What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

[InDoor] Eustachy & Jego ziomek :)

Korlic

Member
przy turlaniu (HST) nie trzeba przywiązywać :] Roślina będzie wyglądała na złamaną będzie normalnie leżeć i po kilku dniach pojawi się tak zgrubienie :], ale z HST można przesadzić- zastosuj właśnie LST (czyli samo naginanie łodygi + sznureczki żadnego łamania) Pozdro

Eustachy_

Member
Cannagraphic said:
Eustachy_ @ Nie lepiej sobie zlozyc Hps'a 150 W ? Niz cisnac pod swietlowkami?
Na razie nie !

Dzisiaj chcieliśmy ją lekko nagiąć [4 dni nie podlewaliśmy], i lekko się złamała łodyga, później Ja chciałem to jakoś naprawić i złamała się w ten sposób, wszystko podwiązaliśmy, jest mniejsza o jakieś 20 cm.

Pytanie czy mimo tych połamań będzie dalej rosnąć? Tzn. czy to się naprawi ?

48duee8.gif

G

Guest

No i masz sprawę załatwioną :D Będzie dobrze. Jeszcze przywiąż gdzieś szczyt do dołudaj jej pić i zobaczysz co się zacznie dziać za tydzień. Będziesz miał kupę nowych szczytów :D

Last edited:

Korlic

Member
Nie przejmuj się- roślince nic nie będzie- w złamanych miejscach powstaną zgrubienia, roślinka przez tydzien będzie stała w miejscu a potem (przez stres) zacznie się krzaczyć. :) Jak tylko zaczną nowe odrosty wychodzić zrób 12/12 (jeśli jeszcze nie zrobiłeś), własnie jak tam z timerem ? Rozwiązałeś ten problem? Pozdro!

Eustachy_

Member
Nie :(

Latamy rano [9-10 czasem i nawet 11] i później wieczór koło 20-21.

Sprawdziliśmy listwę od komputera, i na niej też nie działa timer.

Musimy chyba sobie miernik napięcia skołować.

Eustachy_

Member
I to nawet dwie działały : )

Chodzi 6 świetlówek 23W, jedna 100W, wiatraczki a głupi programator nie działa...i czemu nie działa : >?

Eustachy_

Member
Byłem dziś u roślinki. Liście na górnej łodydze usychają [od końca tak jakby], czy aby wszystko wróci do normy :> ?

Taki programator do jakiego podal link Korlic mozna dostac w praktikerze jak masz gdziesz blisko to nie bedzie kosztow prszesylki ... A z tym waszym programtorem moze macie problemy z uziemieniem ... i dlatego nie chce dzialc jezeli dzilala w innych gniazdkach to moze byc tez z duze napecie z jednego gniazdka chociaz tam duzo nie masz u mnie z jednego szlo dwie lampy 400 i 250 witraki grzejnik i nic sie nie dzialo wiec nie wiem a jak bylo by za male natezenie to ani wiatraczki ani lampy by nie swiecily albo slabiej swiecily sprawdz czy pod innym gniazdkiem wszytko chodzi jasniej szybciej ... Kombinuj Polak jak chce to potrafi ...

pozdrawiam ...

Korlic

Member
Programatory cyfrowe dostanie praktycznie w kazdym większym supermarkecie // sklepie budowlanym (Nomi, Careffuel, Leroy Merlin, Praktiker, Obi, Tesco)

A po nagianiu podlałeś je już ? :) Możez braku wody już im odpierdala, albo jakieś niedobory? :] Dajesz im jakiś biuhumusik ? Jak nie to stawiam na niedobory. Wszystkie wartości odżywcze zawarte w soilu roślinka w przeciągu 3 tygodni zeżre, więc :] sam rozumiesz.

RD
Co do uziemienia to nie jest w timerach wogóle potrzebne ;) Ale nasunąłeś mi pewną myśl- kiedyś sprawdzałem neonówką (probówką) prąd w gniazdku, przypadkiem dotknąłem uziemienia i neonówka się zaświeciła- dotkąłem palcem, nic :| Jak to nie to to nie mam zielonego pojęcia.

Last edited:

Eustachy_

Member
My w piwnicy nie mamy uziemienia, czy uziemienie może być przyczyną? Jak tak to jak temu zaradzić?

Korlic dostała od wczoraj z 1 litr wody : )