostepu do swiatla :bat:

nice grow :D

:abduct:

57fun

Member
no włąsnie tez musze zakryć korzonki mojej malusiej :], bo mam tez w scietej butli:]
mam pytanko: co ile podlewać biohumusem<jak narazie podlałem tylko 1,woda podlewam co 2-3dni>,roslinka ma 14dni, 2pietra i dziś została fimowana. zastanawaim sie czy podlewac ja tylko biohumusem czy na zmiane z sama woda ?

Eustachy_

Member
57fun said:
no włąsnie tez musze zakryć korzonki mojej malusiej :], bo mam tez w scietej butli:]
mam pytanko: co ile podlewać biohumusem<jak narazie podlałem tylko 1,woda podlewam co 2-3dni>,roslinka ma 14dni, 2pietra i dziś została fimowana. zastanawaim sie czy podlewac ja tylko biohumusem czy na zmiane z sama woda ?

za wcześnie na nawozy...

57fun

Member
nic nie wczesnie...ja planuje krotki weg nie mam duzo miejsca zeby mi sie rozrosl, szybkie rokrzaczenie i jazda flo..moze za max 2 tyg. podlalem ja juz i nic jej nie jest czyli moge lac dalej ale nie wiem jak czesto, <dawka mniejsza niz zalecana>

L&M

Member
gdzies czytalem ze roslinie wystarczy w zupelnosci do 3 tyg sskladniki zawarte w glebie, dopiero po tym czasie jest sens nawozić, oczywiscie prawdopodobnie nawozenie biohumusem nie spowoduje nic zlego ale jak bys czesto nim podlewal caly czas, a potem podczas flo zastosowal jakis mocny nieorganiczny nawóz to wtedy nadmiar srodkow odzywczych moglby roslinie zaszkodzić, ja bym jej dal spokoj do 3 tyg i dopiero potem podlewal biohumusem:pP

powodzenia :wave:

57fun

Member
ale ja mam malo gleby, garsc ziemi garsc coco i gars perlitu i keramzytu...wiec ja musze czesciej podlewac niz bym mial samo soil... <garsc miarą wzgledną>

rberciol

Member
Prawidłowo rośliny nawozem nawet tym organicznym powinno się podlewać raz na dwa tygodnie. W tv tak było :) . Możesz częściej, ale ciągle to bez sensu. Pij ciągle sok marchwiowy a będziesz pomarańczowy. Co za dużo to nie zdrowo!

Eustachy_

Member
Mamy kilka problemów:

1) z 6 świetlówek zostały 3 (3 poszły się paść) plan kupić do soboty tylko na mieście

2) przypalił się trochę szczyt - nie dużo i z boku.

3) musimy podwyższyć boxa, tzn wyjebać półkę co jest nad "plantacją"

4) roślinka ma już 50 centymetrów i ciągle rośnie, jak będzie dalej musiał czekać na młodszą WW to się nie będzie mieścić

5) kumplowi od fotek siadł komp

I pytanie, pre na weg? Na rozgałęzieniach pojawiły się jakieś dziwne rzeczy, w rozpoznawaniu płci to jestem n00b ale wyszło coś w stylu:

1Preflowers1.jpg

foto by haszysz.com

Jak to możliwe ? Światło 24/0, szukamy dalej programatora, kumpel ma w domu ale nie może znaleźć...

Last edited:

Korlic

Member
Eustachy
Preflowery na wegu to całkiem normalna sprawa- choć przy 24/0 to raczej rzadko (ale się zdarza). Częste u klonów i nasion feminizowanych :], przyjrzyj się uważnie czy pręcik ma włoski i czy wychodzi jakby z jajka, bo na rozgałęzieniach wychodzą także igiełki ale bez włosków (widoczne na zdjęciach)

Pozdro!

Eustachy_

Member
Korlic said:
Eustachy
Preflowery na wegu to całkiem normalna sprawa- choć przy 24/0 to raczej rzadko (ale się zdarza). Częste u klonów i nasion feminizowanych :], przyjrzyj się uważnie czy pręcik ma włoski i czy wychodzi jakby z jajka, bo na rozgałęzieniach wychodzą także igiełki ale bez włosków (widoczne na zdjęciach)

Pozdro!

Tak jakby "kryształki", to jest takie cienkie że nie da się dobrze opatrzyć jak to wygląda.

Korlic said:
Eustachy

Pozdro!
100% kobieta i nie motaj mu w głowie :bat:

G

Guest

Tylko że to nie realfoto a pożyczka z haszysza jeżeli dobrze zroumiałem. Ale jeżeli u Ciebie Eustachy tak samo to wygląda to bez wątpienia masz panienkę w szafie :D

Eustachy_

Member
grunwald said:
Tylko że to nie realfoto a pożyczka z haszysza jeżeli dobrze zroumiałem. Ale jeżeli u Ciebie Eustachy tak samo to wygląda to bez wątpienia masz panienkę w szafie :D

Właśnie, foto jest z hasza nie moje, dałem tylko dla przykładu bo by mamy na razie problem skąd załatwić dobry aparat - foto dałem przykładowo i nie jest moja to fotka!

Korlic

Member
P_T
:] Nie mówie że to nie preflowery, ale jak sam mówi jest zielony. 3P nie pamiętasz ? jak z 3 samic się jedna zrobiła ? :]

pamiętam tylko ze jedna od poczatku była facetem a druga z czasem sie shermiła :D
na czerwono zaznaczyłem preflowery a na czarno włoski które wychodzą z łodygi
1preflowers1fn8.jpg

i już nie powinno być zadnych problemów

Eustachy_

Member
Kilka pytań:

Roślinka jedna ma już ponad pół metra. Dziś przestawiliśmy światło na 18/6. Druga jest mniejsza i młodsza, na liściach pojawiły się plamki, gleba z wierzchu zieleniała. Tu pojawia się problem, a właściwie chcemy się pozbyć tej młodszej. Nie chce nam się czekać aż podrośnie, przecież ta większa ma już 36 dni, a co się stanie tej drugiej jak się przełączy ją 12/12? Jest sens? Proszę o wszelkie opinie :)

Latest posts

Latest posts